http://lt.lt.allcons....jpg?1204192706
QUOTE(Nereikalinga @ 2008 05 28, 09:18)
et o aš jau maniau būsiu gudri ir jau mokėsiu gražiai krūmus apsikarpyt
tik nesijuokit,tikrai esu macius trafaretus us kartono krumeliu dekoratyviniam karpymui
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 05 27, 23:30)
as gal koki 101 karta apie tave pagalvojau... jau maniau - visa sklypa issibetonavai, kad pas mus nebesirodai .
QUOTE(Wolke @ 2008 05 28, 10:47)
dvirati dar pamirsai pridet ...
as is tokiu nusipirkau 2 keturkampes piramides, tik ant savo buksmedzio nebegalejau uzmaut - pasirodo didesnes ismieros reikejo ir didelis burbulas dar patiko...
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 28, 12:05)
Ir dar - gal kas turite / auginate tulpmedį ??? Ar išžiemoja Lietuvoje?? skaičiau kad jis iš magnolijų šeimos... bet kaip rododendras mėgsta rūgštumą...
magnolijos taip pat megsta rugstuma...
siaip tai tulpmedis - Liriodendron tulipifera, bet kartais ir sulanzo magnolijos vadinamos tulpmedziais ...
tai kurgi pirkote, jei ne paslaptis tuos trafaretus?
QUOTE(Wolke @ 2008 05 28, 10:47)
tai darau isvada,kad maniskes nesenovines,kazkaip kitaip atrodo ziedai ir zydi visa vasara
va prasom trafaretai
va prasom trafaretai
geras o gal teko kuriai matyt kaip realiai jie atrodo? Ar pavyksta apzeldinti? esu maciusi panasiu principu padarytas skulpturas is perkunropiu - ten vidus pripildomas kazkokiu zemes/samanu misiniu ir is virsaus visi tarpeliai tankiai prisodinami perkunropiu, jos turi suzelti ir nesimatyti karkaso. Tik su laistymu turbut ne pyragai
o jau rozes grazumas
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 28, 12:05)
Ačiū Sobieska Na taip, žiema neįskaičiuota...
tuos du kur nusipirkau - matau kad jie augę tikrai bent jau metus vazone, nes net samana nešviežia įaugusi... Tai tada juos sodinsiu gerai atmirkius vandenyje...
O tie kiti kuriuos nusižiūrėjau - sako anksti pavasarį iškasti iš žemės ir įsodinti į vazonus - įdomu kaip su tokiais ??? ar prigis?? nesinori po 100-150 Lt sumokėjus išmesti...
tuos du kur nusipirkau - matau kad jie augę tikrai bent jau metus vazone, nes net samana nešviežia įaugusi... Tai tada juos sodinsiu gerai atmirkius vandenyje...
O tie kiti kuriuos nusižiūrėjau - sako anksti pavasarį iškasti iš žemės ir įsodinti į vazonus - įdomu kaip su tokiais ??? ar prigis?? nesinori po 100-150 Lt sumokėjus išmesti...
Girdejau kad visus spygliuocius (tujas, puseles, kadagius) geriau sodinti vasara, o ne rudeni/pavasari tik dienas reikia pasirinkti tinkamas - kad nebutu baisiu karsciu, pakaktu dregmes. Stengtis iskasti su visom zemem ir iskart sodinti, bent jau tujos labai nemegsta kai saknis nors trumpam ant saules palieki
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 28, 13:05)
Ačiū Sobieska Na taip, žiema neįskaičiuota...
as pernai taip kilnojau augalus po kiema,nors ne sezonas buvo pasodinau,pabuvo kokius du menesiukus-prisireike iskelti-surizikavau-mat dauguma buvo vazonines kilmes,tai dar nespejo gerai isisaknyti.Taip keliavo po kiema magnolija,azalija,sedulos ir kt. Nors azalija jau buvo baltu sakneliu svieziai isleidus,bet paprasiau,kad ji man atleistu-ir atleido.
Siemet nabagele teko gelbet nuo tujos kaimynystes,toji visas gerybes atima,vat ir nezinau ar si karta man azalija atleis...tikiuosi
Del to pasodinimo i vazonus- net nezinau,ka patarti,siaip tai tei kur vazonams ruosiami,tai kiekvienais metais ir sodinami is mazesnio vazono i didesni.Gal pabandyk,kaip berods Knifofija patare-augaliukui atkirsk saknis is vieno sono,kitais metais is kito-po to sodink
QUOTE(rusaite @ 2008 05 28, 14:42)
tai kurgi pirkote, jei ne paslaptis tuos trafaretus?
Baumarkte Toom
geras o gal teko kuriai matyt kaip realiai jie atrodo? Ar pavyksta apzeldinti? esu maciusi panasiu principu padarytas skulpturas is perkunropiu - ten vidus pripildomas kazkokiu zemes/samanu misiniu ir is virsaus visi tarpeliai tankiai prisodinami perkunropiu, jos turi suzelti ir nesimatyti karkaso. Tik su laistymu turbut ne pyragai
o jau rozes grazumas
as taip isivaizduoju, kad augant augalui, reikia karpyti aplink ta karkaso forma, taip uzzels tas tas tinklas, jo nebebus matyt, ir forma bus.
o jau rozes grazumas
as taip isivaizduoju, kad augant augalui, reikia karpyti aplink ta karkaso forma, taip uzzels tas tas tinklas, jo nebebus matyt, ir forma bus.
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 05 28, 14:33)
Riešutas .
Cha vadinasi ir pas mane toki bus
QUOTE(rozamunda @ 2008 05 28, 14:50)
as pernai taip kilnojau augalus po kiema,nors ne sezonas buvo
rasoma, kad azalijos ir rododendrai (manau tas pats tinka ir magnolijoms) maziausiai nukencia del persodinimo, nes ju saknys pavirsines, svarbiausia kuo placiau (ne giliau) iskasti kelma.
Wolke, Vaivos juosta, jūsų rožės nuotabios