Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

QUOTE(lietutis @ 2009 03 18, 22:16)

Na ir siaip jei nera poreikio, tai nereikia ten ir vaziuoti, rinkites siltuosius krastus poilsiui ir panasiai, ten gausite ir aptarnavima, ir konforta, o jei yra poreikis, tiesiog geronoriskumo daugiau, ir viskas ten tikrai yra gerai. Kiek pastebejau, kad kuo didesne provincija, tuo didesni reikalavimai ir velgi viskas susiveda i ta pacia tolerancija aplinkiniu atzvilgiu tiek salia gyvenanciu, tiek ten dirbanciu.

Esi visiskai teisi. Kai kartais mamos atvaziave pradeda reiksti savo reikalavimus, tai uzsimanau nuvaziuoti pas jas i svecius biggrin.gif Gali pagalvoti, kad namuose neprisvyla kotletai, neperdega elektros lemputes, grindis plana kas pusvalandi ir pan.
Atsakyti
As juk sakiau kiek zmoniu tiek nuomoniu, juk is "pirsti niekas nelauzia" tokiu istoriju, ar forume norite pasakyti visi meluoja ir blogai raso, na kiek as skaiciau apie Gintara pasikartosiu nieko gero neradau, procentaliai is 10 (proc. gal kokie 2-3 proc. geru atsiliepimu), cia jau jums spresti... g.gif
Na o as kaip ir sakiau buvau nuvaziavusi i Kacergine, gamta nieko nepasakysi tikrai superine, tos apsnigtso pusys tikrai pasaka primena blush2.gif , susitikau su vyr sesute, labai maloni moteris nieko negali sakyti, ir apvedziojo mus su vyru kaip kokia delegacija aprode visas mums rupimas ir nerupimas patalpas, gyventume su kt mamyte dviese, kambarys suremontuotas, kas svarbiausia siltas, tvarkingi dusai, zinoma matem visko, prastesni kambariai kur paaugliai gyvena, bet ka ten noreti, patys tokio intelekto, stovi pakampiais prie ju pastato susikuprine traukia duma, ot grazu, atvaziuoja gydytis, o sau kenkia, na bet cia jau nukrypau nuo temos (pati nezinau ka uzauginsiu g.gif ), atskiras pastatas kur atliekamos procedurso, jame daro manksta, masazus ir yra baseinai, i drusku kambarius sake su greitaja vezioja i 2-aja ligonine biggrin.gif , na maitina vaikiukus iki 5 kartu per diena, lydinciajam duoda tik pietus, bet pusrycius ir vakariene galima issipirkti dienai apie 6lt., per diena iki 2-3 proceduru, sesute minejo, jog labai dideli demesi skiria proceduroms, na kiek kalbinau sutiktu mamyciu visos sake patenkintos, terminas buvimo 18d., tiesa kur gyvensime taip pat maciau yra virtuvele, saldytuvas, mikrobange, indai. Yra vaiku kambarys, na skurdokas, mazai zaislu, bet kadangi rekomenduojama kuo maziau kontaktuoti su kt. vaikais manau nieko nenutiks jei maniske ir pati pazais savo kambaryje, be t po proceduru ir tokio oro, manau pietu miegs ilgesnis tikrai garantuotas, na nezinau kaip tn bus kai gyvens ta reabilitacini laikotarpi, bet manau laikas parodys, ir po visu ivykiu parasysiu dar karta kaip ir kas Kacergines "Zibuteje"
visiems sekmes ir nesirgite thumbup.gif
Atsakyti
viskas, nebeskaitysiu ir nebelįsiu čia... pirmadieni įsitikinsiu pati, gal ištempsim savaite  čia atsiliepimai ne kokie, o pažįstami kas buvo džiaugiasi labai ir kasmet ten pat į tą "gintarinį marą" važiuoja. na, bet grįžusi parašysiu savo atsiliepimą vistiek

