Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

O a6 savo rododendrui niekaip nei6renku vietos buvau numačiusi pasodinti pavėsyje kur saulutės gautų tik ryte ,o pasirodo būtent ši vislė ,megsta saulę ar dalinį pavėsį (čia taip internete išskaičiau) o knygelėje apie rod.auginimą rašo kad,kuo didesni rododendrų lapai tuo daugiau jiems reikia pavėsio. Manojo lapai tikrai nesmulkūs. Be to per didelis pavėsis irgi kenkia ugliai ištysta prastčiau žydi,puola ligos. g.gif tai kaip išrinkti optimalų apšvietimą? O pas jus ,kiek gi gauna saulutės per dieną?

UNE, o ar įdejai antrojo rododendro monstro foto ?aš jos taip laukiau o mano kompas kaip tik tuo metu ir užlūžo.Jeigu taip, reiks pasiieškoti.
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 06 08, 14:39)
Knifofija,gal galetum siek tiek apie Kniphofiapapasakot  mirksiukas.gif ar labai reikli gelyte,vakar papirkau,bet turiu baimes,kad nemokesiu augint  blush2.gif kaip ir yukos nemoku  ax.gif

"Aš" mėgstu saulę arba pusiau pavėsį, trąšią neužmirkusią dirvą. Žiemai reikia dengti, bet tik pilnai įšalus žemei ir tik mulčiuoti. Didelius kerus reikia išskaidyti, nes turi savybę iššusti (po žiemos).
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2008 06 08, 16:06)

UNE, o ar įdejai antrojo rododendro monstro foto ?aš jos taip laukiau o mano kompas kaip tik tuo metu  ir užlūžo.Jeigu taip, reiks pasiieškoti.

neidejau sad.gif nes vis pamirsdavau pasiimt fotika vaziuojant, o paskui jau ir perzydejo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 06 08, 16:47)
"Aš" mėgstu saulę arba pusiau pavėsį, trąšią neužmirkusią dirvą. Žiemai reikia dengti, bet tik pilnai įšalus žemei ir tik mulčiuoti. Didelius kerus reikia išskaidyti, nes turi savybę iššusti (po žiemos).

aciuks.gif 4u.gif

pas mane perkunrope viena pradeda zydet wub.gif wub.gif pasirodysim (cia papirkau ju po pernykscio visuotinio persirgimo sia liga lotuliukas.gif )
user posted image

gele ananasas irgi rodo ziedelius -pirkau 4 svogunelius ir visi jau su ziedeliais
user posted image

dar keletas ziedu ax.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wolke: 08 birželio 2008 - 16:06
Labutis.Jus vis seku bet pati nieko nerasau nes nebeleidzia galimybes kurti grozi verysad.gif nebera jegu ir sveikatos.Noriu jusu paklausti kas galejo atsitikti juodiems serbentams jie siais metais buvo persodinti bet ir zydejo ir uogas veda bet pradejo masiskai rusti lapai ir kristi taip kaip apdege butu.Liejam vakarais ir tresem pries zydejima ( uzteko ir per zydejima) Vabalu ar amaru nesimato.Kas galetu jiems buti? help.gif
Atsakyti
Labukai,
tai darbavotes ar pliazinotes si savaitgali a? As tai galima sakyti ir taip ir taip (idegiau "trumpas rankoves" jauciu visam sezonui doh.gif ) biggrin.gif
Einu skaityti ka priraset, o tuo tarpu narstykit ka as padariau ax.gif (kaip visad krausciau is vietos i vieta doh.gif )
Cia bendras vaizdas
user posted image
cia 1-a dalis
user posted image
cia 2-a dalis
user posted image

