Sveikos!
Pribrendom ir mes spizinei keptuvei, nusipirkau is kazkokios parduotuveles Madoj, bet ne tos is Pasidaryk pats, ten labai gruobletos pasirode, o sita graziu lygiu pavirsiumi.. Pakaitinome 1 val. orkaiteje pagal "recepta", siandien iskepiau guliasa... Tiesa, troskinau jau kitame puode, nes nezinau, ar galima siuose troskinti?
Tai va... Prisvilti tai man neprisvilo beveik, labai graziai pakepe, taip dziaugiausi, bet skonis - jis kazkoki karteli turi. Nei valgyt ta guliasa dabar, nei ismest ranka nekyla Ar kazka ne taip padareme? Tiesa, keptuve pries kaitinima nusveiteme, bet ne iki sidabrinio blizgesio, Kai kur ta sidabro spalva sviete, bet nezinau, kiek ja sveisti reikia, kad tas visas juodumas nusisveistu.
Gal ka patarsit k su ja daryti?
QUOTE(Frosted @ 2010 02 06, 23:51)
Tiesa, troskinau jau kitame puode, nes nezinau, ar galima siuose troskinti?
Drąsiai galima troškinti - būna ir troškintuvai špižiniai: kaip keptuvės, tik forma kitokia
QUOTE
Kai kur ta sidabro spalva sviete, bet nezinau, kiek ja sveisti reikia, kad tas visas juodumas nusisveistu.
Gal ka patarsit k su ja daryti?
Gal ka patarsit k su ja daryti?
Senokai jau šveičiau, bet, kiek pamenu, šveičiau, kol neliko to akivaizdaus juodumo - spalva buvo tokia blanki tamsiai pilka
O gal jūs pirkot jau paruoštą ir nereikėjo nieko daryt, nes, man rodos, būna ir tokių
bet tu spiziniu irgi yra visokiu rusiu,gamintoju ir firmu ar ne gal vienas vienaip reikia paruosti kitas kitaip jau man visai galva susisuko...keptuves verkiant reikia,bet kokia pirkti neysivaizduoju
QUOTE(gwidita @ 2010 02 07, 13:21)
bet tu spiziniu irgi yra visokiu rusiu,gamintoju ir firmu ar ne gal vienas vienaip reikia paruosti kitas kitaip
tų brangiųjų, man rodos, jau nereikia ruošti - jos parduodamos jau paruoštos
QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 15:24)
tų brangiųjų, man rodos, jau nereikia ruošti - jos parduodamos jau paruoštos
o kokios sakot tos brangios senukuose kaune po viena kazkokios yra po 180lt berods...ir dar pigu.lt radau kazkokia spizine irgi apie180lt....tai cia jau is brangiu kaip as suprantu ar ne
QUOTE(gwidita @ 2010 02 07, 15:49)
o kokios sakot tos brangios senukuose kaune po viena kazkokios yra po 180lt berods...ir dar pigu.lt radau kazkokia spizine irgi apie180lt....tai cia jau is brangiu kaip as suprantu ar ne
taip, čia jau brangios - aš mokėjau 35 Lt
QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 12:11)
Drąsiai galima troškinti - būna ir troškintuvai špižiniai: kaip keptuvės, tik forma kitokia
Senokai jau šveičiau, bet, kiek pamenu, šveičiau, kol neliko to akivaizdaus juodumo - spalva buvo tokia blanki tamsiai pilka
O gal jūs pirkot jau paruoštą ir nereikėjo nieko daryt, nes, man rodos, būna ir tokių
Senokai jau šveičiau, bet, kiek pamenu, šveičiau, kol neliko to akivaizdaus juodumo - spalva buvo tokia blanki tamsiai pilka
O gal jūs pirkot jau paruoštą ir nereikėjo nieko daryt, nes, man rodos, būna ir tokių
oi jei, reiskias teks sveisti... nusipirkau tokius sveistukus metalinius, bus darbo... O isore sveisti irgi?
QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 17:59)
taip, čia jau brangios - aš mokėjau 35 Lt
As uz 39 nusipirkau Kazkaip pagailo man pinigeliu toms is Ogminos, ziurejau ziurejau, vaiksciojau vaiksciojau.. Gal pasinaudojus tokia pigesne ir uzsimanysiu, kol kas pirmas bandymas nesekmingas, guliasas visas nukeliavo i siuksliu deze...
QUOTE(Frosted @ 2010 02 07, 17:45)
oi jei, reiskias teks sveisti... nusipirkau tokius sveistukus metalinius, bus darbo... O isore sveisti irgi?
Aš su tuo metaliniu šveistuku ir šveičiau Kad dar geriau imtų papildavau rupios druskos. Šveičiau visą, net ir rankeną Darbelio buvo iki prakaito
QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 18:55)
Aš su tuo metaliniu šveistuku ir šveičiau Kad dar geriau imtų papildavau rupios druskos. Šveičiau visą, net ir rankeną Darbelio buvo iki prakaito
Palauksiu, kol vyras is darbo gris
Esu Skeppshult (cia tos brangesnes madoje) manjake Dziaugiuosi sittuo geriu nuo pirmuju dienu Turiu ne tiek mazai, bet man vis negana Keptuve pirkau su mediniu kotu, nes man graziau atrodo ir smagiau paimt... Sunki "bjaurybe", bet tai kartais i gera, nes visada galima sakyt: "brangusis ateik padet gamint maista" Padazine - daugeliui atrodo nereikelingas dalykas, bet as ja labai daznai padazams naudoju, kartais kaip paprasta puoda naudoju ir tinginio atveju keptama pyraga naudoju sviesto tirpinimui, kai reikia, kad neuzvirtu ikaitinu imetu sviesta nuiimu nuo kaitlentes ir kuriam laikui pamirstu Mazas troskintuvas - jame kepu duona orkaiteje ir gaminu pacius skaniausius troskinius. Pats laikas isigyti didesni... Na ir galiausiai mano dziaugsmas - cirviniu blynu keptuve
Del prieziuros tai kas koki 5 karta isplaunu normaliai kaip paprastus indus. O siaip tiesiog pripildau vandens ir pakaitinu iki uzvirimo tada jei yra kas prilipe siek tiek pagrandau (paprastai nieko nebuna), ispilu ta vandeni ir dar kart uzverdu vandeni. Prasluostau popieriniu ranksluosteliu ir patepu labai plonu sluoksniuku aliejaus.
