Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(Sophi @ 2010 02 15, 17:55)
O ketus stiklo keramikai apskritai tinka? Man tokie puodai, keptuvės atrodo labiau atvirai liepsnai - dujinėms viryklėms, krosnims - tinkami rolleyes.gif

Na tinka, as kepiau biggrin.gif tik reikia netrankyt.. As nezinau, ar indukcinems telpa, ten ne visoks metalas tinkamas 4u.gif
Atsakyti
Pradzioj ir as sakiau kad perbrangu biski, bet dabar tai jau nebesakyciau biggrin.gif
QUOTE(Sophi @ 2010 02 15, 15:40)
Čia tai daiktas thumbup.gif , bet švediška man per brangi blush2.gif

Mano stiklo keramina, ta malonuma apturi bent 2 kartus savaiteje biggrin.gif nieko, kolkas jokiu ibrezimu nusiskundimu ir t.t. As kai verciu tai su pirstine prilaikau ta sujungimo dali, kad "lengvai nusileistu" biggrin.gif

QUOTE(Frosted @ 2010 02 15, 16:50)
Man tai ji labai nepatogi atrodo.. blush2.gif Ne pati vafline, bet tokios rankenos - kaip toki svori su tokiom rankenom kilnoti?  unsure.gif Mano stiklo keramikai galas pareitu po pirmojo naudojimo  doh.gif

tinka tinka smile.gif kiek girdejau net su indukcinem juos naudoja biggrin.gif

QUOTE(Sophi @ 2010 02 15, 17:55)
O ketus stiklo keramikai apskritai tinka? Man tokie puodai, keptuvės atrodo labiau atvirai liepsnai - dujinėms viryklėms, krosnims - tinkami rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Blusiukė @ 2010 02 15, 17:57)
Pradzioj ir as sakiau kad perbrangu biski, bet dabar tai jau nebesakyciau biggrin.gif

Tiek to, ieškosiu tarybinio tipo metalinės, nes elektrinė mane nuvylė - vafliai išeina neblogi, bet blynai prasti iškepa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 02 15, 19:07)
Tiek to, ieškosiu tarybinio tipo metalinės, nes elektrinė mane nuvylė - vafliai išeina neblogi, bet blynai prasti iškepa ax.gif

o kas blynams negerai buna? As kaip tik apie elektrine pradejau galvoti.. g.gif
Atsakyti
"Kepu" savo keptuve orkaiteje... Na ir dvokas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 02 15, 18:28)
o kas blynams negerai buna? As kaip tik apie elektrine pradejau galvoti.. g.gif

Man čirviniai blynai turi būt traškūs, o elektrinė tokių neiškepa schmoll.gif
Atsakyti
Dekui Skeppshult savininkems, atsiliepusioms i manaji "pagalbos" sauksma ax.gif
Ilgai nesvarsciusi-isigijau Skeppshult'o keptuve su medine rankena. Pagal instrukcijas pakaitinau ipylusi mazdaugi50 gr aliejaus (ruko). Atvesinau, pavaliau ir emiausi gamybos :)Bandziau kepti blynelius...traukti netrauke, bet kol kas dar siek tiek ruko. Tokie ir pirmieji ispudziai, veikiau dar jokiu..dar negaliu ivertinti gera ji ar prasta. Tik va atsargiai ja kelti reikai, idant nesudauzyti i sipulius stiklo keramikos doh.gif
Beje, siandien besisukiodama viename is didziuju prekybos centru uzklausiau eilines keptuviu konsultantes apie keptuves..na neva kokia rekomenduotu ir t.t.. Tai apie ketaus keptuves ji man eme porinti, neva didziausia ju blogybe esanti ta, kad ketaus metalas akytas..ilgainiui ten pradeda rastis..eee...pelesis (!) unsure.gif , kuris neva toksiskas ir su maistu pakliuves i organizma ji nuodija. Kol kas nei paneigti, nei patvirtinti tokios pirma syki girdimos versijos negaliu. Tik vis delto ji man kelia itarimu, ar pelesis gali "isgyventi" kaskart sauniai spraginamas ant "lauzo"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(izide @ 2010 02 16, 00:40)
Tai apie ketaus keptuves ji man eme porinti, neva didziausia ju blogybe esanti ta, kad ketaus metalas akytas..ilgainiui ten pradeda rastis..eee...pelesis (!) unsure.gif , kuris neva toksiskas ir su maistu pakliuves i organizma ji nuodija. Kol kas nei paneigti, nei patvirtinti tokios pirma syki girdimos versijos negaliu. Tik vis delto ji man kelia itarimu, ar pelesis gali "isgyventi" kaskart sauniai spraginamas ant "lauzo"? g.gif

