Įkraunama...
Įkraunama...

Puoduko reikalai

QUOTE(armi06 @ 2008 09 06, 21:51)
labas, skaiciau kad "daryti i puoduka" galima pratinti nuo6men kazi ar cia tiesa ar galima toki maziuka pratinti juk dar ne visi sedi sulauke tokio amziaus?

Gali ir nuo gimimo, jeigu nori lotuliukas.gif Tik ar verta tai daryti su nesuprantančiu, kas tas puodas ir su kuo jis valgomas, vaiku, kurio tuštinimasis bus visiškai priklausomas nuo jūsų, ar palaukt, kol jis viską supras, mokės savarankiškai naudotis puoduku.
Atsakyti
Niu va, man snd irgi liudesys. Jau maniau,kad maze susidraugavo su puodu ir su dideliu reikalu nebus bedu, ale...pasidziaugiau 4 dienas ir viskas, snd kaku i puoda jokiais budais. sauke,reke, koliojo mudu su taciu, kol i kelnes pridejo. As taip susinervinau. Kazkaip su kakiu buvom susitvarke, tiesiog pataikiau kada kai ji prases sisi, o nieko neisejo, tai tulike abi pasedejom, pastenejom ir gavom torta. O dabar grizom namo is pajurio, pilni namai sveciu, tai gal sakau, mazajai susisuko galvele ir ji vel ims protestuot. blink.gif Vaje vaje...
Stiprybes ir kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
Maniškė jau kokias tris dienas ryte darydama didelį reikalą prieš tai pasisako "kaka", bet ant puodo nė už ką nepasodinsi, rėkia cypia, kol galiausiai vistiek į pampersą pridaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2008 09 05, 15:23)
Bet tavo mergičkai dar nėra nei dviejų metukų...
Pirma - spjauk į visus ir visas, kurie skiedžia, iš serijos " oi, va maniškis tai nuo metukų pats ant puoduko sėdėjo". Į sveikatą jiem, o jei tavo dar nesėdi - ir gerai... Reiškia, taip reikia. Antra, guoskis tuo, kad kai tavo panai bus 16 - tokių problemų tikrai nebebus... Bet bus kitokios hihihi.gif

Paskiesiu ir as lotuliukas.gif Mano vyresnele jau metuku sedejo ant puodo. Pati ja ismokinau, nebuvo jokiu problemu. O jaunesnele dar iki siol i kelnes ir i lova naktimis sisioja doh.gif Aiskink neaiskines, jai tas pats.

QUOTE(Limcamca @ 2008 09 05, 16:32)
Mergytė tokio pat amžiaus, kaip maniškis, o mamytė tokioje panikoje  doh.gif Ko jūs panikuojate? Kas yra blogai? Visiems vaikams, ateina supratimas apie puodą. Ir tik apie antruosius-trečiuosius metus. O jūs jau vos ne galvą į sieną daužote, kad jūsiškė nė dvejų neturinti, ant jo nesėdi. Jei mergytė, dar nesupranta, dėkit pampersą ir mažiau sukit galvą.

O šiaip pradžiai, pabandykit tą puoduką paslėpti kuo toliau. Jei jūs mergaitę laikote po daugiau nei pusvalandį, kad net užpakaliukas raudonas pasidaro, aš tikiu, kad tas puodas jai priešas. Paslėpkit mėnesiui, visiškai jokio užsiminimo apie jį. O po mėnesį pradėkit viską iš naujo. Pamatysit, ji jus dar nustebins  wub.gif

QUOTE(ciutre @ 2008 09 06, 10:39)
savo mergaite as ir pratinau nuo 1,5 metu ant puoduko, ir mum visai nesiseke, tada numojau y visa tai ranka, ir gryzom prie pampersu, o po antrojo gimtadienio ji pati pradejo prasytis smile.gif ir neturejom daugiau jokiu bedu .o va dabar sunyciui 3 metai ir varo y kelnes vos ne kas antra karta.ir pykstames ir graziai bandom, jis viska supranta, vis pridares  man sako-einam mama sysia , nors kelnes jau pilnos.tai va kokie skirtingi vaikai, manau nera tokio tikslaus amziaus kada turi nedaryt y kelnes, kiekvienam skirtingai tas laikas ateina.kantrybes kantrybes ir dar karta kantrybes 4u.gif

Gerai kai yra galimybe buti su vaikuciu namie ir nedirbti. O kaip darzeli aukletojom su tokiais terliotis? g.gif
Atsakyti
O maniškis bernas tai nuo trijų pradėjo daryti reikalus pats, ir tiesiai į klozetą, net puoduko nenaudojom. Ir aš jau nervinausi, kad jis taip įkibęs į tuos pampersus, mokyklelėj tai jis vienintelis tarp bendraamžių būdavo su pampiu. Bet aš mačiau, kad beviltiška su juo kovoti, vis bandydavau karts nuo karto be pamapiu, bet vis be rezultatų. O vat vasarą suėjo trys ir tarsi jam kas smegeninėj įsijungė: ir pats prašosi ir problemos nebeliko.
Aišku viena: kiekvienam vaikui savas laikas ateina, kada jis jau nori kaip didelis tvarkytis tualeto reikalus. Dabar man jau juokas ima, kad nervinausi dėl to. Tik reikia didelės kantrybės ir vis karts nuo karto bandyti. Tik nereikia drastiškai elgtis, nes galima tokią baimę puodukui/šikinykui įvaryti..... Tiesa, maniškis į daržą neina. Darželiniai vaikai greičiau prasilaužia, nes mato pavyzdžius prieš akis.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 09 08, 02:59)
Gerai kai yra galimybe buti su vaikuciu namie ir nedirbti. O kaip darzeli aukletojom su tokiais terliotis? g.gif

