Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(metosMetos @ 2010 01 18, 19:22)
Prisiminus, kokie skanus buvo mamos blynai, kepti spyzineje keptuveje, Gariunuos pas baltarusius pamaciau ir neatsilaikiau. Ten buvo visokiu diametru. Tik dabar klausimas- o kaip ar ant elektrines virykles tinka naudoti? Gal kas patars... gal isties nera skirtumo.....

mano elektrinė viryklė tik keptuvė ne baltarusiškas, bet kuo puikiausiai mano špižinukė kepa bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2010 01 18, 18:22)
Prisiminus, kokie skanus buvo mamos blynai, kepti spyzineje keptuveje, Gariunuos pas baltarusius pamaciau ir neatsilaikiau. Ten buvo visokiu diametru. Tik dabar klausimas- o kaip ar ant elektrines virykles tinka naudoti? Gal kas patars... gal isties nera skirtumo.....

jei ne stiklo keramika, turėtų tikt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 01 18, 19:42)
jei ne stiklo keramika, turėtų tikt unsure.gif

O kuom keraminei kaitlentei negali tikti? unsure.gif
Atsakyti
Žinoma, kad galima. Šilumos šaltinis neturi jokios įtakos. Gal tik reikėtų ilgiau laukti kol keptuvė įkais, nes liepsna visgi greičiau įkaitina.

Atsakyti
špižine čia titano keptuve skaitosi?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 01 19, 20:26)
špižine čia titano keptuve skaitosi?

Tikrai ne titano smile.gif Špižinė, tai ketaus keptuvė.
Atsakyti
QUOTE(Bachure @ 2010 01 18, 20:19)
O kuom keraminei kaitlentei negali tikti? unsure.gif

žinok, aš vienoje parduotuvėje apžiūrinėjau baltarusiškas keptuves, tai dugnas toks gana nelygus grublėtas, bet ne aštrus, galvojau subraižys jis man viryklės paviršių ar ne?
O švediškos keptuvės dugnas lygus nupoliruotas tikrai tinka stiklo keramikai, bet švedukės brangesnės, bet aš savaja patenkinta iki begalybės nekeisčiau į jokią kitą bigsmile.gif
Atsakyti
Turiu ir as spizine keptuve.Pirkau Gariunuos specialiai vyrui nes megejas su sakute pamaisyt, bet naudoju ir pati, nes labai gerai kepa.Mano keramine virykle, tai spizine keptuve jai tinka.Netinka jos tik indukcinem kaitlentem.O siaip kepant ilgai islaiko temperatura tai galima kepti ant mazesnes temperaturos , o baigiant kepti anksciau isjungti, tai ji dar nuo ikaitusios temperaturos keps.Tik pries naudojant pirma kart gerai paruoskit ir turesit tikrai gera keptuve.
Atsakyti
Ketaus keptuvės tinka ir indukcinėm tik ne visos, nes pvz tos švediškos iš ogminos tinka, kitur būna ne. Su indukcinėm esmė yra su įmagnetinimu ar išmagnetinimu, tiksliai jau nepamenu
Atsakyti
QUOTE(Iras @ 2010 01 19, 21:25)
Žinoma, kad galima. Šilumos šaltinis neturi jokios įtakos. Gal tik reikėtų ilgiau laukti kol keptuvė įkais, nes liepsna visgi greičiau įkaitina.

kai keptuves dugnas nelygus, buvo rupestis- ar nebraizys virykles pavirsiaus....
Atsakyti
Visos ketaus keptuvės tinka indukcinėms kaitlentėms. Nesvarbu kur jos bebūtų gamintos ir kiek bekainuotų.
Atsakyti
Kaip špižines keptuves paruošt naudojimui supratau, o kaip su aliuminio-ketaus lydinio keptuvėmis? Irgi kepti orkaitėj? g.gif
Atsakyti