sveikos, mer pirsliausim arba liudininkausim kitap tariant liepos 12 diena..jau kaip ir pasirasiau viska, bet vis pasiskaitau, papildau ir panasiai!
kazkaip neramu tik daros ar gerai visokiu pasisakymu, pramogu eiliskuma sudejau, ai bet bus kaip bus, todel as savo scenariju rasaus ant korteliu, suversiu jas ant sniurelio arba tokio metalinio rato, na kur prie raktu buna, nes jei ka pagal situacija galesiu greit praverts, panaudot kita ir panasiai, tik reikes kieta virseli kazkoki pasidaryti, kad nesiotis butu graziau ir patogiau! o kaip atliskiu kazka, tiesiog isplesiu ta lapeli!
QUOTE(convict @ 2008 06 06, 09:40)
Sveikutės svočiukės,
DAr norėjau paklausti, iš ko galimą daryti aukcioną?
Ir dar kaipo jūm atrodo, jaunoji atvažiuos tik su tėveliu į bažnyčią, ten jaunieji ir susitiks. Tai ar ir mūm kartu su visu pulku stovėti bažnyčioje ir laukti, ar pvz su piršliu palaukti lauke, o kaip jie atvažiuos įeiti pirmą mūm abiem, paskui mus jau tada įeitų jaunoji su tėveliu?
as labai pries aukcionus, nes manau zmones ir taip issileidzia ant vestuviu, tai dar reikalauti pinigeliu, nemanau kad grazu...o jei jau paskelbsite aukciona tai kaip ir nepatogu zmonems tyleti!
o gal darykite taip:
tegu jaunikis ir pabroliai stovi viduje, pamerges ir pirsliene lauke, kai atvaziuos jaunoji, pamerges is leto sueina po viena i baznycia ir tada ateina jaunoji atlydima tevu/tevo
taip ir priziuresite kad visis sveciai butu viduje ir siaip tvarka kad butu!
nes kaip buvo mano vestuves, as paprasiau sveciu kad visi eitu i vidu ir lauktu, bet vis tiek atsirado tokiu kurie norejo stoviniuoti lauke, tai tiesiog as nesilipau is masinos kol visis nesuejo! jaunikis lauke su pabroliais musu lauke ir pasitiko mane jaunikis islipancia is masinos..tada pulko lydimi iejome i baznycia
QUOTE(Ramutuke @ 2008 06 08, 18:12)
Sveikos svociutes,
Turiu galvos skausmeli ir toki nemenka, mat mano jauniesiems klebonas pasiule toki varianta kai jaunikis su pabroliais laukia baznycioj atvaziuojancios nuotakos.
Tai dabar galvosukis kaip ta nuotaka su pamergem is jos namu graziai islydet
Gal kuriai jau taip buvo o gal siaip turite kokiu idomiu minciu
pasidalinkim
mane islydejo is namu tik pamerges ir liudininke ir mama ir mamos draugas. visi sveciai jau lauke musu baznycioje ir kartu jaunikis su pabroliais!
o islydejo labai paprastai, tiesiog pasake kelius grazius zodzius, isgerem sampo ir isvaziavom su pamergem. mama nuskuode atskirai i baznycia..kadangi turejom siek tiek lai,ko ir vaziavom aleksoto link, sustojom ri pasidarem fotke kauno panoraminej aikstele (na ten aleksote), ir tada nurukom i baznycia
QUOTE(pupuliukas27 @ 2008 06 09, 20:27)
Nu zodziu, man jau neramu darosi su tuo pirsliu
(dar idomu, kaip mano vyras reaguos, kai karti uzdainuos)
pas mane liudininkas buvo mano brolis (kuriam liudininkausiu dabar), o liudininke buvo vyro sesuo..na jie buciavimosi problema ispremde labai graziai..kaip zudainavo karti karti....jie priejo vienas prie kito, uzsidenge veidus pake is sono papke ir atseit buciavos strepsedami!
