QUOTE(Pelene @ 2010 08 06, 00:29)
Va va, as irgi stebiuos Viliutes sugebejimu numegzt idealiai nematuojant. Juk pasitaiko atveju, kad net mezgeja pati ismatavus zmogu, numezga ruba per maza ir t.t. Man taip teko nusvilt, kai MB megztuka uzsakinejau- mezgeja( beje, esanti tarp SM auksarankiu) pati ismatavusi mano vyra, numezge per maza megztini, kuris guli ligi siol lentynoj kaip naujas, nes nera kam apsivilkt- vyrui per mazas.Galvoju, reiktu bandyt ardyt, gal kazka sunui is tu siuliuku numegs kita mezgeja, gaila, kai megztinis is geru siuliuku lentynoj dulka... Tai buvo pirmas uzsakymas ranku darbo groziui ir paskutinis iki kol Viliute negrazino pasitikejimo mezgejomis... Aciu, Viliutei
O jūs mezgėjai ką nors sakėte? Aš kai mezgiau užsakymus, visada atiduodama pasakydavau, kad jei netiks, taisymas nemokamas arba jeigu nepataisoma, tai grąžinsiu pinigus. Visada galvojau, kad jeigu nieko nerašo, neskambina, vadinas, viskas tiko. Gal ir jūsų mezgėja įsitikinus, kad viską gerai padarė.
QUOTE(Viliuteee @ 2010 08 06, 14:02)
griztam prie temos As vistiek nelabai gaudausi del tu metrazu.Kaip jus is anksto apsiskaiciuojat kiek reikes siulu.o kaina klientas nori zinoti is anksto.Dabar neriu suknele,beveik airisku neriniu.galvojau,kad pakaks kokiu 4 MAXIU o jau sesta pradejau Suprantu mezgant is zurnalo su aprasymais,ten buna ir siulu rusis ir ju metrazas nurodytas,bet jei mezgi siaip,pagal nuotrauka is zurnalo,arba vaizda nuo kokio podiumo ar dar geriau nupasakoto taip ,mazdaug(kokia suknele mate gatvej )ar panasiai:hm
Aš siūlų kiekį visada maždaug pagal anksčiau darytus darbus orientuojuosi. Turiu visų savo darbų duombazę ir žinau, kiek kiekvienam esu sumezgusi, kokiais virbalais ir pan. Aš paprastai iš anksto nurodydavau sumą nuo... iki... Jeigu paskui pamažėja, tai klientei tik smagiau, o daugiau nei nurodžiusi niekada neimdavau. Keletą kartų esu save nuskriaudusi, bet ką darysi, klientė nekalta, kad apsižioplinau kainą skaičiuodama.
QUOTE(Kiviukė @ 2010 08 06, 14:26)
dažniausiai ant siūlų etiketės rašo, kiek apytiksliai maždaug reikia S, M, L dydžiams gramų siūlų na bet čia paprastiems mezginiams, paprastučiu raštu, pynės tarkim juk daugiau "suėda" siūlo... o airiškiems tai man atrodo, iš viso reikia įprastą kiekį iš kokių 3 daugint nes ten laaaabai daug sueina
Man niekad gyvenime nėra atitikęs siūlų kiekis ant etiketės, visada mažiau sumezgu.
QUOTE(Ristina @ 2010 08 06, 19:00)
Airiškiems nėriniams metro sunerimo kainą taikyčiau nuo 0,17 iki 0,20 cnt.
Labai nusipiginat. Žinant Viliutės darbų kokybę ir airiško nėrimo sunkumą, o dar iš maxių, sakyčiau, kad dvigubai reikėtų nei nurodėt.