Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

QUOTE(lile @ 2008 06 08, 23:19)
Laba,
gal kas man galėtų padėti dėl vejos. Labai nenusiseke, pasisėjom visai netikusią, tiesiog bjauri, pageltus, apdziuvus, nors laistom kas antrą dieną. Be to po metų laiko priaugo joje visko, net nežinau kaip išgaudyt tą viską. Kai nupjaunam visa pabalą, kažkokia išpešiota visa tampa. Norėtųsi persėti naują, bet tikriau reiks išrinkti visą senąją, o tam tikrai nesiryšim. Gal yra koks kitas sprendimas, kokia kita žolės rūšis, kuri užgožia senąją.

Be to vaismedžius puola skruzdės. Azalijos lapai visi skylėti, tikriausiai irgi kažkas išgriaužti. Gal yra koks purškalas kuriuo galima būtų padėt augaliukams.

Jei pabąla ir išsipešioja, mano nuomone pirmiausia žoliapjovės peilis kaltas - atšipęs ko gera, nepakankamai aštrus, dreskia, o ne nukerta žolės stiebelius 4u.gif Pabandykit išsigaląst ir tada patikrinti situaciją blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Godula @ 2008 06 08, 06:32)
Labas visoms

prie iejimo yra sulinys va matysit nuotraukoje, ka man su juo daryti, gal eitu kaip nors uzmaskuoti ji?ka patartumete? labai noreciau patarimo, gal kas turit pavyzdiu su nuotraukomis?
user posted image

Pas mane irgi yra toks dalykas. Pirma stačiau viena didelį vazoną, bet paskui šitam forume gavau patarimą visą plotą užstatyti keliais vazonais - taip ir padariau. Smagu, kad kasmet gali kurti vis naujas kompozicijas. Praeitą vasarą pas mane buvo "raudonasis kampelis", šiais metais persimečiau į mėlyną spalvą. O aplinkui tą dangtį gali apsodinti kokiais šliaužiančiais visžaliais augalais - ir atmuš gerai nuo trinkelių foną, ir bus mielesnė aplinka vazonams.
Tuoj, paieškosiu mano maskavimo foto.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 06 09, 08:14)
Šulinys senka nerealiai greit, o dar iš jo vanduo ateina į namą tai reikia ijungti taupymo režimą.

Pas mane lygiai tas pats verysad.gif

Reklamiste, o pas tave ant sulinio dangcio ta kompozicija? Jauciu MB isvartytu, kad negalima ant suliniu ar kazkas pan. ax.gif O juos taip noris paslept ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 06 07, 09:29)
Dėkui už patarimą. Sodinom į duobę su durpine žeme, tai bijau kad nebūtų per rūgštu, jei dar patręšiu  ax.gif Ar nebus per daug? Ir kokiom trąšom tręšei (čainikas visiškas ant to esu  blush2.gif ), gal pavadinimą gali parašyt?
Įtariu, kad nukaitino saulė lapukus, taip pat ir vėjo pas mane užtenka – sklypas naujas, jokio pavėsio, jokio medžio. Gal ir kvailai pradėjau nuo magnolijos, bet man ji labai jau graži  wub.gif Dabar uždėjom apsaugą nuo saulės ir vėjo, žiūrėsim, kaip bus. Vargas, kol viskas suaugs...

