Nutarusi gyvent sveikiau, nusipirkau ketaus keptuvę, baltarusių gamybos, rifliuotu paviršiumi. Viskas būtų gerai, jei tik sugebėčiau joje bent vieną patiekalą pagamint - viskas svyla, paviršius aliejų traukte pritraukia. Išploviau keptuvę, o jos dugnas vistiek liko kažkokiu aliejum apsinešęs, niekaip neįstengiu jo nugramdyt
Instrukcijos man nieks nedavė, išmest keptuvę gaila - gal jūs galite pasidalinti patarimais, kaip naudotis ketaus keptuve, kaip ją prižiūrėti, kokius patiekalus joje įmanoma pagaminti, o kuriems ji visai netinkama.
Būsiu laaaaaaaabai dėkinga
papasakosiu, ka pati zinau:
Vyras irgi pirko turguj, baltarusiska, su "zodine" instrukcija ir parneses man pasake, kad nuo siol jokiu kenksmingu teflonu Svarbiausia pries naudojima pati pirmaji karta, ta keptuve iskaitinti su aliejumi. Pardavejas patare pilti visa litra, as pagailejau, nes turejau tik brangu alieju, pyliau puslitri, bet manau ir tiek uzteko. Tas aliejus keptuvej turi uzvirti ir apie puse valandos kaisti, kad spizius sugertu jo kiek jam ten reik. Aisku, visas sis procesas baisiai jau nemalonus, nes aliejus kaisdamas ruksta, dumija ir aisku skleidzia kvapa, bet geras gartraukis situacija gerokai pataiso Tada ta alieju atvesinus pilt lauk, keptuve isplaut su plovimo priemone ir, o dziaugsme, galima naudoti gaminimui. Viskas puikiai joje kepa, aisku, tai nera ta keptuve, kuri skirta kepti be riebalu, tam reikalui naudoju Zepter, bet mano vyrui labiau patinka ketaus keptuvej kepti gaminiai. O del riebalu pleveles, ji turi likt, nes kitu atveju keptuvyte prades rudyti, deja, tai ne nerudyjantis plienas ir apsisaugoti nuo rudziu pades tik riebalai
Tikiuosi atsakiau i jusu klausima ir mano patirtis jums pades
Vyras irgi pirko turguj, baltarusiska, su "zodine" instrukcija ir parneses man pasake, kad nuo siol jokiu kenksmingu teflonu Svarbiausia pries naudojima pati pirmaji karta, ta keptuve iskaitinti su aliejumi. Pardavejas patare pilti visa litra, as pagailejau, nes turejau tik brangu alieju, pyliau puslitri, bet manau ir tiek uzteko. Tas aliejus keptuvej turi uzvirti ir apie puse valandos kaisti, kad spizius sugertu jo kiek jam ten reik. Aisku, visas sis procesas baisiai jau nemalonus, nes aliejus kaisdamas ruksta, dumija ir aisku skleidzia kvapa, bet geras gartraukis situacija gerokai pataiso Tada ta alieju atvesinus pilt lauk, keptuve isplaut su plovimo priemone ir, o dziaugsme, galima naudoti gaminimui. Viskas puikiai joje kepa, aisku, tai nera ta keptuve, kuri skirta kepti be riebalu, tam reikalui naudoju Zepter, bet mano vyrui labiau patinka ketaus keptuvej kepti gaminiai. O del riebalu pleveles, ji turi likt, nes kitu atveju keptuvyte prades rudyti, deja, tai ne nerudyjantis plienas ir apsisaugoti nuo rudziu pades tik riebalai
Tikiuosi atsakiau i jusu klausima ir mano patirtis jums pades
Dėkui tau laaaaabai, Minna
Bet man vis tiek dar liko neaiškumų Kadangi aš nebuvau gavus net žodinės instrukcijos, tai prieš naudojimą keptuvėje aliejaus neviriau, tikiuosi, dabar dar nevėlu bus tą padaryt.
Ale kaip tu ją plauni tada - su nuriebalintoju ar tik šiaip perskalauji?? O gal ją po plovimo reik aliejum patept??
Ir dar, kokius patiekalus tu joje gamini, pvz., ar įmanoma joje kiaušinienę išsikept?? Ar daug tu pili aliejaus į ją?? Kaži ar įmanoma joje ką nors patroškint??
Ai, tiesiog vienas vargas su tuo sveiku gyvenimo būdu
Bet man vis tiek dar liko neaiškumų Kadangi aš nebuvau gavus net žodinės instrukcijos, tai prieš naudojimą keptuvėje aliejaus neviriau, tikiuosi, dabar dar nevėlu bus tą padaryt.
Ale kaip tu ją plauni tada - su nuriebalintoju ar tik šiaip perskalauji?? O gal ją po plovimo reik aliejum patept??
Ir dar, kokius patiekalus tu joje gamini, pvz., ar įmanoma joje kiaušinienę išsikept?? Ar daug tu pili aliejaus į ją?? Kaži ar įmanoma joje ką nors patroškint??
Ai, tiesiog vienas vargas su tuo sveiku gyvenimo būdu
Ner uz ka :-) plaunu su indu plovikliu, niekuo netepu jinai prisigerus aliejaus tai net po ploviklio lieka tokia kaip plevele. Joje galima kepti viska, nuo kiausinio iki....aliejaus labai daug nereikia, tik reikia gerai ikaitinti.
Turiu ir aš tokią keptuvę, kepu viską tik vat lietinius blynus man kažkodėl traukia. Bet šiandien pat pabandysiu iškaitinti pagal Minnos patarimą. O dėl plovimo, aš kartais net į indaplovę idedu, bet šiaip labai nesistengiu tų riebalų pašalinti, nes iš tiesų rudija. Minna tau už gerus patarimus.
QUOTE(Jolete @ 2008 06 08, 08:34)
Turiu ir aš tokią keptuvę, kepu viską tik vat lietinius blynus man kažkodėl traukia. Bet šiandien pat pabandysiu iškaitinti pagal Minnos patarimą. O dėl plovimo, aš kartais net į indaplovę idedu, bet šiaip labai nesistengiu tų riebalų pašalinti, nes iš tiesų rudija. Minna tau už gerus patarimus.
Prasom, prasom, kad tik viskas pavyktu
Turiu ir as tokia, bet dar nesu naudojusi Gaminu zepter puoduose ir nereikia sukti galvos del aliejaus ar, kad blogai issiplaus
o kur Lietuvoje galima isigyti ketaus keptuviu?
QUOTE(agnuta @ 2008 07 07, 15:16)
o kur Lietuvoje galima isigyti ketaus keptuviu?
Aš pirkau Senukuose.
QUOTE(Jolete @ 2008 07 09, 05:58)
Aš pirkau Senukuose.
Vilniuje? seniai pirkote?
QUOTE(agnuta @ 2008 07 09, 20:43)
Vilniuje? seniai pirkote?
Aš pirkau Kaune prieš porą metų, bet manau ir dabar jų yra.
http://www2.senukai....50/50617501.JPG
QUOTE(Jolete @ 2008 07 10, 06:08)
aciu bandysiu ieskot