Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(Frosted @ 2010 02 11, 20:13)
o spiziniai buna emaliuoti?  unsure.gif


taip, bet gal pas mane modernas, vidus emaliuotas tik bigsmile.gif
Atsakyti
Kartais buna, bet cia jau reikia konkreciai ziureti.
Apie baltarusiskas ar ukrainietiskas tai zinau, kad jos buna neiskaitintintos su riebalais, todel jas ne sveisti reikia, o istepti ar pripilti pav. aliejaus ir aukstoj temperaturoj kaitinti ilgokai. Tada keptuve pasidengia tokia kaip ir plevele, tas sluoksniukas ir saugo nuo prikepimo. Svediskose si nemaloni procedura jau buna gamykloj padaryta.
Na tas sveitimas tikriausiai nieko blogo, bet ko gero pakaktu paprasciausiai gerai isvalyti, o po to iskaitinti. Apie tai man regis, sioje temoje jau buvo kalbeta kazkur pradzioj. 4u.gif
Atsakyti
Na, gal tas sluoksnis irgi skiriasi? Man asmeniskai jis dvoke, o iskaitine buvome, bet dabar viska nusveiteme biggrin.gif
Atsakyti
Nugi gal? Tai turbut reikia vel iskaitinti. O kaip dabar jum kepa, gerai?
Atsakyti
Šveitimą dar galima pakeisti nudeginimu atvira liepsna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2010 02 12, 19:20)
Nugi gal?  Tai turbut reikia vel iskaitinti. O kaip dabar jum kepa, gerai?


Dar nriskaitinau, gal savaitgali kai kepsiu orkaiteje ka nors wink.gif

QUOTE(Sophi @ 2010 02 12, 20:12)
Šveitimą dar galima pakeisti nudeginimu atvira liepsna ax.gif


Aha, buto salygomis ziema prie minus -niolikos temperaturos pats tas variantas lotuliukas.gif
Nors vasara sode tikriausiai lengviausia butu... rolleyes.gif
Atsakyti
va, kokios tik patirties nera, norint pasiruosti isigyta keptuve ar puoda skaniam ir sveikam maistui ruosti g.gif g.gif g.gif
viska jusu pasisakymuose perskaicius supratau, kad turiu baltarusiska (is Gariunu)spyzine keptuve, neemaliuotu vidumi. Ir, po to, kai joje buvau virinus vandeni, dabar pakaitinsiu geros kokybes alieju, isvalysiu popieriniu ranksluosciu, kai ataus, o tada... tikrai pavyks iskepti kuo puikiausius, issiilgtus, ne "tefloninius" senovinius miltinius blynus... net dabar jie man pakvipo...o laikas poilsio... parasysiu, kaip pavyko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2010 02 13, 02:18)
va, kokios tik patirties nera, norint pasiruosti isigyta keptuve ar puoda skaniam ir sveikam maistui ruosti g.gif  g.gif  g.gif
viska jusu pasisakymuose perskaicius supratau, kad turiu baltarusiska (is Gariunu)spyzine keptuve, neemaliuotu vidumi. Ir, po to, kai joje buvau virinus vandeni, dabar pakaitinsiu geros kokybes alieju, isvalysiu popieriniu ranksluosciu, kai ataus, o tada... tikrai pavyks iskepti kuo puikiausius, issiilgtus,  ne "tefloninius" senovinius miltinius blynus... net dabar jie man pakvipo...o laikas poilsio... parasysiu, kaip pavyko smile.gif


