Įkraunama...
Įkraunama...

Puoduko reikalai

Neskaičiau visos temos, bet kažkieno pastebėjimas, kad ateis laikas ir pradės pats daryti - is pasakų pasaulio. Bent iš mano patirties taip.
Šiaip vaiką ant puoduko reikia pradėti sodinti iškart, kai tik jis pradeda sėdėti. Juk kiekviena mama maždaug įtaria, kada vaikas daro (prieš valgant, pavalgius, tik atsikėlus ir pan.). Tai va tada ir sodinti, paleisti vandenuką bėgti, kad sužadintų norą. Iš pradžių tai gali atrodyti beprasmiška, bet patikėkit - veikia!
O jei šis laikas jau pražiūrėtas, galima vaiką skatinti. Štai aš vieną berniuką panašaus amžiaus skatinau su lipdukais-tatuiruotėmis. Jis taip jų norėdavo, kad gaudavo tik tuo atveju, jei viską padarydavo tualete. Aišku, vargo buvo nemažai, bet po kokių 2 savaičių vaikas puikiausiai išmoko būti tikru vyru, kaip tėtis 4u.gif
Atsakyti
Mano mazajai 1 ir 4menesiai... buvo visko-pradejau pratinti,kai pradejo sedet,tai kaku tiesiog pagaudavau smile.gif bet atejo laikas,kai mano mazajai pradejo nebepatikt puodukas (viduriai uzkieteje,tai tikriausiai asociavosi su skausmu),o dabar toks etapas,kai puodukas patinka, ant jo sedim,nes tada su mama kraustom vonioj stalcius, zinom,kad ten reik daryt kaka ir sysia, bet va nedarom... kai as einu sest ant tualeto sako "sysia", kai kaimynes mergaite padaro i puoduko sako "sysia",bet pati nedaro... sedek nesedejes su ja... doh.gif o ir "kaka" sako tik tada,kai jau pilnos kelnes... nusibodo kovo ir kantriai laukiu kada gi mano nuostabybe pagaliau supras ko as jos prasau... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2008 10 14, 14:49)
Mano mazajai 1 ir 4menesiai... buvo visko-pradejau pratinti,kai pradejo sedet,tai kaku tiesiog pagaudavau smile.gif bet atejo laikas,kai mano mazajai pradejo nebepatikt puodukas (viduriai uzkieteje,tai tikriausiai asociavosi su skausmu),o dabar toks etapas,kai puodukas patinka, ant jo sedim,nes tada su mama kraustom vonioj stalcius, zinom,kad ten reik daryt kaka ir sysia, bet va nedarom... kai as einu sest ant tualeto sako "sysia", kai kaimynes mergaite padaro i puoduko sako "sysia",bet pati nedaro... sedek nesedejes su ja...  doh.gif  o ir "kaka" sako tik tada,kai jau pilnos kelnes... nusibodo kovo ir kantriai laukiu kada gi mano nuostabybe pagaliau supras ko as jos prasau...  wub.gif

