Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada važiuoti į keliones su kūdikiu?

as dar karta pasikartosiu: tol kol pediatru asociacijos nemato absoliuciai nieko blogo nei vaiko skridimo lektuvais (leidziama jau nuo paciu pirmuju dienu) nei atostogose as esu linkus pasitiketi jais.

O kad nezinai ko 3 menesiu vaikas verkia, ar alkanas , ar pampersas slapias - tai keista, kad taip raso 2-u vaiku mama. Nes as kuo puikiausiai zinau, kada manishke alkana, kada verkia kai nori pamperso, o kada verkia siaip is neturejimo ka veikt. Ir tas verksmas yra vienas ir tas pats tiek namie, tiek sveciuose, tiek ir lektuvuose. Todel man ir transatlantines keliones metu nebuvo jokiu problemu keliaujant su vaiku. Dabar skrendam po geros sav. i Florida ir ta kelione 2,5 jau man visai juokinga atrodo. Man kur kas sudetingiau pas drauge su vaiku nuvaziuot uz 120km gyvenancia vienai, nes autokedej vaikui tiek issedeti sunkiau, o be to nematai gi jo kai pati vairuoji. O lektuve tai kas - kuris toks mazas vaikas atsisakys pasedeti mamai ant keliu... mirksiukas.gif

As tik uz atostogas su vaikais! Su protu aisku, bet su vaikais. Nereikia uzsidaryti nam ie vaikui gimus ir stresuoti - nori nenori tai persiduoda paciam vaikui. O kai teveliai atsipalaidave ir laimingi, tai ir vaikutis laimingas nors ir i pasaulio krasta su jais keliaudamas. Lietuvoj niekaip mano tevai neatsistebejo kokia rami ir pastoviai laiminga mano dukra - nors mergina ka tik Atlanta buvo perskridus, pasikeite 7 laiko juostos, ir patekus i nauja jai aplinka. Nes nuo gimimo ir cia visur kartu vazinejam: ir i restoranus, ir i parduotuves, ir pas draugus, ir po gamta visur - jos tikrai negasdina naujos aplinkos, jai kaip tik idomu - sedi isputus akis, viska stebi, dar jei kas pakalbina is vis gerai buna... O stai drauge, iki kol vaikui nesuejo 6 savaites is namu niekur islinde nebuvo, pirma kart iki restorano driso nuvaziuot kai vaikui jau beveik metai buvo - nu ir auga kaip laukinuke, visu ir visko bijo... bijo net kai kuriu savo namo kambariu doh.gif
Atsakyti
[quote=MichGirl,2008 05 14, 18:21]
as dar karta pasikartosiu: tol kol pediatru asociacijos nemato absoliuciai nieko blogo nei vaiko skridimo lektuvais (leidziama jau nuo paciu pirmuju dienu) nei atostogose as esu linkus pasitiketi jais.

O kad nezinai ko 3 menesiu vaikas verkia, ar alkanas , ar pampersas slapias - tai keista, kad taip raso 2-u vaiku mama. Nes as kuo puikiausiai zinau, kada manishke alkana, kada verkia kai nori pamperso, o kada verkia siaip is neturejimo ka veikt. O tu nesistebėk, brangioji, aš saviškes kai jau į pampersus nebedarė iš urvo ištraukiau. Tai jokių rūpesčių neturėjau. Dabar irgi tik laisvalaikiu pasiimu, paskui vėl į urvą įkišu. O tavoji turbūt restoranuose ir gamtoje akis išpūtis stebi kaip tu alų siurbi, o jeigu dar kas nors pakalbina, tai iš viso vaikas džiaugiasi. Žinok, ateis dar ir tokia stadija, kai tu kavinėje su drauge losi, o taviškė kito stiklinėje rankas plausis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrienė @ 2008 05 14, 10:58)
  O tu nesistebėk, brangioji, aš saviškes kai jau į pampersus nebedarė iš urvo ištraukiau. Tai jokių rūpesčių neturėjau. Dabar irgi tik laisvalaikiu pasiimu, paskui vėl į urvą įkišu. O tavoji turbūt restoranuose ir gamtoje akis išpūtis stebi kaip tu alų siurbi, o jeigu dar kas nors pakalbina, tai iš viso vaikas džiaugiasi. Žinok, ateis dar ir tokia stadija, kai tu kavinėje su drauge losi, o taviškė kito stiklinėje rankas plausis. thumbup.gif