Tikrai nesibaidyk, viskas ten bus gerai mirksiukas.gif 4u.gif aš irgi daug prisiskaičiau, labai bijojau, tiek pergyvenau ir važiavau su dideliu išankstiniu neigiamu nusistatymu ax.gif nuvažiuosit ir susidarysit savo nuomonę ir viskas taps aišku mirksiukas.gif o dbr mama sėdėdama toj mano įsivaizduojamoje pačiomis blogiausiomis spalvomis sanatorijoje su dukriuku sėkmingai reabilituojasi ir kaifuoja thumbup.gif pas mus sniegas, lietūs, šlapdriba, o ten saulytė thumbup.gif aišku ten ne SPA Vilnius, ir to nereikia tikėtis valstybiniame sektoriuje už ligonių kasų pinigus g.gif

Atsakyti
QUOTE(boruze157 @ 2009 03 19, 20:48)
Tikrai nesibaidyk, viskas ten bus gerai mirksiukas.gif  4u.gif aš irgi daug prisiskaičiau, labai bijojau, tiek pergyvenau ir važiavau su dideliu išankstiniu neigiamu nusistatymu ax.gif nuvažiuosit ir susidarysit savo nuomonę ir viskas taps aišku mirksiukas.gif o dbr mama sėdėdama toj mano įsivaizduojamoje pačiomis blogiausiomis spalvomis sanatorijoje su dukriuku sėkmingai reabilituojasi ir kaifuoja thumbup.gif pas mus sniegas, lietūs, šlapdriba, o ten saulytė thumbup.gif aišku ten ne SPA Vilnius, ir to nereikia tikėtis valstybiniame sektoriuje už ligonių kasų pinigus g.gif

ir as pritariu kad viskas bus gerai thumbup.gif ,juk tai laikinas gyvenimas blush2.gif ,kai gulames i ligonine, niekas prabangos neieskom doh.gif ,gulim su kita mama vienoje palatoje ,prausiame kai buna laiva ir netgi i tualeta neiskarto gali patekti schmoll.gif
o sanatorijoj turi atskira kambari su visais patogumais,ir proceduros tikrai gerai atliekamos,o laisvu laiku gali pasivaikscoti pajuriu ir kvepuoti tyru pusyno oru,jei pavyks gauti kelialapi vaziuosim vel tik i gintara thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 03 20, 07:46)
ir as pritariu kad viskas bus gerai thumbup.gif ,juk tai laikinas gyvenimas  blush2.gif ,kai gulames i ligonine, niekas prabangos neieskom  doh.gif ,gulim su kita mama vienoje palatoje ,prausiame kai buna laiva ir netgi i tualeta neiskarto gali patekti schmoll.gif
o sanatorijoj turi atskira kambari su visais patogumais,ir proceduros tikrai gerai atliekamos,o laisvu laiku  gali pasivaikscoti pajuriu ir kvepuoti tyru pusyno oru,jei pavyks gauti kelialapi vaziuosim vel tik i gintara  thumbup.gif  thumbup.gif

visiškai sutinku biggrin.gif su Jūsų nuomone
Jau rašiau buvome Palangoje sausio mėnesį buvau viskuo patenkinta ir maistas kai už tokią kainą tikrai geras, o mažiukus vaikus ir Gintare maitina 5 kartus biggrin.gif
Neteko matyti jokių apipelėjusių kampų ar paramstytų lovų, vistiek nueidavome pas mamas iš kaimyninių kambarių. O kelios mamos net kelis kambarius pakeitė, nes viename sugedo kranas(ar kažkas ten buvo nepamenu) tai be jokių problemų perkėlė į kitą kambarį.
kažkaip paskaitinėjus kai kuriuos postus susidaro toks įspūdis kad kaip ir specialiai juodinamos šios sanatorijos g.gif nežinau gal tik man susidarė toks įspūdis.
Aš pati Gintare buvau pirmą kartą (su sūneliu), o dukra važiavo trečią ir tikrai tokių košmariškų dalykų nematydavau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2008 12 03, 16:50)
tai ar jis dvimetis ar penkiametis, reikia dziaugtis kad apskritai leidzia lydeti ir dar sumoka uz mamos lovadienius. Maitinima issiperka mama pati. Visada tai buna atostogu saskaita, kartais ir neapmokamu.
Man sudetingesnis klausimas kad mama lydi iki vaikui sueina septyneri, bet kazkaip nelabai vat isivaizduoju kaip septynmetis pats susitvarkytu g.gif