O kokios kitos keptuvės ji nebandė "prastumti" g.gif Tas pelėsis man čia į pasaką panašus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 02 16, 11:05)
O kokios kitos keptuvės ji nebandė "prastumti" g.gif Tas pelėsis man čia į pasaką panašus rolleyes.gif

Siule venngriskas (vetroplus firmos )keramines dangos (nelabai man aiski ta danga blink.gif )
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 02 15, 15:50)
Man tai ji labai nepatogi atrodo.. blush2.gif Ne pati vafline, bet tokios rankenos - kaip toki svori su tokiom rankenom kilnoti?  unsure.gif Mano stiklo keramikai galas pareitu po pirmojo naudojimo  doh.gif

As ant stiklo keramikos (indukcines) kepu. Vartau ne pakeldama, o paremdama ant to sujungimo "snapo", tai man visai patogu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2010 02 15, 10:27)
Sveikos pries puse metu nusipirkau nusipirkau SKEPPSHULT is pigu.lt, tik va stovi ji vis nenaudojama, nes taip ir nepavyko man jos paruosti naudojimui. Svyla, patiekalai "purvini" gaunasi. Sveiciau (gal per mazai g.gif), o atliekant kepinimo procedura tai kiek tiksliai aliejaus reikia ipilti (puse keptuves, pilna?), ir ji po to karsta versti lauk ir iskart plauti ar palaukti, kol aliejus atves? Kiek laiko reikia kaitinti alieju? Beje musu su medine rankena, tai tas variantas kisti i orkaite atkrenta  g.gif

Jau rašiau, bet pasikartosiu: pirkau iš ten pat, firma ta pati, manosios rankena taip pat medine, niekaip jos neruošiau, niekas man nesvyla, maistas švarus. Kartais net aliejaus tik keletą lašelių pilu, ypač kepdama blynus: man tada jie tokie neriebūs ir minkštučiai gaunasi... rolleyes.gif Ir šiaip nereikia jos kaskart panaudojus plauti su vandeniu ir plovikliais, užtenka tik švariai išvalyti popierine servetėle.
Toks įspūdis, lyg visai apie kitas keptuves šnekėtumėm g.gif
Atsakyti
QUOTE(izide @ 2010 02 16, 01:40)
Tai apie ketaus keptuves ji man eme porinti, neva didziausia ju blogybe esanti ta, kad ketaus metalas akytas..ilgainiui ten pradeda rastis..eee...pelesis (!) unsure.gif , kuris neva toksiskas ir su maistu pakliuves i organizma ji nuodija.

Nerealu thumbup.gif lotuliukas.gif
Taip, pelesis tikrai atsiras bile kur, jei paliksite slapia ir nenaudojama daikta su kazkokiais maisto likuciais biggrin.gif bet jei kepsite kazka ir aliejumi po kepimo patepsite ilgam laikui paliekant niekas ten nesiveis biggrin.gif
Be to poretas keptuves maciau "pasidaryk pats", nezinau, kiek ten ko iskaitinti reikia, kad tokias poras uzdengti. Maniske pakankamai lygi, paslifuota, tai vakar kaitinau, tikiuosi nebebus problemu wink.gif
Atsakyti