Mielosios mamytės, nereikia to juodumo šveisti. Čia metalas specialiai paruoštas, kad nerūdytu( oksidacija). Nušveisdamos jūs sumažinate atsparumą korozijai. Reikia tik tepalą nuvalyti, kuomet perki naują keptuvę.
QUOTE(Iras @ 2010 02 16, 23:52)
Mielosios mamytės, nereikia to juodumo šveisti. Čia metalas specialiai paruoštas, kad nerūdytu( oksidacija). Nušveisdamos jūs sumažinate atsparumą korozijai. Reikia tik tepalą nuvalyti, kuomet perki naują keptuvę.
Tai kad nebuvo ten tepalo, tik tas "asfaltas"...
Kas kaitino su aliejumi keptuve - koki alieju naudojote? Iskaitinau vel - vel kartus skonis, sikart i siuksliadeze iskeliavo pirma porcija blynu
Galvoju, gal su netinkamu aliejumi kaitinau? Rapsu nebeturejau, tai supyliau saulegrazu Gavosi ruda plevele, nelimpa kepant niekas (tas labai gerai), bet skonis pasislykstetinas (geriau jau liptu, bet skonis normalus butu...)
Kaitinau su rapsų aliejum - keptuvė tapo ruda, bet jokio kartumo nebuvo
Jus pabandykit susidariusi sluoksni isvalyti vel kaitinant keptuve. Sveisikite viska , naudokite ir valymo priemones. Viska gerai isvalius, pilkite rapsu aliejaus kartokite padengimo procedura.
Manau, tas kartus skonis del blogai nuvalytos fabrikines alyvos.
Manau, tas kartus skonis del blogai nuvalytos fabrikines alyvos.
QUOTE(watashi @ 2010 02 17, 15:03)
Jus pabandykit susidariusi sluoksni isvalyti vel kaitinant keptuve. Sveisikite viska , naudokite ir valymo priemones. Viska gerai isvalius, pilkite rapsu aliejaus kartokite padengimo procedura.
Manau, tas kartus skonis del blogai nuvalytos fabrikines alyvos.
Manau, tas kartus skonis del blogai nuvalytos fabrikines alyvos.
Tai kad sveitem metaliniu elektriniu sveistuku, visa ta juoda asfalta nusveitem, manau kad alyva tai jau tikrai nusisveite po to dar su fairy ir metaliniu sveisatuku praploviau...
Maniskis sako, gal cia metalas toki skoni duoda? Na bet juk neturi skonis keistis, ar ne? Metalas toks tamsiai sidabrinis po sveitimo tapo, toks ne sidabrinis, bet pilkas blizgus, kazkas panasaus i aliumini gal, bet tamsiau... Nezinau kai paaiskinti tos spalvos...
QUOTE(Frosted @ 2010 02 17, 18:41)
Tai kad sveitem metaliniu elektriniu sveistuku, visa ta juoda asfalta nusveitem, manau kad alyva tai jau tikrai nusisveite po to dar su fairy ir metaliniu sveisatuku praploviau...
Maniskis sako, gal cia metalas toki skoni duoda? Na bet juk neturi skonis keistis, ar ne? Metalas toks tamsiai sidabrinis po sveitimo tapo, toks ne sidabrinis, bet pilkas blizgus, kazkas panasaus i aliumini gal, bet tamsiau... Nezinau kai paaiskinti tos spalvos...
Maniskis sako, gal cia metalas toki skoni duoda? Na bet juk neturi skonis keistis, ar ne? Metalas toks tamsiai sidabrinis po sveitimo tapo, toks ne sidabrinis, bet pilkas blizgus, kazkas panasaus i aliumini gal, bet tamsiau... Nezinau kai paaiskinti tos spalvos...
Aš šveičiau rankom metaliniu šveistuku - spalva buvo tamsiai pilka (neblizgi). Gal jūs dar pakartokit tą iškaitinimą Tiesa, kol keptuvė dar "neužsigrūdinus" negalima joje ruošti rūgštaus maisto - tada tikrai bus metalo skonis
QUOTE(Frosted @ 2010 02 17, 19:41)
Tai kad sveitem metaliniu elektriniu sveistuku, visa ta juoda asfalta nusveitem, manau kad alyva tai jau tikrai nusisveite po to dar su fairy ir metaliniu sveisatuku praploviau...
Maniskis sako, gal cia metalas toki skoni duoda? Na bet juk neturi skonis keistis, ar ne? Metalas toks tamsiai sidabrinis po sveitimo tapo, toks ne sidabrinis, bet pilkas blizgus, kazkas panasaus i aliumini gal, bet tamsiau... Nezinau kai paaiskinti tos spalvos...
Maniskis sako, gal cia metalas toki skoni duoda? Na bet juk neturi skonis keistis, ar ne? Metalas toks tamsiai sidabrinis po sveitimo tapo, toks ne sidabrinis, bet pilkas blizgus, kazkas panasaus i aliumini gal, bet tamsiau... Nezinau kai paaiskinti tos spalvos...
gal galit nufotografuot keptuvę? Kažkaip man smalsu ją pamatyt
QUOTE(Frosted @ 2010 02 17, 00:14)
Tai kad nebuvo ten tepalo, tik tas "asfaltas"...
