Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

Sveikos!
Pribrendom ir mes spizinei keptuvei, nusipirkau is kazkokios parduotuveles Madoj, bet ne tos is Pasidaryk pats, ten labai gruobletos pasirode, o sita graziu lygiu pavirsiumi.. Pakaitinome 1 val. orkaiteje pagal "recepta", siandien iskepiau guliasa... Tiesa, troskinau jau kitame puode, nes nezinau, ar galima siuose troskinti?
Tai va... Prisvilti tai man neprisvilo beveik, labai graziai pakepe, taip dziaugiausi, bet skonis - jis kazkoki karteli turi. Nei valgyt ta guliasa dabar, nei ismest ranka nekyla unsure.gif Ar kazka ne taip padareme? Tiesa, keptuve pries kaitinima nusveiteme, bet ne iki sidabrinio blizgesio, Kai kur ta sidabro spalva sviete, bet nezinau, kiek ja sveisti reikia, kad tas visas juodumas nusisveistu.
Gal ka patarsit k su ja daryti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 02 06, 23:51)
Tiesa, troskinau jau kitame puode, nes nezinau, ar galima siuose troskinti?

Drąsiai galima troškinti - būna ir troškintuvai špižiniai: kaip keptuvės, tik forma kitokia smile.gif
Kai kur ta sidabro spalva sviete, bet nezinau, kiek ja sveisti reikia, kad tas visas juodumas nusisveistu.

g.gif Senokai jau šveičiau, bet, kiek pamenu, šveičiau, kol neliko to akivaizdaus juodumo - spalva buvo tokia blanki tamsiai pilka unsure.gif
O gal jūs pirkot jau paruoštą ir nereikėjo nieko daryt, nes, man rodos, būna ir tokių unsure.gif
Atsakyti
bet tu spiziniu irgi yra visokiu rusiu,gamintoju ir firmu ar ne g.gif gal vienas vienaip reikia paruosti kitas kitaip g.gif jau man visai galva susisuko...keptuves verkiant reikia,bet kokia pirkti neysivaizduoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gwidita @ 2010 02 07, 13:21)
bet tu spiziniu irgi yra visokiu rusiu,gamintoju ir firmu ar ne g.gif gal vienas vienaip reikia paruosti kitas kitaip g.gif

tų brangiųjų, man rodos, jau nereikia ruošti - jos parduodamos jau paruoštos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 15:24)
tų brangiųjų, man rodos, jau nereikia ruošti - jos parduodamos jau paruoštos unsure.gif

o kokios sakot tos brangios g.gif unsure.gif senukuose kaune po viena kazkokios yra po 180lt berods...ir dar pigu.lt radau kazkokia spizine irgi apie180lt....tai cia jau is brangiu kaip as suprantu ar ne g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gwidita @ 2010 02 07, 15:49)
o kokios sakot tos brangios g.gif  unsure.gif senukuose kaune po viena kazkokios yra po 180lt berods...ir dar pigu.lt radau kazkokia spizine irgi apie180lt....tai cia jau is brangiu kaip as suprantu ar ne g.gif  blush2.gif

taip, čia jau brangios - aš mokėjau 35 Lt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 12:11)
Drąsiai galima troškinti - būna ir troškintuvai špižiniai: kaip keptuvės, tik forma kitokia smile.gif

g.gif Senokai jau šveičiau, bet, kiek pamenu, šveičiau, kol neliko to akivaizdaus juodumo - spalva buvo tokia blanki tamsiai pilka unsure.gif
O gal jūs pirkot jau paruoštą ir nereikėjo nieko daryt, nes, man rodos, būna ir tokių unsure.gif

oi jei, reiskias teks sveisti... wacko.gif nusipirkau tokius sveistukus metalinius, bus darbo... O isore sveisti irgi? blink.gif

QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 17:59)
taip, čia jau brangios - aš mokėjau 35 Lt rolleyes.gif

As uz 39 nusipirkau blush2.gif Kazkaip pagailo man pinigeliu toms is Ogminos, ziurejau ziurejau, vaiksciojau vaiksciojau.. Gal pasinaudojus tokia pigesne ir uzsimanysiu, kol kas pirmas bandymas nesekmingas, guliasas visas nukeliavo i siuksliu deze... dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 02 07, 17:45)
oi jei, reiskias teks sveisti... wacko.gif nusipirkau tokius sveistukus metalinius, bus darbo... O isore sveisti irgi? blink.gif

Aš su tuo metaliniu šveistuku ir šveičiau smile.gif Kad dar geriau imtų papildavau rupios druskos. Šveičiau visą, net ir rankeną rolleyes.gif Darbelio buvo iki prakaito rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 02 07, 18:55)
Aš su tuo metaliniu šveistuku ir šveičiau smile.gif Kad dar geriau imtų papildavau rupios druskos. Šveičiau visą, net ir rankeną rolleyes.gif Darbelio buvo iki prakaito rolleyes.gif

