o mano panele ant puoduko labiau kai ji nori seda, bet jau jei atsiseda, tai ir tupcioja ant jo po 10 kartu, kartais net atsibosta tas na atsiseda pirma karta padaro maza reikaliuka, tada ja pagiriam, nunesam, ji ir vel is karto tupia, spaudzia kita reikala, bet gaunasi koks laselis, ir liepia isnesti, arba jau rodo kad ims pati...na tada vel ispilam, atnesam svaru o ji pupts ir vel ant puodo, oj....kaip man ja pripratinti, kad reikia vienu kartu imt ir viska atlikti iki kito karto ?
QUOTE(arute @ 2009 02 11, 11:40)
Aš tai irgi nežinau ką su savo mažiuku daryti, jam 2,5 m., o jis nesiprašo dar ant pudo, atrodo ir daržalyje juos sodina ir namie būna be pamperso, labai retai pats atsisėda, tad tenka vis karts nuo karto pasodinti pačiai. Su mergina problemų nebuvo jau 1,7 m. visur eidavom be pampersų. Aš net nežinau, čia gal kiekvienam vaikui individualiai.
zinoma kad kekvienam vaikui vis kitaip , as visad sakau nereikia vaiko priversti ,jis pats turi atsisesti ,o jus nepergivenkite atsises jusu berniukas tikrai
berniukai ir kalbeti pradeda veliau negu mergaites
musu dukrytei metai ir astuoni menesiai,pradejom sodinti pries du menesius,viskas buvo gerai ir pati prasesi nesdavo puoda ir as sodindavau jai patiko veliau ir pampersa nededavom,o viena diena atsisake ir viskas verkdavo sodinama ir dare i kelnes kas penkios minutes,tai teko vel uzdeti pampersa.
QUOTE(mingailyte @ 2009 02 09, 22:16)
sveikutes, jau buvau puolusi i nevilti, bet paskaičiusi cia jusu, kad esama visokiu vargeliu ir bėdeliu, nusiraminau... pas mus tokia situacija: suneliui jau greit bus trys metukai, o vat kovojam su kakojimu i pamarius... niekaip negaliu ismust sito pripratimo gal patarsit ka??? o su sisiojimu viskas tvarkoj jau nuo pusantru metu daro i puoduka, o kai reikia atlikt rimta reikala slepiasiai uz uzuolaidu, televizoriaus, praso iseiti ir jis tada sau ramiai vienas kakoja jau esu sunerimusi, gal kas netvarkoj..?jau ir ikalbineju, kad nupirksiu ta ir ana, ir kad pampersu neber vis tiek uzsispyres reikalauja savo...o jei nededu tai kencia
Papildyta:
sveikos
Papildyta:
sveikos
pas mus irgi tokia problema,tik daro ne i pampersus,o i "tiusikus" jau nebezinau ka daryt,viska jis supranta,bet sako,nedarysiu ant puodo ir viskas,arba i kelnes arba niekur kelias dienas nedaro
QUOTE(svetute777 @ 2008 07 11, 16:22)
Visi vaikai skirtingi Vieni pradeda vaikščiuot 8 mėn, o kiti 1,4 metų, vieni pradeda kalbėt 1,5 metų , o kiti 3 metų, taip ir su puoduku. Ir nėra čia jokios tragedijos Tik daug kantrybės reikia tėveliams ir kuo mažiau smerkimo iš kitų tėvų O gydytoja pasakė teisingai
Visiškai teisingai, o tokių, kurių vaikai prašosi ant puoduko ir nuo pusmečio, visada buvo ir atsiras. Anksčiausią variantą esu girdėjus nuo 3 mėnesių, bet aš to juoko nelabai supratau ir neprašiau pokomentuot
Na mes irgi neper seniausiai išsprendėm šitą problemėlę . Aišku kaikurios mamytės manys, kad per žiauriai, bet padėjo. Pratinomės prie puodo jau nuo liepos mėn, vasario mėn netekusi kantrybės pradėjau į kampą statyti už prisisiotas kelnes ir žinokit padėjo, su kampu draugavo tik dienelę, dabar jau prašosi . Tik į laukelį ir miegučio dar einam su pampersu
QUOTE(nerilyte @ 2009 03 04, 16:10)
Na mes irgi neper seniausiai išsprendėm šitą problemėlę . Aišku kaikurios mamytės manys, kad per žiauriai, bet padėjo. Pratinomės prie puodo jau nuo liepos mėn, vasario mėn netekusi kantrybės pradėjau į kampą statyti už prisisiotas kelnes ir žinokit padėjo, su kampu draugavo tik dienelę, dabar jau prašosi . Tik į laukelį ir miegučio dar einam su pampersu
ooo, na kiekvienam individualiai
mano dukrytei uz keliu savaiteliu du metukai, o su puoduku vis dar turim problemeliu. Kaku visada praso, viskas ok. O va sysiu visai nedaro, sulaiko slapima ir net neisivaizduoju kodel. Be pamperso dienos metu jau senokai laikau, ant puoduko megsta sedet, buna pati atsiseda, skaito knygute, bet nieko nedaro. Atsistoja pavaiksto ir jau matau kad nori daryt sysiu, pasodinu ant puoduko...nieko! tik atsistoja, nubega kur i kita kambari ir - balute. Niekad nerekiau, niekad nepykau, visada giriu kai pasisioja, todel net neisivaizduoju, kodel i puoduka taip bijo daryt. Gal kokiu nuomoniu, patarimu?
