QUOTE(snioliene @ 2009 03 08, 00:52)
sveiki,kovo24d.prisiregistravau i gintaro sanatorija palangoj ,vaziuoju pirma kart gal galit parasyt kas nesenai buvot kokios ten salygos kokiam korpuse geriausiai gyvent ,nes prisiskaiciau apie skersvejus,kaip maitinimas ar mamai reikia is karto nuvykus issipirkti maitinima visam buvimo laikui(GAL BUS NESKANU O PINIGAI SUMOKETI) ka reikia veštis(isskyrus higienos reikmenis ir drabuzius)siaip prisiskaiciau kad efektas atvirkstinis daug kas suserga o ne pagereja
sveika,mes buvom spaly ir vaziavom pirma karta...atvykus registraturoj mus nukreipe pas to korpuso seseles kur gyvensim-papuolem i trecia korpusa.Tik ketvirtas korpusas yra isejus i lauka ,o visos proceduros vyksta pagrindiniame sanatorijos pastate,tad geriau i ketvirta neimt(cia mano nuomone).Nuejus pas sesutes jos paskiria kambari,kuriame gyvensit ir siuncia pas gydytoja.Einant pas gydytoja,jau geriausia laukneseli ,kuri duosit gydytojai,turet su savim ir paduot is karto.Nes ji tada suraso visas proceduras.Tiesa,jei vaikas mazas ar yra kitokiu problemu,kad nenorit ir negalit valgyt kartu su visais bendroje valgykloje,prasykit is karto gydytojos,kad israsytu jums lapa,kad galit valgyt kambary.Tada belieka su tuo lapu eit i valgykla,ten jei neturit su kuo parsinest maisto galima issipirkti uz 30 lt inda(triju aukstu),su kuriuo ta maista nesiosites i kambari arba galima tureti savo dezutes,krepseli....Mes gyvenom paprastam kambary,sudeti tik plastikiniai langai,o daugiau vias kambarys reikalaujantis remonto,bet zinant kiek praeina vaiku-nebestebina.Kambary (nebent pas mus)buvo dvi lovos,spintutes prie lovu,stalas,dvi kedes.Kai kur maciau fotelius...Dusas su tualetu kartu-didelis,erdvus...As veziaus savo arbatini,tv,radio imtuva,kompa.Tiesa,begau jau ten Palangoj pirktis praiilginimo laido,nes man tos vienos rozetes buvo per mazai ir pirkaus sluotele su semtuveliu(mano sunus su negalia,tai megstantis trupintis).Kaip rasiau visos proceduros vyksta pagrindiniame korpuse,tik vandens proceduros reikia iseit per lauka,tad nepatingekit uzmeskit vaikuciui striukyte ir kepuryte.Mes mazai kontaktavom su ten esanciais vaikais,tai jokiu pigu neparsivezem,o maciau,kad kai kurie vaikai tiesiog valandu valandas duodavos koridoriuje arba vaiku zaidimo kambary.Mano nuosirdus patarimas-maziau kontaktu su svetimais vaikais.jau geriau ta skirta laika isbukit vieni,aisku pabendraut galima,bet ne taip kad eit per kambarius,nes yra tikrai nuobodu,ypac po pietu.Eikit geriau i lauka.... Maista sau galit pirkt arba nepirkt,jei issipirkinet tai galima issipirkt arba visam laikui arba savaitei.As konkreciai savo atveju issipirkdavau -pirma kart atvaziavus pirmadieni issipirkau iki sestadienio ryto,nes savaitgaliui lekdavom namo.O paskui jau ketvirtadienio ryta reikdavo issipirkt sekanciai savaitei iki penktadienio pietu.Tda paros kaina buvo +-8 litai...kas dar? na jei kas klauskit-atsakysiu....