Wikonda, zhinoma, kad labai norechiau, nes baisuma kazhkokia. darzhelyje jau visa chebra be pampiu vaikshto o manishkis bais ishdidus. darzhelyje lygiai taip pat nesiseda. ir puodus visokius bandem tai dabar senelis kedute medine nupirko, skyles pjausto, bandysim ant tos sodint:) tai gal nors piesh atsisedes:)))
QUOTE(wikonda @ 2008 11 17, 15:33)
Jai domina galiu trumpai mūsų patirtį aprašyti Nes džiugu, kai turi su kuom pasidalinti savo bėdelėm
žinoma kad įdomu, mano kleckui irgi tuoj du metukai bus
O mes visai neturejom jokio vargo del puodo. todel bijau prisisneket kaip kazkurios cia mamos snekejo Turiu omeny kai bus antras lelius, bijau, kad bus kitaip nei su pirmaja. Nes maniske sedet ant puodo pradejo nuo 7 men. tiksliau as ja po truputi pratinau ir puikiai sekesi. O jau virs metuku (gal kokiu 1, 4 men.) pradejo prasytis pati. 1 metu ir 10 men. pampersu net nakti nebereikejo. Ir visiskai be jokiu nenorejimu ir pan. Ir avariju ne taip daug buvo. Tik pradejus lankyti lopseli matyt nuo streso kelias dienas slapias kelnes radau. Ir viskas.
Todel uzjauciu kitas mamytes, kuriom reikia daug vargti
Todel uzjauciu kitas mamytes, kuriom reikia daug vargti
QUOTE(kuskusas @ 2008 11 17, 14:42)
Wikonda, zhinoma, kad labai norechiau, nes baisuma kazhkokia. darzhelyje jau visa chebra be pampiu vaikshto o manishkis bais ishdidus. darzhelyje lygiai taip pat nesiseda. ir puodus visokius bandem tai dabar senelis kedute medine nupirko, skyles pjausto, bandysim ant tos sodint:) tai gal nors piesh atsisedes:)))
QUOTE(odette @ 2008 11 17, 14:51)
žinoma kad įdomu, mano kleckui irgi tuoj du metukai bus
Mergaitės manau nėra stebūklingo būdo, kad būtų bats ir vaikas daro pats Manau čia priklauso nuo mūsų įdėtų pastangų
Pradžių pradžia mūsų gal buvo, kai sunyčiui suėjo 1.3 metukų. Pasiryžau vasarėle paleisti be pampio ir karts nuo karto pasiūlyti puoduko. Reakcijos į puoduką nulis. Ko iš jo reikalauju visiškai nesuprato, puoduką dėjosi ant galvos lipo į jį, sodino visus žaislus. Man neatlaikė kantrybė ir vėl su pampiais draugavom. Po to bandymas buvo beveik po keturių mėn,. situacija pagerėjo. Ant jo jau pasėdėdavo, pradėjau gaudyt momentus nu lyg ir pagaudavau, bet iki galo nesuprato kodėl jam reik sėstis ant to puoduko, kai gerai daryt kur stovi Ir mūsų nenaudai, kai ledai lyg pajūdėję buvo l.sunkiai susirgome teko gultis į ligoninę ir ne puodukai tada galvoj buvo po lašalinėmis. Tad ir vėl atidėjau iki vasarėlės.
