Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

QUOTE(sobieska @ 2008 06 06, 17:28)
toks klausimukas pasistojo:o kuom Šiauliuose skiriasi turgaus gebenės, nuo neturgaus, suprantu, jeigu jos kalbėtų, bet dabar lotuliukas.gif

Tai kad niekuo bet šeštadieni galiu nespėti nuvažiuoti o kitom dienom nelabai yra bobučių tik dėl to klausiu. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 06, 17:30)
Kadangi gyvenu 'kaime' (Sudervėj), tai čia 30 arų - mažiausias galimas plotas  lotuliukas.gif Čia gal iš senų laikų tokia tvarka buvo  g.gif O mieste turėjom 10 ir džiaugėmės, kad labai daug  drinks_cheers.gif Taigi, pas jus tikrai nemažai  4u.gif

Buvo ir mūsu anksčiau 30 bet man to malonumo neteko (ačiū D........ ) Tai kad aš ir pati kaime gyvenu Ginkūnuose žemės pakanka tik pinigu tvorai nelabai lotuliukas.gif man gaila jai išleisti dešimtim tūkstančių doh.gif doh.gif doh.gif Tai to ir nedarau žadu kaip nors įkelbėt su kaimynais apsodint bet bijau kad bergždžias reikalas. Aš vienai kaimynei sakau aš palei jūsų tvora pasodinsiu bijūnus nes noriu perkelti tai ji man sako tai sodink sodint ir tau gražu ir man o kad ji gale sklypo man tokį šalaša pastatė baisu doh.gif tai net nepaklausė ir net nerūpi kad ant paties rubežiaus. Sakau nors būtu paklasusi g.gif
QUOTE(diinka @ 2008 06 06, 17:31)
wub.gif  wub.gif  wub.gif kokia bačkutė faina

Ačiū aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 06 06, 08:21)

Pasisodinau šiemet magnoliją, iš pradžių labai gerai atrodė, naujus ūgliukus leist pradėjo, o dabar ant lapų kraštų kažkokių rudų dėmelių atsirado, nebepatinka ir gaila augalo verysad.gif Išoriškai jokių vabalų nesimato, ar gali tokiam karšty ir sausroj koks grybas įsimesti? Ar purkšt kuo nors? Visai nenoriu, kad numirtų...

ir mes siemet magnolija pasodinom, lygiai kaip ir tau is pradziu leido lapelius, paskui pradejo lapai ruduoti. gal pavasaris buvo ilgas ir vejuotas, gal adaptacijos toks periodas, o paskui paliejau trasomis skirtomis rugsciamegiams augalams, ir manoji magnolija atrodo atsigauna, pradejo leisti naujus uglius, naujus lapus ir dabar visi sveiki atrodo. pabandyk ir tu, gal dirva nepakankamai rugsti.
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2008 06 06, 16:26)
Ačiū už nuoroda vewt to neskaičiau  biggrin.gif bus įdomu
Nu paguodei  doh.gif  lotuliukas.gif  norėjau pasiguosti bet va še tau "gavau pliucha"  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  nu bet tau geriau kaimynai kitokie o aš tau sakau kai nufotkinsiu apaksi kokios grožybės man pagal nosį . Nengamo neduos man sumeluot  mirksiukas.gif
Papildyta:
Gal kas žino kur yra pirkti gebenių Šiauliuose kažkaip nerandu apart turgaus  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Turiu margalapę ir stambialapę, kelią jau žinai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 06 06, 14:05)
dekui  4u.gif
as ir pirksiu tokius nemazus kerelius, jau uzsirezervavau  rolleyes.gif

sakykit, o kaip jums mintis aplink terasa neaukstas krumines rozes pasisodint?  ax.gif  manau turetu but grazu, bet ar joms ten patiktu?

Jeigu cia i mane kreipiates, tai as jokia ne JUS:) net is tolo nepanasi. Tik TU.smile.gif

