Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

sveikutes ax.gif
QUOTE(TaGre @ 2008 06 04, 10:48)
Man asmeniškai labiau patinka lobelijos. Jos pas mane ir pavėsyje, ir saulėtoje vietoje gerai auga ir žydi......

kaip tik domintu patarimas del lobeliju...pasisodinau as jas gal pries menesi, pridygo tam vazone viena salia kitos, daug labai.....ar reikia jas isskirstyti? ar palikti taip? g.gif
Atsakyti
Gal kuri galit padet su pavadinimais?
Sita grazuole "lelijele" gavau palikimo perkant sklypa - tai reik gi kada nors issiaiskint tikraji jos varda:
user posted image

user posted image

O sitas pamaciau Palangos Botanikos sodelyje

user posted image

user posted image

user posted image

O sitas graziai ziurisi po rododendrais
user posted image

Atsakyti
QUOTE(DENARA @ 2008 06 04, 20:11)
sveikutes  ax.gif
kaip tik domintu patarimas del lobeliju...pasisodinau as jas gal pries menesi, pridygo tam vazone viena salia kitos, daug labai.....ar reikia jas isskirstyti? ar palikti taip?  g.gif

išskirstyk, bet ne po vieną, o mažais pundeliais
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 06 04, 20:18)
Gal kuri galit padet su pavadinimais?
Sita grazuole "lelijele" gavau palikimo perkant sklypa - tai reik gi kada nors issiaiskint tikraji jos varda:
user posted image

user posted image

O sitas pamaciau Palangos Botanikos sodelyje

user posted image

user posted image

user posted image

O sitas graziai ziurisi po rododendrais
user posted image

pirmoji - viendienė
antroji - panašu, kad ylalapis flioksas
trečioji - ginura (sakyčiau ji kambarinė, nebent vasarą gyvena lauke...)
ketvirtoji - NSO biggrin.gif (nepažįstu)
penktasis-gulsčiasis kaulenis
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2008 06 04, 18:46)
dar noriu paklausti,ar stotyje,tai reiskia turguje?Bandysiu kaune pasieskoti.ir dar vienas klausimukas:ar tai vijoklinis,jam reikia atramu?

Gali buti pirkti ir ne tik Lauko gėlininkystės bandymų stotyje, bet ir šiaip augalų pardavimo aikštelėse,o augalas vijoklinis, atramų rekia. Tik tų uogų, tai ne itin daug buna - jei būtent dėl jų norit šito augalo. Bet čia gal nuo dirvožemio priklauso.
Atsakyti
Dar keli vaizdeliai is botanikos sodelio (marsiruodavau ten vos ne kiekviena diena, belaukdama, kol prazys rododendrai ax.gif )

Grazi juodu tulpiu atsvara tamsialapiams krumeliams

user posted image

Kuo mes blogesni nei olandai?.. biggrin.gif Is tolo tikrai daro ispudi intensyvi kilimo spalva, o priejes arti nustembi, kad tai paprasciausios neuzmirstuoles...

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 06 04, 20:23)
pirmoji - viendienė
antroji - panašu, kad ylalapis flioksas
trečioji - ginura (sakyčiau ji kambarinė, nebent vasarą gyvena lauke...)
ketvirtoji - NSO biggrin.gif (nepažįstu)
penktasis-gulsčiasis kaulenis

Jolaxus, aciu. Uzsirasysiu smile.gif Ginura ir NSO aptikau oranzerijoj...
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 06 04, 10:38)
Man atrodo nereikia, nes durpes labai greit isdziusta, visai nelaiko dregmes. As darydama gelyna neturejau pasirinkimo ir pyliau durpiu, tai nespejau laistyt. Dabar uzpyliau juodzemio tai truputi normalesne zeme pasidare.
Papildyta:

Kas del durpiu-sako jos kaip tik sulaiko dregme g.gif ka pasakys kitos merginos? ax.gif

o pas mane vel beda-visa mano pusis himalajine-kaip varske apkibus( jos kamienas ir sakos) nors pati graziai atrodo,spygliukai zali. help.gif help.gif help.gif
gal kas zinot kas yra????
Atsakyti

pasirodysiu savo gelytes

rododendras prazydo, foto taip neatspindi ziedu spalvos ryskus ryskus, grazuolis smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

o cia neatsispyriau kaimynes vilgdalgi nufotografuoti man vos ne iki kaklo, du dideli ziedai, gigantiski toki, viena ikeliu.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 06 04, 17:36)
Jolaxus, aciu. Uzsirasysiu  smile.gif  Ginura ir NSO aptikau oranzerijoj...

NSO yra kambarinis augalas, jeigu turi enciklopediją, pamėgink ten ieškoti. Aš savo protingoj knygoj tikrai tokį mačiau, bet dabar pačią knygą surasti be šansų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 06 04, 09:14)
o aš panašiai eksperimentuoju su savo gražuoliu šermukšniu ax.gif aptikau vieną dieną nulaužtą viršūnės šakelę, panašu, kad vėjuotą dieną kažkoks paukštis bandė nutūpti ir neatlaikė tokia gan nesmulki šakelė. įkišau ją į žemę ir užmoviau nupjautą minerlinio butelį kakliuku į viršų, kad būtų kaip šiltnamiukas ir per ten šiek tiek vėdintųsi. Žiūrėsim kas bus iš mano eksperimento, va jau kelios dienos ir visai gyvai ta šakelė atrodo rolleyes.gif

Pazystama,pernai pavasari taip ikiso i zeme dovanotas jai skintas rozes rolleyes.gif Prigyjo, pati maciau blink.gif Bet ji ta siltnamiuka laike dar paciame tikrame siltnami. Kai susitiksiu su ja, butinai paklausiu ar perziemojo g.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 06 04, 09:12)
Aš tokio laiko veją jau purškiau chemikalais ir nieko - žolei nepakenkė, o piktžolės geibo, geibo ir po mėnesiuko visai išnyko. O žolė mėgsta būt trypiama (aišku dar ir nuo rūšies priklauso)

O tai menesiuka po nupurskimo reikia zoles nepjauti?Ar keleta dienu uztenka nupurskus palaukti, o paskui galima pjauti?
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 06 04, 22:15)
O tai menesiuka po nupurskimo reikia zoles nepjauti?Ar keleta dienu uztenka nupurskus palaukti, o paskui galima pjauti?

Ko klausi jeigu žinai lotuliukas.gif mirksiukas.gif antram klausiamąjam sakiniui TAIP
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 04 birželio 2008 - 21:25
QUOTE(jolita123 @ 2008 06 04, 08:23)
Knifofija noriu tavęs paklausti kaip dauginamos konikos eglutės ar taip pat kaip tujos?Na žodžiu prikišau šakučių į inspektą pirmiausiai apvėliau bet kažkokis lietuviškas augimo stimuliatorius, vadinasi auginkime šaknis. Na ir dabar lieju , bet viską padariau šeštadieny o dabar jau eglutės spygliukai po truputy krenta, tai įtarimas kad jos neprigis. tujos atrodo laikosi. per kiek laiko  prigyja? Va kiek klausimų gal kuri dauginote ir geriau išmanote?

Jos taip ir dauginamos, bet tik anksti pavasarį arba liepos gale, dabar nelaikas.
Atsakyti