QUOTE(Bekasė @ 2008 12 04, 09:08)
sanatorija siuo atveju nera butina sveikatos prieziurai - jeigu nori vaziuoti gali imti savo kasmetines atostogas arba nemokamas.

QUOTE(Gitula @ 2009 01 02, 15:32)
turiu klausyma  blush2.gif gal kas susiduret ,mano dukrytei 7 metai turi BA,i sanatorija  'Gintara;vaziuodavom vasaros metu ,bet jau siais metais ji turetu  tenai likt viena ,bet mano manymu ji dar per maza. Ar yra galimybe man likt su ja kartu ? g.gif su kuo ten reiketu tartis? g.gif  blush2.gif

QUOTE(viltuse @ 2009 02 08, 10:53)
O kaip dirbanciai mamai? Ar priklauso biletenis? Juk mazo vaiko nepaliksi vieno?

QUOTE(Bekasė @ 2009 02 09, 08:20)
vaiko prieziura sanatorijoje nera slauga, kadangi vaikas neserga, o jam yra atliekama reabilitacija. Slauga yra skiriama pagal sam patvirtinta ligu ir bukliu sarasa ( pvz jeigu vaikas nevaiksto).

QUOTE(ta pati Sonecka @ 2009 03 16, 13:43)
Sveikutes,gal zinot ar darbdavys privalo suteikti nemokamas atostogas jei reikia vezti vaika i sanatorija?Kiek zinau,tai reikia pristatyti pazyma,kad tikrai vaziuosi i sanatorija ir tada turi isleisti.Patarkit smile.gif

Sveikos mamytes,
KA tik pradejau tvarkyti reikalus, priklausančius norint važiuoti i sanatoriją.
Galiu jus nudžiuginti (nors ir pačioms tai nesunku padaryti paskambinus i Sodrą), kad jums priklauso biuletenis slaugant vaika stacionarioje gydymo įstaigoje iki 18m. Man sunkoka buvo jį gauti, kadangi nei viena mama iki šiol neprašė biuletenio, važiuodama i sanatoriją su vaiku, bet pavyko. TAigi, viskas vyksta taip - ta dieną, kai važiuoji i sanatoriją, pasiimi iš pediatrės pradėtą biuletenį, o sanatorijoje jį tęsia tiek laiko, kiek būnate su vaiku.
Beje, renovuoti kambariai atvažiavus su kelialapiu kainuoja 10lt parai
Atsakyti
Na aš nesiginčiju, bet tikrai žinau tiek, kad biuletenis priklauso iš Sodros mamai, lydinčiai vaiką iki septynių metų į sanatoriją, tik tuomet, jei vaiko liga, pagal kurią jis yra siunčiamas, yra sąraše ligų, patvirtintų sveikatos ministerijos ar ko tai ten, ir jam reikalinga priežiūra, slauga, tos ligos tikrai nėra plaučių uždegimas, bronchitai ir t.t., o rimtos būklės ir rimtos bėdos, kurioms esant vaikui ir namie reikalinga slauga g.gif bet jei jūs teisi, tai šakės doh.gif o sanatorija nėra stacionaras g.gif ta prasme ne ligoninė ax.gif ech, o jei rimtai galima būtų gauti tą biuletenį, tai nagus nusigraužčiau, nes taip pati norėjau į sanatoriją blush2.gif o išleidau savo mamą mirksiukas.gif na bet aš kažkaip irgi tikrai tuo domėjausi, bet tikrai neradau jokio šanso gauti biuletenį schmoll.gif
Papildyta:
10lt renovuotas kambarys be TV ir šaldytuvo, o 20lt su TV ir šaldytuvu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(InViDa @ 2009 03 20, 17:17)
Sveikos mamytes,
KA tik pradejau tvarkyti reikalus, priklausančius norint važiuoti i sanatoriją.
Galiu jus nudžiuginti (nors ir pačioms tai nesunku padaryti paskambinus i Sodrą), kad jums priklauso biuletenis slaugant vaika stacionarioje gydymo įstaigoje iki 18m. Man sunkoka buvo jį gauti, kadangi nei viena mama iki šiol neprašė biuletenio, važiuodama i sanatoriją su vaiku, bet pavyko. TAigi, viskas vyksta taip - ta dieną, kai važiuoji i sanatoriją, pasiimi iš pediatrės pradėtą biuletenį, o sanatorijoje jį tęsia tiek laiko, kiek būnate su vaiku.
Beje, renovuoti kambariai atvažiavus su kelialapiu kainuoja 10lt parai