O del to apsodinimo tai as nesuprantu jo paskirties. Kiek as macius, ar galiu isivaizduot terasu, tai jos buna kiemo pusej. Is namelio patenki i terasa, is terasos i kiema. Ir is kiemo zengi i terasa. Tai vieta, pro kuria vaikstai. Kodel jums norisi ja apsodinti? Nelabai funkcionalu, juoba kad jos dygios..ir terasa juk estetiskas statinys, nereik jo slept?
As asmeniskai nemegstu roziu. Mano manymu jos gana lepios ir ju kerai, kai jos nezydi, nera labai dekoratyvus, taciau cia tik mano galbut stereotipai. Nesu su jomis labai susipazinus. O ar joms ten patiktu tai priklauso nuo ivairiu dalyku. Reiktu pasiskaityt apie ta roziu rusi kurios norite, ka jos megsta ir ko ne, reiktu atsizvelgti koks dirvozemis pas jus, ir kuri (siaurine, vakarine, ir pan) puse, kad zinot kiek saules jos gautu.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 06 06, 18:43)
Turiu margalapę ir stambialapę, kelią jau žinai  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Va ir aš dar gebenių niekaip nenusiperku doh.gif šeštadienį pas vieną bobulytę mačiau,bet brangiai užsiprašė unsure.gif K čiortu,galvoju,bus dar tų gebenių lotuliukas.gif Labai norėčiau stambialapės,nes mano kaimynė tokią pasodino,būtų labai gražu iš abiejų pusių apsodint thumbup.gif Vakar kaip tik žiūrėjom,gražiai prigijo.Margalapės irgi norėčiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kitur pasisodinčiau lotuliukas.gif Pas mane irgi tvoros tinklinės daug biggrin.gif Pukučiai,matei kokie pas mane kaimynai aplink ax.gif Iš vienos pusės thumbup.gif Iš galo - džiunglės,nes sklypas tuščias,perpardavimui nupirktas,o kiti 2 alc.gif Tai va taip ir vargstu cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2008 06 06, 17:36)
ir mes siemet magnolija pasodinom, lygiai kaip ir tau is pradziu leido lapelius, paskui pradejo lapai ruduoti. gal pavasaris buvo ilgas ir vejuotas, gal adaptacijos toks periodas, o paskui paliejau trasomis skirtomis rugsciamegiams augalams, ir manoji magnolija atrodo atsigauna, pradejo leisti naujus uglius, naujus lapus ir dabar visi sveiki atrodo. pabandyk ir tu, gal dirva nepakankamai rugsti.

Dėkui už patarimą. Sodinom į duobę su durpine žeme, tai bijau kad nebūtų per rūgštu, jei dar patręšiu ax.gif Ar nebus per daug? Ir kokiom trąšom tręšei (čainikas visiškas ant to esu blush2.gif ), gal pavadinimą gali parašyt?
Įtariu, kad nukaitino saulė lapukus, taip pat ir vėjo pas mane užtenka – sklypas naujas, jokio pavėsio, jokio medžio. Gal ir kvailai pradėjau nuo magnolijos, bet man ji labai jau graži wub.gif Dabar uždėjom apsaugą nuo saulės ir vėjo, žiūrėsim, kaip bus. Vargas, kol viskas suaugs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 07 birželio 2008 - 09:32
Klausykit, o gebenės labai laipios? Mane vinvytis mažumėle muša iš vėžių, kai reikia eiti kas mėnesį ir ūglius iš medžių tampyti, kad sodo ir tujų galutinai neužgožtų. Galvoju, kad jau iškirto senelis, tai gal keisti augalą ir gebenėm užleisti g.gif Ir tada dar gėlynuose kur nors gebenių įterpti, kad atsikartotų wub.gif

Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2008 06 06, 21:01)
As asmeniskai nemegstu roziu. Mano manymu jos gana lepios ir ju kerai, kai jos nezydi, nera labai dekoratyvus, taciau cia tik mano galbut stereotipai.

