Lietuviškų dydžių nelabai ką ir žinau, bet ne mažas ne mažas tikrai
na o jeigu maniškis salonas ne gaus suknelių, tikiusoi man suknelę dar pasiūs labai tikiuosi...
Ir nusprendžiau kad nori būti auksinė, ar smėlinė, bet ryški išsiskirianti, nes ir jaunosios suknelė bus dekoruota auksu, noriu gilios iškirptės ir petnešų per petį bet čia svajuko dramblionės taip sakant
QUOTE(flesi @ 2008 05 30, 09:33)
svočios suknelė turėtų būti tamsi. gal bordo?
o man daug kas sake, kad svocia negali bti su tamsia suknele, arna nescia ygtai tamsi spalva nesa nesekme jauniems, sunkia nasta, cia man taip senele sake, bet kiek is cia tiesos nezinau
Beja prasau ir mane priimti i savo kolektyva mes su vyru eisim pirsliauti birzelio 14 dien, mazdauga daug jau ka turiu padarius, bet gal kas dar partarimu kokiu duotu su scenarijais (rusu, lenku kalba)
Jungiuosi ir aš į būsimų svočių gretas
Skaitinėju jau daugiau nei dvi valandas... Idėjų padrikų radau, bet jau laiko užima ne tas žodis Ir scenarijų jokių neradau Kur čia man ko ieškot paprotinkit
Skaitinėju jau daugiau nei dvi valandas... Idėjų padrikų radau, bet jau laiko užima ne tas žodis Ir scenarijų jokių neradau Kur čia man ko ieškot paprotinkit
Sakykit, ar nebus per daug, jeigu sugalvojau prie bažnyčios įduot visom pamergėm po krepšiuką su gėlių žiedlapiais ir ryžiais, ir išeinant jauniesiems pabarstyti ant galvų, o iš rotušės pusti muilo burbulus?
[quote=rakarma,2008 04 28, 20:38]
Apie kaspinus tai taip buvo: Piršlienė padalino sau ir pamergėm atvirutes, kurios buvo prisegtos prie ilgu kaspinų spalvotų. Kaip parašysiu žodžius suprasit kokios kaspinai spalvos buvo. Mes kaip šokti pradėjom muzikantai pritildino muzika tada pradejo skaityti. Pirma piršlienė ir ji pabaigė,kitas skaitė pamergės . Perskaitytas atvirutes su kaspinais prieidavo ir užrišdavo mums ant rankų,kur buvom suikabine.
Pirmi žodžiai buvo be atvirutės.
1. SKAMBĖKIT VESTUVINĖS TAUTĖS
SKAMBĖKIT STIKLAI KELIAMI
Į KELIĄ, Į TOLIMĄ , NAUJĄ
IŠEINATE GRAŽŪS, JAUNI.
ŽĖRĖKI VESTUVIS ŽIEDE
IR DIDELĮ DŽIAUGSMĄ ATNEŠK
VAIVORYKŠTĖS TVISKANČIOM JUOSTOM
Į LIAMĘ JAUNUOSIUS ĮVESK.
2. (raudonas kaspinas)
RAUDONĄŽIEDĄ ROŽĖ KELIĄ
RAUDONA SAULĖ VAKARAIS
PRAMINKIT MEILEI TIESŲ KELIĄ
DVIEJŲ ŠIRDŽIŲ KARŠTAIS JAUSMAIS.
3.(geltonas kaspinas)
PURIENOM PASIPUOŠ UPELIAI
ŽYDĖS KRANTAI GELSVAI GELSVAI
TAD SAUGOKIT GELSVI ŽIEDELIAI
JAUNUJŲ MEILĘ AMŽINAI.
VESTUVINIŲ ŽIEDŲ SPALVOS
NEIŠMAINYKIT NIEKADOS.
4. (melynas kaspinas)
O TEN PRIE MAŽO ŠALTINĖLIO
IŠTIKIMYBĘ SKLEBDAMA
Į SAULĘ KELIĄ ŽIEDĄ GRAŽŲ
NEUŽMIRŠTUOLĖ MELYNA.
5. (žalias kaspinas)
KALNAIS,LAUKAIS ŽALIAIS TAKELIAIS
PAS JUS ATEINA ATETIS
PAMOKITE ŽALI BERŽELIAI
LAI BŪNA JI ŠVIESI VILTIS.
