Šiandien iš gydytojo išgirdau naują diagnozę Egzema dizhidroticum- dizhidrotinė egzema. Man ji pasireiškia vienos rankos pirštų nusausėjimu, įtrūkimais ir kitais nemalonumais. Gal yra jau kam nors nustatyta ši egzemos forma. Būtų įdomu sužinoti ar kam pavyko ją išsigydyti, kokie vaistai, kremukai, tepaliukai padeda, kokie veiksniai labiausiai sudirgina pažeistas vietas?
Mano vyrui tokia bėda. Jau seniai rankos nueidavo žaizdom, trūkinėdavo, o daktarytės visokias diagnozes nustatinėjo, kol gyd. Grušauskas iš pirmo žvilgsnio nustatė ligą. Nepaguodė, bet sakė, kad daug žmonių kenčia, o priežastis daugiausia nervinio pagrindo. Išrašė betacorton tepalą - tepti, kai tik pirmi požymiai paūmėjimo pasirodo.
QUOTE(laukinukė @ 2008 06 23, 20:31)
Mano vyrui tokia bėda. Jau seniai rankos nueidavo žaizdom, trūkinėdavo, o daktarytės visokias diagnozes nustatinėjo, kol gyd. Grušauskas iš pirmo žvilgsnio nustatė ligą. Nepaguodė, bet sakė, kad daug žmonių kenčia, o priežastis daugiausia nervinio pagrindo. Išrašė betacorton tepalą - tepti, kai tik pirmi požymiai paūmėjimo pasirodo.
Ir man tas pats daktaras šią ligą nustatė, knygoj dar tokių kraupių nuotraukyčių parodė ir tą patį tepalą paskyrė teptis 2kartus per dieną ne daugiau 7 dienas. O kitos daktarės tai irgi visaip stengėsi gydyti, grybelio tyrimus darė, šilto aliejau voneles liepė daryti tai dar blogiau pasidarė tokiais mažais niežtinčiais spuogeliais išbėrė
Dabar 3savaites buvau išvažiavus, jokių namų ruošos darbų neatlikinėjau, su vandeniu mažai kontaktavau, tai viskas kolkas susitvarkė.
Man ir sitas gydytojas nustate sita liga, jau taip vargstu nuo sausio menesio, tai pagereja, tai vel pablogeja bet as tikrai zinau, kad man cia nuo kremo nuo striju taip atsirado, bet Grusauskas teikia savo, kad negali but tai man visa desne ranka sutrukinejusi, isberta vandeningais spuogeliais ir kiek tepu niekas nepadeda, sako reikia laukt ziemos, nes ji paumeja per karscius ir nuo vandens dabar ir as tepu betacorton tepalu, ziuresim gal kiek pades
Na man jau pakankamai gerai, negaliu skųstis viską kas susiję su vandeniu daru su pirštinėm, tik prausiuosi be , saugau savo rankytes, kremukai kelis kartus per dieną palepinu ir gyventi galima. Visoms linkiu greičiau pagyti
As irgi sia svaite suzinojau, kad turiu si dziaugsmeli Ant dvieju pirstu atsirado vandeningu pusleliu. Dermatologe israse Advantan krema, Aerius tabletes ir siaip kazkokio riebaus kremo rankoms. Daug visokios informacijos prisiskaiciau internete, tai ta egzema gali atsirasti nuo bet ko Dazniausia-nuo streso, bet yra ir labai daug kitu faktoriu. Kazin, ar yra galimybe issitirti nuo ko tiksliai atsirado ta egzema
Dyshidrotic Eczema turiu jau 5 metai... kur tik nebuvau kokiu tik vaistu negeriau ir kokiu tepalu tik netepiau... vienintelis grusauskas man pasake kas man yra bet nieko paguodziancio nepasake... sake kad nepagydoma kad atsiranda is niekur ir lygiai taip gali isnykti sake kad serga vieni metus kiti penkis kiti ir visa gyvenima....
pas mane prasidejo viskas ant vieno pirsto ir palaipsniui plinta per rankas visi pirstai dabar tokie ir jokios iseities nerandu...
parasykit kas ka esate isbande ...
pas mane prasidejo viskas ant vieno pirsto ir palaipsniui plinta per rankas visi pirstai dabar tokie ir jokios iseities nerandu...
QUOTE(Sirduliuke @ 2009 01 04, 20:38)
Dyshidrotic Eczema turiu jau 5 metai... kur tik nebuvau kokiu tik vaistu negeriau ir kokiu tepalu tik netepiau... vienintelis grusauskas man pasake kas man yra bet nieko paguodziancio nepasake... sake kad nepagydoma kad atsiranda is niekur ir lygiai taip gali isnykti sake kad serga vieni metus kiti penkis kiti ir visa gyvenima....