Slaugant šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
šeimos nariui, globėjui ar rūpintojui slaugančiam stacionare ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis (pagal sveikatos apsaugos ir socialinės apsaugos ir darbo ministrų patvirtintą sąrašą), pašalpa iš „Sodros“ biudžeto lėšų mokama nuo pirmosios slaugymo dienos už visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus;
is cia
aisku cia gali buti kabliukas, nes jeigu vaikas yra guldomas i ligonine, tai yra duodamas nedarbingumas slaugai nepriklausomai nuo diagnozes.
Pagal kokia diagnoze su vaiku vaziuosite i sanatorija?

As vaika su lydinciu asmeniu i sanatorija uzregistravau nuo birzelio 6 dienos. Kadangi vaziuos mano mama savo atostogu saskaita, tai rinkausi geresni metu laika, kad butu galima suderinti sanatorija ir poilsi (pernai irgi buvo panasiu metu, tai liko patenkintos abi)

Atsakyti
nu velnias, o as emiau nemokamas, nes gydytoja pasake, kad nepriklauso biliotenis....
Atsakyti
Tai ir nepriklauso tas biuletenis, nebent liga iš patvirtinto sąrašo, kai vaikas neįgalus ir panašiai, nėra čia ko pergyventi mirksiukas.gif
Aplankiau savo panelę su močiute sanatorijoje Palangoje, viskas joms ten puikiai sekasi, vadina save vietinėmis, įsikūrė labai gražiai, šį savaitgalį puikus oras, žmonių pagausėjęs pajūrys, vienu žodžiu puikiai praleidom savaitgalį mirksiukas.gif liko joms dar pora savaitėlių, bet turbūt išbus tik vieną, gana ir keturiolikos dienų, jau namų išsiilgo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze157 @ 2009 03 22, 19:47)
Tai ir nepriklauso tas biuletenis, nebent liga iš patvirtinto sąrašo, kai vaikas neįgalus ir panašiai, nėra čia ko pergyventi mirksiukas.gif
Aplankiau savo panelę su močiute sanatorijoje Palangoje, viskas joms ten puikiai sekasi, vadina save vietinėmis, įsikūrė labai gražiai, šį savaitgalį puikus oras, žmonių pagausėjęs pajūrys, vienu žodžiu puikiai praleidom savaitgalį mirksiukas.gif liko joms dar pora savaitėlių, bet turbūt išbus tik vieną, gana ir keturiolikos dienų, jau namų išsiilgo 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(boruze157 @ 2009 03 20, 18:29)

10lt renovuotas kambarys be TV ir šaldytuvo, o 20lt su TV ir šaldytuvu wink.gif

o tas mokamas kambarys cia dviem mamom su vaikais ar atskiras?Ir ar reikia toki is anksto uzsisakyti,ar galima nuvaziavus gaut?Aciu uz ats 4u.gif
Atsakyti