TEBŪNA JI ŠVIESI KAIP LAUKAS
KAI ŽYDI ŽYDINTYS RUGIAI
TEGUL KASMET JI JŪSŲ LAUKIA
BIRŽELIO VAKARAIS ŽALIAIS
6. (baltas kaspinas)
PRO BALTĄ SNIEGĄ Į SAULELĘ
SNEGUOLĖ IŠKELIA GALVELĘ
IR Į ŠVELNUTĮ BALTĄ ŽIEDĄ
SAULUTĖS SPINUDYS ĮRIEDA
O BŪKIT SKAISTŪS KAIP ŽIEDAI
PRAŽYDĘ NUOSTABIAI BALTAI
IR KELKITE AUKŠTYN Į ŠVIESĄ
SAVOSIOS MEILĖS BALTĄ ŽIEDĄ.
7.(juodas kaspinas)
IR TIK JUODA SUNKI SPALVA
NELAIMĘ SUNKIA NEŠDAMA
TEAPLENKA NAMUS JAUNŲJŲ.
8. taip pat buvo be atvirutes, jie buvo ant vienos atvirutes kartu surasyti su pirmais.
BĖGA METAI, VASAROS PRAEINA
IR PRAŽYLA MOTINŲ PLAUKAI
METŲ METAIS SAUGOKITE MEILĘ
ŠIOS DIENOS JAUNAVEDŽIAI.
KAS NEAŠKU, KLAUSKIT.
Sveikos mergaitės. Per mūsų vestuves tai viską skaitė svočia, atviručių nebuvo, o pamergė su pabroliuku prieidavo paduodavo mums savo juostą - vienas galas pas mus, kitas pas juos ir taip aplink porų daugėjo, daugėjo. Kai nebeliko pulko porų, ėmė jaunas poras iš svečių tarpo kviesti. Pabaigoje vaizdas gražus buvo, mes viduryje, o aplink visi kiti ir iš mūsų išeina visos juostos. Nu tikiuosi aiškiai čia vaizdą nupiešiau.
O šiaip jūs mergytės visos esat šuonuolės - idėjų generatorės. Esu aš irgi pakviesta svočiauti, tik tas "malonumas" jau beveik ant nosies. Idėjų visokių čia prisirinkau, trūksta tik scenarijaus netradicinėms vestuvėms. Nu kreipsiuos į žinoves per AŽ. Dar kartą ačiū, kad esat.
Papildyta:
Tikriausiai ne, net gražiai viskas turėtų atrodyti. Nors žinoma reiktų atsižvegti į jaunųjų norus. O su muilo burbulais tai labai gražios nuotraukos gaunasi.
Apie kaspinus tai taip buvo: Piršlienė padalino sau ir pamergėm atvirutes, kurios buvo prisegtos prie ilgu kaspinų spalvotų. Kaip parašysiu žodžius suprasit kokios kaspinai spalvos buvo. Mes kaip šokti pradėjom muzikantai pritildino muzika tada pradejo skaityti. Pirma piršlienė ir ji pabaigė,kitas skaitė pamergės . Perskaitytas atvirutes su kaspinais prieidavo ir užrišdavo mums ant rankų,kur buvom suikabine.
Pirmi žodžiai buvo be atvirutės.
1. SKAMBĖKIT VESTUVINĖS TAUTĖS
SKAMBĖKIT STIKLAI KELIAMI
Į KELIĄ, Į TOLIMĄ , NAUJĄ
IŠEINATE GRAŽŪS, JAUNI.
ŽĖRĖKI VESTUVIS ŽIEDE
IR DIDELĮ DŽIAUGSMĄ ATNEŠK
VAIVORYKŠTĖS TVISKANČIOM JUOSTOM
Į LIAMĘ JAUNUOSIUS ĮVESK.
2. (raudonas kaspinas)
RAUDONĄŽIEDĄ ROŽĖ KELIĄ
RAUDONA SAULĖ VAKARAIS
PRAMINKIT MEILEI TIESŲ KELIĄ
DVIEJŲ ŠIRDŽIŲ KARŠTAIS JAUSMAIS.
3.(geltonas kaspinas)
PURIENOM PASIPUOŠ UPELIAI
ŽYDĖS KRANTAI GELSVAI GELSVAI
TAD SAUGOKIT GELSVI ŽIEDELIAI
JAUNUJŲ MEILĘ AMŽINAI.
