Įkraunama...
Įkraunama...

Imbiero ir kitos "įdomesnės" arbatos

QUOTE(Ingra @ 2005 08 03, 00:30)
Prieskoninė arbata su pienu tai  thumbup.gif  Seniau pirkdavau sveriamą "Skonis ir kvapas" parduotuvėse, bet paskui radau receptuką internete, tai dabar pati susimaišau, pigiau gaunasi, o skonis panašus  ax.gif  Šiaip tai tas prieskonių mišinys vadinamas masala ir jo gali būti daug variantų. Čia vienas iš jų, pritaikytas Lietuvos sąlygoms  biggrin.gif  :

Taigi,
imbieras 50g
kardamonas 50g
muskatas 20g
juodieji pipirai 5-10g
baltieji pipirai 5-10g
kvepiantys pipirai 10g
cinamonas 10g
gvazdikėliai 15-20g
Sudėtį vėliau galima pasikoreguoti pagal save.
O pati arbata verdama taip:
Vienai porcijai (250ml) gėrimo - 1/2 arb. šaukštelio prieskonių, 1 arb.
šaukštelis juodosios arbatos, pieno.
Puode su labai mažu kiekiu vandens, labai mažoje kaitroje 5-10 min.
pavirinami prieskoniai su arbatžolėm. Tuomet pilamas natūralus pienas (pagal
porcijų skaičių), lėtai užverdamas, saldinama (masala iš tiesų labai
"mėgsta" cukrų!) išjungiama ir leidžiama pastovėti 5-10min.
Nukošiama ir patiekiama.
Gerimo stiprumą taip pat reikia susirasti "savą".
Tai - puikaus skonio, kūną ir sielą sušildantis gėrimas, kurio paragavus,
daugeliui kava nublanksta  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Beje, aš netgi į kavą pradėjau šitų prieskonių dėti, tai kavai priduoda egzotikos  mirksiukas.gif  Tik į puoduką reikia dėti labai nedaug, ant šaukštelio galiuko, kad būtų tik dėl kvapo.

Ir dar, į šį mišinį įdėjus šafrano - gausime naminę Gokul


Masala as atradau tik neseniai. Darau viska paprasciau:
dedu juodos arbatos, geriausia irgi indiskos su imbieru ir kt. prieskoniais
tada cinamono, kardamono, imbiero, ir pora gvazdikeliu. Tada puse arb. saukstelio malasos milteliu (pirkau Rimi) ir uzpilu vandeniu, idedu sauksteli medaus ir kai pritraukia viska ir medus istrirpsta ipilu salto pieno..
saltais ziemos vakarais, man pats saknumelis!
Atsakyti
Imbiero arbata Jums prireiks :
Imbiero šaknis 100 g
Medus 2 šaukštai
Vanduo 1.5 l
Citrina
Apelsinų sultys stiklinė




Veiksmai :
Nuvalytą imbiero šaknį susmulkinti mikseriu ar sutarkuoti, užplikyti verdančiu vandeniu, įdėti medų, supilti apelsinų sultis. Supjaustytos citrinos griežinėliais pagardinti arbatą.
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 05 10, 22:40)
Galima sutarkuoti imbiera, ispausti citrina ar ja sumalti, ideti medaus ir va is shio mishinio daryti arbata  4u.gif


o kokiomis proporcijomis deti? g.gif kokios konsitecijos ta mase turi buti? bandziau siandien daryti - primarmalinau gal puse litro ir vistiek perdaug jauciasi imbieras doh.gif kiek laiko ta kose gali stoveti saldytuve? blush2.gif
Atsakyti
imbiera ir citrina svariai nuplovus sutarkuoju burokine tarka, idedu medaus(nepagailiu)ir uzpilu karstu vandeniu, bet ne verdanciu, uzvirus jam palaukiu kokias 2 minuciu... sveika ir skanu...ypac kai siaucia visokie gripai, kai gresia persalimai...
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Juodoji arbata su imbieru

Įdėti į puodelį pjaustyto imbiero ir kelis citrinos griežinėlius. Aš dar viska truputį pamaigau šaukšteliu.Ir užpilti karšta juoda arbata.Truputį pravėsus įdėti medaus.Medų galima užgerti,o ne dėti į arbatą.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
gal kas žinot "jogų arbatos" (iš prieskonių įvairių) receptą? kokios ten proporcijos tų prieskonių?
Atsakyti
Gal ka domina GOKUL arbata? smile.gif jeigu taip tai kreipkites,galiu pasiulyti uz prieinama kaina smile.gif amigo320d@gmail.com
Atsakyti
Gal kas bandėte pasigaminti iš prieskonių arbatos, kuri būtų panaši į 7 ievos namaiČIA?
Gal kur receptų radote įdomesnių? smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Radau cia pora imbiero receptu http://www.arbata.tt...imbiero-arbata/
Atsakyti
Taip pat radau neblogų receptų čia www.arbatosreceptai.lt. smile.gif
Atsakyti
yra prieskoninių arbatų ir čia www.gyduolis.lt
Atsakyti