Įkraunama...
Įkraunama...

Puoduko reikalai

QUOTE(sagute2 @ 2010 07 30, 20:36)
O didelio reikalo, kai jau be pampio, pradejo bijot, karta iskrito ant grindu, tai issigando ir apsiverke, dabar kaskart pakakojes verkia, bet jau ne is baimes, gal gedijas  mirksiukas.gif

maniskis be pamperso nedaro kakucio, sysiuka jeigu nuogas - visada padaro i puodeli, bet ne kakuti doh.gif visada zyzia, kad uzdeciau pampersa, kartais net isterijos buna del to, as vis bandau atkalbet, kad negrazu, nereik, det triusikelius - bet nieks netinka, reikia tik pamperso. Jei nededu pamperso taip ir laiko kakuti, kol uzkietieja viduriukai verysad.gif .Na bet kantriai laukiu, kol praeis visos baimes, dar tokia keistenybe, jis niekad kakaus nepadaro sededamas, visada atsistoja- manau tame ir yra pagrindine problema g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ditė-Bitė @ 2010 07 30, 15:57)
Mielos mamytės, pasidalinsiu savo patirtimi dėl pratinimo prie puoduko, gal kuriai padės. Visų pirma reikia meilės ir kantrybės savo rėkiančiam kūdikėliui. Kai manoji apie 5tą mėnesį pradėjo sėstis, nupirkome patį mažiausią puoduką. Kai ji mane žadindavo naktimis ir paryčiais, nuėmusi pampersą visų pirma sodindavau ant puoduko( kurį patogumui pasistatydavau ant stalo), ramiu balsu šnekindavau ir glostydama nugarytę glausdavau prie savęs.  Pamažu tai tapo įpročiu ir rytais jau nuo metų prašydavosi "sisi" ant puoduko.  Mamytėms, kurių vaikiukai vyresni dar nesėda ant puoduko, patarčiau nesikrimsti, o pradėti pratinti kas rytą, kai vaikiukas tik iš nakties miego keliasi, daryti taip, kaip papasakojau.

Labai saunus patarimas thumbup.gif . As savo mazyli butent nuo rytiniu sodinimu ipratinau.
Atsakyti

Simbail, Dolly - didziausi sveikinimai thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(sagute2 @ 2010 08 02, 22:59)
Simbail, Dolly - didziausi sveikinimai  thumbup.gif

Dėkui smile.gif Aš pati dėl to labai laiminga. O pagrindinis patarimas iš mano patirties - tai manau sulauktas tinkamas laikas, kai vaikas pats supranta viską. Aišku pirkti pampus iki 2,5 metų gal ir skaudoka, na bet sakyčiau mes atsikratėm jų be streso ir be vargo (be lakstymo su skuduru iš paskos ir t.t.).
Mačiau kaip viena mamytė pratino savo metų vaikutį prie puoduko. Juos sutikusi išgirsdavau bent 10-15 klausimų per valandą - "gal jau nori sisiuko". Ir pastoviai jį stebėdavo, kad nepraleisti kokio ženklo reiškiančio, kad jau nori, net gaila būdavo žiūrėti, nes išvis neatsipalaiduodavo. Jos vaikutis pradėjo daryti iki 2 metukų dar, bet prie to atvargta tai negaliu apsakyti kiek doh.gif Bet vistiek normaliai pradėjo daryti kai jau suvokė, nes iki tol tik "kai pataikydavo". Tad net nežinau kaip geriau, bet aš pati su antruoju irgi darysiu taip kaip su pirmu sūnum - man visai patiko taip kaip mums čia viskas išsisprendė. Na ir dar vėlgi - visi vaikučiai laaaabai skirtingi doh.gif
Atsakyti
Aha, manajam 1.5 metuku, pratinu dar neilgai, 2.5 sav. Tai menesiui-kitam gal kantrybes turesiu. Jei neismoks, taip ir darysiu - uzdesiu pampi ir negadinsiu nervu, sofu, kilimu be reikalo ax.gif
Atsakyti
O mes pratinamės nuo gegužės mėn panašiai.Ir nieko doh.gif ryte ir po pokaičio dažniausiai padaro, jei pasiseka pataikyti irgi padaro, bet apie pasiprašymą nėra kalbos. Kai prisikakoja ateina išsižergusi ir sako kaka. Atrodo viską supranta, bet tik kai padaro doh.gif O dar blogiausia, kad kai tik sakau sėdam ant puodo, arba bandau pasodinti, šaukia, klykia kad nenori, o praeina kelios min ir vaikšto šlapia jau. Sakau tikriausiai uždėsiu pampersą ir lauksiu kol norės nusiimti, tik gaila įdėto darbo tiek mėnėsių verysad.gif
Atsakyti
Pritariu, kazkaip gaila idetu pastangu. Tuo labiau, kad jau dalinai yra rezultatu g.gif
as tai labai dziaugciaus, kad bent pasodintas kartais padarytu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagute2: 18 rugpjūčio 2010 - 21:19
mes irgi pratinamės, jau visas mėnuo, bet dar nė karto į puodą nepadarė. Kam puodukus skirtas žino, kur daryt turi žino, bet nedaro. Paklausiu ar nori, atsako ne, o po 5 min žiūrėk kelnės šlapios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 08 19, 08:56)
mes irgi pratinamės, jau visas mėnuo, bet dar nė karto į puodą nepadarė. Kam puodukus skirtas žino, kur daryt turi žino, bet nedaro. Paklausiu ar nori, atsako ne, o po 5 min žiūrėk kelnės šlapios  doh.gif

