Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

QUOTE(smth1 @ 2008 06 07, 11:39)
Nu va, lapu skabymas, purksimas nuo miltliges...meslo atsivezt. Uf. lotuliukas.gif Man tai atrodo panasu i tupinejima mirksiukas.gif Bet nesiginciju, gal buna visaip. Svarbiausia sau atsakyti, kokiu tikslu tu jas ten nori sodint, kadangi vien 'man patinka sis augalas', manau neuztenka. Apskritai, bet ka sodinant reiktu apgalvoti ta zingsni, kad nereiktu kiekvienas metais koreguoti kiekvieno augalo augimvietes. Cia tik mano nuomone rolleyes.gif

Na taip, protingiausia yra pirmiausia sugalvoti, kokių augalų nori ir kur jie augs, bet kartais emocijos paima viršų ir nusiperki kokį patikusį augaliuką-netyčiuką lotuliukas.gif ir tada rasideda fantazijos šokis - kur jį įpaišyti, gal k nor reikia perkelti, kad naujokui vietos atsirastų. Ir tokio vieno naujo augalo atsiradimas virsta gerenaliniu gėlynų pertvarkymu lotuliukas.gif

O rožės tai tikrai skonio reikalas. Man jos patinka, todėl ir patupinėti laiko negaila. Jei žmogui gėlė nepatinka (man, pvz. melsvės nepatinka), tai nematau prasmės jį įkalbinėti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 07, 11:56)
Lt manau jie patys nukristu, o cia labai silta tai kai kurie lapai nukrito, o kai kurie taip ir liko stovet.  blink.gif

Lapus nukabyt būtų nieko, bet LT jas dar apgenėt ir apdengt žiemai reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 06 07, 00:01)
Jeigu cia i mane kreipiates, tai as jokia ne JUS:) net is tolo nepanasi. Tik TU.smile.gif

O del to apsodinimo tai as nesuprantu jo paskirties. Kiek as macius, ar galiu isivaizduot terasu, tai jos buna kiemo pusej. Is namelio patenki i terasa, is terasos i kiema. Ir is kiemo zengi i terasa. Tai vieta, pro kuria vaikstai. Kodel jums norisi ja apsodinti? Nelabai funkcionalu, juoba kad jos dygios..ir terasa juk estetiskas statinys, nereik jo slept?
As asmeniskai nemegstu roziu. Mano manymu jos gana lepios ir ju kerai, kai jos nezydi, nera labai dekoratyvus, taciau cia tik mano galbut stereotipai. Nesu su jomis labai susipazinus. O ar joms ten patiktu tai priklauso nuo ivairiu dalyku. Reiktu pasiskaityt apie ta roziu rusi kurios norite, ka jos megsta ir ko ne, reiktu atsizvelgti koks dirvozemis pas jus, ir kuri (siaurine, vakarine, ir pan) puse, kad zinot kiek saules jos gautu.

drinks_cheers.gif rožės šiukšlininkės, man jos gražios pas kitus sode, o aš turiu tris dovanotas rožes, bet jų nemyliu schmoll.gif
Atsakyti
Radau nuorodą kaip tie gėlų medžiai atrodo
ČIABET KUR GAUT TŲ STOVŲ PIRKT? g.gif
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2008 06 07, 17:47)
Radau nuorodą kaip tie gėlų medžiai atrodo
ČIABET KUR GAUT TŲ STOVŲ PIRKT? g.gif

Manau, kad juos savivaldybe tiesiog kazkur uzsake. Abejoju, kad toki daikta taip paprastai parduotuvej galima isigyti. Gal galima paciam susimeistruot g.gif . Man tie gelzgaliai nelabai patinka, bet jeigu vietoj gelezinio koto butu panaudotas medis visai neblogai sodyboj turetu atrodyt.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 06 07, 15:42)
drinks_cheers.gif rožės šiukšlininkės, man jos gražios pas kitus sode, o aš turiu tris dovanotas rožes, bet jų nemyliu  schmoll.gif

