QUOTE(Viliuteee @ 2010 08 06, 19:31)
Nu aisku is pradziu sunku apskaicuot kiek mazdaug metru sueis. Lengviausia paskaicuot kai jau esi mezgus is panasiu siulu ir zinai kiek daugmaz sumezgi. as kai sakau apytiksle kaina tai vis i didziaja puse.
Na palaidinems tai aisku, dazniausiai ant siulu buna nurodita kiek reikes sudetingiau su suknelem ir ju kliosais, cia truputi sudetingiau prognozuoti, bet imanoma.
Galima jau seniau megzta daikta pasverti ir paskaicuoti kiek ten tu metru apytiksliai iseina. o tiksliai apskaicuot man rodos neimanoma.
Karta neriau siulais is bobinos, tai cia metru nepaskaicuosi, tai skaiciavau valandas.
Kaskart kai atsisesdavau megzti uzsirasydavau ant lapelio kada pradedu ir kada baigiu, o paskui suskaiciavau kiek ten tu valandu isejo. Bet juk greitis ne tas pats kai tu sedi ir mezgi ir kai mezgi ziuredama tv.
Todel man pasirode logiskiausia skaicuot metrais.
o airiskus nerinius reiktu skaicuot kvadratiniais centimetrais ar decimetrais. Nes ten daug daugiau darbo. tiesiog pasibandyt pavyzdeli 10/10 cm mazdaug tai butu 1 kvadratinis decimetras, paziuret kiek laiko uztruksi ir kiek siulu sunaudosi ir pasiskaicuot ta kainele uz kvadratini decimetra.
kai zinai to decimetro kaina paskaicuot sukneles kaina jau lengviau, pasimatuoji kiek daugmaz reiks tu decimetru i ploti ir i ilgi, pasibraizai modeliuka ant languoto poperiaus ,suskaicuoji pagal langelius ir padaugini is dvieju.
zinodama kiek sumezgei i ta kvadratini decimetra, lengvai paskaicuosi kiek reikes visai suknelei siulu.
uoj kiek cia zodiniu uzdaviniu prisprendziau.
man zodiniai uzdaviniai mokykloj buvo patys idomiausi