O vat jau kai buvo mum 2.2 metukų trukt plyšt nusprendžiau per vasara pripratinti, nes po to šalčiai ir visa kita Oi vargau netas žodis. Gal būtų ir nieko, bet maniškis uch kokio charakterio Nieko stebūklingo nedariau, tiesiog kalbėjau kalbėjau ir darkartelį kalbėjau aiškinau, kad jis didelis berniukas norėjau, kad jis mane išgirstų. Išgirdo juk ne kvailas mano berniukas. Manau mąstė kiek ta mamytė čia karksės turbūt reik pasiduoti
Jaučiu labai išsiplėčiau ir nieko doro neparašiau
Tačiau esmė tame, kad reik jausti savo vaikelio poreikius ir tik pačios turit suprasti ar jūsų vaikelis pasiruošes patapti suaugusiu žmogeliuku
Papildyta:
QUOTE(kuskusas @ 2008 11 17, 14:42)
Jai nieko prieš dar savo trigrašėlį įkiščiau
Kuskusas matai labai mažai apšvietei savo situacija. Nuo kada einat į daržiuką, manyčiau jau sunutis visas vyras ir tikrai būtų gėda prie mergaičių sysiot į kelnytes Juk su mūsų auksiukais galima šnekėtis ir susišnekėti Aš atsisakyčiau dienos metu pampių o gal jau jų ir atsisakėte. Jai nori galim truputuka padiskutuoti, bet nežinau jūsų situacijos, nes labai mažai info tavo pagalbos šauksme.
Perverčiau visą temelę ir matau, kad tikrai gerą užsispyrėlį auginat maniau viens mano toks jautukas o pasirodo būna ir didesnių
Tikrai bais sunku ir juokas pro ašaras bet juk daržiukyje auklėtojos turi žinot, kokių tai spec., būdų. Kur per daugel metų įgyta patirtis juk tam ir leidžiame į daržiuką. Bet manau jos jau nori, kaip ir į mokyklos pirmą klasę, kad vaikiukai jau skaityt ir rašyt mokėtų tada jiem mažiau vargo.
Mano maziui suejo 3, prasosi ant puodo pats kelnytes nusimauna ir apsimauna, bet retai buna jog darzelyje ima ir prisiusioja i kelnytes, kartais pietu metu, kartais ne. Nakti miega su pampiais, nes sysiu nesikelia, jeigu paguldau be ju, apsisysina ir toliau sau pucia i aki. O aukletoja tikina, kad tureciau migdyti be. Turiu savo nuomone, manu, kad ateis laikas ir jis pats kelsis nakti, tikrai vaiko nezadu varyti i stresa ir budinti naktimis. ka manote jus? ir ar darzeliuose taip pat tokio amziaus vaikams pasitaiko bedeliu?
QUOTE(japoska @ 2008 11 20, 16:54)
Mano maziui suejo 3, prasosi ant puodo pats kelnytes nusimauna ir apsimauna, bet retai buna jog darzelyje ima ir prisiusioja i kelnytes, kartais pietu metu, kartais ne. Nakti miega su pampiais, nes sysiu nesikelia, jeigu paguldau be ju, apsisysina ir toliau sau pucia i aki. O aukletoja tikina, kad tureciau migdyti be. Turiu savo nuomone, manu, kad ateis laikas ir jis pats kelsis nakti, tikrai vaiko nezadu varyti i stresa ir budinti naktimis. ka manote jus? ir ar darzeliuose taip pat tokio amziaus vaikams pasitaiko bedeliu?
Tikrai manau, kad pasitaiko Sesers šešemeciui dar pasitaiko ir ji nesureikšmina to, nes tai išaugama, žinoma, tai nėra malonu Jos vaikiukas iš jos paveldėjo sysiojimą į lovytę, nes pati iki 10m., sysiojo Pvz., pas mano sunyti puslytė stipri ir jis gali išlaikyti sysiuką per visą naktį ir dar ankstų rytą nesiprašyti. Bet išimčių visad būna. Kartais per daug prigeria ir jau numanau, kad gali būt nelaimė ir užbėgu įvykiams už akių Bet dėl daržiuko begalo pergyvenu visu pirma patirs stresą ir neįsivaizduoju, kaip svetimoj vietoj jis elgsis. Tačiau pergyvenu, išanksto nes iki daržiuko dar yra laiko, tai bus, kaip bus
