Aš su sūnumi buvau "Gintare" 2005 m. gruodžio mėn. Mus siuntė ligoninės pediatrė po plaučių uždegimo. Sūnui tada buvo 2 metai ir 4 mėnesiai. Tada jis jau puikiai kalbėjo, o ir drąsos galėjo būti mažiau
, su savarankišku pavalgymu dar nebuvo viskas 100 proc. OK, bet pakankamai. Taigi, gyvenome mudu dviese, turėjom savo vonią ir WC. Kambarys buvo neremontuotas, bet sakyčiau pakenčiamas. Gyvenom 5-ame aukšte, ten visos buvo mamos su vaikais, taigi ramu
Maistas mums tiko, o čia kaip žinoma, skonio reikalas
Tiesa, būdavo taip, patiekalų variantai dviejų rūšių, tai padavėjos paklausdavo ko norėtume. Aišku, buvo taip, kad kažko pageidaujamo neliko, nes stalas mūsų buvo beveik galinis, bet ne bėda
Palyginau aš meniu su tais laikais, kai dar pati būdama vaikas (1994-1995m.) buvau toje san., tai be žodžių. Kai aš buvau, tai prisimenu tik skrylius (išvirti tešlos gabalai ir užpilti pienišku spirgučių padažu)
Procedūros paskirtos buvo: masažas, inhaliacijos su Brontexu (nes buvo dar iš ligoninės parašyta), užėjus vėl kelių dienų dusinimui, inhal. su Adrenalinu, masažas (rankomis vibracinis ar pan., kad geriau atsikosėtų), purvo aplikacijos (purvas į maišelį ir ant krūtinės šildyti), druskų kameros, Bioptron šviesos terapija sinusams, kvėpavimo mankšta kineziterapijos kabinete. Šiaip lyg ir viskas, nebent jau ko nepamenu. Dėl mamos procedūrose, tai net kalbos nebuvo, kad manęs neleistų, nes juk kai kur reikia nusirengti (o kol tie mažiai susikuičia, jau dar vieną procedūrą būtų galima atlikt), purvo maišelius palaikyt ir pan.
Tiesa, kiek kebloka su druskų kameromis. Ten reiki išbūti 45 min., tiesa, rodo filmukus ten, bet tie mažiai ne visi ramiai pabūna, ima žaisti su druska, net mėtytis, tai svarbu, kad būtų kažkas iš vyresnių, mama kokia arba vyresnis vaikas (bet jų protai irgi nedidesni). Šiaip buvo tokių, kurie patys vieni kitus tramdė, nes trukdė žiūrėti TV
Kadangi mano mažius buvo 2 su trupučiu metų, aš ėjau į Halo kamerą kartu su juo, pasiimdavau ant kelių, jei būdavo vietos, pasodindavau atskirai. Problema tame, kad jei eina suaugęs, už procedūrą turi susimokėti, o ji nepigi tada buvo, lyg daugiau nei 10 Lt. Bet prižiūrinti sesutė manęs paklausė apie mano AKS, pasakius, kad aukštas, ji paslapčia mane leido nemokamai. Gal ji pagalvojo, kad man mažai naudos iš šios procedūros, žalos daugiau, nes po druskų AKS dar pakyla, o gal ir dėl to, kad jai pačiai ramiau, kai kažkas yra iš vyresnių. Taigi toks mano patyrimas.
Galiu pasakyti tik vieną trūkumą, žiemą ten šalti tarpiniai koridoriai tarp foje ir korpusų. Jie gana ilgi ir nešildomi, o vaikščioti jais - neišvengiama. Aš sūnui visada užvilkdavau storą su kapišonu bliuzoną, nesušalo. Kambariuose ir procedūrose šilta.
Šiaip, ten būna organizuojami įvairūs vakarai vaikams, diskotekos ir pan. Paaugliams ten pasaka. Iš patirties žinau
Bet, kai nuvažiavau į tą sanatoriją jau kitame vaidmenyje, tai kažkaip nejučiomis pajutau, kad laikas bėga ne mano naudai...
Atrodo, vos ne vakar pati šėlau toje "šokių" salėje, o dabar vaikštau su savo pypliu..