Įkraunama...
Įkraunama...

Puoduko reikalai

sakykit, ar verta pirkt kelnaites atprastukes, mokinant ant puoduko? blush2.gif
Atsakyti
Viskam savas laikas. Ateina laikas ir puodukui ir vaikas ima pats savo noru i ji daryti smile.gif

maniskei 2,3 metukai ir jau pora savaciu pati sedsi ant puoduko ir i ji padaro sisiuka, net atsitupus lauke pasiusioja, o mieste puikiausiai ant suaugusiuju tualeto!

o viskas buvo taip, kad bandziau as jai rodyt nuo 1,5 m kad i puoduka reikai daryt, bet rezultatu nebudavo jokiu, nebent atsitiktinis " pataikymas" i puoduka, tai ir mesdavau ta mokyma pamascius, kad matyt dar ne laikas. ir tikrai, kai atejo laikas, ji pati ant puoduko nuejo ir atsisedo smile.gif
tad nepergyvenkit, ateis laikas ir bus puodukas , mokinsit jus ar ne smile.gif manau parodyti galima, bet daugiau nereikai spausti. beje is pampersu iskart perejom prie iprastu kelnaiciu - "tusiku" kaip vadina mazoji wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajuka: 26 gegužės 2010 - 19:15
Nesuprantu kas darosi mano merginai, ka reikia daryti ant puoduko ji puikiai supranta, kai laksto be pamperso ir pridaro i kelnes, ateina ir sako "si" bet jau buna velu doh.gif suprantu, kad ji dar maza ir nenulaiko sisiuko, bet kai pamatau , kad ji jau nori, vedu sesti ant puoduko, tai nesiseda, rekia ir net rieciasi verysad.gif , o kai sodinu siaip, sedasi ir pasedi, bet aisku nieko nepadaro schmoll.gif kai kelis kartus pavyko padaryti i puoduka, tai smarkiai pagyriau ir nebuvo situacijos, kad issigastu g.gif
Atsakyti
kažkaipvieną dieną ima vaikui ir tarsi prašviesėja: reikia tik ant puoduko, bet kai kuriem tas laikas vos ne iki 3 metu nusitempia g.gif
Atsakyti
As jau savaji dabar sodinu koki menesi (dabar 8men), zinoma jis nesuvokia, bet pastenim, pasysinam - garsu smile.gif , pasedi, pakandzioja, nulipa, pavarto, apziuri, paragauja, bet jau pazindinu, nes, mano nuomone, jei vaikas iki 2-3m nemoka ant puoduko tai cia tevu tingejimas padirbeti su vaiku... Beto, svarbiausias dalykas, ypac berniukams, kuo greiciau nusikratyt pamperiu. Noriu anuku biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cucumi: 02 birželio 2010 - 13:04
Mano gražuolei jau rudenį trys metai bus,o ant puodo pradėjo daryt tik prieš mėnesį.Niekaip nesėdo,nei sysiu,nei didelio reikalo.O darželyje su visais vaikais įprato blush2.gif
Papildyta:
Dabar jau kiekvieną kartą pati pasiprašo ir miega per naktį be pampo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ajuka @ 2010 05 26, 21:13)
Viskam savas laikas. Ateina laikas ir puodukui ir vaikas ima pats savo noru i ji daryti smile.gif

maniskei 2,3 metukai ir jau pora savaciu pati sedsi ant puoduko ir i ji padaro sisiuka, net atsitupus lauke pasiusioja, o mieste puikiausiai ant suaugusiuju tualeto!

o viskas buvo taip, kad bandziau as jai rodyt nuo 1,5 m kad i puoduka reikai daryt, bet rezultatu nebudavo jokiu, nebent atsitiktinis " pataikymas" i puoduka, tai ir mesdavau ta mokyma pamascius, kad matyt dar ne laikas. ir tikrai, kai atejo laikas, ji pati ant puoduko nuejo ir atsisedo  smile.gif
tad nepergyvenkit, ateis laikas ir bus puodukas , mokinsit jus ar ne smile.gif manau parodyti galima, bet daugiau nereikai spausti. beje is pampersu iskart perejom prie iprastu kelnaiciu - "tusiku" kaip vadina mazoji  wub.gif