visu pirma reiktu ismokt cituoti, nes savo posta suplakei su mano net be jokio tarpellio - sunku atsirinkt...

antra, prie ko cia sarkazmas ir kalbos apie urvus - bloga diena gal jums? nemokat sveikai padiskutuot tai nereikia cia is viso listi ir gasdinti kas su mano vaiku kada bus. Alaus as nesiurbiu nei gamtoj nei restoranuose, bet vyno ant taures dugno neatsisakau - del to irgi problemu jums kyla? Ir taip ji visada dziaugiasi kai kas pakalbina - kokios problemos? Vaikas dar mazas - tokie dar su mielu noru sypsosi svetimiems.. stai ana diena pastininkas siuntini atnese, tai atidariau duris su savishke ant ranku, tai ji nezinojo kur dingt is laimes kazkodel - istisai ir prasisypsojo.. tai man jau reikia daryt isvadas, kad mano 5 menesiu vaikas nenormalus, nes svetimiems sypsos? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Dar tiesa galiu uzgarantuot 100%, kad mano mergina kavinej kito zmogaus stiklinej tikrai ranku nesipraus - niekada... gero elgesio normas as zinaubent jau elementarias... kas per snekos doh.gif tikrai gal atsipalaiduokit jei diena ne kokia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 05 14, 19:33)
visu pirma reiktu ismokt cituoti, nes savo posta suplakei su mano net be jokio tarpellio - sunku atsirinkt...

antra, prie ko cia sarkazmas ir kalbos apie urvus - bloga diena gal jums? nemokat sveikai padiskutuot tai nereikia cia is viso listi ir gasdinti kas su mano vaiku kada bus. Alaus as nesiurbiu nei gamtoj nei restoranuose, bet vyno ant taures dugno neatsisakau - del to irgi problemu jums kyla? Ir taip ji visada dziaugiasi kai kas pakalbina - kokios problemos? Vaikas dar mazas - tokie dar su mielu noru sypsosi svetimiems.. stai ana diena pastininkas siuntini atnese, tai atidariau duris su savishke ant ranku, tai ji nezinojo kur dingt is laimes kazkodel - istisai ir prasisypsojo.. tai man jau reikia daryt isvadas, kad mano 5 menesiu vaikas nenormalus, nes svetimiems sypsos?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Dar tiesa galiu uzgarantuot 100%, kad mano mergina kavinej kito zmogaus stiklinej tikrai ranku nesipraus - niekada... gero elgesio normas as zinaubent jau elementarias... kas per snekos  doh.gif tikrai gal atsipalaiduokit jei diena ne kokia  lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Sandrienė @ 2008 05 14, 20:00)