VESTUVINIŲ ŽIEDŲ SPALVOS
NEIŠMAINYKIT NIEKADOS.
4. (melynas kaspinas)
O TEN PRIE MAŽO ŠALTINĖLIO
IŠTIKIMYBĘ SKLEBDAMA
Į SAULĘ KELIĄ ŽIEDĄ GRAŽŲ
NEUŽMIRŠTUOLĖ MELYNA.
5. (žalias kaspinas)
KALNAIS,LAUKAIS ŽALIAIS TAKELIAIS
PAS JUS ATEINA ATETIS
PAMOKITE ŽALI BERŽELIAI
LAI BŪNA JI ŠVIESI VILTIS.
TEBŪNA JI ŠVIESI KAIP LAUKAS
KAI ŽYDI ŽYDINTYS RUGIAI
TEGUL KASMET JI JŪSŲ LAUKIA
BIRŽELIO VAKARAIS ŽALIAIS
6. (baltas kaspinas)
PRO BALTĄ SNIEGĄ Į SAULELĘ
SNEGUOLĖ IŠKELIA GALVELĘ
IR Į ŠVELNUTĮ BALTĄ ŽIEDĄ
SAULUTĖS SPINUDYS ĮRIEDA
O BŪKIT SKAISTŪS KAIP ŽIEDAI
PRAŽYDĘ NUOSTABIAI BALTAI
IR KELKITE AUKŠTYN Į ŠVIESĄ
SAVOSIOS MEILĖS BALTĄ ŽIEDĄ.
7.(juodas kaspinas)
IR TIK JUODA SUNKI SPALVA
NELAIMĘ SUNKIA NEŠDAMA
TEAPLENKA NAMUS JAUNŲJŲ.
8. taip pat buvo be atvirutes, jie buvo ant vienos atvirutes kartu surasyti su pirmais.
BĖGA METAI, VASAROS PRAEINA
IR PRAŽYLA MOTINŲ PLAUKAI
METŲ METAIS SAUGOKITE MEILĘ
ŠIOS DIENOS JAUNAVEDŽIAI.
KAS NEAŠKU, KLAUSKIT.
Sveikos mergaitės. Per mūsų vestuves tai viską skaitė svočia, atviručių nebuvo, o pamergė su pabroliuku prieidavo paduodavo mums savo juostą - vienas galas pas mus, kitas pas juos ir taip aplink porų daugėjo, daugėjo. Kai nebeliko pulko porų, ėmė jaunas poras iš svečių tarpo kviesti. Pabaigoje vaizdas gražus buvo, mes viduryje, o aplink visi kiti ir iš mūsų išeina visos juostos. Nu tikiuosi aiškiai čia vaizdą nupiešiau.
O šiaip jūs mergytės visos esat šuonuolės - idėjų generatorės. Esu aš irgi pakviesta svočiauti, tik tas "malonumas" jau beveik ant nosies. Idėjų visokių čia prisirinkau, trūksta tik scenarijaus netradicinėms vestuvėms. Nu kreipsiuos į žinoves per AŽ. Dar kartą ačiū, kad esat.
Papildyta:
QUOTE(convict @ 2008 06 04, 12:03)
Sakykit, ar nebus per daug, jeigu sugalvojau prie bažnyčios įduot visom pamergėm po krepšiuką su gėlių žiedlapiais ir ryžiais, ir išeinant jauniesiems pabarstyti ant galvų, o iš rotušės pusti muilo burbulus?
Tikriausiai ne, net gražiai viskas turėtų atrodyti. Nors žinoma reiktų atsižvegti į jaunųjų norus. O su muilo burbulais tai labai gražios nuotraukos gaunasi.
O kokiu metu tuos kaspinus dalinti, ir esmė jų kokia? Aš įsivaizduoju kad labai gražu turėtų būti, bet nesuprantu esmės
QUOTE(convict @ 2008 06 04, 12:18)
O kokiu metu tuos kaspinus dalinti, ir esmė jų kokia? Aš įsivaizduoju kad labai gražu turėtų būti, bet nesuprantu esmės
Tuos kaspinus dalina per pirmąjį jaunųjų šokį - valsą. Esmės tai ir aš nežinau (tikriausiai ją atspindi žodžiai, sakomi prieš skirtingos spalvos juostos padavimą), bet gražu buvo ir nuotraukose gražiai atrodo, nors šokti sudėtinga. Jau suktis nebegali, nes aplink daug žmonių, o ir kaspinus supainiosi.