Palauksiu, kol vyras is darbo gris cool.gif
Atsakyti
Esu Skeppshult (cia tos brangesnes madoje) manjake biggrin.gif Dziaugiuosi sittuo geriu nuo pirmuju dienu biggrin.gif Turiu ne tiek mazai, bet man vis negana biggrin.gif Keptuve pirkau su mediniu kotu, nes man graziau atrodo ir smagiau paimt... Sunki "bjaurybe", bet tai kartais i gera, nes visada galima sakyt: "brangusis ateik padet gamint maista" biggrin.gif Padazine - daugeliui atrodo nereikelingas dalykas, bet as ja labai daznai padazams naudoju, kartais kaip paprasta puoda naudoju ir tinginio atveju keptama pyraga naudoju sviesto tirpinimui, kai reikia, kad neuzvirtu ikaitinu imetu sviesta nuiimu nuo kaitlentes ir kuriam laikui pamirstu biggrin.gif Mazas troskintuvas - jame kepu duona orkaiteje biggrin.gif ir gaminu pacius skaniausius troskinius. Pats laikas isigyti didesni... Na ir galiausiai mano dziaugsmas - cirviniu blynu keptuve biggrin.gif

Del prieziuros tai kas koki 5 karta isplaunu normaliai kaip paprastus indus. O siaip tiesiog pripildau vandens ir pakaitinu iki uzvirimo tada jei yra kas prilipe siek tiek pagrandau (paprastai nieko nebuna), ispilu ta vandeni ir dar kart uzverdu vandeni. Prasluostau popieriniu ranksluosteliu ir patepu labai plonu sluoksniuku aliejaus.

Kiek man aiskino kaitinima su aliejumi (jei taip ruosiate keptuve) reik mazdaug kas metus pakartot, mazdaug kiekviena seimininke pajus kai jau atejo laikas, nes mes visos skirtingai gaminam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 02 07, 00:51)
Sveikos!
Pribrendom ir mes spizinei keptuvei, nusipirkau is kazkokios parduotuveles Madoj, bet ne tos is Pasidaryk pats, ten labai gruobletos pasirode, o sita graziu lygiu pavirsiumi.. Pakaitinome 1 val. orkaiteje pagal "recepta", siandien iskepiau guliasa... Tiesa, troskinau jau kitame puode, nes nezinau, ar galima siuose troskinti?
Tai va... Prisvilti tai man neprisvilo beveik, labai graziai pakepe, taip dziaugiausi, bet skonis - jis kazkoki karteli turi. Nei valgyt ta guliasa dabar, nei ismest ranka nekyla  unsure.gif Ar kazka ne taip padareme? Tiesa, keptuve pries kaitinima nusveiteme, bet ne iki sidabrinio blizgesio, Kai kur ta sidabro spalva sviete, bet nezinau, kiek ja sveisti reikia, kad tas visas juodumas nusisveistu.

kaip įdomiai aš kepu ir troškinu jokio nemalonaus prieskonio nei mėsoje, nei daržovėse nėra schmoll.gif arba gal prieš troškindama mėsytę ilgai laikėt keptuvėje, skaičiau, kad negalima špižiniuose induose palikt ilgam maisto (na pvz nakčiai arba per dieną) vat tada įgauna geležies skonį ar tai apkarsta,
na manoji švediška, tai aš savosios nešveičiau visiškai schmoll.gif išploviau parsinešus ir naudojau ax.gif
galiu ir nusišnekėt, bet kaip jūs tą špižių iki sidabrinio blizgesio ir nušveičiat? Man kažkaip atrodo, kad jo tikrai nereikia tiek grandyt, gali būt, kad stipriai persistengėt šveisdama ax.gif jūsų vietoje turbūt dar kartą bandyčiau pakaitint ir naudot arba užeikit į parduotuvę dar kartą ir pasiteiraukit del keptuvės priežiūros
Papildyta:
QUOTE(Blusiukė @ 2010 02 08, 00:03)
dziaugsmas - cirviniu blynu keptuve biggrin.gif

vat ši keptuvė mane labai domina Jūs turite galvoje vat šią?
user posted image

o rankenos jos nekaista? Nes aš paprastai keptuvei pirkau firminį dangtį, kurio rankena ir iš špižinė, tai jei ilgiau ką troškinu ji įkaista, tai mane ir stabdo nuo čirvinės pirkimo
Atsakyti
Blusiuke,o kur pirkote troškintuvus pigu.lt ar kur kitur? aš irgi turiu šitos firmos keptuvę su medine rankena,mano 28cm.tai pakelt su viena ranka neįmanoma doh.gif Naudoju jau apie pusmetį,prieš naudojimą kaitinau su aliejumi.Man jin labai patinka,o dangtį jai pritaikiau iš maximos smile.gif Dabar labai naurėčiau troškintuvo smile.gif
Atsakyti