o aš jūsų ir negąsdinu ir nesakau, kad vaikas kuris šypsosi yra nenormalus. Jūs pati darote teiginius pati į juos ir atsakote. Jeigu jūs leidžiate sau abejoti mano motiniška branda, manęs net nepažindama, tai kodėl aš negaliu leisti sau pasamprotauti, kad galbūt jūs išgerianti ir nesirūpinanti vaiku. Jeigu jūs norite pasidžiaugti savo mažylės komunikabilumu, tai aš irgi galiu pasigirti, kad mano didžioji yra prnešusi padėkos raštelį iš mokytojos už gerą auklėjimą, mažąją auklėtoja pagyrė už pilną socialinę ir protinę brandą mokyklai, nors jai dar tik 6eri ką tik sukako. Yra toks posakis brangioji - kaip šauksi, taip ir atsilieps. O cituoti aš tikrai nemoku, atsiprašau, jau grybų pripjoviau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrienė @ 2008 05 14, 12:28)
o aš jūsų ir negąsdinu ir nesakau, kad vaikas kuris šypsosi yra nenormalus. Jūs pati darote teiginius pati į juos ir atsakote. Jeigu jūs leidžiate sau  abejoti mano motiniška branda, manęs net nepažindama, tai kodėl aš negaliu leisti sau pasamprotauti, kad galbūt jūs išgerianti ir nesirūpinanti vaiku. Jeigu jūs norite pasidžiaugti savo mažylės komunikabilumu, tai aš irgi galiu pasigirti, kad mano didžioji yra prnešusi padėkos raštelį iš mokytojos už gerą auklėjimą, mažąją auklėtoja pagyrė už pilną socialinę ir protinę brandą mokyklai, nors jai dar tik 6eri ką tik sukako. Yra toks posakis brangioji - kaip šauksi, taip ir atsilieps. O cituoti aš tikrai nemoku, atsiprašau, jau grybų pripjoviau. biggrin.gif

cituoji paspaudus "atsakyti", jei nori dali teksto galima nutrint, bet nutinai palikt quote funkcijas taip kaip jos ir yra gale ir pabaigoj, nes kitaip tikrai grybai gaunasi mirksiukas.gif

motinishka branda tikrai neabejoju, tik nusistebejau, kad du vaikus uzauginus sakot, kad nezinot del ko mazas vaikas verkia. Gi skiriasi ir paciu maziausiu verkimai ir kai valgyt nori ir kai skauda kazka ir kai siaip verkia, nes reikia issiverkt. Jei ne taip supratau tai persiprasau - jusu kaip motinos brandos tikrai net nebandziau teisti ar girti.

o as tai isgerianti - tikrai taip smile.gif drinks_cheers.gif ... daznai vakarais vynelio isipilu (bet nereiskia, kad pusantro butelio viena atsisedus isliurlinu, kol vaikas apsikakojes spiegia lotuliukas.gif ) su vakariene.. nieko blogo tame nematau kaip ir kelionese su mazais vaikais cool.gif Jus kaip suprantu nesat keliavusi dideliais atstumais tada kai vaikai buvo labai mazi tai nelabai turbut ir galit pasakyt kaip butent jusu vaikai butu jautesi. O as uz savishke galiu uzgarantuot, kad kuo normaliausiai jai praejo. pvz skrendant is JAV skrydis buvo naktinis - ji tik ilipus uzmigo ir pramiegojo VISAS 7 valandas, ir tik pries pat leidziantis as ja is lopselio issiemiau, kad pamaitinciau ir nereiktu oro uoste. tada frankfurte prazioplinejo kol as ja vezimeliu vezinau is vieno terminalo i kita, o lektuve i lietuva is pradziu pazaide su zaisliuku, vel pazioplinejo ir vel uzmigo (JAV laiku tai jau buvo jos vidurdienio miegas) ir prabudo jau tik tevu masinoj prie 15-20 minuciu nuo tevu namu ir likusia keliones dali susikaupus stebejo mano mama salia sedincia, nes pirma kart ja mate... kilimu ir nusileidimu lektuvo ji is vis nepastebejo manau... bent jau as net kitokios israiskos jos veide nepamaciau... buvo be keliu dienu 4 menesiai jai tada ... atgal skrendant dar geresne nei i prieki buvo, sedejo salia kazkokie du vyrai is Albanijos, norejo su manim pakalbet, bet kalbos bendros neatradom, nes jie anglishkai nekalba, o as jokiom kitom - tai jie man vaika visa laika kai nemiegojo istisai cirkino, o ji is laimes cype, kad uzsiima kazkas su ja.