Kas kaitino su aliejumi keptuve - koki alieju naudojote? Iskaitinau vel - vel kartus skonis, sikart i siuksliadeze iskeliavo pirma porcija blynu
Galvoju, gal su netinkamu aliejumi kaitinau? Rapsu nebeturejau, tai supyliau saulegrazu Gavosi ruda plevele, nelimpa kepant niekas (tas labai gerai), bet skonis pasislykstetinas (geriau jau liptu, bet skonis normalus butu...)
Kas kaitino su aliejumi keptuve - koki alieju naudojote? Iskaitinau vel - vel kartus skonis, sikart i siuksliadeze iskeliavo pirma porcija blynu
Galvoju, gal su netinkamu aliejumi kaitinau? Rapsu nebeturejau, tai supyliau saulegrazu Gavosi ruda plevele, nelimpa kepant niekas (tas labai gerai), bet skonis pasislykstetinas (geriau jau liptu, bet skonis normalus butu...)
Na reiktu su rapsu aliejumi, nes jis labiau atsparus karščiui. Asfaltas? Ta prasme su kažkokia danga keptuvė? Jei su danga, nieko nereikia kaitinti. Ruošti keptuves reikia kurios neturi dangos - paprasta metalas, šviesus arba juodas
Papildyta:
QUOTE(Frosted @ 2010 02 17, 19:41)
Tai kad sveitem metaliniu elektriniu sveistuku, visa ta juoda asfalta nusveitem, manau kad alyva tai jau tikrai nusisveite po to dar su fairy ir metaliniu sveisatuku praploviau...
Maniskis sako, gal cia metalas toki skoni duoda? Na bet juk neturi skonis keistis, ar ne? Metalas toks tamsiai sidabrinis po sveitimo tapo, toks ne sidabrinis, bet pilkas blizgus, kazkas panasaus i aliumini gal, bet tamsiau... Nezinau kai paaiskinti tos spalvos...
Maniskis sako, gal cia metalas toki skoni duoda? Na bet juk neturi skonis keistis, ar ne? Metalas toks tamsiai sidabrinis po sveitimo tapo, toks ne sidabrinis, bet pilkas blizgus, kazkas panasaus i aliumini gal, bet tamsiau... Nezinau kai paaiskinti tos spalvos...
Taaaip, jūs nutrynėte apsaugą Na bet nieko tokio. Siūlau dabar išplauti su druska su soda visą sena aliejų iš keptuvės, ištepti plonai rapsų aliejumi ją visą ( ir dugną ir rankeną jei ne medinė) ir kišti dugnu aukštyn valandai į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje. Kai atvės, perplaukite karštu vandeniu ( be ploviklių) išsausinkite pakaitindami ją ant ugnies ir kepkit ką norite. Pirmą kartą gali prisvilti, tačiau kuo toliau, tuo mažiau trauks. Ir plovikliai nereikalingi jai visai.
įsigijau ketaus keptuvę, kad keptuvė man tarnautų, o ne aš jai. Nes iki jos neatlaikė mano "šeimininkavimo" nei tefloninės, nei titanu padengtos keptuvės. O šitą nebaisu įkaitusią kišti po šaltu vandeniu, nei su šakute pabraižyt, o, reikalui esant, ir kirviu galiu kapot ant jos (kaip pareiškė pardavėjas)
QUOTE(pilo @ 2010 02 18, 19:50)
o, reikalui esant, ir kirviu galiu kapot ant jos (kaip pareiškė pardavėjas)
nejuokaukit - ketus yra trapus
O žinot aš Gariūnuose pirkau ketaus keptuvę jos neapžiūrėjus ,tai kai ištraukiau iš dėžutės pamačiau,kad rankena kreivai prisisuka. Todėl dabar laviruoju su sunkia keptuve ir dar kreiva rankena. Kaip kokia cirkininkė.
QUOTE(Iras @ 2010 02 18, 14:29)
Taaaip, jūs nutrynėte apsaugą Na bet nieko tokio. Siūlau dabar išplauti su druska su soda visą sena aliejų iš keptuvės, ištepti plonai rapsų aliejumi ją visą ( ir dugną ir rankeną jei ne medinė) ir kišti dugnu aukštyn valandai į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje. Kai atvės, perplaukite karštu vandeniu ( be ploviklių) išsausinkite pakaitindami ją ant ugnies ir kepkit ką norite. Pirmą kartą gali prisvilti, tačiau kuo toliau, tuo mažiau trauks. Ir plovikliai nereikalingi jai visai.
Man perkanciai idave instrukcija - joje parasyta juoda sluoksni nusveisti iki pilko metalo ta ir padareme, tiesa tik is vidaus, isorei jau kantrybes neuzteko
Bet tas sluoksnis toki kvapa nemalonu skleide, as nezinau, ar ant jo kepti galima
Bandysiu kaitinti su rapsu aliejumi dabar
QUOTE(Linos @ 2010 02 19, 13:12)
O žinot aš Gariūnuose pirkau ketaus keptuvę jos neapžiūrėjus ,tai kai ištraukiau iš dėžutės pamačiau,kad rankena kreivai prisisuka. Todėl dabar laviruoju su sunkia keptuve ir dar kreiva rankena. Kaip kokia cirkininkė.
Tai jei prisisuka, tikriausiai ir islyginti galima, ta varzteli palyginus?