Man kur dave popieriuka, tai apie "kokybiska" alieju nesake, buvo pazymeta, kad turi buti karsciui atsparus - rapsu pvz., o jis siaip nebrangus visai yra.. g.gif
Atsakyti
Ieskau naujos keptuves, nes brangi teflonine tik pora metu teatitarnavo. Teflono nenoriu, gasdina tas neva kenksimingumas, o ir kitos, neva modernesnes damgos kelia itarima...po poros mitu stauga gal ir jos ims po kakzokiu nepriklausomu tyrimu kenksmingomis biggrin.gif g.gif
Susidomejau SKEPPSHULT..bet ..kazkada mama turejo spyzine..naudotis taip ir negalejom (bandem ten kaitinti, tepti aliejumi-nieko nesigavo), tad bijau ismesti i bala pinigus. Neturi laiko ir noro terliotis su kepimo indo ruosimu -kaiitinti ten ir panasiai. doh.gif
Kuri naudojat SKEPPSHULT, gal galit labiau pasidalinti patirtimi? Blynai, bulves, mesa kepa? Nekimba? Specialiai paruosti pries naudojima tikrai nereikejo?
Atsakyti
QUOTE(izide @ 2010 02 14, 09:48)
Ieskau naujos keptuves, nes brangi teflonine tik pora metu teatitarnavo. Teflono nenoriu, gasdina tas neva kenksimingumas, o ir kitos, neva modernesnes damgos kelia itarima...po poros mitu stauga gal ir jos ims po kakzokiu nepriklausomu tyrimu kenksmingomis  biggrin.gif  g.gif
Susidomejau SKEPPSHULT..bet ..kazkada mama turejo spyzine..naudotis taip ir negalejom (bandem ten kaitinti, tepti aliejumi-nieko nesigavo), tad bijau ismesti i bala pinigus. Neturi laiko ir noro terliotis su kepimo indo ruosimu -kaiitinti ten ir panasiai.  doh.gif
Kuri naudojat SKEPPSHULT, gal galit labiau pasidalinti patirtimi? Blynai, bulves, mesa kepa? Nekimba? Specialiai paruosti pries naudojima tikrai nereikejo?


Aš turiu ir kuo puikiausiai naudoju thumbup.gif Specialiai prieš naudojimą tikrai neruošiau. Nors, tiesą sakant, net neprisimenu: turbūt išploviau per daug netrindama, gerai nusausinau ir dėjau kept g.gif Tikrai nieko specialiai nedariau, nieko nekaitinau.
Viskas man joje kuo puikiausiai kepa: ir mėsa, ir blynai, ir bulvės, niekas nekimba. Šios firmos keptuvės, man rodos, yra jau paruoštos gamykloje. Ir kaina jų nemaža (už savąją mokėjau šiek tiek daugiau nei šimtą litų), bet nesigailiu, kad pirkau: geriausia mano kada nors turėta keptuvė thumbup.gif Tik laaabai sunki doh.gif
Atsakyti
Atsiprasau, kad tik dabar atsakau, kazkaip apsizioplinau su sita tema biggrin.gif

Rankenos siek tiek kaista, bet dar nespejau nusidegint biggrin.gif Be to paprastai pirsine salimais turiu biggrin.gif


QUOTE(Brėkšta @ 2010 02 08, 08:37)
...
vat ši keptuvė mane labai domina Jūs turite galvoje vat šią?
user posted image

o rankenos jos nekaista? Nes aš paprastai keptuvei pirkau firminį dangtį, kurio rankena ir iš špižinė, tai jei ilgiau ką troškinu ji įkaista, tai mane ir stabdo nuo čirvinės pirkimo


Pirkau ogminoj, dar su kazkokia kortele nuolaida padare biggrin.gif dabar galvojau is Svedijos (dabar as ta sali vadinu Skeppshultsland) tiesiogiai uzsisakyt, bet nenumatytos islaidos truputi pakoregavo mano palnus biggrin.gif
Beje, keptuve ir mano 28 cm, tai jei jau prireiktu kam uztvot, gerai liptu biggrin.gif

QUOTE(Kolibris* @ 2010 02 08, 10:37)
Blusiuke,o kur pirkote troškintuvus pigu.lt ar kur kitur? aš irgi turiu šitos firmos keptuvę su medine rankena,mano 28cm.tai pakelt su viena ranka neįmanoma doh.gif Naudoju jau apie pusmetį,prieš naudojimą kaitinau su aliejumi.Man jin labai patinka,o dangtį jai pritaikiau iš maximos smile.gif Dabar labai naurėčiau troškintuvo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Blusiukė @ 2010 02 14, 23:04)
Atsiprasau, kad tik dabar atsakau, kazkaip apsizioplinau su sita tema biggrin.gif

Rankenos siek tiek kaista, bet dar nespejau nusidegint biggrin.gif Be to paprastai pirsine salimais turiu biggrin.gif
Pirkau ogminoj, dar su kazkokia kortele nuolaida padare biggrin.gif dabar galvojau is Svedijos (dabar as ta sali vadinu Skeppshultsland) tiesiogiai uzsisakyt, bet nenumatytos islaidos truputi pakoregavo mano palnus biggrin.gif
Beje, keptuve ir mano 28 cm, tai jei jau prireiktu kam uztvot, gerai liptu biggrin.gif


O kaip is Svedijos uzsisakyti galima? g.gif Per pazystamus? Nes siuntimas panasiai kaip pati keptuve kainuos.. biggrin.gif
Atsakyti