QUOTE(pupuliukas27 @ 2008 06 09, 21:04)
nu prajuokinai tu cia su tuo vandens balionu!
ziurint kaip ji nuima!man vyras nelindo nei po sijnonu nei dantimis nueminejo, tiesiog graziai pakiso rankas po sukne man stovint nueme ir paskui mete
QUOTE(flesi @ 2008 06 10, 09:11)
Dėl keliaraiščio, tai yra tokia jo metimo istorija (
kas žino - neskaityti ) kai europiečiai plaukdavo užkariauti Ameriką, kad nebūtų liūdna laive pasiimdavo ir kurtizanių, kurioms keliaraištis atstodavo "piniginę" - vyrai užkišdavo ten pinigus, o kai kuris sugalvodavo tokią merginą vesti, tai viešai numaudavo keliaraištį, parodydamas, kad ji priklauso vienam. Va taip.... todėl man keliaraiščio metimas su lietuviškomis tradicijomis nieko bendra neturi
na nesiderina tas keliaraiscio metimas kaip ir daug kitu gtradiciju atejusiu is vakaru! bet kaip ir viskas keicias siais laikais, taip ir i vestuves ateina naujos mados...juk anksciau tevas ar tevai nevesdavo nuotaku prie altoriaus....niekas ir fejerverku nesaudydavo...ir per mergvakarisu striptizu nesaokdavo...
QUOTE(saule** @ 2008 06 10, 12:37)
Islydint jaunuosius is skirtingu namu, pirslys pas jaunaji, svocia pas jaunaja atskirai nuvaziuoja ar pirmiau abu pas jaunaji, paskui pas jaunaja vaziuoja ?
O del tevu palaiminimo tada kaip, pas nuotaka nuvaziavus jaunikio tevai dar kart kartu su jaunosios laimina abudu
Kiek buvau vestuvese, visur pataikydavau, kad is vienu namu islydi.
as busiu pas jaunaja, mano vyras liudininkas pas jaunaji, norrs jaunasis mano brolis, bet as busiu apsirengus kaip pamerges tai nelabai ir skaitysiuos uz ta tikraja pirsliene, todel nusprendem kad tiesiog busiu pas jaunaja!
QUOTE(agnemonas @ 2008 06 10, 13:05)
O aš va skaitinėjau knygą "Lietuvių papročiai ir tradicijos", tai ten taip pat parašyta, kad keliaraiščio metimas nesiderina su lietuvių tautos santūrumu
. Ir kaip išeitis pasiūlyta - mesti jaunikiui savo gėlę iš atlapo. Taigi manau, kas nors gali panaudoti šį pasiūlymą
. Nors mane asmeniškai nustebino ši knyga, nes tikėjaus rast aprašymą apie grynai senoviškas lietuvių vestuves.
visai nebloga ideja mesti gele is atlapo, reiks pasiulyti janajai....nes ir man tas kelerISCIO METIMAS NEPATINKA, BET JEI METI PUOKSTE KAZKA KITA REIK MESTI NETEKEJUSIEMS VAIKINAMS!
oi netycia isijunge didziosios!
QUOTE(pupuliukas27 @ 2008 06 10, 13:44)
daug sampano , koki 10-15 but.(prie santuoku rumu, gamtoje, kartais prie baznycios, kartais prie tilto, dar uzstalei ir bromui).Dar su jaunaisiais pasitarkite, kurioje vietoje jie vaisins, bet nepamirskit, kad jus palydos virsininkai
, tai ziurekit, kad kelelis nedulketu
ir 6 degtines.(melyna- pirslio kraujas ir t.t.)
na manau tik mes tiek jaunieji vaisinsim visur kartu
na jo, kazkur apie 10 sampo turesim, kazkur 5-6 butelius stipresniu dalyku
o as dar ir vaisiu siek tiek i gamta imsiu, na ir aisku saldainiu!