Laba, puodukų asės
Mano panelytei du, ant puodo padarome sysiuką, bet prašytis nesiprašo. Pagaunu intuityviai sysius arba nepaganu ir privaro bele kur, kad ir man ant rankų Manau, kad palaipsniui, labai lėtai (ne taip greitai, kaip man norėtųsi) sysiukų darymą puode sutramdysim. Bet...bėda kakojime Nedaro puode, nes jai lengviausiai darosi stačiomis, pritūpus. Dabar ji įsicinkino kakoti tik pabudusi iš pietų miego. Atsibunda, tyliai padaro ir tada "duoda ženklą", kad jau pabudusi. Praktiškai jau randu prisikrovusią. Kaip kakalus puodan sugaudyti? Nes ant WC nesėda
Mano panelytei du, ant puodo padarome sysiuką, bet prašytis nesiprašo. Pagaunu intuityviai sysius arba nepaganu ir privaro bele kur, kad ir man ant rankų Manau, kad palaipsniui, labai lėtai (ne taip greitai, kaip man norėtųsi) sysiukų darymą puode sutramdysim. Bet...bėda kakojime Nedaro puode, nes jai lengviausiai darosi stačiomis, pritūpus. Dabar ji įsicinkino kakoti tik pabudusi iš pietų miego. Atsibunda, tyliai padaro ir tada "duoda ženklą", kad jau pabudusi. Praktiškai jau randu prisikrovusią. Kaip kakalus puodan sugaudyti? Nes ant WC nesėda
QUOTE(kuskusas @ 2008 11 17, 15:42)
Mano maziukas panasaus amziaus pamenu, buvo kokiu 8men, pradejo pats noret ant puoduko,kaip dziaugiaus.Bet gal po kokio menesio pastbejau, kad jis bijo i puoduko puse paziuret tai ir nespaudziau as jo.Suejo metukai, ir taip ir tai bandziau-vaikas bijo,Karta nuejom i parduotuve ir maziukas pamate grazius, spalvotus triusikelius,Pamaniau-npirksiu Ir cia man pasiseke,Uzsimovem vietoj pamperio, pasimaivem vaikutis stebuklingai pradejo ant puoduko sest, nes saugojo, kad grazieji triusikeliai nesuslaptu Nuo to laiko sauskelniu nematem
oi kad man tai būtų, kad pats prašytusi.
aš nežinau kada mes atprasim nes darželyje su pampersais o namuose be pampersų
nu galėtų ir ten truputėlį pratinti, tada būtų lengviau
na, mum 1.3, bet nesedim ant puodo nors tu ka! mano mama jau mane uzterorizavo, sakydama kad vaikas jau seniai turi ant puodo sedet, na as suprantu kad reikia pratinti, bet kaip man tai padaryti, negi lipnia juostele prie to puoduko prilipint kad truputi pasedetu, nes kaip bemegindavau, tik asodinu o tas rieciasi ir klykia...
kaip jus sprendet ta problema?
kaip jus sprendet ta problema?
QUOTE(odette @ 2008 11 21, 09:30)
oi kad man tai būtų, kad pats prašytusi.
Nesupyk, bet nu čia dabar Jai tu nusprendei atpratinti nuo sauskelnių, tai nedaryk meškos paslaugos Tegu jos ir keičia jam prisiusiotas prikakotas kelnaites, bet juk kitaip vaikiukas balamutinamas Nesupyk, bet čia mano tokia nuomonė Pavyzdį pasakysiu sesuo savo berniuką atpratinėjo nuo sauskelnių nuo pusantrų tai į darželį leido 1.8 metukų ir jokių pampersų dar gražiau sako namuose vargstu aiškinu mokinu kur reik sysy kaku daryti, o ten pareikalavo iš jos, kad pampersų jom atneštu Tipo dar per mažas. Nu ir ką ji jų nenešė ir pareiškė, kad mokinasi ant puodo ir niekur jos nedingo tūrėjo terliotis su tuo vaikučiu. Kaip ten buvo nežinau, bet kad ant puoduko darė, tai tikrai Čia jau auklėtojos mato tavo netvirtą apsisprendimą arba jo iš vis nepareiškei, o pasiryžai, tai manyčiau pabandyt verta ir daržiuke gal visai šaunuolis bus
pas mumis griežtai, jei nesiprašo pats tai tada turi būti su pampersais ir niekas neklausia