nu nežinau. Pirmasis nuo metukų jau be pampio vaikščiojo dieną, naktį dar dėdavau. 2 m jau nereikėjo. O va mažoji niekaip nedraugauja su puoduku. O tuoj bus 2 metai. Ant puodo sodinama tikrai daznai. Problema ta, kad net kaku i puoda nedaro, nes laukia kada bus pampis ant uzpakalio. Kur cia beda, nezinau. Lyg ir nebuvo to puodo issigandus ne karto, o i ji tik siusiuka daro ir tai, kai pati sodinu, nes nesipraso dar Todel apie koki tingejima is mano puses nera ka ir galvoti. Ir problema tikrai ne pas mama, vaikas matyt dar nesuvokia ir nesubrendo smegenine puodukui
QUOTE(amam @ 2008 09 14, 14:22)
mano irgi abu vaikai pusantru metu jau be pamperso. mamos, ieskokit problemu pas save, o ne pas vaikus. pripazinkit, kad tiesiog kartais tingit dazniau padraugaut su puodu. sakyciau, kad vien mano vaikai tokie ankstyvi, bet tikrai matau, kad ir kitos mamos gali atpratinti nuo pampo. nemanau, kad tai vaikai kalti.
nu ir kam taip kategoriskai, net spoko knygoj parasyta kad kiekvienam vaikuciui savas laikas, kartais su tuo tokiu stengimusi kuo greiciau pripratint tik dar blogiau gaunasi negali visi vaikai tobuli but, gal vienos mamytes vaikelis pradejo anksciau i puoduka, daryt, o kitos kur velai pradejo gal ismoko savarankiskai anksciau valgyt.
QUOTE(*Maja* @ 2008 09 10, 17:43)
likimo draugė. pas mus tas pats. Sysiu daro į puoduką, tik pati dar nesiprašo, pati kai pasodinu, tada ir padaro, bet vaikštom su pamperiu, nes ji leidžia ir leidžia.. O va kakoti nė pro kur ant puodo. pas mus ir ir gražiuoju ir piktuoju ir per užpakaliuką gavus, nepadeda tarsi tas kakalas į puoda pats neitų, tik sauskelnės uždėtos ir kvapas apsisukus pasijaučia. Būna žinau kad nori kaku, pasodinu, laikau, o ji veržiasi stotis ir rėkia kaakuu. Sakau daryk i puoduka, bet niekaip, užmaunu ir privaro ta akimirka
pas mus tas pats labai pradėjo bijoti puodo, padaro sysių, jei laikau per prievartą ant puodo. Šiuo metu nusprendžiau padaryti pertrauką ir nesodinti, kokias 2 savaites "ilsėsimės nuo puodo".
Papildyta:
QUOTE(migliukas24 @ 2008 09 10, 18:50)
tu pabandyk kuri laika palaukti, kad ji pajustu kaip blogai su pridarytom kelnem. as taip pratinau be pamperso, kai pridarydavo i trusikelius. po to pati prasydavo, nes jei negerai su slapiomis kelnemis. nors budavo retai kad nepaprasydavo.
maniškei giliai vienodai, kad vaikšto šlapiomis giedrytėmis, nulis emocijų
Papildyta:
mano irgi abu vaikai pusantru metu jau be pamperso. mamos, ieskokit problemu pas save, o ne pas vaikus. pripazinkit, kad tiesiog kartais tingit dazniau padraugaut su puodu. sakyciau, kad vien mano vaikai tokie ankstyvi, bet tikrai matau, kad ir kitos mamos gali atpratinti nuo pampo. nemanau, kad tai vaikai kalti.
taip, yra tokių būdų, kaip rykštė, mano draugė senai man sako, mušk su diržu, ir sėdės ant to puodo, bet aš tokio dalyko kol kas neįsivaizduoju, nesakau, kad nemušiu, kaip sakant neišsižadu, bet tokių priemonių, kad vaikas sėdėtų ant puodo, nežadu imtis kol kas tikrai
QUOTE(Taya @ 2008 09 10, 00:32)
musiskei 8.5 men. Nupirkau puoduka ir sakiau pradesim pratintis. Vyras tik juokiasi is manes, sako per daug noriu. O kaip jus pradejot pratintis nuo taip anksti? Tik atsisesdavot trumpam, ar sededavo kol padarydavo?
