Įkraunama...
Įkraunama...

Dishidrotinė egzema

ir man tas pats verysad.gif is pradziu galvojau gal nuo priaugintu akriliniu nagu g.gif nusiemiau bet tas pats ir pusleles pletesi naktim iki kraujosruvu nusikasydavau,nuejau pas dermatologe,diagnoze ta pasake,paaiskino-nerviniu keliu ji g.gif na lyg nestresavau g.gif
tai israse geriamu-KESTINE ir cinko oksido tepalo,vaistinej pasake kad elocon padetu,tepu viska-antra savaite jokio pagerejimo verysad.gif
Atsakyti
Ir aš jungiuosi prie jūsų. Man gydytoja irgi diagnozavo šią bjaurią ligą. Išrašė Bepanthen plius ir flucinar tepaliuką. Bent jau mažiau niežti ir spuogeliai po truputėlį nykstą, nors ranka dar atrodo baisiai visa apsilupinėjusi. Man gydytoja griežtai uždraudė dirbti su guminėmis pirštinėmis, nes sakė, kad dar labiau alergizuoja, galima dirbti tik su vienkartinėmis lateksinėmis pirštinėmis.
Atsakyti
QUOTE(Jūračiukas2 @ 2009 08 25, 20:33)
Man gydytoja griežtai uždraudė dirbti su guminėmis pirštinėmis, nes sakė, kad dar labiau alergizuoja, galima dirbti tik su vienkartinėmis lateksinėmis pirštinėmis.

Man irgi sakė, kad gali alergizuoti ir lateksas gali, bet man tai nieko blogiau nėra už vandenį, na ir aišku chemikalai įv., jeigu tik indus išplaunu be pirštinių, virtuvėj pasitvarkau, tai iš karto odai atsiliepia doh.gif , tik pirštinės mane ir gelbsti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos! jungiuosi ir as i jusu buri 4u.gif
Pasiskaitinejau ir supratau, kad tai mano diagnoze. buvau pas seimos gydytoja del ligos, tuo paciu pasiklausiau del sios problemos-serpetojo vienas pirstas- pasiziurejo ir israse man Fucidin H, nieko normaliai nepaaiskino, apart to, kad nuo kontakto su kazkokiu alergenu plius inesta infekcija ir liepe 'prisimint, kur kisau pirsta' . blink.gif fool.gif
Si nesamone man prasidejo netiketai, pries metus, pirstas eme serpetot ir klaikiai niezet, ypac nakti. Gerai isiziurejus po oda matydavosi mazuciai lyg spuogeliai. tepiau Boro indisku tepalu, kazkiek buvo apsiramine, o po to vel, naudojau ir kazkoki lietuviska senuoliu zoleliu tepala, bet nepadejo, tik nuimdavo sausuma. o buvo issauseje baisiai, taip kad pirstas suskilinejo ir nevalingai buvo visuomet susilenkes, tai darydavau vos ne kremo kompresus doh.gif Tada pagaliau atsirado galimybe nueiti pas gydytoja ir israse man ta hormonini fucidina. Oh, viskas graziai susitvarke, niezai praejo, puslyciu taip pat nematyt, nustojo serpetot, taciau sio tepalo negalima vartoti ilgai, o ir per ta laika labai suplonejo oda, matosi kraujagysles...
Dabar iki tokios baisios bukles negrizta (tfu tfu tfu), taciau isplovus indus (nors ir naudoju neutral plovikli), vel sauseja ir niezti. Ypac nakti, kartais net atsibundu is noro pakasyti ta pirsta doh.gif
Supratau, kad tikrai geriausia prevencine priemone - vengti kontakto su cheminem buitinem priemoniem ir vandeniu...
Noretusi atrasti kokias liaudies priemones, gal atsilus bandysiu ugniazole.. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ir man Grusauskas nustate sia liga verysad.gif. O lakteksines pirstines grieztai uzdraude, pasak jo lateksines pirstines "peilis" sergant sia liga. Nes butent ir mano atveju paumejimas kaip ir buvo bepraeinantis ir staiga daug ziauriau viska isbere ir butent nuo ju gun_bandana.gif Gal kol nera paumejimo tos lakteksines nieko (nesusiprotejau paklaust g.gif ), bet jau kai prasideda berimas... tai man dar daug daugiau bedos padare doh.gif
Atsakyti
as ir varsgstu jau treciakarta...kas metus,kas du pasikartoja,apima pirsta..kita karta jau du,sikart i kitos rankos pirsta isimete pirmakart laikesi ilgiausiai gal puse metu,padaryti visi tyrimai,naudoti ivairus tepalai,vaistai ir t.trezultato nulis,aip atejo taip pati ir isnyko po pusmecio gero,pirstai atrode kaip nupuve doh.gif ...po poros metu vel..tada greiciau issigydciau su funicort...dab vel po metu ant kitos rankos pirsto ir funicort visai neveikia verysad.gif
Atsakyti
man sake mkad si liga labai dazna...bet nera bendraujanciu bigsmile.gif .jei issigydet pasidalinkit ir su manim...
man tai pagerejo atrodo beveik uzgyja ir vel ... doh.gif kaip pavargau nuo to verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 11 09, 00:11)
man sake mkad si liga labai dazna...bet nera bendraujanciu bigsmile.gif .jei issigydet pasidalinkit ir su manim...
man tai pagerejo atrodo beveik uzgyja ir vel ... doh.gif kaip pavargau nuo to verysad.gif

