QUOTE(bzzz... @ 2008 06 08, 15:20)
tiek bandelės, tiek spurgytės yra iš Sonatinos receptų
Receptai:
VARŠKINĖS SPURGOS
250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų
Viską išmaišyti. Šlapiom rankom (nes limpa tesša) daryti nedidelias spurgytes ir virti įkaitintam aliejuje.
BANDELĖS SU CINAMONU
Tešla
500 ml pieno
25 g šviežių mielių
150 ml cukraus
1 v. š. malto kardamono
800 - 1000 ml miltų
150 g margarino ar sviesto
1 a. š. druskos
Įdaras
3 v. š. minkšto margarino ar sviesto
3 v. š. malto cinamono
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinis
Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...).
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.