Įkraunama...
Įkraunama...

Imbiero ir kitos "įdomesnės" arbatos

LAbai patinka imbiero kvapas, žinau, kad galima paruošti ir arbatą iš jo, tik nežinau, kaip, kokiu priedu dėti ir pan.

Gal žinote dar kokiu nors įdomesnių arbatėlių?

Būtų gerai, jei aprašytumete ir skonį (karti, rūgšti, aitri ir pan., o gal kažkokią kitą arbatą primena.
Gal dar žinote ir kuo naudinga viena ar kita arbata.

Atsakyti
As kai buvau Tunise tai jie visi ten geria labai stipria metu arbata su labai daug cukraus ir pripila kedro riesutu. Patiekia labai mazose stiklinaitese. Skanumelis.. Man labai patiko. Dabar radau lukstentu kedro riesutu, prisipirkau tai darysiu. thumbup.gif
Atsakyti
Galima sutarkuoti imbiera, ispausti citrina ar ja sumalti, ideti medaus ir va is shio mishinio daryti arbata 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 05 10, 17:32)
LAbai patinka imbiero kvapas, žinau, kad galima paruošti ir arbatą iš jo, tik nežinau, kaip, kokiu priedu dėti ir pan.

Gal žinote dar kokiu nors įdomesnių arbatėlių?

Būtų gerai, jei aprašytumete ir skonį (karti, rūgšti, aitri ir pan., o gal kažkokią kitą arbatą primena.
Gal dar žinote ir kuo naudinga viena ar kita arbata.



As irgi labai megstu tokias arbatas.
siaip turiu kelias savo megstamiausias ir jas geriu ir kitus vaisinu.Vyras taip pat labai megsta, tai mums abiems gerai thumbup.gif
Yra tokia arbata "Chai" vadinasi, tai ji jau paruosta -reikia tik vandeniu uzpilt arba pienu (taip irgi labai skanu ypac salta ziemos, arba siaip vakara).
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.
Atsakyti
Rasau Moters man atsiusta imbierines arbatos recepteli smile.gif

I 1 litra šalto vandens supjaustoma 5 cm. imbiero, kai vanduo uzverda jis nukeliamas nuo ugnies ir idedami 4 nubraukti saukstai zalios arbatos. Uzdengiam ir palaikom 3 minutes. Poto viska perkosiam, issunkiam viena citrina ir daug medaus.
Atsakyti
QUOTE(velniukste @ 2005 06 05, 11:32)
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.



"Gokul"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 06 10, 18:44)
"Gokul"?  g.gif



Nea. Pavadinimas ilgas.
Atsakyti
"Gokul" arbatėlė šaltą žiemos vakarą tai tikrai nepakeičiamas dalykas, prie jos labai tinka brendžio 50 g tongue.gif .
Atsakyti
mmm "Gokul" arbata tai skanumėlis, tik ją gerdavau su pienu. Dabar nebegeriu, nes prisiskaičiau, kad joje rado pavojingų medžiagų, sukeliančių vėžį. dar skaičiau, kad Lietuvoje uždraudė ja prekiauti, bet savo vaistinėje tai mačiau pirkti. Taip ir neaišku mest lauk tą skanią arbatą ar vėl pradėt gert? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(velniukste @ 2005 06 05, 12:32)
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.


Prieskoninė arbata su pienu tai thumbup.gif Seniau pirkdavau sveriamą "Skonis ir kvapas" parduotuvėse, bet paskui radau receptuką internete, tai dabar pati susimaišau, pigiau gaunasi, o skonis panašus ax.gif Šiaip tai tas prieskonių mišinys vadinamas masala ir jo gali būti daug variantų. Čia vienas iš jų, pritaikytas Lietuvos sąlygoms biggrin.gif :

Taigi,
imbieras 50g
kardamonas 50g
muskatas 20g
juodieji pipirai 5-10g
baltieji pipirai 5-10g
kvepiantys pipirai 10g
cinamonas 10g
gvazdikėliai 15-20g
Sudėtį vėliau galima pasikoreguoti pagal save.
O pati arbata verdama taip:
Vienai porcijai (250ml) gėrimo - 1/2 arb. šaukštelio prieskonių, 1 arb.
šaukštelis juodosios arbatos, pieno.
Puode su labai mažu kiekiu vandens, labai mažoje kaitroje 5-10 min.
pavirinami prieskoniai su arbatžolėm. Tuomet pilamas natūralus pienas (pagal
porcijų skaičių), lėtai užverdamas, saldinama (masala iš tiesų labai
"mėgsta" cukrų!) išjungiama ir leidžiama pastovėti 5-10min.
Nukošiama ir patiekiama.
Gerimo stiprumą taip pat reikia susirasti "savą".
Tai - puikaus skonio, kūną ir sielą sušildantis gėrimas, kurio paragavus,
daugeliui kava nublanksta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Beje, aš netgi į kavą pradėjau šitų prieskonių dėti, tai kavai priduoda egzotikos mirksiukas.gif Tik į puoduką reikia dėti labai nedaug, ant šaukštelio galiuko, kad būtų tik dėl kvapo.

Ir dar, į šį mišinį įdėjus šafrano - gausime naminę Gokul
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 05 10, 21:40)
Galima sutarkuoti imbiera, ispausti citrina ar ja sumalti, ideti medaus ir va is shio mishinio daryti arbata  4u.gif

Va, su tokia arbata pernai ir atbaidžiau visus gripus, slogas ir kitus brūdus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(velniukste @ 2005 06 05, 12:32)
As irgi labai megstu tokias arbatas.
siaip turiu kelias savo megstamiausias ir jas geriu ir kitus vaisinu.Vyras taip pat labai megsta, tai mums abiems gerai thumbup.gif
Yra tokia arbata "Chai" vadinasi, tai ji jau paruosta -reikia tik vandeniu uzpilt arba pienu (taip irgi labai skanu ypac salta ziemos, arba siaip vakara).
Dar yra tokia taip pat sveriama arbata tik is prieskoniu, tik pavadinimo niekur neradau.Veliau parasysiu.Tai ja ruosti reikia tik su pienu ir cukrumi ilgiau verdant.
Jos abi imbierines su gvazdikeliais.

As turiu toki misini ,kuriuo galima paivairinti arbatas.Galima vaLGYTI VIENA RYTMETI PO ARBATINI SAUKSTELI.
reik citrinu,
imbiero saknies,
medaus,
iIMBIERA nuvalyti supjaustyt nedideliais griezineliais.
CITRINAS nuplauti ,nuplikyti supjaustyti kvadratukais ,isimti seklas.
Paimti svaru stiklaini,deti sluoksni medaus sluoksni imbirro ,sluoksni citrinu .Ir taip delioti.uzsukta laikyt saldytuve.Reik tureti visad ,o ypac zieema. 4u.gif
Atsakyti