IR DAR TURIU PORA KLAUSIMU ax.gif
1. kodel nezydi mano bijunai g.gif sodinau juos pernai pavasari (anyta atveze kerus); pernai buvo uzmegzti ziedynai, bet neliko ju - speju del to kad apturejo stresa perkraustomi, bet siemet nors ir man jau netinkancioj vietoj, bet labai laukiau ziedu - ir se tau... nera
2. kodel tarpais veja isjuodavusi? vyras sako del dregmes trukumo, nu bet laistom mes ja (kaimynai visai nelieja ir taip nera...) na jei kas matysis idedu "juoduliu pora nuotrauku:
user posted image
sitoj toleliau link darziuko ir mazesnis "juodulys"
user posted image
(tik nepagalvokit kad as cia apie avigani klausiu - sitas juodulys juda smile.gif )
Papildyta:
Atsiprasau uz nuotrauku dydi doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 06 08, 14:29)
Jie taip prašosi gerti, rododendrai labai mėgsta gerti, bet dėl viso pikto nupurkšk ir fungicidais. (previcur, opera, topaz)

O tai gal kvailai paklausiu: ar grybeliams daugintis tokia sausra, kaip dabar LT, palanki? Kažkaip man grybai asocijuojasi su drėgme... Man irgi patarė magnoliją su fungicidais nupurkšti, nusipirkau Efector, bet dabar dar ir voratinklių ties lapais pastebėjau – kai kur ir vorai matosi, tai dabar nebežinau, ar vorus kaltint, ar jau nuo voratinklinės erkės purškti? g.gif Kaip ta voratinklinė erkutė ant augalų atrodo? blink.gif

Žaneta75, vau wub.gif Darbelio tai įdėta...
Atsakyti
Laba,
gal kas man galėtų padėti dėl vejos. Labai nenusiseke, pasisėjom visai netikusią, tiesiog bjauri, pageltus, apdziuvus, nors laistom kas antrą dieną. Be to po metų laiko priaugo joje visko, net nežinau kaip išgaudyt tą viską. Kai nupjaunam visa pabalą, kažkokia išpešiota visa tampa. Norėtųsi persėti naują, bet tikriau reiks išrinkti visą senąją, o tam tikrai nesiryšim. Gal yra koks kitas sprendimas, kokia kita žolės rūšis, kuri užgožia senąją.

Be to vaismedžius puola skruzdės. Azalijos lapai visi skylėti, tikriausiai irgi kažkas išgriaužti. Gal yra koks purškalas kuriuo galima būtų padėt augaliukams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lile: 08 birželio 2008 - 22:24
QUOTE(nengamo @ 2008 06 06, 13:35)
Nežinau ką daryt,manau palikt.Kažin ar ji augs kaip medelis  g.gif nebent pastoviai karpyt.Bet ar žydės tada g.gif Kai pažiūri į tas kur palei sieną augą,juk irgi kotas ilgas ir plikas,tai galvoju gal reikia tam vainikui duoti kažkur kabintis g.gif  O kur tu pasodinus,prie sienos?

gali palikt, tik auksta bus sunkiau apgenet, ir uzdengt (jeigu reikes). Stiebas augs kaip medelio, o vainika reikes genet. Maniske auga atviroj vietoj, bet kadangi mano "padeklas" vainikui, ant kurio sakos gula, nedidelis (koki radau namuose, toki uzdejau), tai ir sakas palikau mazdaug su 7-8 lapais.

QUOTE(Wolke @ 2008 06 08, 13:39)
turiu baimes,kad nemokesiu augint  blush2.gif kaip ir yukos nemoku  ax.gif

as turbut jukas moku augint biggrin.gif - galiu net patirtim pasidalint .... Pernai prisiroviau (rankom) juku kazkokiam patvory... su pusiau nutrukusiom saknim, sumerkiau vandenin, Knifofija liepe greit istraukt ir padziovint... istraukiau, o kad jau padziovinau - palikau kruvon sumetus gal 2 savaitem... blush2.gif , o kad dar vis gyvos buvo, tai sukisau pagaliau zemen. Siemet vel isroviau, susodinau i vazonus, tada gerai uzkepino...., o praeita savaite ziuriu - ziedus leidzia. Vienai vaikai su sviediniu virsune nulauze (visai), dabar vel is viduriuko naujus lapus suka. Kad daugiau tokiu augalu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 08 birželio 2008 - 22:46
QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 07, 15:45)
Na taip, protingiausia yra pirmiausia sugalvoti, kokių augalų nori ir kur jie augs, bet kartais emocijos paima viršų ir nusiperki kokį patikusį augaliuką-netyčiuką  lotuliukas.gif ir tada rasideda fantazijos šokis - kur jį įpaišyti, gal k nor reikia perkelti, kad naujokui vietos atsirastų. Ir tokio vieno naujo augalo atsiradimas virsta gerenaliniu gėlynų pertvarkymu  lotuliukas.gif