Kiek man aiskino kaitinima su aliejumi (jei taip ruosiate keptuve) reik mazdaug kas metus pakartot, mazdaug kiekviena seimininke pajus kai jau atejo laikas, nes mes visos skirtingai gaminam
Del prieziuros tai kas koki 5 karta isplaunu normaliai kaip paprastus indus. O siaip tiesiog pripildau vandens ir pakaitinu iki uzvirimo tada jei yra kas prilipe siek tiek pagrandau (paprastai nieko nebuna), ispilu ta vandeni ir dar kart uzverdu vandeni. Prasluostau popieriniu ranksluosteliu ir patepu labai plonu sluoksniuku aliejaus.
Kiek man aiskino kaitinima su aliejumi (jei taip ruosiate keptuve) reik mazdaug kas metus pakartot, mazdaug kiekviena seimininke pajus kai jau atejo laikas, nes mes visos skirtingai gaminam
QUOTE(Frosted @ 2010 02 07, 00:51)
Sveikos!
Pribrendom ir mes spizinei keptuvei, nusipirkau is kazkokios parduotuveles Madoj, bet ne tos is Pasidaryk pats, ten labai gruobletos pasirode, o sita graziu lygiu pavirsiumi.. Pakaitinome 1 val. orkaiteje pagal "recepta", siandien iskepiau guliasa... Tiesa, troskinau jau kitame puode, nes nezinau, ar galima siuose troskinti?
Tai va... Prisvilti tai man neprisvilo beveik, labai graziai pakepe, taip dziaugiausi, bet skonis - jis kazkoki karteli turi. Nei valgyt ta guliasa dabar, nei ismest ranka nekyla Ar kazka ne taip padareme? Tiesa, keptuve pries kaitinima nusveiteme, bet ne iki sidabrinio blizgesio, Kai kur ta sidabro spalva sviete, bet nezinau, kiek ja sveisti reikia, kad tas visas juodumas nusisveistu.
Gal ka patarsit k su ja daryti?
Pribrendom ir mes spizinei keptuvei, nusipirkau is kazkokios parduotuveles Madoj, bet ne tos is Pasidaryk pats, ten labai gruobletos pasirode, o sita graziu lygiu pavirsiumi.. Pakaitinome 1 val. orkaiteje pagal "recepta", siandien iskepiau guliasa... Tiesa, troskinau jau kitame puode, nes nezinau, ar galima siuose troskinti?
Tai va... Prisvilti tai man neprisvilo beveik, labai graziai pakepe, taip dziaugiausi, bet skonis - jis kazkoki karteli turi. Nei valgyt ta guliasa dabar, nei ismest ranka nekyla Ar kazka ne taip padareme? Tiesa, keptuve pries kaitinima nusveiteme, bet ne iki sidabrinio blizgesio, Kai kur ta sidabro spalva sviete, bet nezinau, kiek ja sveisti reikia, kad tas visas juodumas nusisveistu.
Gal ka patarsit k su ja daryti?
kaip įdomiai aš kepu ir troškinu jokio nemalonaus prieskonio nei mėsoje, nei daržovėse nėra arba gal prieš troškindama mėsytę ilgai laikėt keptuvėje, skaičiau, kad negalima špižiniuose induose palikt ilgam maisto (na pvz nakčiai arba per dieną) vat tada įgauna geležies skonį ar tai apkarsta,
na manoji švediška, tai aš savosios nešveičiau visiškai išploviau parsinešus ir naudojau
galiu ir nusišnekėt, bet kaip jūs tą špižių iki sidabrinio blizgesio ir nušveičiat? Man kažkaip atrodo, kad jo tikrai nereikia tiek grandyt, gali būt, kad stipriai persistengėt šveisdama jūsų vietoje turbūt dar kartą bandyčiau pakaitint ir naudot arba užeikit į parduotuvę dar kartą ir pasiteiraukit del keptuvės priežiūros
Papildyta:
QUOTE(Blusiukė @ 2010 02 08, 00:03)
vat ši keptuvė mane labai domina Jūs turite galvoje vat šią?
o rankenos jos nekaista? Nes aš paprastai keptuvei pirkau firminį dangtį, kurio rankena ir iš špižinė, tai jei ilgiau ką troškinu ji įkaista, tai mane ir stabdo nuo čirvinės pirkimo
Blusiuke,o kur pirkote troškintuvus pigu.lt ar kur kitur? aš irgi turiu šitos firmos keptuvę su medine rankena,mano 28cm.tai pakelt su viena ranka neįmanoma Naudoju jau apie pusmetį,prieš naudojimą kaitinau su aliejumi.Man jin labai patinka,o dangtį jai pritaikiau iš maximos Dabar labai naurėčiau troškintuvo