Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 28, 08:18)
senovinės, tai tokios, kurios iš senų laikų išlikusios, o ne šiais laikais išvestos. Nuo šiuolaikinių jos skiriasi savo dydžiu (dideli krūmai) ir tuo, kad gausiai žydi tik kartą per metus (pakartotinai žydi negausiai).

tai darau isvada,kad maniskes nesenovines,kazkaip kitaip atrodo ziedai ir zydi visa vasara
user posted image

QUOTE(Nereikalinga @ 2008 05 28, 08:55)
o kas čia per trafaretai? neteko girdėti apie tokius? kaip jie naudojami? blush2.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 05 28, 09:16)
nėra tokių, nusiramink, tikrai nesi atsilikusi biggrin.gif ..

va prasom trafaretai lotuliukas.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Sorry, kad taip lendu su savo klausymais, kaip iš medžio iškritus, bet temų labai daug, o man dabar reikia "ant greitų" blush2.gif ... Nieko apie augalus nenutuokiu, bet prireikė aptvarkyti savus namus - kas galėtų augti ir pakęsti pavėsiuką ir galimus skersvėjus unsure.gif ? Labai beryšio visas sklypukas suformuotas, paradinis įėjimas (nuo gatvės) yra šiaurinėj pusėj, tai papuošt niekuom negaliu verysad.gif ... Pasodinau keletą gėlyčių, tai labiau iš vakarinės pusės dar gyvos, o šiaurės-rytų nukeipo... Sakyčiau, kad gal nuo skersvėjų, nes kaip tik kampas gaunasi.. Nu žodžiu, HELP 4u.gif
Atsakyti
suprantu kad sioj temoj smagiau kalbet apie kvietkiukus, bet kitur negavau atsakymo, tai bukit drauges, pasidalinkit patirtim kas medelius augina, kas uzpuole mano visus medelius, kriause labiausiai nukentejus, bet ir obelys ir magnolija atrodo istrupejusiais lapais, ar cia kokia zaraza o gal taip buna kai augalas salnos gauna? ar susiduret kas su tokiu reiskiniu, bandysiu ikelt nuotrauka http://www.postimage....php?v=Pq1MSVv0
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 28, 11:47)

va prasom trafaretai  lotuliukas.gif 
user posted image

user posted image

Geras doh.gif visai buvau apie tokius užmiršusi, kaip norėčiau tokių, kažkaip prekyboj neteko pastebėt, bet jei pasitaikytų griebčiau net nesvarstydama. Turiu bukmedžių kurie labai gražiai išpildytų trafaretus...viskas, užsiimsiu paieškomis bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 28, 11:35)
Noriu jūsų patarimo ir nuomonės, nes visai susimaišiau...

1. jei medis jau nemažas, apie 3 metrų aukščio auga vazone - tai jį sodinti galima ištisus metus, nieko neatsitiks... manau logiška...

2. jei medis vazone ir su lapais jau - jo negalima sodinti dabar - tik arba su pumpurais pavasarį arba rudenį kai numeta lapus...  ir logiška...

tai ką man daryti - jau nusipirkusi du medžius turiu  g.gif  sako su visu vazonu įsodink, o rudenį vėl persodink... nebežinau...

Ir dar dėl kalninių pušelių - ar galima jas dar dabar sodinti?

Ačiū

Aš esu taip "apdorota" tai ir tau paporinsiu biggrin.gif - visus augalus kurie parsiduoda vazonuose galima sodinti ištisą sezoną (žiema į tai neytraukta) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 28, 11:48)
Aš esu taip "apdorota" tai ir tau paporinsiu biggrin.gif  - visus augalus kurie parsiduoda vazonuose galima sodinti ištisą sezoną (žiema į tai neytraukta) ax.gif

Ačiū Sobieska 4u.gif Na taip, žiema neįskaičiuota... lotuliukas.gif

tuos du kur nusipirkau - matau kad jie augę tikrai bent jau metus vazone, nes net samana nešviežia įaugusi... Tai tada juos sodinsiu gerai atmirkius vandenyje...
O tie kiti kuriuos nusižiūrėjau - sako anksti pavasarį iškasti iš žemės ir įsodinti į vazonus - įdomu kaip su tokiais ??? g.gif ar prigis?? nesinori po 100-150 Lt sumokėjus išmesti...