Kaip skiriasi žmonių skoniai biggrin.gif
O aš atvirkščiai - man kitų gėlių gali ir nebūt, o rožių aš turiu apie 50 krūmelių... Labai jas visas myliu, su kiekvina net pasikalbu blush2.gif
Tupinėjimo su jomis nemažai- ir tas trešimas, ir dengimas... Dar perskaičiau, kad nemėgsta šalto vandens - tai bačkoj prišyla ir su laistytuvu jas laistau...
Bet aš jas myliu ir man tai nesunku...
O kas nejaučia meilės šitai gėlei, tai tikrai neverta vargt, mano manymu smile.gif
Atsakyti
Labas visoms

prie iejimo yra sulinys va matysit nuotraukoje, ka man su juo daryti, gal eitu kaip nors uzmaskuoti ji?ka patartumete? labai noreciau patarimo, gal kas turit pavyzdiu su nuotraukomis?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Godula: 08 birželio 2008 - 06:35
QUOTE(smth1 @ 2008 06 07, 00:01)
*Jeigu cia i mane kreipiates, tai as jokia ne JUS:) net is tolo nepanasi. Tik TU.smile.gif

**O del to apsodinimo tai as nesuprantu jo paskirties. Kiek as macius, ar galiu isivaizduot terasu, tai jos buna kiemo pusej. Is namelio patenki i terasa, is terasos i kiema. Ir is kiemo zengi i terasa. Tai vieta, pro kuria vaikstai. Kodel jums norisi ja apsodinti? Nelabai funkcionalu, juoba kad jos dygios..ir terasa juk estetiskas statinys, nereik jo slept?
As asmeniskai nemegstu roziu. Mano manymu jos gana lepios ir ju kerai, kai jos nezydi, nera labai dekoratyvus, taciau cia tik mano galbut stereotipai. Nesu su jomis labai susipazinus. O ar joms ten patiktu tai priklauso nuo ivairiu dalyku. Reiktu pasiskaityt apie ta roziu rusi kurios norite, ka jos megsta ir ko ne, reiktu atsizvelgti koks dirvozemis pas jus, ir kuri (siaurine, vakarine, ir pan) puse, kad zinot kiek saules jos gautu.

* na kreipiausi i visas biggrin.gif

** o man labai grazu, kai palei terasos kontura auga augalai wub.gif
klausdama ar joms ten patiks-turejau galvoje-kad aplink vis suksis zmones... juk kai kuriems augalams demesys (kai prie ju lieciamasi ir pns.) nepatinka.. nu gal per giliai as cia pasikapsciau biggrin.gif
o pagal visas auginimo salygas (dirvozemis, sviesa ), tai jau esu domejusis-vieta idealiai tinka.

sidabrinekuoja,aciu wink.gif as tariausi su Elijosiais-labai daug info suteike.
Atsakyti
merginos, SOS !
nuejau apziureti savo augaliuku-ir siaube-rododendru lapai susisuke, zemyn nusvire, tokiom rudom apnasom padengti verysad.gif lyg apdulkeje stipriai butu verysad.gif

kuo purksti? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 08 birželio 2008 - 10:21
QUOTE(une @ 2008 06 08, 11:20)
merginos, SOS !
nuejau apziureti savo augaliuku-ir siaube-rododendru lapai susisuke, zemyn nusvire, tokiom rudom apnasom padengti  verysad.gif lyg apdulkeje stipriai butu  verysad.gif

kuo purksti?  unsure.gif

Jie taip prašosi gerti, rododendrai labai mėgsta gerti, bet dėl viso pikto nupurkšk ir fungicidais. (previcur, opera, topaz)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 08 birželio 2008 - 13:30
Knifofija,gal galetum siek tiek apie Kniphofiapapasakot mirksiukas.gif ar labai reikli gelyte,vakar papirkau,bet turiu baimes,kad nemokesiu augint blush2.gif kaip ir yukos nemoku ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wolke: 08 birželio 2008 - 13:39
QUOTE(Knifofija @ 2008 06 08, 14:29)
Jie taip prašosi gerti, rododendrai labai mėgsta gerti, bet dėl viso pikto nupurkšk ir fungicidais. (previcur, opera, topaz)

aciu labai .
gerti jiems tikrai netruksta, reiskia tikrai kazkoks brudas juos uzpuole sad.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,senokai čia bebuvau ax.gif ,norėjau ir aš vieną klausymėlį užduoti.Kas galėtų būti mano lauravyšnei.Žodžiu lapų galiukai aprudavę,nuo apačios senesni lapai kelius radau visiškai nugeltusius,(tuos nuskyniau).Mačiau,kad dar skruzdelių yra aplink ją rudų.Ir dar lapuose yra skylučių,kaip kad juos kas griaužtų,bet nedaug.
Būtų didelis ačiū už bet kokį patarimą ax.gif unsure.gif
Atsakyti