buciau macius, kad vaikui kazkoki stresa toks vizitas pas mano tevus sukele, buciau niekur daugiau su ja maza nekeliavus, ir jums dar tai pasakyciau - bet didziausias stresas tai buvo man paciai, nes reikejo 101 dalyka apgalvot, ka pasiimt ir kaip, kur ir kada... doh.gif O vaikas kaip iki keliones buvo gera ir laiminga mergina, taip ir dabar tokia liko.
Atsakyti
gerai jau gerai, gyvenkime draugiškai. Be abejo skrido mamytės su tais mažais vaikiukais ir skris. Ir čia jau yra asmeninis kiekvienos šeimos sprendimas. Paprasčiausiais iškilo toks klausimas ir aš išsakiau savo nuomonę remdamasi savo netolimu patyrimu. Aš nurodžiau kitas šios situacijos problemas, ne vien tik tai, kad viskas labai faina ir labai gerai praeina. Gali būti ir kitaip. O mane čia puolė kaltinti egoizmu ir netolerancija. Aš gi nebėgau skaityti moralų tai mamai kaip ji su savo vaiku trukdo mano poilsį. Bet kadangi aš pati prastai jaučiausi skrisdama lėktuvu, man buvo gaila to mažiuko ir automatiškai iškilo mintis: ar tai buvo taip svarbu su tokiu mažučiu pulti į tą kelionę? Jug tai nei artimųjų lankymas, nei darbiniai reikalai. Jug šiame etape kūdikis yra visiškai priklausomas nuo savo mamos. Ir ji turi priimti sprendimus už savo kūdikį ir įvertinti kas tuo momentu jam geriausia. Ir be abejo pati mama pažįsta savo kūdikį geriausiai ir numano kaip kelionė gali praeiti. Mano didžioji pvz. buvo labai nerami, iki 6 mėn vakarais verkdavo, tai apie jokius vakarojimus net prie televizoriaus nė kalbos nebūdavo. O mažoji - atvirkščias variantas, tai ir lauko kavinėse laiką leisdavome, ir su draugais susitikdavopme, 1,5 metukų į kelionę aplink Lietuvą važiavome, o draugės brolis sakė, jeigu tokie visi vaikai, tai ir aš vaikų noriu. Taigi reziumė: mamai spręsti, kas jos vaikui geriausia, bet mamai ir atsakyti.
Atsakyti
mes su vyresnioju keliaujam nuo jo 1.5 menesio,kai jam buvo pusantro menesio i ispanija isvaziavom ir keliaut pradejom ir visalaika su sveikatos draudimais, labai gerai jautesi viskas buvo super-duper aciu Dievui sveikatos draudimais neikart nepasinaudojom,bet vistiek ramiau,o mazoji labai nerami buvo labai nervuota mazi nevalgydavo nemeigodavo tai su ja pirma kart tik 3 ju menesiu osvaziavom i graikija ir taip ramesne patapo o dabar beveik visalaika kartu kelaiujam
Atsakyti
QUOTE(Sandrienė @ 2008 05 15, 02:24)
gerai jau gerai, gyvenkime draugiškai. Be abejo skrido mamytės su tais mažais vaikiukais ir skris. Ir čia jau yra asmeninis kiekvienos šeimos sprendimas. Paprasčiausiais iškilo toks klausimas ir aš išsakiau savo nuomonę remdamasi savo netolimu patyrimu. Aš nurodžiau kitas šios situacijos problemas, ne vien tik tai, kad viskas labai faina ir labai gerai praeina. Gali būti ir kitaip. O mane čia puolė kaltinti egoizmu ir netolerancija. Aš gi nebėgau skaityti moralų tai mamai kaip ji su savo vaiku trukdo mano poilsį. Bet kadangi aš pati prastai jaučiausi skrisdama lėktuvu, man buvo gaila to mažiuko ir automatiškai iškilo mintis: ar tai buvo taip svarbu su tokiu mažučiu pulti į tą kelionę? Jug tai nei artimųjų lankymas, nei darbiniai reikalai. Jug šiame etape kūdikis yra visiškai priklausomas nuo savo mamos. Ir ji turi priimti sprendimus už savo kūdikį ir įvertinti kas tuo momentu jam geriausia. Ir be abejo pati mama pažįsta savo kūdikį geriausiai ir numano kaip kelionė gali praeiti. Mano didžioji pvz. buvo labai nerami, iki 6 mėn vakarais verkdavo, tai apie jokius vakarojimus net prie televizoriaus nė kalbos nebūdavo. O mažoji - atvirkščias variantas, tai ir lauko kavinėse laiką leisdavome, ir su draugais susitikdavopme, 1,5 metukų į kelionę aplink Lietuvą važiavome, o draugės brolis sakė, jeigu tokie visi vaikai, tai ir aš vaikų noriu. Taigi reziumė: mamai spręsti, kas jos vaikui geriausia, bet mamai ir atsakyti.