Dar pakentėkit,nėra jau tokia didelė kad tas reikalas jau būtų tragedija doh.gif aš irgi viską išbandžiau su mažaja,kadangi dičkė sėdėjo jau nuo 10 mėn.pilnai ant puodo,tai stebėdavaus kaiptos kitos mamos neišmokina tų vaikų sėdėt,ir prisišnekėjau sau ant galvos doh.gif ir vandenį leisdavau,ir žaislus duodavau,viską rodydavau,kad pasėdėtų ant to puodo,o ji tik strykt už sekundės ir lekia rėkdama,atrodo kad ant ugnies būtų pasodinta lotuliukas.gif nupirkau vieną ,antrą,trečią puodą doh.gif sakau gal spalva nepatinka(po to tuos puodus padovanau ligoninės vaikų skyriuj),nesėdo nei minutei,kol per supermamą nesuradau sosto(toks kaip fotelis)apačioj išsitraukia stalčiukas,patogu išpilt,groja muzika ir žypsi lemputės,atvežė mum jį iš Vilniaus šiaip ne taip,ir ką jūs manot,kai pastačiau vidury kambario,maniškė pati ėmė mautis kelnytes ir sėstis,man tai buvo šventė,nes buvau praradus viltį,ir kiekvieną dieną vis po daugiau kartų ėmė sėstis,per savaitę laiko pilnai priprato(tada jai buvo beveik 2,5 m.)ir nakčiai labai greit nuėmiau,nes pūslė jos stipri,pavyzdžiui dabar ji visą naktį išmiega,namie nedaro,o auklėtoja sako kad tik po pusryčių daržely eina sisiot.Va tokia mūsų patirtis ax.gif
Atsakyti
Pastebėjau, kad mažoji pradeda pati puoda atsinešti, kai nori maža reikaliuką padaryti, bet nieko nesako, kad nori sysiu. Bet ne visada speja. nes numaunant pamperi, jauciu, kad siltas tik tik... Bet i puoda ir kazkiek padaro. gal sakau jau ateina supratimas. Tik va kaku vis dar pamperin kraunam. net puodo neiesko unsure.gif
Atsakyti
Sakykit ką norit, bet mano pupa nuo pusantrų metų namie vaikšto be pampio- ir nepridaro, o pasiprašo ant puodo. "A-a-a" sako ir už rankos prie puoduko veda. Pietų miegeliui pampį dedu, bet jis dažniausiai būna sausas, nebent prieš gulant būtų gausiai pagėręs... Ir lauke, būna, kad pasiprašo, bet kadangi dabar jau šalta, tai sakau, kad į kelnytes darytų, kažkaip nesinori ant vėjo vaiko išrenginėti g.gif
Pratinomės nuo aštunto mėnesio- aišku, kaip žaidimas buvo, bet pataikydavom kartais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rikutis: 17 spalio 2008 - 12:07
Pasirodo, kad si problema pas visas egzistuoja. Kaip vaikuti pripratint prie puoduko. Manajam jau 1,5 m. buvo toks laikotarpis nuo 9 men kai jis dare i puoduka be jokiu problemu, net visa diena buvo pampersas sausas. Bet gal po kokiu 3-4 men jis nustojo daryti i puoduka, o priezastis to buvo, kad susirgo su auksta temperatura ir prastai besijaucianti suneli nesodinau ant puoduko. Kai pasveikom vel emiau sodint o jis ne per kur lipa nuo jo, o jai ir pasedi tai tik kelias minutes ir tai nieko nepadaro. O taip dziaugiausi kad pampersai tauposi. doh.gif
Tai sian meginsiu pirkti ta bebe confort puoduka, gal patiks ir vel ims sedet. ax.gif
Atsakyti
o mes irgi vargom su puoduku. dar ir dabar kartais pasitaiko nelaimiu. bandziau filmukus is youtube rodyt.gyveno karta puodukas...
sitas jailabai patiko
suprato ne is karto, bet nemazai padejo
ir dar padejo happy sauskelnesl. nes, kjos tokios net ike,m kad nenoredavo su jom but... jj lotuliukas.gif j
Atsakyti
oi kiek cia visko prisikaiciau..nu tai patarkit mamkos man ka nors..o yra taip...

ant puoduko pradejau sodinti nuo 8 men. buvo auksine mergaite, pasodindavau kas pausvalandi ir padarydavo sisi..ir kaka padarydavo bet aisku nemokejo paprasyti, veliau intervalai ilgejo ir taip diena be pampersu budavom, tik i lauka ir miegui pampersas...ir taip buvo viskas puiku atrodo progresuojam, bet va dabar jau 1m ir 5 men. ir uzejo kazkoks ozys doh.gif tokia priesgyna, kad nesuprantu kas darosi ir ka daryti...ant puoso visai neseda kartais eina prikalbinti ant tuliko su spec dangciu, kad padarytu...bet jau pavargau nuo prisiusiotu kelniu, sofa apsiusiota n kartu, lipa ant kompo kedes ir apsiusioja, zaidzia su zaisliukais ir apsiusioja bezaisdama..nu zodziu pavargau valineti viska verysad.gif sakau einam kaku tai trypia kojom rekia ne ne ne o po 2 min. siusioja i klenes doh.gif

ka dabar daryti man? ar mesti viska ir deti pampersus , gal pamirs tuos savo oziukus ir po poros men vel darys ant puodo? ar toliau testi situos karcius puoduko mokslus?
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2008 10 22, 13:52)
ka dabar daryti man? ar mesti viska ir deti pampersus , gal pamirs tuos savo oziukus ir po poros men vel darys ant puodo? ar toliau testi situos karcius puoduko mokslus?