O pagal ką nusprendei, kad nedirbam? g.gif
Šiaip, kiek girdėjau, tai auklėtojos nelabai ima į širdį. Kaip mamos liepia, taip ir daro. Reiks ir ant puoduko išmokins mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai ant puoduko sodinau kai jau pradejo sedeti nuo 6.5 men. ir kai priptrato nuo mazens tai dabar jokiu problemu. jau be pamperso seniai ir pati prasosi gal jauu nuo 1.6 metuku sysiu.
kai kurioms mamoms lengviau kai su pampersu ir nereikia sukti galvos, kada sodinti ant puoduko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliukas24: 08 rugsėjo 2008 - 16:36
QUOTE(laureta @ 2008 09 08, 02:59)

Daržely vaikus visus kartu sodina ir dar greičiau pripranta, nes vieni kitus mato, ką reikia daryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 09 06, 11:56)
Labai ačiū jums visoms už paguodą.
Gal tiesiog vakar užėjo toks silpnumo momentas. blush2.gif 
Aišku, imponavo dar ir tai, kad muzikos pamokėlėse mes vienintelės su pampersu. Kiti net mažesni vaikučiai jau be. Ir aš, ir MB jos amžiaus jau 100% draugavome su puodu.
Gal čia ir lieknėjimas darė savo, nes vakar ir šiaip silpniau jaučiausi  blush2.gif .
Šiandien aš labiausiai pasauly myliu savo vaikelį - mažutę meilutę dukrytę Sigutę  wub.gif

Palauksime mes to puodo. Niekur jis nepabėgs  rolleyes.gif

Mano spirgiukui buvo 1.8 metukų, kai ir aš nusprendžiau trukt plyšt jis turi susidraugauti su puoduku. Bet čia tik aš taip norėjau lotuliukas.gif Supratimas atėjo tik gerokaiiii vėliau, kai jam buvo 2.2 metukų, taip kad išlaukti tikrai reikia. O kaip matau netiek jau ir daug jum liko iki antro tortadienio rolleyes.gif biggrin.gif tad kantrybės mirksiukas.gif Beje žiema pratintis be pampio unsure.gif schmoll.gif Aš taip džiaugiuosi, kad pataikėm ant vasarėlės rolleyes.gif blush2.gif nes daba į laukutį einam be pampų, tai šilta jai avarija būtų. Bet tfu tfu tfu ačiu die jos nebūna ax.gif bet maniškis ir kantruolis, kaip įdomiai priprato g.gif Lauke galim prabūti ir tris ir mažiau valandų, bet jis lauke nedaro visiškai sysiu, tik gryžtam namo ir iškart reik sodinti, nes kitaip jau neatsakys jis už savo veiksmus biggrin.gif Aš begalo patenkinta savo sunyčiu wub.gif blush2.gif
Oi apie darželį, tai nenoriu net pagalvoti, kad mano vaiką mokintu kažkas svetimas unsure.gif džiaugiuos kad yra galimybė rūpintis juo pačiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 09, 00:42)
Daržely vaikus visus kartu sodina ir dar greičiau pripranta, nes vieni kitus mato, ką reikia daryt  biggrin.gif

Ne del to kad vieni kitus mato, o del to, kad yra rezimas. Po pusryciu - puodas, pries miega - puodas, po miego - puodas, po pietu - puodas, pries einant i lauka - puodas... ir t.t. Cia apie lopsy kalba...
Atsakyti
mano mazei 2metai 3 men. sisioja i tualeta be problemu, nu nakti su pampersu dar,o va kaoti tik i kelnes daro doh.gif doh.gif nebezinau nei ka daryti ir graziuoju kalbejau ir piktuoju ,nepadda kol kas niekas.Uzsimano kaku tai bega slepiasi pi stalu kur ar i savo zaidimu nameli pridaro i kelnes tada ateina ie sako noriu sesti kai jau po laiko doh.gif gal kas patars ka daryti ? g.gif ruosiames i lopseli ,net geda kad tokia panele i kelnes dar kakoja verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Mūsų mažius, o jam dabar 2m.3mėn. nedaro ant puodo NIEKO. Kiekvieną kartą prižada , kad kai norės pasakys, atsisės ir padrys. Bet kiekvieną kartą kai užsinori, nulekia pasislepia , pridaro ir ateina paskayti, ad JAU padarė. biggrin.gif tai vat. Vargstam ir mes. Ir nei piktuoju, nei geruoju, mums nesiseka susitarti g.gif
Atsakyti