QUOTE(Ingra @ 2005 08 03, 00:30)
Prieskoninė arbata su pienu tai Seniau pirkdavau sveriamą "Skonis ir kvapas" parduotuvėse, bet paskui radau receptuką internete, tai dabar pati susimaišau, pigiau gaunasi, o skonis panašus Šiaip tai tas prieskonių mišinys vadinamas masala ir jo gali būti daug variantų. Čia vienas iš jų, pritaikytas Lietuvos sąlygoms :
Taigi,
imbieras 50g
kardamonas 50g
muskatas 20g
juodieji pipirai 5-10g
baltieji pipirai 5-10g
kvepiantys pipirai 10g
cinamonas 10g
gvazdikėliai 15-20g
Sudėtį vėliau galima pasikoreguoti pagal save.
O pati arbata verdama taip:
Vienai porcijai (250ml) gėrimo - 1/2 arb. šaukštelio prieskonių, 1 arb.
šaukštelis juodosios arbatos, pieno.
Puode su labai mažu kiekiu vandens, labai mažoje kaitroje 5-10 min.
pavirinami prieskoniai su arbatžolėm. Tuomet pilamas natūralus pienas (pagal
porcijų skaičių), lėtai užverdamas, saldinama (masala iš tiesų labai
"mėgsta" cukrų!) išjungiama ir leidžiama pastovėti 5-10min.
Nukošiama ir patiekiama.
Gerimo stiprumą taip pat reikia susirasti "savą".
Tai - puikaus skonio, kūną ir sielą sušildantis gėrimas, kurio paragavus,
daugeliui kava nublanksta
Beje, aš netgi į kavą pradėjau šitų prieskonių dėti, tai kavai priduoda egzotikos Tik į puoduką reikia dėti labai nedaug, ant šaukštelio galiuko, kad būtų tik dėl kvapo.
Ir dar, į šį mišinį įdėjus šafrano - gausime naminę Gokul
Taigi,
imbieras 50g
kardamonas 50g
muskatas 20g
juodieji pipirai 5-10g
baltieji pipirai 5-10g
kvepiantys pipirai 10g
cinamonas 10g
gvazdikėliai 15-20g
Sudėtį vėliau galima pasikoreguoti pagal save.
O pati arbata verdama taip:
Vienai porcijai (250ml) gėrimo - 1/2 arb. šaukštelio prieskonių, 1 arb.
šaukštelis juodosios arbatos, pieno.
Puode su labai mažu kiekiu vandens, labai mažoje kaitroje 5-10 min.
pavirinami prieskoniai su arbatžolėm. Tuomet pilamas natūralus pienas (pagal
porcijų skaičių), lėtai užverdamas, saldinama (masala iš tiesų labai
"mėgsta" cukrų!) išjungiama ir leidžiama pastovėti 5-10min.
Nukošiama ir patiekiama.
Gerimo stiprumą taip pat reikia susirasti "savą".
Tai - puikaus skonio, kūną ir sielą sušildantis gėrimas, kurio paragavus,
daugeliui kava nublanksta
Beje, aš netgi į kavą pradėjau šitų prieskonių dėti, tai kavai priduoda egzotikos Tik į puoduką reikia dėti labai nedaug, ant šaukštelio galiuko, kad būtų tik dėl kvapo.
Ir dar, į šį mišinį įdėjus šafrano - gausime naminę Gokul
Masala as atradau tik neseniai. Darau viska paprasciau:
dedu juodos arbatos, geriausia irgi indiskos su imbieru ir kt. prieskoniais
tada cinamono, kardamono, imbiero, ir pora gvazdikeliu. Tada puse arb. saukstelio malasos milteliu (pirkau Rimi) ir uzpilu vandeniu, idedu sauksteli medaus ir kai pritraukia viska ir medus istrirpsta ipilu salto pieno..
saltais ziemos vakarais, man pats saknumelis!