Mums 9 men, ir kol kas pradeti nepavyksta. Tiesiog nesedi ji ant jo, supyksta, jai idomiau ta puoda vartyti ir stumdyti nei ant jo sest. Jauciu pradesim is karto nuo klozeto - kaip ir su maitinimu, nebuvo perejimo nuo MP ant tyreliu, eme is karto "ciela" maista kramtyt
Nemanau, kad apskritai reikia ieskot problemu - nei mamos, nei vaiko kalte. Tiesiog vieni anksciau, kiti veliau to ismoksta, tad as prievartaut vaiko tikrai nezadu, jei nenori ji i puoda daryt
QUOTE(Cili @ 2008 09 14, 19:03)
pas mus tas pats labai pradėjo bijoti puodo, padaro sysių, jei laikau per prievartą ant puodo. Šiuo metu nusprendžiau padaryti pertrauką ir nesodinti, kokias 2 savaites "ilsėsimės nuo puodo".
Papildyta:
Papildyta:
taip, yra tokių būdų, kaip rykštė, mano draugė senai man sako, mušk su diržu, ir sėdės ant to puodo, bet aš tokio dalyko kol kas neįsivaizduoju, nesakau, kad nemušiu, kaip sakant neišsižadu, bet tokių priemonių, kad vaikas sėdėtų ant puodo, nežadu imtis kol kas tikrai
Papildyta:
Papildyta:
tokiomis drastiskomis priemonemis vaikui psichologine trauma galima ivaryt...
Pilnai pritariu jei vaikučiui dar tik formuojasi supratimas apie puodulį jokiais būdais negalima nieko versti ir nieko bausti. Viena mamytė sako, kaip taip galima rykštukė. Ogi taip, kai jau tiesiog atėjo supratimas kam puodukas skirtas, puikiai į jį darydavome sysiuką. Tačiau kakų piktavališkai bėgdavo į balkoną arba už durų arba į spintą, ir tai tesėsi gal virš mėnesio ir daugiau. Pradžioje gražiai kalbėdavau aiškindavau atrodo lyg supranta sako žinau kur puodukas. Nes mano berniukas labai anksti pradėjo kalbėti. Bet žiūrėk kitą kartelį ir vėl savo tad tikrai užteko to vieno kartelio, kad suprastų, kad negražu kakoti ant žemės jei būna be trusikėlių arba į spintą, nes šilta vasara ir lakstydavo nuogulis
Tikrai sutinku su ta nuomone, kad reikia išlaukti, pvz., mum labai padėjo puoduko šokis mes jį šokdavome ir dainuodavome kiekvieną kartą padarius ir tada pati svarbiausia ceremonija, nešimas ir išpilimas į tuoletą viską atlikdavo pats
Tikrai sutinku su ta nuomone, kad reikia išlaukti, pvz., mum labai padėjo puoduko šokis mes jį šokdavome ir dainuodavome kiekvieną kartą padarius ir tada pati svarbiausia ceremonija, nešimas ir išpilimas į tuoletą viską atlikdavo pats
Rimciau uzsiemem situ reikalu mazdaug nuo metuku ir gal kokio menesio.Buvo nemazai slapiu kelnyciu,buvo ir ilipta i kruvele .Jau lyg ir pripratus buvo,kol uzejo šišas vaikui-sodini ant puodo,o ji klykia,man žnybia ir isitempus kaip styga,atrodo greiciau sulauzysi nei pasodinsi Ir taip gera savaite.
Neprievartavom per daug,bet vis pasiulydavom ant puodo,tik supyksta-vel apmaunam kelnytes ir isvedam is vonios.Praejo.Is tam tikru zenklu pradejau atspet kada reikes ant puodo,nors budavo ir avariju.Paskui buvo taip,kad keli lasai nuvarva ir atbega pas mane -ziuri i akis,o dabar jau kelios dienos kaip prasosi pati.Sako "kaka" Per diena uztenka vieno pampiuko,kuri dedam pietu miegui ir einant i lauka ir dazniausiai sausa nuimam.Bet slapiu kelnyciu dar kartais pasitaiko
Neprievartavom per daug,bet vis pasiulydavom ant puodo,tik supyksta-vel apmaunam kelnytes ir isvedam is vonios.Praejo.Is tam tikru zenklu pradejau atspet kada reikes ant puodo,nors budavo ir avariju.Paskui buvo taip,kad keli lasai nuvarva ir atbega pas mane -ziuri i akis,o dabar jau kelios dienos kaip prasosi pati.Sako "kaka" Per diena uztenka vieno pampiuko,kuri dedam pietu miegui ir einant i lauka ir dazniausiai sausa nuimam.Bet slapiu kelnyciu dar kartais pasitaiko
QUOTE(kacumota @ 2008 09 14, 22:31)
Rimciau uzsiemem situ reikalu mazdaug nuo metuku ir gal kokio menesio.Buvo nemazai slapiu kelnyciu,buvo ir ilipta i kruvele .Jau lyg ir pripratus buvo,kol uzejo šišas vaikui-sodini ant puodo,o ji klykia,man žnybia ir isitempus kaip styga,atrodo greiciau sulauzysi nei pasodinsi Ir taip gera savaite.