Na nezinau ar ji dazna? kas taip sake? as tai kaip tik esu girdejusi kad ji nera dazna. Mano rankos ja nusetos jau 5 menesiai ir kolkas jokiu prosvaisciu. Dabar dar ir minetuoju Dermovate negaliu tepti nes bijau pakenkti nestuke.gif . Gal kam yra padeje naturalus budai pagerinti bukle? Pasidalinsiu su savo budais:

1. Vesus vanduo
2. Sausi darbai - medvilnines pirstines
3. slapi darbai - medvilnines pirstines ir ant virsaus lateksas su medvile viduj (viledos firmos neblogos)
4. Tik vaikiski muilai, o dar geriau dermatologiniai.
5. Po darbu nusiimti pirstines ir issitepti minkstinamaisiais kremais. Man asmeniskai labiau padeda kremai su emolientais.
6. Nuostabus dalykas - Eucerin Aquaphor. ( taciau jo pardavineja tik Amerikoj ) galima atsisiusti per ebay. Uzsitepus nuima niezejima, skausma. Tai vienas is geriausiu mano atradimu bet kokiu issausejimu, egzemu atveju. Netgi nuo nestipriu nudegimu padeda.

Tikiuosi dar kas nors pasidalinsite savo bedomis. Ir mano patirtis irgi kazkam pagelbes.
Atsakyti
Laba diena smile.gif

Jungiuos ir as i sito "gerio" gretas doh.gif Atrodo tik menkas pirstelis ir kelios pusleles, bet jau taip vargina doh.gif

O prasidejo man po gimdymo, vos kokiam menesiui praejus, neturejau iki tol nieko panasaus schmoll.gif Diagnozavo sita geri tas pats gyd.Grusauskas tongue.gif Ir visiskai nuliudino, kad cia amzina liga, kuri gali bet kada atsinaujint, tik as tikejaus, kad pasitepsiu vaistais, praeis ir pamirsiu iki sekancio karto, o cia tik pagereja, jau dingineja raudonumas ir vel ta pati daina doh.gif Zozdiu atrodo menka zaizda, bet vargo vargelis, jokiu dar piremoniu ypatingu nzn, nes situo geriu dziaugiuos apie men unsure.gif

