Aš bandau dabar, kai šiltas oras, leisti lakstyti tik su triusikėliais, kartais suspėjam ant tualeto, dažniausiai nelabai. Aš pati jį vis sodinu (net jei ir nesiprašo) kažkur kas 30 min. Bet būna, kad tik nulipam nuo tualeto, ir po 5 min, jis jau siusioja i kelnes Kažkaip neįsisamonina, kad prašytis į tualeta...
QUOTE(KreivaiLyja @ 2009 05 21, 23:40)
Aš bandau dabar, kai šiltas oras, leisti lakstyti tik su triusikėliais, kartais suspėjam ant tualeto, dažniausiai nelabai. Aš pati jį vis sodinu (net jei ir nesiprašo) kažkur kas 30 min. Bet būna, kad tik nulipam nuo tualeto, ir po 5 min, jis jau siusioja i kelnes Kažkaip neįsisamonina, kad prašytis į tualeta...
tam, kad galetu pasiprasyti, jis turi suvokti, koks jausmas pilve reiskia, kad jau reikia eiti i tualeta. kol toks supratimas neateis - nieko nepadarysi.
Sveiki,
maniskis jau 3 m. ir vis dar daro kaku i kelnes, ir jokios reakcijos kad kazkas ne taip. Del mazo reikaliukio tai i klozeta ar puoda atsistojes padaro. Visaip stengiames, aiskinam, sakom , kad reikia prasytis, ir nieko , nepadeda. Kantrybes ziauriai truksta. Vis galvoju, kada ta diena, kai nebereikes pampersu. Aukletojos darzelyje uz galvu stveriasi. kartais pati nezinau ka daryti.
maniskis jau 3 m. ir vis dar daro kaku i kelnes, ir jokios reakcijos kad kazkas ne taip. Del mazo reikaliukio tai i klozeta ar puoda atsistojes padaro. Visaip stengiames, aiskinam, sakom , kad reikia prasytis, ir nieko , nepadeda. Kantrybes ziauriai truksta. Vis galvoju, kada ta diena, kai nebereikes pampersu. Aukletojos darzelyje uz galvu stveriasi. kartais pati nezinau ka daryti.
QUOTE(kuskusas @ 2009 05 16, 12:01)
mes jau pagaliausiai sisi prashomes ant puodo, nu bet su kakiu tai tragedija. varo i kelnes visas net ishraudes, klausiu gal jau kaku einam? tai atshauna, kad ne kaku nenori dar, nors stumia kruvas i kelnes tik daina nezhinau kaip ji rimto reikalo prie puodo pratint....
pas mus tas pats (panašaus amžiaus) su kakiu. Be sauskelnių vaikšto jau pusmetis, bet nieko neišeina su nuovoka. Rugsėjį į darželį...labai neramu. Kol kas nė geruoju nė piktuoju nepersilaužiam. Sėdžiu ir bliaunu va, pati, kaip mažas vaikas jau.
QUOTE(ulu @ 2009 05 22, 12:56)
pas mus tas pats (panašaus amžiaus) su kakiu. Be sauskelnių vaikšto jau pusmetis, bet nieko neišeina su nuovoka. Rugsėjį į darželį...labai neramu. Kol kas nė geruoju nė piktuoju nepersilaužiam. Sėdžiu ir bliaunu va, pati, kaip mažas vaikas jau.
tai va tame ir baisumas, kad jau nebeaishku kaip ten juos prikalbinti... bet manishkis dar prie visu savo fokusu, tai dar ir labai savarankishkas pasidare... pristumia pilnas kelnes to aukso ir shaukia "manyte, ainam uzkapalio paustis" nuvaro i vonia ir pats smaukiasi kelnes zhemyn nutashkydamas ir nutreliodamas "turiniu" viskas kas neatsargiai pasitaiko jo kelyje... tai dabar tik sushunka "manyte" ir varau kaip akish ishdegus paskui, nes paskutini karta radau visa rudos spalvos ir reikejo ne tik vaika ir jo kelnes skalbti, bet dar ir visa ishtrepsenta nuterliota vonios kambari visaip kaip valyt
mano sunelis jau beveik metai kaip vaiksto be pampersu, bet kaku tai i kelnes labai ilgai dare. O dabar jau savaite padaro i puoduka bet as nieko specialiai del to nedariau, matyt paciam dabrendo tas laikas ir tiek
QUOTE(rodute @ 2009 05 23, 14:04)
mano sunelis jau beveik metai kaip vaiksto be pampersu, bet kaku tai i kelnes labai ilgai dare. O dabar jau savaite padaro i puoduka bet as nieko specialiai del to nedariau, matyt paciam dabrendo tas laikas ir tiek
o del sisiuko irgi dabrendo??? nes musishkio irgi laukem kol dabres, bet kai namie del puodo prasidejo "zvaigzdzhiu karai" tai tik tada "dabrendo" nes labai jau jam patogu buvo varyt i pampius...
na del sisiuko tai as pati nuolata jam turiu sakyti "eik ant puoduko" tai padaro, bet jei neprimenu tai daro i kelnytes. Siaip tai mes labai sunkiai pratinomes prie puodo
QUOTE(rodute @ 2009 05 25, 09:25)
na del sisiuko tai as pati nuolata jam turiu sakyti "eik ant puoduko" tai padaro, bet jei neprimenu tai daro i kelnytes. Siaip tai mes labai sunkiai pratinomes prie puodo
oj kaip suprantu... mes irgi kanchiu kelius del to praejom...
QUOTE(KreivaiLyja @ 2009 05 25, 14:58)
Bet man tai kas keisčiausia, kad jeigu laksto be kelnyčiu - beveik visada pasiprašo, kai nori siusiuko, o kai su kelnėm, tai "varo" tiesiai net nesusimąstydas, tik kai jau šlapia, tada atlekia kojom kreivom, nes mat jam labai nemalonu...
nieko keisto - vaikas dar "neatrenka", kada "saugu" varyt i kelnes, kada - ne. siuolaikiniu sauskelniu pasekme... su laiku ismoks - ir visas veiksmas vyks daug greiciau, jei is viso niekada nebus dedamos sauskelnes (nei diena, nei nakti, nei namie, nei sveciuos).
Del to rimto reikaliuko, tai irgi teko pavargt biski. Bet pastoviai , kai prikraudavo sakydavom, kad negrazu, didelis berniukas, o i kelnes daro. Sakydavau, kitu pazystamu vaiku vardus ir, kad jie jau senai ant puoduko daro, tai gal tas padejo. O sysiot patiko, kai su teciu i toleta kartu eidavo, tik biski dar nepasiekia, tai pats sugalvojo atsiset atbulai ant tuliko, taip ir daro dabar sysiuka.