Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(Brėkšta @ 2010 02 08, 07:37)
galiu ir nusišnekėt, bet kaip jūs tą špižių iki sidabrinio blizgesio ir nušveičiat? Man kažkaip atrodo, kad jo tikrai nereikia tiek grandyt, gali būt, kad stipriai persistengėt šveisdama  ax.gif

Natūrali ketaus spalva ir yra pilka smile.gif Tie juodumai - jau ne ketus, o apsauga nuo rūdijimo, kol gaminys pasieks vartotoją.
Atsakyti
Blusiuke cia ziuriu apskritai gaminimo manjake, as gaminti megztu, bet duonos kepimui dar nepribrendau thumbup.gif Saunuole!

Blizginti iki sidabro spalvos bus vyro uzduotis, jau vakar po darbo parejes pasveite - na vienoje vietoje nusisveite, kur lygesne buvo, ten matosi, kad buvo poliruota pries dengiant tuo juodu "asfaltu", o kitur dar sveist ir sveist.. Patepiau aliejuku, kad nepradetu oksiduotis.. Vyrs sake nupirks sveistuka kazkoki ant dreles uzmaunama, nes rankomis be sansu lotuliukas.gif

As maisto apskritai nelaikiau joje, sudejau kepti mesyte, o po to tiesiai i troskintuva.. Bet gavosi nekas dry.gif
Atsakyti
galiu ir nusišnekėt, bet kaip jūs tą špižių iki sidabrinio blizgesio ir nušveičiat? Man kažkaip atrodo, kad jo tikrai nereikia tiek grandyt, gali būt, kad stipriai persistengėt šveisdama ax.gif jūsų vietoje turbūt dar kartą bandyčiau pakaitint ir naudot arba užeikit į parduotuvę dar kartą ir pasiteiraukit del keptuvės priežiūros
As turiu juoda, is Gariunu. dar nenaudojau. as isties nezinojau, kad ja reikia nusveisti iki sidabro baltumo...Maniau, kad tik isvirinti ir gerai isplauti. Vaikystej pamenu tos spizines kaip ir juodos buvo. Kas gali man patarti?
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2010 02 09, 17:19)
Vaikystej pamenu tos spizines kaip ir juodos buvo. Kas gali man patarti?

Maniškė dabar jau irgi juoda - patamsėja po kaitinimo orkaitėje ir paskui dar paprastai kepant ji ištamsėja iki juodumo smile.gif
Atsakyti
Nu va zinokit, su tuo sveistuku ir elektrine drele siaip netaip nusveitem, visi juodi abu buvom, nes MB sveite, o as laikiau keptuve lotuliukas.gif Nusveitem iki tokio pilksvo metalo, bet tik vidu blush2.gif Ar butina ir isore sveisti? blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, man regis, jus be reikalo vargstat - tas juodas sluoksnis saugo nuo prikepimo. As turiu svediska Skepshult ketaus keptuve, ji jau skaitosi fabrike paruosta naudoti ir ji visa is vidaus ir isores buvo juoda. Tetis turi tokia "dapatopna" ji irgi juoda juodutele, - kitokios as jos per visa savo gyvenima nemaciau g.gif
Atsakyti
smile.gif s
QUOTE(aistukas @ 2010 02 10, 00:59)
Sveiki, man regis, jus be reikalo vargstat - tas juodas sluoksnis saugo nuo prikepimo. As turiu svediska Skepshult ketaus keptuve, ji jau skaitosi fabrike  paruosta naudoti ir ji visa is vidaus ir isores buvo juoda. Tetis turi tokia "dapatopna" ji irgi juoda juodutele, - kitokios as jos per visa savo gyvenima nemaciau  g.gif

sutinku su jumis.Nuo ko jas šveisti,juk po naudojimo tuoj pat išplauni ir padedi.O tas sluoksnis tikrai turi būti nuo nepridegimo.Nemaišykit,čia juk ne nerūdijantis plienas,kurį gali šveisti kiek nori.
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2010 02 09, 23:59)
Sveiki, man regis, jus be reikalo vargstat - tas juodas sluoksnis saugo nuo prikepimo. As turiu svediska Skepshult ketaus keptuve, ji jau skaitosi fabrike  paruosta naudoti ir ji visa is vidaus ir isores buvo juoda. Tetis turi tokia "dapatopna" ji irgi juoda juodutele, - kitokios as jos per visa savo gyvenima nemaciau  g.gif



vat vat ir man keista, kad gamykla paleistų keptuves, kurios daugiau skirtos elektrinių šveitukų testavimui.
Šiandien kaip tik teko "susidurt" su ne švediška špižine, tai klausiau kaip kepa ir kaip ruošė kepimui keptuvę, sakė parsinešė, išplovė, aliejum patepė, palaikė su laikraščiais išvalė ir kepa kuo puikiausiai bigsmile.gif
Atsakyti
Mes turbūt visos apie skirtingas keptuves kalbam lotuliukas.gif
QUOTE(Brėkšta @ 2010 02 10, 00:22)
vat vat ir man keista, kad gamykla paleistų keptuves, kurios daugiau skirtos  elektrinių šveitukų testavimui.

Baltarusiai tikrai tokias "paleidžia" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2010 02 10, 00:06)
smile.gif s
sutinku su jumis.Nuo ko jas šveisti,juk po naudojimo tuoj pat išplauni ir padedi.O tas sluoksnis tikrai turi būti nuo nepridegimo.Nemaišykit,čia juk ne nerūdijantis plienas,kurį gali šveisti kiek nori.


Tai kad dvokia tas juodas sluoksnis kazkokia nafta, kaip asfaltas, tikrai schmoll.gif
Ir guliasas mano su asfalto prieskoniais buvo fe koks neskanus dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 02 10, 20:52)

Baltarusiai tikrai tokias "paleidžia" rolleyes.gif


nu ir k čiortu bigsmile.gif
aš kaip tinginė iš prigimties linkus daugiau sumokėt, kad tik nereikėtų tiek vargt, kad galėčiau guliašą išsikept ax.gif

aš turiu baltarusiškus špižinius puodus turguje pirkau, tai ir buvo kažkokia alyva ištepti, nei nuplausi, nei nušveisi, tai paimiau tuos puodus pripyliau vandens ir kelis kartus gerai iškaitinau orkaitėje, vidus puodų emaliuotas tai su juo viaskas buvo gerai, o išorė kuo puikiausiai nudegė iš juodų puodų gavosi tokio šlapio asfalto spalvos puodai
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2010 02 11, 12:24)
nu ir k čiortu  bigsmile.gif
aš kaip tinginė iš prigimties linkus daugiau sumokėt, kad tik nereikėtų tiek vargt, kad galėčiau guliašą išsikept  ax.gif

aš turiu baltarusiškus špižinius puodus turguje pirkau, tai ir buvo kažkokia alyva ištepti, nei nuplausi, nei nušveisi, tai paimiau tuos puodus pripyliau vandens ir kelis kartus gerai iškaitinau orkaitėje, vidus puodų emaliuotas tai su juo viaskas buvo gerai, o išorė kuo puikiausiai nudegė iš juodų puodų gavosi tokio šlapio asfalto spalvos puodai


o spiziniai buna emaliuoti? unsure.gif
Atsakyti