Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

Merginos kaip manot jei dabar pasodinčiau kanos gumba ar jau būtų per vėlu ax.gif . Labai gražią radau margais lapais tai susimasčiau ar verta pirkti gal ji man neišdyks doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nefer @ 2008 05 23, 19:09)
Na ziurint kokius ir kur tuos augalus norite sodinti. Kokio aukscio pageidaujat, ar spygliuociu ar lapuociu. Na o is atsparesniu augalu yra laikomi Kalnine pusis. Kalnine pusis 'Humpy'- si maza ir gan grazi. Karpotasis berzas- gal per didelis jei ne i kokia sodyba ruosiates sodinti. Sis daug siauresnes lajos karpotasis berzas 'Fastigiata'. Baltoji sedula ir gan nejautri dirvai ir aplinkai yra egle serbine 'Nana'. Tu augalu yra palyginus nemazai. Galetumet atsiusti nuotraukele kurioje vietoje norite sodinti, gal ka ir pritaikysime.

kalnine pušim kalvą prie tvenkinio apsodinom, eglėm - gyvatvorę. dabar domina krūmai, gėlės, nes aplink vieni laukai, tai vėjai siaučia kapitaliniai, o grožio vis tiek norisi ax.gif
plotas nemažas, šiek tiek už adros mažesnis smile.gif , fantazijai vietos yra ax.gif

QUOTE(adra @ 2008 05 27, 11:49)
siandien padariau nuotrauka per langa tai musu'' tvenkinukas'' is aukstai kaip atrodo smile.gif

audžiau audžiau mintyse, kokio norėčiau tvenkinio ir pagaliau pamačiau wub.gif , beprotiškai gražu, ir gulbės wub.gif
Atsakyti
[quote=jolaxus,2008 05 27, 15:52]
adra, ar kaimynų vaikams bilietukų į savo SPA nepardavinėji? mirksiukas.gif įsivaizduoju, kaip visiems, matantiems tokį ežerą, norisi kojas jame pamirkyti biggrin.gif

na jau ne to tai niekada doh.gif gylis nerealus savi vaikai nelenda net smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adra: 27 gegužės 2008 - 18:00
QUOTE(sobieska @ 2008 05 27, 08:49)
ahoy assa.gif aš pirma...ir iškarto kvailas klausimas : ar tiesa, kad blindes reikia kuo daugiau karpyti, kad jos daugiau leistų šakų. Vienai paporinau,tokiai pat "žinovei" kaip aš, tai ji man  fool.gif skant, visą grožį nukerpu. Tai kaip iš tikro ax.gif  Va karpiau akaciją-žirnmedį-pupmedį biggrin.gif  tai ir prie to pačio blindei kasas patrumpinau
user posted image

akacija-žirnmedis tai ne pupmedis gal tik giminė tongue.gif o va blindė man gražesnė kai kasos iki žemės, juk ir vadinasi svyranti....bet ko tau klausyk "žinovių" daryk taip, kaip pačiai gražu, kad žiūrint tau dušia ir akys džiaugtūsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 27, 15:30)
Sobieska, turguj klausiau bobutės, kaip vadinasi tavo pilkasis augaliukas. Sakė "daugiametis viržis". Ar teisybė - nežinau, gausi pati googlinti  tongue.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 05 27, 15:52)
[sobieska? o gal koks iš kiečių (pasigooglink, lot. Artemisia). Ar žydi tas pilkis pas tave, jei žydi, tai kada ir kaip? ar čia ką tik užsiveisei ir dar nežinai apie žydėjimą?
Papildyta:

ot tai dėkui notworthy.gif ot tai ačiū aciuks.gif čia yra viena iš daugelio kiečių (Artemisia)rūšių. biggrin.gif

O dėl blindės galiu ginčytis iki nebegaliu iš savo patirties...matėt mano blindę (pats pirmas postas šioj temoj),kadangi aš tokia menka"mičiurininkė" tai blindę karpiau kada tik norėjau...karpiau ir rudenį, trumpinau ir prieš sprogstant, o šiemet tik prieš savaitę...arba laiką atsitiktinai "gerą"pataikydavau arba ji pas mane labai gaji...nepasakyčiau iš vešlumo, kad ji ant manęs būtų "supykusi" už lindimą be priežasties biggrin.gif Blindė - tai tas pats karklas, o jis gi veislus kaip nežinau ax.gif
Manau Tina, kad nieko tokio neatsitiks jei pasidarbuosi su žirklėmis.
Papildyta:
QUOTE(mamytukas04 @ 2008 05 27, 20:33)
akacija-žirnmedis tai ne pupmedis gal tik giminė tongue.gif  o va blindė man gražesnė kai kasos iki žemės, juk ir vadinasi svyranti....bet ko tau klausyk "žinovių" daryk taip, kaip pačiai gražu, kad žiūrint tau dušia ir akys džiaugtūsi  4u.gif

...pažadu, kita blindė bus su kasomis biggrin.gif Kasos gražu, bet kai reikia pro jas su žoliapjove prasikošt, tai doh.gif , o dabar paprastai ir greitai viskas atliekama, nereikia pjaunant žolę daryti jokių gimnastikos pratimų biggrin.gif
Papildyta:
Myliu šitą eglutę, ypač tokiame vegetaciniame periode smartass.gif (gerai aš čia, turbūt tinkamai parinkau žodį) lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(adra @ 2008 05 27, 12:44)
2 dienos ir viskas apraveta  smile.gif

Tu turbūt esi motera - robotas. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Pavydžiu tau aš taip nemoku. blush2.gif Krapštaus kaip su pincetu doh.gif cool.gif
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 05 27, 12:53)
nugi blindė gražiiiiiii, kaip mano tongue.gif (greit ištrauk tą žalią juostą) :D

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 05 27, 16:02)
Boruze, man ta pavasarine nuotrauka kur blinde mulciuota, tai labiau patinka... g.gif  ? As jau geriau rankom nedapjauta zole apkirpciau, nei ta juosta deciau (nebent giliai, tik del saknu).