šaunuolė
O jūs man pasakykit, kas čia blogo, jei vaikas kuo anksčiau neišmoksta daryti reikaliukų ant puoduko? Juk tuštinimasis nėra kažkoks negeras dalykas. Jei jūs netingėjote, kaip sakot, tai kodėl nuo gimimo ant puodo nelaikėt? Kodėl rinkotės būtent tą amžių, kurį pasirinkot?
Mes per vasarą su puodu nesusidraugavom, tai šiandien padėjau į spintą. Po kelių mėnesių ištrauksiu vėl
QUOTE(Laumiux @ 2008 09 05, 13:31)
Užvedžiau temą, nes jau nebegaliu nei blaiviai mąstyti (nors nevartoju jokių kvaišalų), nei į savo vaiką žiūrėti.
Kiek laiko praeina nuo to, kai paleidi vaiką be pampersų iki tol, kol pradeda prašytis ar bent išlaikyti neapsi... bent valandą. Manoji tai nevala paskutinė - be pamperso (beveik) po namus varinėjam jau nuo pavasario, bet varo visus reikalus į kelnes. Jei pagaunu momentą arba laikau ant puodo pusvalandį ir ilgiau, tai sulaukiam 'šventės didžiausios". Aišku, tada džiaugiamės, plojame, caca darome ir t.t. Bet jei nepagaunu momento, tai jau žiūrėk dupcė šlapia arba net kakalis tabaluoja.
Atsiprašau, kad rašau taip tiesiai šviesiai, bet nebegaliu. Ašaros byra, nervai nelaiko. Kartais MB nebeišlaiko, uždeda jai tą pampersą. Arba jei suserga, tai irgi su pamperiu laikome. Bet tai reiškia, kad vėl grįžtame į pradžią, ar ne?
Dabar vėl vaikšto prisivariusi visko. Nekeičiu, o jai ir patinka. Smirda visi namai nuo jos. Pykstu ant jos . Net porą kartų save pagavau jai sakant, kad nekenčiu tokio nevalos vaiko. Bet taip iš tikrųjų nėra. Aš ją myliu. Bet gal dar PMS prisideda ar neprivalgymas (mat liekninuosi, tai mažiau valgau ), tai nebesivaldau. Laimė, nesu rėksnė, tai vaiko tie mano pasakymai vaiko nepravirkdo...
Bet patarkite, ką po biesais man daryti - ar dėti pampersą ir tiesiog džiaugtis gyvenimu, negalvojant apie puodą (užsieniečiai, sako, net pamokas ruošia su pampersais). Ar nusišauti, ir tegul su mano dukra vargs MB, kokia nors pamotė, močiutė ar valdiškų namų personalas.
O gal yra dar kokių nors išeičių?
p.s. yra puodui daug temų. Bet gal čia auklėjimo daugiau reikia man...
Kiek laiko praeina nuo to, kai paleidi vaiką be pampersų iki tol, kol pradeda prašytis ar bent išlaikyti neapsi... bent valandą. Manoji tai nevala paskutinė - be pamperso (beveik) po namus varinėjam jau nuo pavasario, bet varo visus reikalus į kelnes. Jei pagaunu momentą arba laikau ant puodo pusvalandį ir ilgiau, tai sulaukiam 'šventės didžiausios". Aišku, tada džiaugiamės, plojame, caca darome ir t.t. Bet jei nepagaunu momento, tai jau žiūrėk dupcė šlapia arba net kakalis tabaluoja.
Atsiprašau, kad rašau taip tiesiai šviesiai, bet nebegaliu. Ašaros byra, nervai nelaiko. Kartais MB nebeišlaiko, uždeda jai tą pampersą. Arba jei suserga, tai irgi su pamperiu laikome. Bet tai reiškia, kad vėl grįžtame į pradžią, ar ne?