Sveikos,mielosios susiduriau ir as su tais nuomos salonais. Tik kazkaip sunkumu neturejau,gal kad nuomoj labai faina moteriske dirbo. Pasakiau, kad ieskau svocios sukneles ir kad isivaizduoju tamsia kazkokia spalva, nes jaunoji bus balta o pamerges salotines. Kai pradejo temti sukneles tai issigandau,nu visai netiko. Nei modelis nei spalva,as pati sviesi ir tikrai gan jauna,tai tos spalvos tiesiog skandino.
Tada geroji moteriske sako ko tu isikabinus i tas tamsias spalvas,imk ryskia.Ispradziu dar spardziausi,sakau kaip as atrodysiu,sviesiu is toli.Sako taip ir turi buti,turi issikirti.Pasiule ryskiai ryskiai orandzine ir tikrai prabangia suknute,na prilipo ji man iskart.Ir patiko ir tiko,dar atnese kruva salotiniu suknelius.Pridejo prie manes,kad isivaizduociau bendra vaizda tarp pamergyciu. Nu zinokit super
Taip kad tikrai mielosios nebijokit spalvu,juk esam visos jaunos ir grazios
esu dekinga tam salonui(nors jau ten nepirma karta nuomojuos suknute,esu tikrai patenkinta)
Tada geroji moteriske sako ko tu isikabinus i tas tamsias spalvas,imk ryskia.Ispradziu dar spardziausi,sakau kaip as atrodysiu,sviesiu is toli.Sako taip ir turi buti,turi issikirti.Pasiule ryskiai ryskiai orandzine ir tikrai prabangia suknute,na prilipo ji man iskart.Ir patiko ir tiko,dar atnese kruva salotiniu suknelius.Pridejo prie manes,kad isivaizduociau bendra vaizda tarp pamergyciu. Nu zinokit super
esu dekinga tam salonui(nors jau ten nepirma karta nuomojuos suknute,esu tikrai patenkinta)
QUOTE(godziukas @ 2008 06 03, 14:20)
Sveikos, merginos
As jus skaitineju jau kelis gerus menesius, jau prisirinkau nemazai informacijos, pirsliauti einame su draugu rugpjucio menesi, as irgi papildau gretas tu, kurios eina pirma karta pirsliauti, o nesu ta is iskalbinguju, tad taip bijau, o noriu, kad viskas butu kuo graziau, kuo geriau...
Gal galite pasakyti, jei vestuves vienos dienos, tai kada ta pirsli karia?Ir kada skarute su prijuoste risa?
As jus skaitineju jau kelis gerus menesius, jau prisirinkau nemazai informacijos, pirsliauti einame su draugu rugpjucio menesi, as irgi papildau gretas tu, kurios eina pirma karta pirsliauti, o nesu ta is iskalbinguju, tad taip bijau, o noriu, kad viskas butu kuo graziau, kuo geriau...
Gal galite pasakyti, jei vestuves vienos dienos, tai kada ta pirsli karia?Ir kada skarute su prijuoste risa?
na skarute ir prijuoste risa daznai po 12 valandos. o jei vienos dienos vestuves tai nelabai gal ta pirsli ir karia..nebutina gi ji pakart!
o as nerisiu nei skarutes nei prisjuostes, man tai labai jau atgyvene! ir visiskai netinka prie jaunosios apdaru!
QUOTE(convict @ 2008 06 04, 10:03)
na jei viena bus prie bazmycios, o kita prie rotuses, tai tikrai nebus per daug!
QUOTE(mmelyne @ 2008 06 04, 11:03)
as nemanau kad is vis sukneles spalva turi buti renkamasi pagal pareigas vestuvese.
tinka ir sviesios ir tamsios, svarbu stilius suknes atitiktu zmogu! o kaip pasako renkites ryskiomis spalvomis juk vasara tai man iskart norisi begt is salono! juk tiek daug graziu pasteliniu spalvu yra..nes siaip tai man visiskai negrazu kaip pulskas ir pirsliene apsirenge visoms ryskiausiomis vaivorukstes spalvomis..na bet kaip suprantu cia lietuiska mada buti ruyskiai!