mes irgi sodinom i rugscia durpe, bet kai pamatavom dirvos ph su ph-metru, tai rode 7, o cia jau tikrai ne rugsti, gal musu aparatas lievas, bet kadangi ir augaliukas skurdo, tai trasos pagelbejo, o po ju atsigavo ir silauoges, tai manau, kad ju mano augalams laaaabai reikejo, o trasom dirvos manau per daug nenurugstinsi smile.gif .ir skersvejai jaunai magnolijai nepatinka, bet atsigaus tavo medukas, pamatysi, svarbu jos nepersodinet, nes jos saknys labai trapios, karts nuo karto patrest ir dziaugsies ziedais thumbup.gif , o trasu pavadinimo po ranka neturiu, bet surasiu ir parasysiu veliau.
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 06 08, 22:50)
IR DAR TURIU PORA KLAUSIMU  ax.gif
1. kodel nezydi mano bijunai  g.gif sodinau juos pernai pavasari (anyta atveze kerus); pernai buvo uzmegzti ziedynai, bet neliko ju - speju del to kad apturejo stresa perkraustomi, bet siemet nors ir man jau netinkancioj vietoj, bet labai laukiau ziedu - ir se tau... nera
2. kodel tarpais veja isjuodavusi? vyras sako del dregmes trukumo, nu bet laistom mes ja (kaimynai visai nelieja ir taip nera...) na jei kas matysis idedu "juoduliu pora nuotrauku:
user posted image
sitoj toleliau link darziuko ir mazesnis "juodulys"
user posted image
(tik nepagalvokit kad as cia apie avigani klausiu - sitas juodulys juda smile.gif )
Papildyta:
Atsiprasau uz nuotrauku dydi  doh.gif  blush2.gif

žiūriu tokios pat tvorelės kaip ir pas mane rolleyes.gif
dėl bijūno skaičiau, kad jei persodini netinkamu metu, tai jie nežydi kelis metus.
O vejoje tie juoduliai, nors ir nuotraukoje nesimato, tai gal šunų balos toj vietoj buvo padarytos, žolė išdegė ir liko plika žemė g.gif Pas mane irgi yra tokių išdegusių vietų doh.gif

QUOTE(lile @ 2008 06 08, 23:19)
Laba,
gal kas man galėtų padėti dėl vejos. Labai nenusiseke, pasisėjom visai netikusią, tiesiog bjauri, pageltus, apdziuvus, nors laistom kas antrą dieną. Be to po metų laiko priaugo joje visko, net nežinau kaip išgaudyt tą viską. Kai nupjaunam visa pabalą, kažkokia išpešiota visa tampa. Norėtųsi persėti naują, bet tikriau reiks išrinkti visą senąją, o tam tikrai nesiryšim. Gal yra koks kitas sprendimas, kokia kita žolės rūšis, kuri užgožia senąją.

Ar trešėt veją pavasarį? jei ne, tai pabandykit patręšti. Mūsų veja labai atsigavo, kai gavo trąšų, o tai buvo tokia papiepus rolleyes.gif
Atsakyti
Mano magnolija nuo trasu irgi labai atsigavo. As dar ja pusu spygliais pamulciuoju ir tas jai matos labai patinka.
Atsakyti
o manoji magnolija pernai dave viena zieda, siemet nei vieno sad.gif labai gaila, nz as niekuom netresiau bet siemet sakiau patresiu gal is rudens poto is pavasario, gal galit patarti su kuo tresti ir kada?
Papildyta:
QUOTE(Reklamiste @ 2008 06 09, 07:49)
Pas mane irgi yra toks dalykas. Pirma stačiau viena didelį vazoną, bet paskui šitam forume gavau patarimą visą plotą užstatyti keliais vazonais - taip ir padariau. Smagu, kad kasmet gali kurti vis naujas kompozicijas. Praeitą vasarą pas mane buvo "raudonasis kampelis", šiais metais persimečiau į mėlyną spalvą. O aplinkui tą dangtį gali apsodinti kokiais šliaužiančiais visžaliais augalais - ir atmuš gerai nuo trinkelių foną, ir bus mielesnė aplinka vazonams.
Tuoj, paieškosiu mano maskavimo foto.