tai tavo pirmoji gal kolika turejo (stiprius pilvo skausmus, dazniausiai vakare uzklumpancius), manishke tai taip tavo antroji - ramiake ir geriete. jei jau bliauna, tai reiskia yra priezastis: apsikakojo iki ausu, ar alkana labai yra, ar kazka is ranku pamete ir nori atgal. zodziu matai pagal situacija. Jeigu ji butu turejusi pilvo skausmus as tikrai nebuciau skridus su ja niekur, nes tokie vaikai paprastai vakarais verkia valandu valandas. O man paprastai nera patogu pries kitus zmones kai mano vaikas verkia...
Atsakyti
Tikejausi rasti informacijos ka reikia pasiimti i kelione, skrendant su mazuciu vaiku, kas dar yra butina, ko nepagalvoji pries skrisdamas, deja radau tik pasibarimus, nusivyliau verysad.gif
Atsakyti
Na taip, pasibarti tai sugebam...Kiekvienas turi savo nuomonę, aš už tai, kad vaikas būtų kartu kelionėse

O pravers nuo uodų toks elektrinis į rozetę kišamas, nežinau kaip vadinasi, nes truputį pakamavo tie bjaurybės, aišku ir nuo sezono priklauso, bet ir pati ieškosiu nusipirkti kitam kartui, kas turėjo, sakė kad labai padėjo

Dar kokių kramtomų saldainių vaikui, aš dar vaistukų į priekį Aviaplant daviau, kad ausyčių neužgultų kylant ir leidžiantis, šalia mergaitė kokių 9 metų sėdėjo, tai jai labai užgulė ausytes, tai mes saldainiais ir gumoms ją gelbėjom
Atsakyti
Bet kaip man šlykstu, kai mamos KURIOS VEŽASI SAVO VAIKUS VISUR IR VISADA smerkia tas, kurios gal būt turi kitą nuomonę, kurią išsako, dėl ko jos nesiveža.
Važiuodamna į balių jei turiu galimybę aš irgi nesivežu vaikų, jei žinau, kad suaugę gers, nemanau, kad tada būdami vaikai kartu ko nors gero pasisemią.
Pasiklausyti kaip kas keikiasi, nbors gal jūsų šeimose net tokių žodžių nežino.
Mane ir pyktis ir juokas ima, kad kai kurios nu jau tokios protingos ir jau tokios geros mamos, tik va tos kurios nesiveža visur vaikų, tai baisios mamos.

Bet aš save laikau labai gera mama ir nusiš.... man ant jūsų kalbų. Ir aš kartais nežinau ko verkia mano mažytė, atrodo ir sausa ir prižiūrėta ir pavalgius ir pilvelis minkštas, o vat kartais kažko verkia ir tiesiog nešioju, myluoju ir tiek ir ne blogesnė nei aš nei kitos.
O gal mamyčių, kurios viską supranta jau vaikučiai nuo gimimo kalba???
Atsakyti