Super pasakyta thumbup.gif

Knifofija, jauciu zinosit, koks cia sedum zydi pas mane?
[attachmentid=145921]

O cia mano veigelytes tik dabar zydi wub.gif
[attachmentid=145922]
[attachmentid=145923]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 08 birželio 2008 - 23:38
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 06 08, 22:50)
user posted image

Nugi šaunuolė thumbup.gif tokie karščiai, o tu po žemę daveisi, bet turi rezultatą.o ciucikų kiek, kaip jie jums žolės nenu... aš tai bijau paleist, nes kaip laukinis-visus mano augalus prie žemės suguldo, kol išsiduoda biggrin.gif tai dabar jau kuris laikas patapo tik toks sezoninis-voljerinis, jam žiema turbūt geriausias laikas, laisvės į valias. Man dar gražiai žiūrėtūsi prie tavo turimų ožekšnių geltonos spalvos ožekšnį ikišt, truputi pagyvintų ax.gif Dėl tvorelės nieko nesakau, nes kitaip tau ir negalima (turbūt specialiai šunis parodei, kad visos atsikabintų biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(lile @ 2008 06 08, 23:19)
Laba,
gal kas man galėtų padėti dėl vejos. Labai nenusiseke, pasisėjom visai netikusią, tiesiog bjauri, pageltus, apdziuvus, nors laistom kas antrą dieną. Be to po metų laiko priaugo joje visko, net nežinau kaip išgaudyt tą viską. Kai nupjaunam visa pabalą, kažkokia išpešiota visa tampa. Norėtųsi persėti naują, bet tikriau reiks išrinkti visą senąją, o tam tikrai nesiryšim. Gal yra koks kitas sprendimas, kokia kita žolės rūšis, kuri užgožia senąją.

Jeigu žolės nedaug, tai idialiausia išeitis būtų nukasti per sprinduką, bet pvz. kai pas mane žolės buvo nemažai, tai aš jos nenukasiau, bet ant jos užpyliau naujos žemės kažkur per 10 cm.ir užsėjau naują žolę, aišku prieš tai visą nupurškiau rundapu. Bet dabar laukiu lietaus, kaip išganymo, gelsta ji pas mane, nes žemė buvo durpinga, o jos paviršius greitai džiūsta, sausėja,kadangi neturiu galimybės jos palaistyti, džiaugiuosi, kad dar augalams vandens užtenka.Šulinys senka nerealiai greit, o dar iš jo vanduo ateina į namą tai reikia ijungti taupymo režimą. Gerai, kad jau šiais metais pradėjo tiesti pro mus kanalizaciją ir vandentiekį, tipo mus pasiekė civilizacija, o tai yra thumbup.gif , ir tada vanduo liesis laisvai.
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 06 08, 22:50)
Labukai,
tai darbavotes ar pliazinotes si savaitgali a? As tai galima sakyti ir taip ir taip (idegiau "trumpas rankoves" jauciu visam sezonui  doh.gifbiggrin.gif
2. kodel tarpais veja isjuodavusi? vyras sako del dregmes trukumo, nu bet laistom mes ja (kaimynai visai nelieja ir taip nera...) na jei kas matysis idedu "juoduliu pora nuotrauku:

Niu as tai ne tik rankoves,bet ir iskirpte isskirtine per tas zoleles turiu...Levandas tupdziau po balkonu,dar papildomai ju prisipirkau,labai jau jos man patinka...
Ziur voljerus musu sunims tas pats meistras gamino-identiski ax.gif
net augalu isdestymas darzeliuos panasus 4u.gif (net laistytuvas toks pat kai pas mane lotuliukas.gif )

Kad nelabai iziurejau tuos vejos pajuodavimus-grazu ir zalia-gal kai kur nesudygo ir zeme matosi-ar tai turi omeny?
Atsakyti