Įkraunama...
Įkraunama...

Puoduko reikalai

Sveikos,
gal kas gali patarti, kaip ismokinti vaika prasytis ant puodo (ar i tualeta) sisiuko. Nes jau be pamperso 3 ar 4 menesiai, ir daro tvarkingai i puoduka,laiko ilgai, gali ir 5-6 val. bet nesipraso. jei pasodini padaro , arba sakai einam ant puodo padaryti. Tai taip ir vaikstom, o kad pati pasiprasytu schmoll.gif . Ir kaip man ja ismokinti kad prasyusi doh.gif Nes vaikstom i darzeli, ir aisku ten nutinka slapiu bedu, nes vaikas nesipraso.
Atsakyti
QUOTE(Žuvytė @ 2008 11 17, 16:07)
O mes visai neturejom jokio vargo del puodo. todel bijau prisisneket kaip kazkurios cia mamos snekejo  ax.gif  Turiu omeny kai bus antras lelius, bijau, kad bus kitaip nei su pirmaja. Nes maniske sedet ant puodo pradejo nuo 7 men. tiksliau as ja po truputi pratinau ir puikiai sekesi. O jau virs metuku (gal kokiu 1, 4 men.) pradejo prasytis pati. 1 metu ir 10 men. pampersu net nakti nebereikejo. Ir visiskai be jokiu nenorejimu ir pan. Ir avariju ne taip daug buvo. Tik pradejus lankyti lopseli matyt nuo streso kelias dienas slapias kelnes radau. Ir viskas.
Todel uzjauciu kitas mamytes, kuriom reikia daug vargti  4u.gif

kaio jums fainiai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Miglote @ 2008 10 14, 12:01)
Neskaičiau visos temos, bet kažkieno pastebėjimas, kad ateis laikas ir pradės pats daryti - is pasakų pasaulio. Bent iš mano patirties taip.
Šiaip vaiką ant puoduko reikia pradėti sodinti iškart, kai tik jis pradeda sėdėti. Juk kiekviena mama maždaug įtaria, kada vaikas daro (prieš valgant, pavalgius, tik atsikėlus ir pan.). Tai va tada ir sodinti, paleisti vandenuką bėgti, kad sužadintų norą. Iš pradžių tai gali atrodyti beprasmiška, bet patikėkit - veikia!
O jei šis laikas jau pražiūrėtas, galima vaiką skatinti. Štai aš vieną berniuką panašaus amžiaus skatinau su lipdukais-tatuiruotėmis. Jis taip jų norėdavo, kad gaudavo tik tuo atveju, jei viską padarydavo tualete. Aišku, vargo buvo nemažai, bet po kokių 2 savaičių vaikas puikiausiai išmoko būti tikru vyru, kaip tėtis  4u.gif

gal jūsų situacijoj ir taip.....
bet virš metų jau ne vieno vaiko istoriją zinau, kad prasideda protestas prieš puoduką:
- ne ir viskas.....
nors iki metų sėdėdavo ir labai buvo įdomu, kai muzikytė pradeda groti ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Miglote @ 2008 10 14, 12:01)
Neskaičiau visos temos, bet kažkieno pastebėjimas, kad ateis laikas ir pradės pats daryti - is pasakų pasaulio. Bent iš mano patirties taip.

