Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 09, 22:32)
ne tik, kad GALI reikėti pakartoti purškimą, bet netgi labai rekomenduojama pakartoti po 7-10 dienų  4u.gif

emm, kad actara instrukcijoje rašoma: vartoti galima tik vieną kartą per sezoną g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytukas04 @ 2008 06 09, 21:05)
pas mane tokie patys užpuolė, nusinešiau šaką su visa bjaurastim į parduotuvę sakė kad amarai ir rekomendavo "ACTAR" ar "AKTAR" purkšti... nu tai ir nupurškiau...laukiu...sakė kad gali reikt pakartot purškimą

Nu reikės dar ir ta bjaurastim nupurkšti. doh.gif Lauksim rezultatų. g.gif
Jei galėčiau tai visus kenkėjus gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif ir bash.gif bash.gif bash.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 06 09, 16:33)
O aš savo šulinio dangtį paslėpiau po vazonu su bonzu...

Gražu thumbup.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 06 09, 20:30)
galeciau, bet dabar neplanuotai esu LT, jei po 2 sav. gryzus dar ka rasiu... biggrin.gif , nufotkinsiu.

Ok,lauksiu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 06 09, 19:41)
emm, kad actara instrukcijoje rašoma: vartoti galima tik vieną kartą per sezoną  g.gif

Tiksliai doh.gif Dabar pažiūrėjau - Decį rekomenduoja 2 kartus purkšti, o Actara matyt stipresnė. Tuoj ateis Knifofija ir vską teisingai pasakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 09 birželio 2008 - 21:57
QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 09, 22:54)
Tiksliai  doh.gif  Dabar pažiūrėjau - Decį rekomenduoja 2 kartus purkšti, o Actara matyt stipresnė. Tuoj ateis Knifofija ir vską teisingai pasakys  4u.gif

Kadangi ACTARa yra sisteminio poveikio (veikia per augalo sultis) jo nereikia dažnai purkšti, bet jei nupurkšit pavasarį ir rudenį tikrai nieko nenutiks, o fastakas, decis yra kontaktiniai, jie greitai suskyla ir netenka savo poveikio, lietus juos nuplauna, todėl aš kontaktinius insekticidus naudoju daržovėms, o sisteminius gėlėms.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 06 09, 23:46)
Kadangi ACTARa yra sisteminio poveikio (veikia per augalo sultis) jo nereikia dažnai purkšti, bet jei nupurkšit pavasarį ir rudenį tikrai nieko nenutiks, o fastakas, decis yra kontaktiniai, jie greitai suskyla ir netenka savo poveikio, lietus juos nuplauna, todėl aš kontaktinius insekticidus naudoju daržovėms, o sisteminius gėlėms.

Ačiū aciuks.gif nu kiek naudingos informacijos, iš mamos tiek nesužinojau biggrin.gif O apie maumedį tai tikrai pagalvojau, kad nuotrauka daryta žiemą biggrin.gif , o pasirodo čia kaip ir nemaža problema. Ijungiau atmintį, praskenavau savo augalus, nu pakolkas mano maumedžiui nieko panašaus neivyko, bet žiū vieną dieną nėr, o kitą doh.gif Labai lauksiu maumedžio reakcijos pasekmių, viliuosi, kad viskas bus gerai, Boružėle nepatingėk parašyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 06 09, 20:49)
SOS                        SOS                          SOS
Merginos, gelbėkit help.gif  help.gif  help.gif
Kai pamačiau, tai vos  cry.gif  cry.gif  cry.gif
Kokios čia bjaurybės apipuolė mano maumedį doh.gif  g.gif
user posted image

Atrodo, kad būtų apsnigę. schmoll.gif Vakar purškiau FASTAC, bet kol kas jokių pakitimų nematau. schmoll.gif
Nu velnias kas čia do zaraza užpuolė? doh.gif

as pries kokia savaite verkiau,kad mano himalajine sits reikalas apipuole,dabar jau ir maumeduka,pas kaimynus-conicas.Kur tik laksciau su sakele-patarimas ACTAR arba KARATE.Neliudek,sake,del to medis nenumirs 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Vakar jau žolę pasėjom, tai laisčiau iki vėlaus vakaro ir dabar lietaus laukiu pirmą kartą gyvenime biggrin.gif

Aplinką tik pradėjom želdinti, o jau bėdos puola: skruzdžių begalė, vienam našlaičių vazone toks vaizdas, kad skruzdelyną pasidarė tos bjaurybės blink.gif Ir našlaitės mirti pradėjo verysad.gif Ir dar atrodo amarai puola...Lėksiu šiandien ieškoti to Actaro ir dar nuo skruzdžių miltelių kokių. Tik va klausimas, ar skruzdėms tručyti tuos miltelius galima į gėlių vazoną pilti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 06 09, 14:03)
Ir ką dar čia sugalvojus: gavau šį kalniuką kaip palikimą iš senųjų šeimininkų  tongue.gif , griaut dar neskubu, nes nugriovus jį nugriausim ir seną verandą  tongue.gif , tai dar metus -du pastovės. Jei čia padarius kokias tris skirtingų spalvų juostas?  g.gif  (pvz viršuj baltos, vidury raudonos, apačioj mėlynos rietenos? ) 

Man labai patiko ta kompozicija manu negriauk to kalnelio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 06 09, 17:33)
O aš savo šulinio dangtį paslėpiau po vazonu su bonzu...
[attachmentid=146009]

Kaip gražu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o šulinio nei kvapo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukučiai: 10 birželio 2008 - 08:18
xxxsaulytes bonsai nerealūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 06 09, 15:36)
bigsmile.gif oho kaip gražu thumbup.gif net neįtartum, kad ten šulinys schmoll.gif O kaip vazonai per žiemą išsilaiko? ar jie apšildyti?

Jau dvi žiemas išbuvo vazonai - na nieko, jie storų lentų ir impregnuoti, tai nemanau kad taip greitai supūs... O kadangi bonzai iš lietuviškų kalnapušių - tai šalčio jie nebijo, tik aš bijau juos į žemę sodinti, nes pas mus pakankamai grėgna, gaila jei supūtų... Vazonas kainuoja 50 Lt.

QUOTE(sobieska @ 2008 06 09, 15:55)
Kaip fainai thumbup.gif , matau pati formuoji bonsus, gražu. Kaip tai daroma viską žinau iki smulkmenų, bet vis nesiryžtu. Vienas mičiurininkas žadėjo atvažiuot į svečius, tai prie jo aš jau PATI darysiu, jis tik veizės, o ir man drąsiau, kad viską darau taip biggrin.gif

Taip, aš pati formuoju. Nuo mažojo jau nuėmėm vielą, didysis dar lenkiamas.. O pumpurų karpymas - nėr ką veikt, tik kai jau nori skleistis - trumpini pagal norą turėti "kepurę" ant trumpinu trečdalį, nes nenoriu didelių... Mūsų juk namukas vieno aukšto - tai bonzai ir visi mini augalai, ar skiepyti - labai žiūrisi ir tinka prie mūsų "nykšruko"... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 10 birželio 2008 - 08:41
Boružėle,pas save ant buksmedžio tokių "grožybių" radau,tik labai nedaug.Nupurškiau,dabar žiūrėsiu kas bus 4u.gif
Atsakyti