Manoji irgi niekaip nepripranta prie puoduko reikalų Nors jau netoli du metukai,bet tik mažas reikaliukas ant puodo išeina ir tai tik kai pasodinu,pati nepasiprašo .Labai nespaudžiu,manau ateina laikas kiekvienam idividualiai
QUOTE(smiltupe @ 2009 03 05, 17:08)
Manoji irgi niekaip nepripranta prie puoduko reikalų Nors jau netoli du metukai,bet tik mažas reikaliukas ant puodo išeina ir tai tik kai pasodinu,pati nepasiprašo .Labai nespaudžiu,manau ateina laikas kiekvienam idividualiai
kiekvienam savas laikas..mes nuo 1,6 metų pratinamės, labai įvairiai būna, o šiuo metu visada prašosi, už 1,5 mėn jau bus 2 metukai
QUOTE(nicox @ 2009 03 05, 14:00)
mano dukrytei uz keliu savaiteliu du metukai, o su puoduku vis dar turim problemeliu. Kaku visada praso, viskas ok. O va sysiu visai nedaro, sulaiko slapima ir net neisivaizduoju kodel. Be pamperso dienos metu jau senokai laikau, ant puoduko megsta sedet, buna pati atsiseda, skaito knygute, bet nieko nedaro. Atsistoja pavaiksto ir jau matau kad nori daryt sysiu, pasodinu ant puoduko...nieko! tik atsistoja, nubega kur i kita kambari ir - balute. Niekad nerekiau, niekad nepykau, visada giriu kai pasisioja, todel net neisivaizduoju, kodel i puoduka taip bijo daryt. Gal kokiu nuomoniu, patarimu?
gal jai kokia nors baime susijusi su tuo puoduku kai sisiuoja pavyzdziui garsas jai nemalonus ir gazdinantis...sunku ka ir patarti.
As sodinu dukra nuo 8 menesiuku,sodinau tam kad apsiprastu ir zinotu kas per daiktas pradedant mokyti.Tvarkingai sodinau kas dien nuo kazkur metu ir 3 menesiu.Is pradziu pavykdavo ir ne,visko buvo.Bet mielai sedosi tik nuo 1 metu ir 6 menesiu.Dabar visada namie be pampersu laksto ir prasosi.I lauka dar uzdedu,nes nebus kur nubegt,pavasariui pilnai numausiu ir jau eisim be.dabar net karts nuo karto miega nakties miega be pampiu.Tai mums didele pazanga Dukrai dabaar 2 metai ir 4 menesiai.
QUOTE(sarafea @ 2009 03 08, 16:28)
gal jai kokia nors baime susijusi su tuo puoduku kai sisiuoja pavyzdziui garsas jai nemalonus ir gazdinantis...sunku ka ir patarti.
Panasu, kad taip ir buvo, bet kol issiaiskinom... Ji gana daznai begerdama megsta pazaisti ir prilaistyti tai pieno, tai arbateles kur nors. Ir aisku, kad uz tai nieks 'bravo bravo' nesako, o bandom auklet, kad negalima. Tai, manau, kad sysiu darymas jai galvytej buvo tas pats, kad laistymas begeriant, nes viena karta pagavau bedarant ant zemes ir pasodinau ant puodo, tai padarius vis 'ne ne' kartojo. tai pora dienu nesvarbu kur padarydavo - ar ant zemes, ar i kelnes vis gyrem ir va siandien atsikele, tik nuemiau pampersa, o ji pati ant puoduko nubego, atsisedo ir padare sysiuka