Ir dar - gal kas turite / auginate tulpmedį ??? Ar išžiemoja Lietuvoje?? skaičiau kad jis iš magnolijų šeimos... bet kaip rododendras mėgsta rūgštumą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 28 gegužės 2008 - 12:10
QUOTE(Siguciuks @ 2008 05 27, 21:54)
Nezinau kaip jum, bet man kazko tai nerodo foto, tai idedu nuoroda: Rozyte

Ir tos juodos demes ir a la pelesis yra grybeliniai susirgimai. Butinai purksk fungicidais visa sezona, o kitais metais pradek purkst vos pasirodzius pirmiems lapukams. Nekarpyk dabar tik purskaliok, o kai rudeni prades krist pazeisti lapai juos tiesiog surink, kad neliktu ant zemes put. Jau as del sito reikalo skambinau visais varpais ir suzinojau, kad fungicidai simptomu siemet jau nepanaikins, bet neleis grybui plestis. Kol kas mano senovines rozes pumpurai sveiki, taip kad gal ir tu neskubek pumpuru nukarpyt. Paskaityk Sibirkos rozyne. Ten yra informacijos ir apie miltlige ir apie tas juodas demes.
Papildyta:
Mergaites, ar jusu puslapis normaliai veikia? Pas mane rodo toki kaip medi. labai nepatogu skaityt schmoll.gif . Kiekviena zinute reikia atskirai atidarinet
Atsakyti
o su ligom labai paprasta - jeigu kažkas užpuolė, reiškia arba ligos/grybai, arba vabalai. Jeigu ligos - purški fungicidais. Jeigu vabalai - insekticidais... Jeigu aš nežinau, kas per problema ir nerandu aprašymo - purškiu pirmiau fungicidais. Beje, jeigu vabalai apipuolė, tai dažniausiai matosi arba patys vabaliukai, arba jų paliekamos buvimo žymės, tarkim voratinklis, išgraužtos skylutės ar apnašos...
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 05 28, 08:47)
tai darau isvada,kad maniskes nesenovines,kazkaip kitaip atrodo ziedai ir zydi visa vasara

jeigu nežinai veislės, tai tik vėjas pasakys, kas ji tokia biggrin.gif O jeigu žinai, tai pagooglinus galima atsekti, kokiai rožių grupei priklauso. Man pagal žiedą ir spalvą panaši į šiuolaikines arbatines hibridines (senovinių geltonų yra vienetai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 28 gegužės 2008 - 13:06
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 28, 13:38)
Mergaites, ar jusu puslapis normaliai veikia? Pas mane rodo toki kaip medi. labai nepatogu skaityt schmoll.gif . Kiekviena zinute reikia atskirai atidarinet

Pasitikrink, ar pasirintas STANDARTINIS formatas ( puslapio viršuje būna linijinis ir standartinis ) smile.gif

Jau pradeda žydėt ir kvepėt sodo gyvatvorė wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 28, 11:47)
user posted image
va prasom trafaretai  lotuliukas.gif 
user posted image

user posted image

na, dalinkites patirtimi, kur tokiu gauti, labai jau uzsimaniau. jokio vargo ir nuostabus grozis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif butu gerai kuo greiciau ax.gif
man cia irgi grazu
http://lt.lt.allcons....jpg?1204791170
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusaite: 28 gegužės 2008 - 14:25
QUOTE(rusaite @ 2008 05 28, 15:04)
na, dalinkites patirtimi, kur tokiu gauti, labai jau uzsimaniau. jokio vargo ir nuostabus grozis  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  butu gerai kuo greiciau  ax.gif

Aš irgi griebčiau jei raščiau, bet man atrodo, kad tik pas hansus jų yra apščiai, nes ir jų žurnaluose teko matyt ir internetinėse pardėse daug pasiūlo ir... tik LT nemačiau rolleyes.gif
Atsakyti

Jau pradeda žydėt ir kvepėt sodo gyvatvorė wub.gif

user posted image
[/quote]

O sakyk tas kampe medis su tamsiais lapais ar tik ne "raudonasis riesutas"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2008 05 28, 15:12)

O sakyk tas kampe medis su tamsiais lapais ar tik ne "raudonasis riesutas"? g.gif

Riešutas smile.gif .
Atsakyti