Įkraunama...
Įkraunama...

Puoduko reikalai

QUOTE(-butterfly- @ 2009 08 02, 01:04)
oho,o aš galvojau,kad maniškis čia jau perilgai su pampiais draugauja,nes kiek paskaitau,tai visos giriasi kad jau nuo metų ant puodo daro doh.gif ........bet aišku kiekvienas vaikas skirtingas ir kiekvienam savas laikas mirksiukas.gif ....o jus į darželį neinat,nes kiek girdėjau ten vaikai pripranta ant puoduko greičiau g.gif ..........

I darzeli ejom tik viena birzelio men. Sisio jis visada pasipraso ir jau senokai, o i kelnes ir darzeli buvo pora kartu prikroves blush2.gif Siaip jis kakoja dazniausiai vakarais, kai jau namie buna. Prisikrauna ir sako "aukletoja manes nemyles" bet tai nieko nekeicia....
Atsakyti
Mes taip pat meginam bendraut su puodu, bet dar nei karto nieko nesam i ji padare, net nezinau ar imt drastiskai laikyti vaika nuoga ir gaudyt - bet bijau kad tada ishsigas to puodo ir visai nebeses...ar kantriai mokyt sedet ir bandyt ten visus reikalus padaryt g.gif
Atsakyti
mums lakstymas nuogu užpakaliuku nepadeda. aš tik galvoju, kad berniukai visi pradeda sėstis ant puoduko vėliau. jie gi nejaučia tokio diskomforto kaip mergaitės. maniškis su pilnu prikakotu pampersu gali visą dieną vaikščioti ir jam dzin, o vat mergaitės sako iš karto rėkia, kad pakeistum.

kas dėl puodukų tai sako yra du pratinimo būdai; pirmas - tai refleksas. kai pabudo ir iškarto ant puoduko. kitą kartą norės nenorės bet kai pasodinsi taip ir pridarys. o kitas tai kai vaikas pats pradės suprasti kad siusioti ir kakoti reikia tenais. tai vat aš laukiu, kada jis susiprotės ir pats prašysis. o kiekvienam tai skirtingai, kaip kažkas rašė.

bet manau neabėjotina tiesa, kad darželyje viską išmoks. smile.gif
Atsakyti
Pirmiausai reikia pasikaustyti kantrybe mamai...
Atsakyti
o va musu darzelyje neishmoke puodo gudrybiu.. patys namuose apsizharvavom nepershlampamom paklodem, skalbimo priemonem ir kantrybe... tai per dvi savaites sunkaus darbo pripratinom sisiu prashytis, o dar po 3 men pokalbiu ir kakuti i prashytis pradejo, nes budavo arba nekakoja savaite, arba varo slepiasi lauke uz medzhio ir prikrauna... o paskui aishkina kad nenori kaku, bet uzpakli praust reikia....
nu bet pagaliau susitvarkem su puodais:) dabar reikes mokyti pachiam apsirengti, nes nusirengt nusirengia, bet kelniu apsimauti nesiseka niekaip... vis jam ten susivynioja kazhkur po uzhpakaliu ir vaikshto prispaustu dzindziliuku smile.gif
na bet kas teisa tas tiesa.. ishmoks, kol i mokykla eit reikes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2009 08 02, 19:15)
Mes taip pat meginam bendraut su puodu, bet dar nei karto nieko nesam i ji padare, net nezinau ar imt drastiskai laikyti vaika nuoga ir gaudyt - bet bijau kad tada ishsigas to puodo ir visai nebeses...ar kantriai mokyt sedet ir bandyt ten visus reikalus padaryt g.gif