Sveikutė visų pirma, kaip negerai, kai yra penkios tokios pačios temukės doh.gif tik, kaip nori jas taip kas pavadina, tai kaip atsisakome pampersu, tai puoduko reikalai, tai naktipuodis doh.gif gerai būtų jai moderatoriai sujungtu jas visas, nes va mūsų panaši situacija į jūsiškę gerai pasikalbėti būtų, o išsibarstę tos temos ir neprisišauksi mamyčių kam taip yra blush2.gif Tai atkeliu savo nuogastavimus čia blush2.gif
Pas mus labai panaši istorija tik maniškis kai lakstė vasara maugliukas buvo liuks su puoduku, bet tik pradėjus mauti triusikėlius pedkelnytes ir kelnytes oi avarijų neišvengiam nu ir nesuprantu aš jo Pats kai padaro sako mama slapia uzdėg kitas kelnytes sakau tai ko nebegi ant puoduko prisizada, kad eis ir nueina, bet žiūrėk ir vėl šlapias Visą vasara draugavom su puoduku net lauke išbūdavom sausučiai ir tik gryžus namo bėgdavo ant puoduko, o dabar kažkas užėjo Parodžiau iš yootube tą filmuką suveikė akimirksniu ir kakų ir sysių padarė į puoduką, o į pavakare ir vėl šlapias net nežinau kas čia jam yra Jokių stresų neturi nei peršales puslytės gal kam nors taip buvo gal koks čia periodas beje mum už savaitėlės du su puse 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2008 10 22, 13:52)
bet jau pavargau nuo prisiusiotu kelniu, sofa apsiusiota n kartu, lipa ant kompo kedes ir apsiusioja, zaidzia su zaisliukais ir apsiusioja bezaisdama..nu zodziu pavargau  valineti viska  :verysad: sakau einam kaku tai trypia kojom rekia ne ne ne o po 2 min. siusioja i klenes  doh.gif

Viens prie vieno doh.gif o dar lova nauja doh.gif ir ta kenčia, sesuo sako ir visi kiti dėk pampersus vėl ar jie išprotėjo doh.gif tiek atkentėjau, kol atpratinau nu bet kas jam užplaukė verysad.gif Jis pats man sako mama dojydas man sakys gėda pelėda ūūū lotuliukas.gif čia jo pusbrolis biggrin.gif Išėjom į lauką išbuvo sausas gryžom namo, kol pasodinau doh.gif tai jai ka labai skanaus prizadi atsiseda unsure.gif
Aš tai siūlau nedėk dukriukui vėl pampu reik kalbėtis aiškinti tikrai jie viską supranta, bet kaip,,, doh.gif
Atsakyti
oje kaip gerai suprantu...
maniske irgi - buvo visokiu tarpu. buvo viskas kuo puikiausiai, paskui kazkas uzplauke, vel nedare. net pasodint neleisdavo ir pati neprasydavo.
amzinos balos, slapiu kelniu kruvos ir pan...
labiausiai padejo kai nesileisdavo sodinti Happy sauskelnes. nes jospraktiskai nesugeria nieko. kaip prisiusiojo taip ir lieka slapia. o drabuzeliams nieko. tai kai pradejau sitas det. jai labai nepatiko. tai vis keisdama sakydavau, kad ant puoduko darytum butum sausa. ir kartu eidavom i tuoleta. as sedziu ant didelio puodo, ji ant maziuko. ir pasiziurim, po to , kad kelnytes sausos.ir mamos kelnytes ir mazosios sausos. ir kartu ispildavom puoduka ir atia atia sisiukui parodydavom. kad neuzmirstumem nubegti pasistatem puoduka vidury kambario, kad butu visada po ranka. tai labai padejo dar vienas triukas. pasodinau ant puoduko ir padejau dideli dubeni su vandeniu, padaviau kastuveli, ir leidau turkstis. jinai be proto megsta zaisti su vandeniu. tai gali sedeti nors ir 2 val. tik leisk su vandeniu pazaisti. o vanduo ciurlena ir sisiuko tuo paciu uzsinori. tai kelis kartus sitaip pazaide, padare sisiuka. aisku mama baisiai dziaugesi ir net saldaini uz tai dave. tai ji buvo irgi labai patenkinta ir vis i puoduka parodydavo, kad reikia sisiu daryt. ir su vandeniu leisdavau pazaist. tai po truputi suprato, ir veliau sugalvojom kazka kita vietoj vandens ir dabar jau nori daryti ant didelio puodo kaip mamyte. slapiu kelniu kartais buna, bet cia visiems pasitaiko.ir suaugusiems kartais nutinka kokia nelaime biggrin.gif
Atsakyti
Mano mergina pradėjo savo noru sėstis ant puodo tik 3 metų. Iki to laiko - su ašarom ir isterijom, todėl ir neversdavau. Labai daug šnekėjau apie tai, kad jau didelė, kad dideli vaikai daro į puoduką ir pan..., bet niekaip nesėdo. Bet vieną dieną atsisėdo pati ir viskas.
Atsakyti
doh.gif maniskiui irgi nieka sneveikia jau 2.5 metu biggrin.gif . ir pampius praschiausius dedam ir be pampiu shlapaim lakstyt leidzhiam ir visokias lenteles su saulutem ir prizais organizuojam... figushki... neveikia.... ant puodo daro tik zhemesne kasta doh.gif o jis karalius gali varyt kur nori ir kada nori... siaubas, kada jam "tas laikas ateis" ? g.gif
Atsakyti