Aciu labai uz patarima!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Godula: 09 birželio 2008 - 08:45
Laba diena,

Gal galite patarti kokias zydincias sauliameges geles, kurias tiktu sodinti i pakabinama vazona. Pasisodinusi jau turiu levandu, gipsofiliju, roziu ir oleandra. Mano namo fasadine puse praktiskai visa diena apsviesta saules ir niekaip neparenku atspariu saulekaitai svyranciu augaliuku. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2008 06 09, 07:31)
Jei pabąla ir išsipešioja, mano nuomone pirmiausia žoliapjovės peilis kaltas - atšipęs ko gera, nepakankamai aštrus, dreskia, o ne nukerta žolės stiebelius  4u.gif  Pabandykit išsigaląst ir tada patikrinti situaciją  blush2.gif

Jau galandom net keletakartu, vis tiek tas pat sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 06 09, 08:06)
Reklamiste, o pas tave ant sulinio dangcio ta kompozicija? Jauciu MB isvartytu, kad negalima ant suliniu ar kazkas pan.  ax.gif O juos taip noris paslept  ax.gif

Nu taip, ant dangčio. Jeigu nesimato - tai puikiai, toks ir užmanymas biggrin.gif
O kodėl negalima? Jeigu ką - nukelsit. O svorio tai ne per daugiausia. Skyles gali palikti atviras, jeigu tokios yra ir reikalingos nubėgimui, bet čia gi labiau požeminiai dalykai, ar ne???
Papildyta:
QUOTE(mėta @ 2008 06 09, 08:55)
Laba diena,

Gal galite patarti kokias zydincias sauliameges geles, kurias tiktu sodinti i pakabinama vazona. Pasisodinusi jau turiu levandu, gipsofiliju, roziu ir oleandra. Mano namo fasadine puse praktiskai visa diena apsviesta saules ir niekaip neparenku atspariu saulekaitai svyranciu augaliuku.  g.gif

Pas mane tas pats. Šiais metais pasikabinau lobeliją - jinai jaučiasi gerai.
Dar tiktų bakopa, pelargonijos.
Iš nesvyrančių puikiai jaučiasi austėjos, gazanijos.
Atsakyti
Pas mane tas pats. Šiais metais pasikabinau lobeliją - jinai jaučiasi gerai.
Dar tiktų bakopa, pelargonijos.
Iš nesvyrančių puikiai jaučiasi austėjos, gazanijos.
[/quote]

Aciu!
Reikes isigyti. Kaip tik siandien pasiplanavau pirkti geles balkonams, tai paieskosiu lobeliju. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 06 08, 22:50)
Labukai,
tai darbavotes ar pliazinotes si savaitgali a? As tai galima sakyti ir taip ir taip (idegiau "trumpas rankoves" jauciu visam sezonui  doh.gifbiggrin.gif
Einu skaityti ka priraset, o tuo tarpu narstykit ka as padariau  ax.gif (kaip visad krausciau is vietos i vieta  doh.gif )
Cia bendras vaizdas
user posted image
cia 1-a dalis
user posted image
cia 2-a dalis
user posted image

IR DAR TURIU PORA KLAUSIMU  ax.gif
1. kodel nezydi mano bijunai  g.gif sodinau juos pernai pavasari (anyta atveze kerus); pernai buvo uzmegzti ziedynai, bet neliko ju - speju del to kad apturejo stresa perkraustomi, bet siemet nors ir man jau netinkancioj vietoj, bet labai laukiau ziedu - ir se tau... nera
2. kodel tarpais veja isjuodavusi? vyras sako del dregmes trukumo, nu bet laistom mes ja (kaimynai visai nelieja ir taip nera...) na jei kas matysis idedu "juoduliu pora nuotrauku:
user posted image
sitoj toleliau link darziuko ir mazesnis "juodulys"
user posted image
(tik nepagalvokit kad as cia apie avigani klausiu - sitas juodulys juda smile.gif )
Papildyta:
Atsiprasau uz nuotrauku dydi  doh.gif  blush2.gif

Tie vejos patamsėjimai nuo trašų (netolygiai išbarstyta) jei būtų lietinga jų nepastebėtum, bet per sausrą jie išlenda.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 06 09, 00:33)
Super pasakyta  thumbup.gif

Knifofija, jauciu zinosit, koks cia sedum zydi pas mane?
[attachmentid=145921]

O cia mano veigelytes tik dabar zydi  wub.gif
[attachmentid=145922]
[attachmentid=145923]

Parodyk ir lapelius, nes visų šilokų žiedai vienodos formos.
Atsakyti