Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(watashi @ 2009 10 12, 12:13)
Reikia tik proprast. As su savo keptuve viska kepu, ne karto neprisvilo.Man tai ji daiktas Nr 1. thumbup.gif Dar spizini puoda turiu, tai kugelis jame superinis gaunasi. wub.gif



Sveikute, gal gali pasidalinti patirtimi, kaip tu ją naudoji ar įtrini kažkuo, kaip įkaitini. Aš įsigijau špižinę keptuvę ir net blynų nesugebu iškepti, pirma partija tai dar dar, o po to viskas svyla, dūmai kyla, keptuvės pakelti negaliu, karščio sumažinti neišeina, tai per karšta, o kai atvėsta jau per šalta blush2.gif jaučiuosi nevykele blush2.gif
Atsakyti
Norint , jog spizine keptuve nesviltu ir netrauktu produktu reikia ja tam paruosti. Pirmiausia gerai nuplaut gamyklini alieju ar kuom ji buvo sutepta, o tada ja plonu sluoksniu istept karsciui atspariu aliejumi ar kiaules taukai, apverst ir kept orkaiteje kokia valandele. Po to perplaut, isvalyt su skudureliu ir tada galima naudot. 4u.gif Pradzioje kept kokia riebesne mesyte, o po to jau viskas eis kaip per sviesta. biggrin.gif
As niekada nepalieku jos nepateptos aliejumi. Tik panaudojus, isplaunu, nusausinu, dedu ant ugnies ir pakaitinu po to ipilu aliejaus. Su laiku atsiranda nepridengantis sluosknis, kuris vis gereja ir gereja su kiekvienu keptuves vartojimu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(watashi @ 2009 10 12, 12:13)
Reikia tik proprast. As su savo keptuve viska kepu, ne karto neprisvilo.Man tai ji daiktas Nr 1. thumbup.gif Dar spizini puoda turiu, tai kugelis jame superinis gaunasi. wub.gif



O kiek laiko ir maždaug kokioje temperatūroje kepate kugelį špižiame puode?
Atsakyti
čia išsamus paaiškinimas, kaip paruošt špižinius puodus keptuves:
http://giedrius-v.li...848463#t1848463
Atsakyti
turiu, bet nepatinka man ji, dabar nepirkčiau schmoll.gif
Atsakyti
Man patinka mano ketaus keptuve,kepu ir dziaugiuosi.Teflono pusen net neziuriu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. Rašo tėtis smile.gif Kadangi dažnai man tenka čia apsilankyti, ( daug naudingos info apie viską), nutariau prisiregistruoti. Tema keptuvių matau sena, noriu papildyti, kad rekomendacija skirta keptuvėm neprisvilti ( ištepus aliejumi orkaitėje kaitinti valandą) labai gera, tik jei jūs pirkote keptuvę be emalės - be jokios dangos, reikia prieš tai keptuvę grūdinti su druska. Žodžiu taip: 1. Išplauti keptuvę muilu ir karštu vandeniu, kad nebeliktu tepalo.
2. Išsausinti gerai keptuvę.
3. Pripilti druskos į keptuvės dugną 1cm.sluoksnį.
4. Kaitinti ( grūdinti) ant viryklės 2-3val.
5. Išpilti druską, išplauti keptuve ( kai atvės ).
6. Ištepti aliejumi visą keptuvę ( plonai) ir idėti į orkaitę bei kaitinti 180-200 laipsnių karštyje 1 - 1,5 val.
7. Ištraukti atšalusią ir išplauti bei išdžiovinti.