eikit kartu i tualeta
jam bus smagiau
kai matys kad ir mama sysiu nori
biggrin.gif
Atsakyti
mums su puoduku irgi problemėlės.. bandau sodinti jau porą mėnesiu, bet jis iškart stojasi kelia šiknytę ir viskas.. nepadeda jiokie žaislai.. kartais padeda tik telefonas su ijunkta muzikėle, kurį kišą į burną... vieną kartą padarė sysiuko daugiau viskas.. nesėda nors tu ką.. doh.gif
Atsakyti
veikos, pasidalinsiu savo patirtimi.
pratinti pradejau kazkur nuo 1,5 metuku, bet palengva, ne intensyviai. Ir mes pradejom draugauti ne su puoduku, bet is karto su toletu, nupirkom dangti ant unitazo pagal jo sikniuka, Uzkeli vaika, palaikai kad nebijotu, pabendrauji, o zek ir jau atlikti reikalai. Tiesa jis puoduko ir nelabai mego kiek bandem sodinti, vis taikydavo pabegt. O ant tuliko sesdavos, gal norejo taip daryti kaip mes.
Man labai patiko sis variantas, nera papildomu rupesciu, kaip puodu plovimas, saugok kad stodamas puodo neapverstu ir t.t... Be to turejom viresne pusesere, kuri kad ir baliaus viduri atsinesdavo puoduka i kambari ir be ceremoniju sesdavosi su rimtais reikalais. Nesu kazkokia sena niurzgale bet nera labai malon kai sedi valgai o vaikiukas kakoja sau ramiai.
Atsakyti
Mano dukrytei rugseji bus 2m.jau mokomes,sakyciau nemazai reikia uzsispyrimo, nes daznai ivyksta "avarija" doh.gif Tai nedabega,tai pamirsta tai dar kas nors....Bet geras mano ivertinimas manau tame kad pastangos veltui nenueina,jau bunant sveciuose pas senelius dukryte pati issitrauke puoduka(senu laiku jie turi toki blush2.gif )ir atnesusi sako "noniu sesti"!Ir ka rezultatas yra bigsmile.gif Taip kad namuose visada be pamperso laikau(isskyrus naktimis uzdedu ir panaudojam keliaudami i svecius ) bet siaip dar kelios savaites ir manau bus viskas ok smile.gif sekmes visiems ir kantrybes :4u:Mes pradejom mokyti namuose be pampio kazkur savaitele ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 23 rugpjūčio 2010 - 12:04