Yra daug rožių veislių, kurios žydi visą vasarą iki rudens, o jų krūmai tikrai vešlūs ir dekoratyvūs. Taip pat išvesta daug ligoms ir šalčiui atsparių veislių. Nėra tas augalas toks opus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 07 birželio 2008 - 11:53
une[COLOR=blue] man asmeniskai rozes labai grazu, bet jos turi gauti maziausiai 4 valandas per diena saulutes spinduliu. Skaiciau, kad rozes gali augti ir sviesiam pavesy, bet tada jos labiau istysta ir turi gauti daugiau trasu. O del dirvozemio, tai visoms rozems patinka priemolis, bet kai kurios rusys dirvozemiui visai nereiklios. Dar rozes labai megsta komposta arba perpuvusi mesla. Zinai man atrodo, kad jas augint visai nesudetinga jeigu jau as sugebejau atgaivint savo Zephirine drauhin. Patikek manim ji buvo baisiam stovy ir turejo tik 3 uogytes, o tai reiskia, kad pernai ji turejo tik 3 ziedelius blink.gif . Dabar mano grazuole visa apsipylus pumpurais, tikiuosi, kad kitais metais ir miltliges atsikratysiu. Siemet padariau klaida pradejus per velai purkst ir nenuskabius visu pernyksciu lapu. As tavo vietoj paziureciau ko turi Sibirkos rozynas, issirinkciau kas patinka, o tada susirasciau info apie dydi, atsparuma ligoms, kvapo stipruma ir zydejima (t.y zydi viena karta ar pakartotinai).user posted image
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 07, 14:31)
une[COLOR=blue] man asmeniskai rozes labai grazu, bet jos turi gauti maziausiai 4 valandas per diena saulutes spinduliu. Skaiciau, kad rozes gali augti ir sviesiam pavesy, bet tada jos labiau istysta ir turi gauti daugiau trasu. O del dirvozemio, tai visoms rozems patinka priemolis, bet kai kurios rusys dirvozemiui visai nereiklios. Dar rozes labai megsta komposta arba perpuvusi mesla. Zinai man atrodo, kad jas augint visai nesudetinga jeigu jau as sugebejau atgaivint savo Zephirine drauhin. Patikek manim ji buvo baisiam stovy ir turejo tik 3 uogytes, o tai reiskia, kad pernai ji turejo tik 3 ziedelius blink.gif . Dabar mano grazuole visa apsipylus pumpurais, tikiuosi, kad kitais metais ir miltliges atsikratysiu. Siemet padariau klaida pradejus per velai purkst ir nenuskabius visu pernyksciu lapu. As tavo vietoj paziureciau ko turi Sibirkos rozynas, issirinkciau kas patinka, o tada susirasciau info apie dydi, atsparuma ligoms, kvapo stipruma ir zydejima (t.y zydi viena karta ar pakartotinai).user posted image

Nu va, lapu skabymas, purksimas nuo miltliges...meslo atsivezt. Uf. lotuliukas.gif Man tai atrodo panasu i tupinejima mirksiukas.gif Bet nesiginciju, gal buna visaip. Svarbiausia sau atsakyti, kokiu tikslu tu jas ten nori sodint, kadangi vien 'man patinka sis augalas', manau neuztenka. Apskritai, bet ka sodinant reiktu apgalvoti ta zingsni, kad nereiktu kiekvienas metais koreguoti kiekvieno augalo augimvietes. Cia tik mano nuomone rolleyes.gif
Atsakyti
Gal žinote kas gamina stovus lauko gėlėms?Neseniai buvau Druskininkuose labai gražiai jie papuošti dideliais stovais,į kuriuos telpa loveliai gėlėms.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 06 07, 14:39)
Nu va, lapu skabymas, purksimas nuo miltliges...meslo atsivezt. Uf. lotuliukas.gif Man tai atrodo panasu i tupinejima mirksiukas.gif Bet nesiginciju, gal buna visaip. Svarbiausia sau atsakyti, kokiu tikslu tu jas ten nori sodint, kadangi vien 'man patinka sis augalas', manau neuztenka. Apskritai, bet ka sodinant reiktu apgalvoti ta zingsni, kad nereiktu kiekvienas metais koreguoti kiekvieno augalo augimvietes. Cia tik mano nuomone rolleyes.gif

Lt manau jie patys nukristu, o cia labai silta tai kai kurie lapai nukrito, o kai kurie taip ir liko stovet. blink.gif Apskritai nei vienas augalas pilnai lapu rudeni nenumete, likuciai pavasari krito, kai jau nauji lapeliai pasirode. Labai keista buvo, bet dabar jau zinosiu, kad rudelis cia visai net nepanasus i lietuviska. Su sveika roze taip terliotis nereiktu, bet maniske buvo ir amarais aplipus ir pajuodus, ir apipelyjus nuo miltliges. Kai kurios sakos nulauzytos buvo ir pakartotinai vargsiuke nezydejo , vos tris ziedelius per visa sezona isspaude.
Papildyta:
QUOTE(NOKIA @ 2008 06 07, 14:44)
Gal žinote kas gamina stovus lauko gėlėms?Neseniai buvau Druskininkuose labai gražiai jie papuošti dideliais stovais,į kuriuos telpa loveliai gėlėms.

A cia gal tie prie Druskonio, mokyklos ir dar kazkur ten.... Atrodo kaip medziai, tik kad vazonai sudeti. Man jie grazu mieste, bet sodyboj per daug dirbtina bus.
Papildyta:
O kiek vazonu tokiam gelezianiam medziui reikia blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif, daug
Atsakyti

A cia gal tie prie Druskonio, mokyklos ir dar kazkur ten.... Atrodo kaip medziai, tik kad vazonai sudeti. Man jie grazu mieste, bet sodyboj per daug dirbtina bus.
Papildyta:
O kiek vazonu tokiam gelezianiam medziui reikia blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif, daug
[/quote]
taip tie,bet kur tų stovų gauti?
Atsakyti