LAbai patinka imbiero kvapas, žinau, kad galima paruošti ir arbatą iš jo, tik nežinau, kaip, kokiu priedu dėti ir pan.
Gal žinote dar kokiu nors įdomesnių arbatėlių?
Būtų gerai, jei aprašytumete ir skonį (karti, rūgšti, aitri ir pan., o gal kažkokią kitą arbatą primena.
Gal dar žinote ir kuo naudinga viena ar kita arbata.
Galima sutarkuoti imbiera, ispausti citrina ar ja sumalti, ideti medaus ir va is shio mishinio daryti arbata
QUOTE(Onora @ 2005 05 10, 17:32)
LAbai patinka imbiero kvapas, žinau, kad galima paruošti ir arbatą iš jo, tik nežinau, kaip, kokiu priedu dėti ir pan.
Gal žinote dar kokiu nors įdomesnių arbatėlių?
Būtų gerai, jei aprašytumete ir skonį (karti, rūgšti, aitri ir pan., o gal kažkokią kitą arbatą primena.
Gal dar žinote ir kuo naudinga viena ar kita arbata.
Gal žinote dar kokiu nors įdomesnių arbatėlių?
Būtų gerai, jei aprašytumete ir skonį (karti, rūgšti, aitri ir pan., o gal kažkokią kitą arbatą primena.
Gal dar žinote ir kuo naudinga viena ar kita arbata.
As irgi labai megstu tokias arbatas.
siaip turiu kelias savo megstamiausias ir jas geriu ir kitus vaisinu.Vyras taip pat labai megsta, tai mums abiems gerai
Yra tokia arbata "Chai" vadinasi, tai ji jau paruosta -reikia tik vandeniu uzpilt arba pienu (taip irgi labai skanu ypac salta ziemos, arba siaip vakara).
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
QUOTE(velniukste @ 2005 06 05, 11:32)
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
"Gokul"?
"Gokul" arbatėlė šaltą žiemos vakarą tai tikrai nepakeičiamas dalykas, prie jos labai tinka brendžio 50 g .
mmm "Gokul" arbata tai skanumėlis, tik ją gerdavau su pienu. Dabar nebegeriu, nes prisiskaičiau, kad joje rado pavojingų medžiagų, sukeliančių vėžį. dar skaičiau, kad Lietuvoje uždraudė ja prekiauti, bet savo vaistinėje tai mačiau pirkti. Taip ir neaišku mest lauk tą skanią arbatą ar vėl pradėt gert?
QUOTE(velniukste @ 2005 06 05, 12:32)
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
Prieskoninė arbata su pienu tai Seniau pirkdavau sveriamą "Skonis ir kvapas" parduotuvėse, bet paskui radau receptuką internete, tai dabar pati susimaišau, pigiau gaunasi, o skonis panašus Šiaip tai tas prieskonių mišinys vadinamas masala ir jo gali būti daug variantų. Čia vienas iš jų, pritaikytas Lietuvos sąlygoms :
Taigi,
imbieras 50g
kardamonas 50g
muskatas 20g
juodieji pipirai 5-10g
baltieji pipirai 5-10g
kvepiantys pipirai 10g
cinamonas 10g
gvazdikėliai 15-20g
Sudėtį vėliau galima pasikoreguoti pagal save.
O pati arbata verdama taip:
Vienai porcijai (250ml) gėrimo - 1/2 arb. šaukštelio prieskonių, 1 arb.
šaukštelis juodosios arbatos, pieno.
Puode su labai mažu kiekiu vandens, labai mažoje kaitroje 5-10 min.
pavirinami prieskoniai su arbatžolėm. Tuomet pilamas natūralus pienas (pagal
porcijų skaičių), lėtai užverdamas, saldinama (masala iš tiesų labai
"mėgsta" cukrų!) išjungiama ir leidžiama pastovėti 5-10min.
Nukošiama ir patiekiama.
Gerimo stiprumą taip pat reikia susirasti "savą".
Tai - puikaus skonio, kūną ir sielą sušildantis gėrimas, kurio paragavus,
daugeliui kava nublanksta
Beje, aš netgi į kavą pradėjau šitų prieskonių dėti, tai kavai priduoda egzotikos Tik į puoduką reikia dėti labai nedaug, ant šaukštelio galiuko, kad būtų tik dėl kvapo.
Ir dar, į šį mišinį įdėjus šafrano - gausime naminę Gokul
QUOTE(Asta @ 2005 05 10, 21:40)
Galima sutarkuoti imbiera, ispausti citrina ar ja sumalti, ideti medaus ir va is shio mishinio daryti arbata
Va, su tokia arbata pernai ir atbaidžiau visus gripus, slogas ir kitus brūdus
QUOTE(velniukste @ 2005 06 05, 12:32)
As irgi labai megstu tokias arbatas.
siaip turiu kelias savo megstamiausias ir jas geriu ir kitus vaisinu.Vyras taip pat labai megsta, tai mums abiems gerai
Yra tokia arbata "Chai" vadinasi, tai ji jau paruosta -reikia tik vandeniu uzpilt arba pienu (taip irgi labai skanu ypac salta ziemos, arba siaip vakara).
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
siaip turiu kelias savo megstamiausias ir jas geriu ir kitus vaisinu.Vyras taip pat labai megsta, tai mums abiems gerai
Yra tokia arbata "Chai" vadinasi, tai ji jau paruosta -reikia tik vandeniu uzpilt arba pienu (taip irgi labai skanu ypac salta ziemos, arba siaip vakara).
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
As turiu toki misini ,kuriuo galima paivairinti arbatas.Galima vaLGYTI VIENA RYTMETI PO ARBATINI SAUKSTELI.
reik citrinu,
imbiero saknies,
medaus,
iIMBIERA nuvalyti supjaustyt nedideliais griezineliais.
CITRINAS nuplauti ,nuplikyti supjaustyti kvadratukais ,isimti seklas.
Paimti svaru stiklaini,deti sluoksni medaus sluoksni imbirro ,sluoksni citrinu .Ir taip delioti.uzsukta laikyt saldytuve.Reik tureti visad ,o ypac zieema.