Užjaučiu Į mano rankas pažiūrėjus dabar nepasakytum, kad ir aš šią ""dovanėlę" turiu. Pirmiausia nusipirk Brtacorton tepaliuko, reikia tepti du kartus per dieną savaitę, po to palaipsniui mažinti . Bet svarbiausia stengtis kuo mažiau kontaktuoti su vandeniu, aišku sunku, bet ką nepadarytum dėl gražių sveikų rankyčių Ir skalbti, ir indus plauti ir visa kita tik su pirštinėm galima, po kiekvieno plovimo pasitepti rankas kremu, man labai patinka ir tinka Zepter firmos toks kremas su ežiuole, jei rankos pašiurkštėja, šis kremukas iš karto sušvelniną ir nuramina odą. Taigi jau nuo vasaros pradžios mano rankos sveikos. Neseniai buvo taip, kad ploviau WC ir matomai pirštinė prakiurus buvo ir papuolė tų chemikalų, tai pajutau, kad jau graužia, niežti pirštus, tai aš pora kartų vaistukais pasitepiau, rankas pasaugojau ir vėl viskas gerai. Tai gi, aš manau, kad sergant šia liga vienintelis būdas turėti sveikas rankas yra jas saugoti nuo vandens.
Sėkmės ir kantrybės, parašykit kaip seksis gydytis pagal mano rekomendacijas.
pas mane jau gal kokie 7 metai ta bėda , bet ji yra tik ant krumplių , ir tik nuo rudens iki pavasario , tepu fucikorto tepalu , nuima niežėjimą , ir labai greitai užgydo , nes yra su antibiotikais tik jis padeda , , visada su savim turiu ir jei tik pamatau spuogelį ir patepu , ir taip išsaugau rankas visą sezoną , svarbu neužleisti ir neleisti išsiplėtoti
Nu zodziu ir as buvau pas Grusauska, irgi paziurejes pasake,kad dishidrotine egzema mano rankas uzpuole,buna dar ant padu. Daug visko prirode tokioj storoj knygoj ir pabaigoje paciam dave perskaityt kelias eilutes, o ten buvo parasyta,kad dazniausiai gydymas buna nesekmingas zodziu paguode na bet nuramino israse Dermovate ir pasake,kad del to daugiau ateit nereiks,nebent nepraeitu.....
Gal kas zinot kokiu efektyviu liaudies medicinos budu,kurie padeda, gal kas ka isbandet......
Gal kas zinot kokiu efektyviu liaudies medicinos budu,kurie padeda, gal kas ka isbandet......
Sveiki,
Na ir as turiu sia "dovanele". Jau mazdaug metus. Is pradziu netikejau, kad taip gali buti, nes gydytojais nepasitikiu visiskai. Bet pasirodo tai tiesa. Buvau pas viena gydytoja, kuri ir pasake diagnoze, bet vaistu neisrase. Kentejau kelis menesius. Po to dar karta nuejau. tada israse advantan, kuris tik trumpam padejo. Dabar buvau pas kita gydytoja, tai ji israse ir geriamu FENKAROL ir tepaliuko FUCICORT ir dar spec tepaliuka, kuri pagamino vaistinej niekaip neperskaitau rasto tai negaliu pasakyt pavadinimo, bet nuo jo pirstas visas violetinis, kaip nuo kalio permanganato. Ji israse todel, kad pusleles jau labai dideles ir apeme beveik visa pirsta. Si karta paumejo nuo vysniu darinejimo. O dazniausiai tai nuo vandens.
Na ziuresm kaip cia pavyks susidorot su sia slykscia liga. Linkiu visoms kantrybes ir stiprybes.
Na ir as turiu sia "dovanele". Jau mazdaug metus. Is pradziu netikejau, kad taip gali buti, nes gydytojais nepasitikiu visiskai. Bet pasirodo tai tiesa. Buvau pas viena gydytoja, kuri ir pasake diagnoze, bet vaistu neisrase. Kentejau kelis menesius. Po to dar karta nuejau. tada israse advantan, kuris tik trumpam padejo. Dabar buvau pas kita gydytoja, tai ji israse ir geriamu FENKAROL ir tepaliuko FUCICORT ir dar spec tepaliuka, kuri pagamino vaistinej niekaip neperskaitau rasto tai negaliu pasakyt pavadinimo, bet nuo jo pirstas visas violetinis, kaip nuo kalio permanganato. Ji israse todel, kad pusleles jau labai dideles ir apeme beveik visa pirsta. Si karta paumejo nuo vysniu darinejimo. O dazniausiai tai nuo vandens.
Na ziuresm kaip cia pavyks susidorot su sia slykscia liga. Linkiu visoms kantrybes ir stiprybes.