detaliau rasite čia: http://antel.vlz.ru/ thumbup.gif
Atsakyti
Ir dar mamytės, labai svarbu gerai įkaitinti keptuvę!!!!!! Prieš pilant aliejų pabandykite šlapia ranka pakratyti ant keptuvės, kad nukristu lašai. Turi vandens lašeliai spirgėti ( kaip ant lygintuvo) o ne šiaip išgaruoti. Kai karšta keptuvė pilkite aliejų, o jam įkaitus ir visą kitą. Tuomet neturėtų prisvilti. smile.gif
Atsakyti
smile.gif sveiki malonu su jumis susipažinti ,čia supermamos skyrelyje ,nes esu naujokė.Šiaip visada buvau tik pasyvi skaitytoja,bet dabar prisiregistravau ir galiu taip pat pasidalinti savo nuomone.Špižinės keptuvės tikrai vertos dėmesio ,nes kiek jų turėjau,nei tefloninės,nei akmens masės,nei Wool nepateisino vilčių.Naudojau visas jas tik apie metus.Wool dar ,net nebuvo galiojimo terminas pasibaigęs,o jau žuvies nebegalėjau iškepti ,nes kibo.Parduotuvėje nesutiko man nuostolių atlyginti,motyvuodami,kad per daug ją įkaitinau ir todėl susidarė derva.Taip išeitų ,kad bulvinius blynus reikia riebaluose troškinti ,o ne kepti.Savo baltarusišką špyžinę keptuvę prieš naudodama tik gerai išploviau ir pakaitinau kurį laiką druską,bet tik ne valandą,gal kokį puvalandį.Kepa kuo puikiausiai.dabar ir blynukai būna thumbup.gif thumbup.gif .Aišku aliejaus reikia daugiau,bet tam turiu eastkon,bet jau ir jos šonai truputį apjuodavę,ir nuvalyt neina.Va tai tau ir firmos;ne visada brangi prekė gera prekė.Dabar su naujovėmis labai atsargiai.
Atsakyti
[quote=ajivlis,2010 01 11, 22:25]
smile.gif sveiki malonu su jumis susipažinti ,čia supermamos skyrelyje ,nes esu naujokė.Šiaip visada buvau tik pasyvi skaitytoja,bet dabar prisiregistravau ir galiu taip pat pasidalinti savo nuomone.Špižinės keptuvės tikrai vertos dėmesio ,nes kiek jų turėjau,nei tefloninės,nei akmens masės,nei Wool nepateisino vilčių.Naudojau visas jas tik apie metus.Wool dar ,net nebuvo galiojimo terminas pasibaigęs,o jau žuvies nebegalėjau iškepti ,nes kibo.Parduotuvėje nesutiko man nuostolių atlyginti,motyvuodami,kad per daug ją įkaitinau ir todėl susidarė derva.Taip išeitų ,kad bulvinius blynus reikia riebaluose troškinti ,o ne kepti.Savo baltarusišką špyžinę keptuvę prieš naudodama tik gerai išploviau ir pakaitinau kurį laiką druską,bet tik ne valandą,gal kokį puvalandį.Kepa kuo puikiausiai.dabar ir blynukai būna thumbup.gif thumbup.gif .Aišku aliejaus reikia daugiau,bet tam turiu eastkon,bet jau ir jos šonai truputį apjuodavę,ir nuvalyt neina.Va tai tau ir firmos;ne visada brangi prekė gera prekė.Dabar su naujovėmis labai atsargiai.
[/quote

Taip... aš tiek brangių "kokybiškų" garsių firmų keptuvių išmėčiau į šiukšlyną, kad net verkt norisi. Praradau viltį kokybės atžvilgiu. Bet va suradau špižines! Dabar jų į nieką nekeisčiau. Nei jos svyla nei ką. Gal mamytės žinote kur gauti ( o gal turite ) špižinį dangtį? diametras 23cm.??? Turiu puodą, bet be dangčio sad.gif((
Atsakyti
[quote=Iras,2010 01 13, 22:34]
[quote=ajivlis,2010 01 11, 22:25]
smile.gif sveiki malonu su jumis susipažinti ,čia supermamos skyrelyje ,nes esu naujokė.Šiaip visada buvau tik pasyvi skaitytoja,bet dabar prisiregistravau ir galiu taip pat pasidalinti savo nuomone.Špižinės keptuvės tikrai vertos dėmesio ,nes kiek jų turėjau,nei tefloninės,nei akmens masės,nei Wool nepateisino vilčių.Naudojau visas jas tik apie metus.Wool dar ,net nebuvo galiojimo terminas pasibaigęs,o jau žuvies nebegalėjau iškepti ,nes kibo.Parduotuvėje nesutiko man nuostolių atlyginti,motyvuodami,kad per daug ją įkaitinau ir todėl susidarė derva.Taip išeitų ,kad bulvinius blynus reikia riebaluose troškinti ,o ne kepti.Savo baltarusišką špyžinę keptuvę prieš naudodama tik gerai išploviau ir pakaitinau kurį laiką druską,bet tik ne valandą,gal kokį puvalandį.Kepa kuo puikiausiai.dabar ir blynukai būna thumbup.gif thumbup.gif .Aišku aliejaus reikia daugiau,bet tam turiu eastkon,bet jau ir jos šonai truputį apjuodavę,ir nuvalyt neina.Va tai tau ir firmos;ne visada brangi prekė gera prekė.Dabar su naujovėmis labai atsargiai.
[/quote

Taip... aš tiek brangių "kokybiškų" garsių firmų keptuvių išmėčiau į šiukšlyną, kad net verkt norisi. Praradau viltį kokybės atžvilgiu. Bet va suradau špižines! Dabar jų į nieką nekeisčiau. Nei jos svyla nei ką. Gal mamytės žinote kur gauti ( o gal turite ) špižinį dangtį? diametras 23cm.??? Turiu puodą, bet be dangčio sad.gif((
[/quote]
smile.gif Dėl špyžinių dangčių nieko negaliupasakyti,aš tai tikrai bent jau parduotuvėse nemačiau.Jį turi mano mama,t.y.kartu su dideliu piuodu,dar smetoninį.Aš tai naudoju dangčius nuo tų jau sunaudotų firminių keptuvių;jie stikliniai.Visai neblogai,bet aušku dėti į kokią krosnį troškinti netiks. rolleyes.gif
Atsakyti
Prisiminus, kokie skanus buvo mamos blynai, kepti spyzineje keptuveje, Gariunuos pas baltarusius pamaciau ir neatsilaikiau. Ten buvo visokiu diametru. Tik dabar klausimas- o kaip ar ant elektrines virykles tinka naudoti? Gal kas patars... gal isties nera skirtumo.....
Atsakyti