Labai teisingai, mano mažė žviegdavo,tai ką aš vaiką kamuosiu per prievartą.Irgi labai džaugiasi,kad tusikus nešioja
Atsakyti
Mano mergaite nuo 7 men sedi ant puoduko. Dabar jau 1 m. 2 men, bet pati nepasipraso. Dienomis sauskelniu nededu, vien su triusikeliais laksto. Verkia, kai apsisisioja. Kaip ismokyti pasiprasyti? doh.gif
Atsakyti
Maniškiam rudenį jau 3 metukai, bet visos pastangos beviltiškos visiškai verysad.gif Nuo dviejų metukų vis bandom pratinti, bet nieko, nemėgsta puoduko, nei toleto, nors su tėčiu ten visada eina. Nežinau jau nei ką bedaryti. Ir vis bandau kažkaip tvardytis ir gražiuoju tartis. Matau kaip kenčia kai nori jau sisiuko, bet sako, kad nenori, meluoja ištisai. O tada pridaro kelnes ir vaikšto sau. Jei nepriminčiau, kad kelnės "kaka" tai turbūt nebūtų problemų jam jokių.
Buvau prisikaičiusi, kaip patys jie supranta ir sėdasi, bet pas mus deja taip nėra. Bet pats jis šneka, kad vaikučiai daro ant puoduko, katinas netgi daro ant puoduko (į savo dėžę), atrodo gi viską supranta,bet pats nedaro verysad.gif Tad šiandien griežtai nuėmiau pampą ir viskas, uždėsiu tik miegui. Šiuo metu jau stovi šlapiom kelnėm verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 06 23, 12:14)
Maniškiam rudenį jau 3 metukai, bet visos pastangos beviltiškos visiškai  verysad.gif  Nuo dviejų metukų vis bandom pratinti, bet nieko, nemėgsta puoduko, nei toleto, nors su tėčiu ten visada eina. Nežinau jau nei ką bedaryti. Ir vis bandau kažkaip tvardytis ir gražiuoju tartis. Matau kaip kenčia kai nori jau sisiuko, bet sako, kad nenori, meluoja ištisai. O tada pridaro kelnes ir vaikšto sau. Jei nepriminčiau, kad kelnės "kaka" tai turbūt nebūtų problemų jam jokių.
Buvau prisikaičiusi, kaip patys jie supranta ir sėdasi, bet pas mus deja taip nėra. Bet pats jis šneka, kad vaikučiai daro ant puoduko, katinas netgi daro ant puoduko (į savo dėžę), atrodo gi viską supranta,bet pats nedaro  verysad.gif  Tad šiandien griežtai nuėmiau pampą ir viskas, uždėsiu tik miegui. Šiuo metu jau stovi šlapiom kelnėm  verysad.gif

jau butinai vaiksciokit namuose be pampiu manyciau nes kitaip nieko nebus, as tik tokiu budu ir prisipratinau ir tai ivyksta avariju dabar juk silta gali ir su slapiom kelnem lakstyti biggrin.gif maniskis net isdziudavo nieko jam budavo dzin slapia ar sausa bet kol dedavau namuose pampi tol jokiu rezultatu nepasiekem doh.gif
o dabar tik miegam ir i svecius su pampiu einam smile.gif ir visai sekmingai sekasi buna avariju bet dazniausiai pasipraso arba as kas kazkiek laiko paklausiu ar nori ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikita_G: 23 birželio 2010 - 11:23
QUOTE(simbail @ 2010 06 23, 12:14)
  Tad šiandien griežtai nuėmiau pampą ir viskas, uždėsiu tik miegui. Šiuo metu jau stovi šlapiom kelnėm  verysad.gif

meskit sauskelnes is namu visai. vaikui labai sunku susigaudyt, jei kartais galima sisiot i kelnes, o kartais - negalima. nuimkit sauskelnes ir visai ju nebedekit. i lova paklokit neperslampama patiesaliuka, pasiruoskit atsarginiu patalyniu - kol kas dar pasitaikys avariju... slapius rubus keiskit is karto, nieko vaikui del to nesakykit. kai siltas oras galit apskritai laikyt nuogu uzpakaliu - jam bus lengviau susigaudyti, koks jausmas pilve reiskia, kad jau reikia i tualeta, ir kas tada buna.