Drastisku veiksmu nepatariu. Ir maniskiui buvo toks laikotarpis kai su puodu buvo prasti reikalai, pralaukiau ji. Rodydavau kad meskiukas sedi ant puodelio, pazadedavau kad kai padarys tai pats gales isplauti puoduka ir wc vandenuka nuleisti. Suneliui dabar 1m10men ir su pampi dedu tik nakciai thumbup.gif Bandziau nakti nededi tai atsikele nes prisysino ir issgandes buvo, tai kol kas dar miegutis su pampiu. Kartais uzsioziuoja ir sako nenoriu sysi (nors jau matosi kad tuoj padarys) tai pazadu kad kai padarys tai gales su vandenuku pazaisti ir is karto seda ir padaro bigsmile.gif
Atsakyti
As kazkaip pabandziau,kai ji buvo vis metuku,bet nelabai ji sedo ant puodo tai ir palikau ta reikala iki 2m.buvo daug slapiu kelnyciu bet po truputy priprato,kaku dar adarydavo i kelnes,dabar jau 2,5metu,tai viskas normaliai jau,nematau as nieko blogo,kad vaikas iki 3m.pvz nakty dar su pampiu buna 4u.gif
Atsakyti
mano mergaitei 2.8m ir sisi prasosi ant puodo ir retai kada nelaimiu buna, net nakti sausa miega jau senai thumbup.gif bet va bedele su kakuciu daro i triusikelius doh.gif pati pradzia buvo lengva nuemiau pampersa ir uzdejau triusikelius pasakiau kad cia daryti negalima ir sklandziai viskas ejosi buvo jai 2.4m ir veliau pradejo daryti ir nesakyti apie kaku nors pati sako kad baby daro i pampi o mergaites ne parodo i puoda zino kad ten daryti reikia. patarkit kas nors nes nezinau ka bedaryt ir triusikeliu nauju pripirkau ir puoda nauja,ir bariau ir graziuoju nu nesako ir gana verysad.gif
Atsakyti
Kaip smagu tom mamytem kuriu vaikuciai jau daro viska i puoduka thumbup.gif
o mano bernuzelis,tai nei nesruosia to daryt schmoll.gif as jau esu sunerimusi jam dabar yra 3m ir 1men.
gaudau as tuos momentus ir be pamperio laikau,bet i puoda jis atsisako daryt doh.gif
jau viena kart jis sake,kad nori sysiu,bet tik pasodinau,tai pasedejo, atsistojo ir padare i kelnes unsure.gif
nebezinau ka daryt g.gif
ir svarbiausia,kad jis visiskai to puodo nepripazysta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ingrica @ 2009 08 08, 21:35)
Kaip smagu tom mamytem kuriu vaikuciai jau daro viska i puoduka thumbup.gif
o mano bernuzelis,tai nei nesruosia to daryt schmoll.gif as jau esu sunerimusi jam dabar yra 3m ir 1men.
gaudau as tuos momentus ir be pamperio laikau,bet  i puoda jis atsisako daryt doh.gif
jau viena kart jis sake,kad nori sysiu,bet tik pasodinau,tai pasedejo, atsistojo ir padare i kelnes unsure.gif
nebezinau ka daryt g.gif
ir svarbiausia,kad jis visiskai to puodo nepripazysta schmoll.gif

o ant klozeto nebadot sodint? manasis taip pat puoduko ne is tolo nepripazista schmoll.gif o ant klozeto pasodinau tai sisioja thumbup.gif tik rimto reikalo dar nedaro
Atsakyti
QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2009 08 09, 09:23)
o ant klozeto nebadot sodint? manasis taip pat puoduko ne is tolo nepripazista  schmoll.gif  o ant klozeto pasodinau tai sisioja  thumbup.gif  tik rimto reikalo dar nedaro

O maniskis kaip tik klozeto bijo,kiek kartu bandem tai niekaip nepripazino schmoll.gif . Jam geriau i puoduka ax.gif

Ingrica- gal bandykit kad jis eitu kartu su jumi i wc, rodykit kur darot sysiu ir kaku, parodykit kaip vandeni nuleisti ir pan. O siaip tai kol silta galima visai be pampiu bandyt verstis,aisku skalbimo bus daug unsure.gif Pas mus toks svarbus momentas siuose reikaluose ir buvo kai vaikas suprato kad slapiam but negera o kad to isvengti reikia pasysiot i puoduka- suvoke priezasties-pasekmes rysi ax.gif
Atsakyti
Mano mažius tai į puoduką daro tik tuo atveju jei nuoga ruryte būna,pampersiuką dadam tik jei kur einam,o namuose nuogas laksto,tik jei triusikėlius užmaunu ir viskas -varo į kelnes ir tada nusimauna ir atnaša man,mamyte šlapia sakydamas doh.gif ............
Atsakyti