Internete radau tokiu budu kaip galima gydytis wink.gif
tradiciniai budai
dar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suskyte: 01 sausio 2011 - 17:47
Sveikos mielos mamytes,
Mano vyras taip pat turi DISHIDROTINE EGZEMA.
Prasidejo viskas nuo to, kad ziemos metu sausedavo rankos. Pasidare jautrios vandeniui. Negaledavo net ranku nusiplauti, nes po to jei laiku nenusausindavo ranku ir nepasitepdavo kremu, sutrukinedavo iki kraujo. Dar veliau, pradejo pirstus metyti vandeningom puslelem. Vandeningos pusleles labai nieztedavo, nusikasydavo iki zaizdu, kai pradedavo gyti - pagelsdavo, lupdavosi "negyva" oda, kol vel susitvarkydavo (iki kito ranku pamirkymo pvz.: indu plovimas). Kauno g. eme paseli del grybelio, tris kartus - nieko, tik israse hormonini tepala. Trumpam apgydydavo ir vel prasidedavo. Buvo Santariskese pas alergologe ir vel ta pati daina. Nieko kito nepasiulydavo tik hormoninius preparatus. As nebeiskentus, nusprendziau pati padet taska ir ieskot priezasties kas jam yra, nes vyrui prasidejo depresija... Visur ieskojau informacijos. Ir tik internete radau diagnoze, pagal visus mano minetus ir kt. simptomus... Pasidare nors truputi aiskiau, kas cia per velnias. Zmones rase, kad vieniems padejo Iricar kremas, Iricar tepalas (homeopatiniai), vyras pabande. Lyg pageredavo nuo KREMO, tepalas dar pablogindavo cituacija. Dar radau, kad Bepanthen ir Bepanthen plus. Irgi isbande, kai buvo zaizdos tepe Bepanthen Plus, o kai sausos tik Bepanthen ir PLONU SLUOKSNIU. PADEJO!!!! Na, ir patys negalejom patiket, kad rankos pasidare vel grazios, svelnios nuo pacio paprasciausio tepaliuko skirto kudikiams nuo issutimu ir t.t.....Viskas susitvarke. Tik visai neseniai pastebejau, kad ant dilbiu atsirado raudonos sausos demeles. Vis bijau, kad nuo ranku dabar nepradetu plist i virsu.
Pries keleta dienu apsilankem pas klasikini homeopata. Dave homeopatiniu vaistuku (zirneliu) CALCIUM CARBONICUM. Sake kad pas ji dar nepati blogiausia situacija. Vienam vyrui is pedu isvarvedavo apie 500g skyscio is tu pusleliu. Liepe ciulpti po 1 zirneli 4 kart per diena 6 savaites, po to vel apssilankyt. Sake, turi viskas susitvarkyt. SUPER!!! Jau pora dienu geria, tepasi Bepanthen'u ir bus matyt, kaip bus toliau.
Gal kam ir pades mano vyro patirtis.... Sekmes visiems, bukit sveiki. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Contradanza @ 2011 02 25, 14:01)
Sveikos mielos mamytes,
Mano vyras taip pat turi DISHIDROTINE EGZEMA.
Prasidejo viskas nuo to, kad ziemos metu sausedavo rankos. Pasidare jautrios vandeniui. Negaledavo net ranku nusiplauti, nes po to jei laiku nenusausindavo ranku ir nepasitepdavo kremu, sutrukinedavo iki kraujo. Dar veliau, pradejo pirstus metyti vandeningom puslelem. Vandeningos pusleles labai nieztedavo, nusikasydavo iki zaizdu, kai pradedavo gyti - pagelsdavo, lupdavosi  "negyva" oda, kol vel susitvarkydavo (iki kito ranku pamirkymo pvz.: indu plovimas). Kauno g. eme paseli  del grybelio, tris kartus - nieko, tik israse hormonini tepala. Trumpam apgydydavo ir vel prasidedavo. Buvo Santariskese pas alergologe ir vel ta pati daina. Nieko kito nepasiulydavo  tik hormoninius preparatus. As nebeiskentus, nusprendziau pati padet taska ir ieskot priezasties kas jam yra, nes vyrui prasidejo depresija... Visur ieskojau informacijos. Ir tik internete radau diagnoze, pagal visus mano minetus ir kt. simptomus... Pasidare nors truputi aiskiau, kas cia per velnias. Zmones rase, kad vieniems padejo Iricar kremas, Iricar tepalas (homeopatiniai), vyras pabande. Lyg pageredavo nuo KREMO, tepalas dar pablogindavo cituacija. Dar radau, kad Bepanthen ir Bepanthen plus. Irgi isbande, kai buvo zaizdos tepe Bepanthen Plus, o kai sausos tik Bepanthen ir PLONU SLUOKSNIU. PADEJO!!!! Na, ir patys negalejom patiket, kad rankos pasidare vel grazios, svelnios nuo pacio paprasciausio tepaliuko skirto kudikiams nuo issutimu ir t.t.....Viskas susitvarke. Tik visai neseniai pastebejau, kad ant dilbiu atsirado raudonos sausos demeles. Vis bijau, kad nuo ranku dabar nepradetu plist i virsu.
Pries keleta dienu apsilankem pas klasikini homeopata. Dave homeopatiniu vaistuku (zirneliu) CALCIUM CARBONICUM. Sake kad pas ji dar nepati blogiausia situacija. Vienam vyrui is pedu isvarvedavo apie 500g skyscio is tu pusleliu. Liepe ciulpti po 1 zirneli 4 kart per diena 6 savaites, po to vel apssilankyt. Sake, turi viskas susitvarkyt. SUPER!!! Jau pora dienu geria, tepasi Bepanthen'u ir bus matyt, kaip bus toliau.
Gal kam ir pades mano vyro patirtis.... Sekmes visiems, bukit sveiki.  biggrin.gif

Ot tai ačiū už info, maniškis irgi turi tą bėdą, ypač vasarą ant kojų pėdų verysad.gif . O pas gydytojus nu niekaip nenutempiu, nu vienu žodžiu ir vargsta ir bijo. O tas calcium carbonicum kažin su receptu? Nupirkčiau pabandymui.
Atsakyti
Sveikos, kaip jums sekasi su šia bjauria liga? Man dabar labai pablogėjo situacija, ir galvoju lėkti pas privatų dermatologą vilniuje. Gal rekomenduotumėte kąnors? tas Grušauskas kaip suprantu tik Kaune gydo?
Atsakyti