kitas momentas, kaip negalima vaiko maitinti per prievartą, taip negalima ir versti sėstis ant puodo
Atsakyti
Na pas mus buvo visko. Ant puoduko nieka nenorejo sest, tai pradejau ji stovinti vesti i toleta. Na tie kiti reikalai i pampersa.. kai suspedavom i toleta. Ir jau buvo ismokes duot zenkla, kad nori..tik va vasara uzejo kazkokia krize. Pampersu jau nedejau, tai jis per diena gal po 5kart i klenias pridarydavo... ejau is proto, atrode, kad tikrai specialiai taip daro.. klausiu sako nenoriu, o us 5min jau baloj stovi.. Zodziu kariavom. Bet va gavo viena diena telefonu su mano mama paklabeti, ji ir pasake: jei tu neprasysi sisiuko ir darysi i kelnias as tau uzrisiu pumpuriuka(na mes cia taip vadinam biggrin.gif ). Ir ka jus manot? Po to karto gal tik pora kartu ir tikrai netycia, nakty yra padares i kelnias... Nuo tos akimirkos jis ir sisiu ir kaku prasosi pats.. Na dabar tai jau ir pats padaro. O kai pradejom nuo rudenio i darza eiti tai ir ant puoduko su vaikais seda ir namie pradejo sesti.. Zodziu ta fraze mums labai padejo. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo i_j_a: 09 gruodžio 2008 - 11:24
i_j_a, taigis, kiekvienam savaip drinks_cheers.gif
Atsakyti
o jau nuo keliu men galima pratint jau ant puoduko? man labai idomu... turim puoduka bet dar jame nesedim smile.gif
Atsakyti
mano pirmasis sūnus jau metų laiko pats prašydavosi ant puoduko, aš jį pradėjasu pratinti nuo tada kai pradėjo sėdėti, o su šituo vargo buvo, tik neseniai pradėjo pats jausti kad nori
Atsakyti
sveikos smile.gif
noriu patarimo... mano dukrytei 8,5men.. ir bandau ant puoduko pratint... kaip tai padaryti? truputi laikau be pamperso, bet netikiu ar tai pades.. gal kas gali padet man? patarkit 4u.gif
Atsakyti
paprasčiausiai pasižiūrėk maždaug kas kiek laiko daro, ir tuo metu bandyk sodinti, o kad be pamperso laikai, tai tikrai labai gerai darai thumbup.gif
Atsakyti
na sveikos Super mamytes. Mudviems taip pat sunkiai sekasi susidraugaut su puoduku. mums dabar 13 menesiuku. Ant puoduko pradejom sestis nuo 7-8 menesiuko. Is pat pradziu viskas buvo puiku noriai sesdavos,kartu stenedavom ir sulaukdavom rezultato thumbup.gif . PO kurio laiko ant puoduko nebenorejo sestis, o norejo daryti reikaliuka i tuoleta kaip visi suauge zmones. Deja tai irgi truko neilgai. Nupirkom ta vaikiska dangciuka kur ant klozeto reik det ir vel naujove.... tik deja neilgai. O dabar niekaip nebepasodinu niekur. Susistangina , cypia, gulasi ant zemes ir niekaip. Na atrodo ir niekur neissigando,ir puoduka sildem ir pan. Na gal dar per maza,nebezinau. Jau pamatau kad pradeda kavotis tai sakau einam AAA,tai tuoj i asaras,arba isvis uzlaiko ir nebekakoja. IR atrodo kad supranta kad reikia i puoda daryt... Gal cia kaprizas... NA zodziu yra kaip yra. Gal ka galit patarkit...
Atsakyti
QUOTE(joliss @ 2008 12 12, 18:39)
na sveikos Super mamytes. Mudviems taip pat sunkiai sekasi susidraugaut su puoduku. mums dabar 13 menesiuku. Ant puoduko pradejom sestis nuo 7-8 menesiuko. Is pat pradziu viskas buvo puiku noriai sesdavos,kartu stenedavom ir sulaukdavom rezultato thumbup.gif . PO kurio laiko ant puoduko nebenorejo sestis, o norejo daryti reikaliuka i tuoleta kaip visi suauge zmones. Deja tai irgi truko neilgai. Nupirkom ta vaikiska dangciuka kur ant klozeto reik det ir vel naujove.... tik deja neilgai. O dabar niekaip nebepasodinu niekur. Susistangina , cypia, gulasi ant zemes ir niekaip. Na atrodo ir niekur neissigando,ir puoduka sildem ir pan. Na gal dar per maza,nebezinau. Jau pamatau kad pradeda kavotis tai sakau einam AAA,tai tuoj i asaras,arba isvis uzlaiko ir nebekakoja.  IR atrodo kad supranta kad reikia i puoda daryt... Gal cia kaprizas... NA zodziu yra kaip yra. Gal ka galit patarkit...

Nekaprizas schmoll.gif nepyk, bet jaucia mazule spaudima unsure.gif siulyciau atideti menesiukui dviem, bet pampiu jau nedekit dek triusikiukus namie ir bandyk aiskinti kiek galima paaiskinti tokio amziaus burbuliui wub.gif Manajam dzindzile buvo visi aa sysy tokio amziaus biggrin.gif laukem antrojo gimtadienio thumbup.gif
Atsakyti
Mes ant puoduko pradėjom sėdėti vos suėjo pusmetis. Beveik visada pataikau pasodinti didelio reikalo. Aišku sauskelnių dar neatsisakėm, bet su puoduku labai gražiai susdraugavom smile.gif
Atsakyti
mes lėlytę savo irgi kai tik pradėjo sėdėt ir sodinom ant puodo-padarydavo ir didelį ir maža, bet 9 mėnesių susirgom ir padarėm pertrauką mėnesiuką kokį, viskas nuo tada ant puoduko nebesėda, jei sodini- klykią, ričiasi, verkia.. jei yra noras pati atsisėda vaidina kad sisioja, atsistoja pasižiuri - nieko nėra,nes sėdasi tik su kelnytem verysad.gif jei numaunu kelnytes - nebesėda verysad.gif ir žaislus sodina, bet tik pabandyk sodinti- NE. nežinau kaip bus toliau doh.gif
Atsakyti