Sveikos ,
ir as cia uzbegau su savo rupesteliu. Nutare mane drauge nustebinti ir tik pries menesi pasipasakojo apie vestuves. O kadangi kviesti pirsliai persigavojo, tai dar ir paglbos parase - pabuti liudininkais.
tai ir vargstu, jau kelias dienas is SM neiseinu. padriku ideju prisirinkau, labai aciu visoms, kurios dalinasi. bet scenarijaus i vietas niekaip nesusidelioju.
Jei kas turite, gal galetumet i pasta: vaida.skripka@gmail.com busiu visoms dekinga
tikiuosi mano jaunoji cia neuzsuks, todel papasakosiu ka sugalvojau su seimos zidiniu. nupirkau zvakide ir uzsakiau pora zvakiu padaryti su uzrasais " jaunosios kaprizai" ir "jaunjo isdaigos", iteikdama idesu zvakeles sirdeles, uzdegsiu ir pasakysiu, kad jusu meile aistringa ir karsta, mes matome kaip ji dega..... o stai jums dar simbolines zvakeles, kurias susede dviese prie vyno tauriu uzdekite ir sudeginkite.... tiksliai dar zodziu nesudeliojau, bet mintis tokia, kad tas dvi zvakeles sudeginkit ir pamirskit, to meiles ugni priziurekit ir deginkit nuolatos
ir as cia uzbegau su savo rupesteliu. Nutare mane drauge nustebinti ir tik pries menesi pasipasakojo apie vestuves. O kadangi kviesti pirsliai persigavojo, tai dar ir paglbos parase - pabuti liudininkais.
tai ir vargstu, jau kelias dienas is SM neiseinu. padriku ideju prisirinkau, labai aciu visoms, kurios dalinasi. bet scenarijaus i vietas niekaip nesusidelioju.
Jei kas turite, gal galetumet i pasta: vaida.skripka@gmail.com busiu visoms dekinga
tikiuosi mano jaunoji cia neuzsuks, todel papasakosiu ka sugalvojau su seimos zidiniu. nupirkau zvakide ir uzsakiau pora zvakiu padaryti su uzrasais " jaunosios kaprizai" ir "jaunjo isdaigos", iteikdama idesu zvakeles sirdeles, uzdegsiu ir pasakysiu, kad jusu meile aistringa ir karsta, mes matome kaip ji dega..... o stai jums dar simbolines zvakeles, kurias susede dviese prie vyno tauriu uzdekite ir sudeginkite.... tiksliai dar zodziu nesudeliojau, bet mintis tokia, kad tas dvi zvakeles sudeginkit ir pamirskit, to meiles ugni priziurekit ir deginkit nuolatos
QUOTE(Pavasarėlis @ 2008 06 04, 13:27)
Man labai grazi ideja, tik turbut reiktu nepamirsti, kad zidini perduoda teveliai, tai i sia ceremonija reik ir juos butinai itraukti, as taip manau
QUOTE(mmelyne @ 2008 06 04, 13:03)
Sveikos,mielosios susiduriau ir as su tais nuomos salonais.....
Kokiam čia salone?
QUOTE(sauliutek @ 2008 06 04, 14:06)
Sveikutes, jau šio menesio 20 diena mamo sesutės vestuvės, mes pakviesti liudininkais, labai norėtųsi ją maloniai nustebinti šią dieną, o aš dar nebaigiu vis vestuvių scenarijaus , gal galetumėte kas pasidalinti patirtim , nes jau visai išsisėmiau
Gal paprasčiau būtų jeigu sakytumėt ko jūm reik konrečiai
QUOTE(Pavasarėlis @ 2008 06 04, 14:27)
Šeimos židinio jūs uždegti negalite, gi ne jūs ta "aistra" kuria kurensis šeimos židinys. Ir tikrai ne tėveliai. Aš tai sugalvojau taip kad tiesiog tėveliai atneš dvi žvakeliais perduos jas jauniesiems o jaunieji užsidegs patys savo šeimos židinį. Na ir aišku su atitinkamais žodžiais.
Aš tai šiandien nusipirkau nu beproto man gražiai papkę visam scenarijui. Rankų darbo, auksinnė tamsiai, dekoruota baltom gelytėm bei kriauklytėm. Turėtų labai tikti prie mano auksinės suknelės
Dar rotušei buvau užbėgus į tą mažutę parduotuvę kuri prekiauja vestuvių atributika, tai patiko man širdelės surankintos, židiniai ne. Yra švilpukų, kočėlų, medinių šaukštų.