Dabar vėl vaikšto prisivariusi visko. Nekeičiu, o jai ir patinka. Smirda visi namai nuo jos. Pykstu ant jos . Net porą kartų save pagavau jai sakant, kad nekenčiu tokio nevalos vaiko. Bet taip iš tikrųjų nėra. Aš ją myliu. Bet gal dar PMS prisideda ar neprivalgymas (mat liekninuosi, tai mažiau valgau ), tai nebesivaldau. Laimė, nesu rėksnė, tai vaiko tie mano pasakymai vaiko nepravirkdo...
Bet patarkite, ką po biesais man daryti - ar dėti pampersą ir tiesiog džiaugtis gyvenimu, negalvojant apie puodą (užsieniečiai, sako, net pamokas ruošia su pampersais). Ar nusišauti, ir tegul su mano dukra vargs MB, kokia nors pamotė, močiutė ar valdiškų namų personalas.
O gal yra dar kokių nors išeičių?
p.s. yra puodui daug temų. Bet gal čia auklėjimo daugiau reikia man...
zinot ka neimu as i galva.aisku nusibodo keist tuos pamperius ir kainuoja jie nemazai,bet jei vaikas nesupranta arba gal jam dar ne laikas nieko mamyte nepadarysi.nusiraminkit ir nekreipkit demesio.as kazkada galvojau kaip tapratinsiu nuo papkio,o ji eme viena diena ir numete ji nedariau jokiu fintu. tai va ateis laikas bus ir...nu zinot kas.
Mums buvo lygiai du, kai jau nutarėm griežtai - puodas ir viskas. Mergytė pati jausdavo, kada nori sysių - atsinešdavo pampersą - dėk. Sodindavau ant puodo, ant kzeto - spiegia, nedaro. Pati prisidėdavo papsį prie klyno ir darydavo....... Po kokių 2 mėnesių po eilinio nenoro daryt ant puodo padariau taip - pasodinau ir tvirtai laikiau - verkė, rėkė, kaukė kokias 15 minučių.... ir berėkiant - pasiusiojo . O jau džiaugsmo, o jau gyrėm abu su vyru susirietę, jau dukra patenkinta. Ir nuo tos akimirkos - pampersai nenaudoti.
QUOTE(wikonda @ 2008 09 14, 22:20)
Pilnai pritariu jei vaikučiui dar tik formuojasi supratimas apie puodulį jokiais būdais negalima nieko versti ir nieko bausti. Viena mamytė sako, kaip taip galima rykštukė. Ogi taip, kai jau tiesiog atėjo supratimas kam puodukas skirtas, puikiai į jį darydavome sysiuką. Tačiau kakų piktavališkai bėgdavo į balkoną arba už durų arba į spintą, ir tai tesėsi gal virš mėnesio ir daugiau. Pradžioje gražiai kalbėdavau aiškindavau atrodo lyg supranta sako žinau kur puodukas. Nes mano berniukas labai anksti pradėjo kalbėti. Bet žiūrėk kitą kartelį ir vėl savo tad tikrai užteko to vieno kartelio, kad suprastų, kad negražu kakoti ant žemės jei būna be trusikėlių arba į spintą, nes šilta vasara ir lakstydavo nuogulis
Nelabai suprantu kodel cia reikia kazkam aiskintis...?
As panaudojau toki metoda kuris mano vaikui tiko ir taskas. Rasom tai kas padejo puoduko atsisakyti!
Beje, tikriausiai jau zinot kad yra tokie puodukai, kurie groja muzika, kai vaikas padaro sysiu...
Nepriklausomai nuo tavo nuomones, vaikai skiriasi. Siaip - iki 6-7 metu vaiku 'avarijos' nera laikomos beda. Net ir ilgiau - priklausomai nuo to, kiek laiko teveliai slapinosi i kelnes/patalus. Visa tai yra genetiskai pavaldeta ir jokios artimos draugystes su puoduku daug nepades. Jei nors vienas is tevu siusiojo i kelnes iki 10metu, greiciausiai ir vienas is vaiku siusios i kelnes iki 10 metu.
Vaikai skirtingu metu pradeda kalbeti ir vaikscioti. Vieni buna gabesni matematikai, kiti - literaturai, treti sportui. Vieniems brendimas prasideda 10 metu, kitiems - 15 metu. Visi skirtingi, tad ir slapintis i kelnes/lova nustoja skirtingu metu.