Ačiū merginos už komentarus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nu va ir aš taip galvojau. thumbup.gif Reikės tą juostą mest lauk. doh.gif Padarau kokią nesamonę ir paskui pati lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 05 27, 20:52)
Myliu šitą eglutę, ypač tokiame vegetaciniame periode smartass.gif (gerai aš čia, turbūt tinkamai parinkau žodį) lotuliukas.gif

Tikrai superinė eglutė. thumbup.gif Padeda tie tinkami žodeliai. lotuliukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 27 gegužės 2008 - 19:59
Kaip vadinasi tasapvalus augalas manau kad tuja?
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 27, 14:30)
Sobieska, turguj klausiau bobutės, kaip vadinasi tavo pilkasis augaliukas. Sakė "daugiametis viržis". Ar teisybė - nežinau, gausi pati googlinti  tongue.gif

Aš irgi tokį turėjau, bet neišgyveno per žiemą, nors ir uždengiau verysad.gif
Štai ką radau apie calocephalus brownii (sin. Leucophyta brownii).
Kilmės šalis - Pietų Australijos vandenyno pakrantės. Pavadinimas, išvertus iš graikų kalbos, reiškia "graži galva"
Aukštis - 30 - 90 cm. (kituose šaltiniuose 90 - 120), plotis - apie 90 cm. Trumpaamžis visžalis (gal tiksliau nuolat pilkas) apvalios formos krūmokšnis. Žydi geltonais neišsiskleidusio pumpuro formos žiedais vasaros viduryje (kituose šaltiniuose pavasarį/vasarą).
Vieta saulėta. Saulėtoje vietoje vešlesnis ir gausiau žydi, bet gali augti ir pusiau pavėsyje.
Dirva itin laidi, smėlinga. pH 5,5 - 6,5. Rekomenduojama auginti priesmėlyje arba priemolyje. Dėl sunkių užmirkstančių dirvų gali pražūti.
Nemėgsta drėgno oro, patalpas nuolat vėdinti.
Laistomas saikingai arba vidutiniškai. Subrendęs augalas atsparus sausroms. Jaunus augalus siūloma patręšti trąšomis su didesniu fosforo kiekiu.
Po žydėjimo apgenėti.
Dauginamas vasarą auginiais.
Minimali temperatūra žiemą -5 (kituose šaltiniuose -1).
Skirtas alpinariumams, pajūrio tipo sodams , bordiūrams, auginti konteineriuose pavieniui arba kompozicijose.

Papildyta:
Aš irgi norėčiau prisijungti prie jūsų būrio smile.gif Buvau mugėje "Sodo žiedai", tai prisipirkau augalų be proto, visus $ palikau smile.gif
Atsakyti
Neperseniausiai gyriausi kaip graziai isziemojo busimai uosvienei dovanota roze ant koto, bet pasirodo per anksti, stai taip ji dabar atrodo user posted image
Gal kas gali pasakyti kas jai nutiko ir kaip "gydyti"? Net didziaja dali pumpuru teko nukarpyti ir i kita vieta persodino, kai negerumai pasirode, bet neatsigauna... Pastebejau, kad pas mane ir vijoklines rozes keletas lapeliu pradejo panasiai baltuoti, negi ir ja tas pats likimas istiks, o sitiek ugliu turi prileidusi...
Atsakyti
QUOTE(zitamaksi @ 2008 05 27, 18:42)
Aš irgi norėčiau prisijungti prie jūsų būrio smile.gif Buvau mugėje "Sodo žiedai", tai prisipirkau augalų be proto, visus $ palikau smile.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif
Žinok, dėl mugės ir pinigės užuojauta. Aš kai pasiklausinėjau kainų, likau žalia ir apakus blink.gif Liatrių sauja 10Lt. blink.gif blink.gif blink.gif Pas bobutę turguj tokia pati sauja 3 Lt., o maloniau pašnekėjus ir už 1 Lt. atiduoda lotuliukas.gif Vienintelių rožių pirkau, nes seniai ruošiausi ir kaina, lyginant su kitais augalais, netgi labai thumbup.gif Senovinės rožės sodinukas vos ne 5 litrų vazone, krūmas nemažas jau su pumpurais - 25 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 27 gegužės 2008 - 20:54
o as apie rudbekija paklaust noriu, kada jos sodinamos, dar ne velu ju ieskoti?
Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2008 05 27, 21:47)
Neperseniausiai gyriausi kaip graziai isziemojo busimai uosvienei dovanota roze ant koto, bet pasirodo per anksti, stai taip ji dabar atrodo user posted image

Nezinau kaip jum, bet man kazko tai nerodo foto, tai idedu nuoroda: Rozyte
Atsakyti