o del to melavimo, kad nenori... manau, kad cia gali buti tiesiog nesusipratimas. gal vaikas klausima "ar nori sisiuko?" supranta lygiai taip pat kaip ir klausima "ar nori paskaityti knygute?" o is tiesu, i tualeta juk mums REIKIA, nepriklausomai nuo to, ar mes to norime... vaikas tikriausiai visai nuosirdziai sako, kad sisioti jis nenori, nors is tiesu i tualeta jam reikia... gal painu, bet tikiuosi suprantat, ka noriu pasakyti.

as savo vaiku klausdavau kitaip "ar tau yra siusis?/kakis?"
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 14:02)
As jau savaji dabar sodinu koki menesi (dabar 8men), zinoma jis nesuvokia, bet pastenim, pasysinam - garsu smile.gif , pasedi, pakandzioja, nulipa, pavarto, apziuri, paragauja, bet jau pazindinu, nes, mano nuomone, jei vaikas iki 2-3m nemoka ant puoduko tai cia tevu tingejimas padirbeti su vaiku... Beto, svarbiausias dalykas, ypac berniukams, kuo greiciau nusikratyt pamperiu. Noriu anuku  biggrin.gif

man atrodo vaiką sodinti nuo 8 mėn nėra jokios prasmės,nes vistiek supratimo tam neturi g.gif nebent Jūs pataiskysit tuo momentu,jei vaikas kaku daro punktualiai...
maniškiui jau 2 suėjo metukai,bet ant puodo sėdėt nenori schmoll.gif ,būna rėkia,būna pasėdi minutę ir nubėga,klykintis neturiu nė mažiausio noro doh.gif jau taip buvo du kart po val išsėdėjom ir nieko,galiausiai pasakiau vyrui jei nori ir kankink vaiką aš nenoriu schmoll.gif dienom naudojam marlinius įdėkliukus,nenoriu,kad visos lovos būtų susisiotos rolleyes.gif ,naktim ir į svečius dedam pampius,kai atšils kieme bandysiu paleist tik su triusikėliais,rudenį eisim į darželį,bet direktorė supratinga,paaiškino,kad išmoks,visi daro ir jis darys savaime, pasižiūrėjęs į kitus biggrin.gif
Taigi manau kiekvienam savas laikas,berniukams gal kiek ilgiau tai užtrunka,mano vyresnėlė kiek pamenu tai nuo1,5 jau darė į puodą ir naktim pampių nebedėdavom,kiekvienas vaikas individualybė,ir tikrai čia ne tėvų tingėjimas,abejoju ar yra tėvų kurie iki 2 metų nėra sodinę vaiko ant puodo? unsure.gif
Sėkmės mokinantis daryti reikalus ant puodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikita_G @ 2010 06 23, 13:22)
jau butinai vaiksciokit namuose be pampiu manyciau nes kitaip nieko nebus

QUOTE(ragnez @ 2010 06 23, 13:42)
meskit sauskelnes is namu visai.

Dėkui, merginos už patarimus ir palaikymą 4u.gif Bandau visais būdais, bet puodas priešas Nr.1 doh.gif Šiandien išploviau vieną drabužių komplektą, pietų miegui uždėjau pampą, vakare vėl be pampo. Kai pamiegojo nuėmiau pampą, pasakiau, kad velkamės gražius triusikėlius. tai jam viskas tiko ir džiaugėsi, pats kalbėjo, kad pampo nedėsim, kad pasakys kai norės sisiuko. Šiuo metu matau, kad jau norėtų, bet niekaip nesutariam, kad bent pasėdėtų ant puoduko. Niu bėgu toliau kovoti unsure.gif
Atsakyti