Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

QUOTE(sobieska @ 2008 06 04, 06:12)
Tujas ir bukmedžius tai gan sėkmingai prisidauginau - kiek ikišau tiek ir ištraukiau ir dabar bujoja, o vat su eglutėm neeksperimentavau, nors visai ir idomu būt.Aš vos tik nuskynus niekuom šaknų netepliojau iškart žemėn kišau ir kokiom savaitėlėm dviem uždengiau selofanu ale šiltnamio efektą sudariau. O po metų gautą rezultatą susodinau į jau paskirstytas vietas. Iš manęs tiek mirksiukas.gif

daugiau apie tujų dauginimą auginiais
http://www.rojaussod...i...?f=52&t=559

Atsakyti
Siemet kazkokie nenormalus metai mad.gif Rozes jau kokius 3 kartus nuo amaru purskem, o vakar aptikau, kad didziulę, aukstą sienutę bebaigiancios apraizgyt gebenės visos aplipusios juodu amaru. Storai. Fuiiii, kaip slykstu. Bet ka galima padaryti? Visos sienutes gi nenupurksi? Be to, kai kurie amarais aplipe ugliai po tankia gebeniu lapija.... Na, pirmasyk per kelis metus, kai as ja auginu toki dalyka matau...... Gal ja apipurksti su vandens zarna, gal cia nuo sausros tie parazitai puola?
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2008 06 04, 08:18)
Ar darant gelyna reikia juodzemi maisyti su durpe?

Man atrodo nereikia, nes durpes labai greit isdziusta, visai nelaiko dregmes. As darydama gelyna neturejau pasirinkimo ir pyliau durpiu, tai nespejau laistyt. Dabar uzpyliau juodzemio tai truputi normalesne zeme pasidare.
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 06 04, 10:10)
Siemet kazkokie nenormalus metai  mad.gif Rozes jau kokius 3 kartus nuo amaru purskem, o vakar aptikau, kad didziulę, aukstą sienutę bebaigiancios apraizgyt gebenės visos aplipusios juodu amaru. Storai. Fuiiii, kaip slykstu. Bet ka galima padaryti? Visos sienutes gi nenupurksi? Be to, kai kurie amarais aplipe ugliai po tankia gebeniu lapija.... Na, pirmasyk per kelis metus, kai as ja auginu toki dalyka matau......  Gal ja apipurksti su vandens zarna, gal cia nuo sausros tie parazitai puola?

Ir as jau kelis kartus purskiau nuo amaro. Tai vienoj, tai kitpoj vietoj pasirodo. Ersketi jau trecia karta purksiu. O tu pirk toki purskala, kuris veikia per augalo sultis. Tada nereikia butinai ant kiekvieno lapelio, uglio papurkst. Kur tenka, kur ne, bet savo darba padaro. Tie kur purskalai, kurie tiesiogiai veikia man nepasiteisino schmoll.gif . Neimanoma kiekvieno lapelio is visu pusiu apipurskaliot.
Atsakyti
Labukas, pamenat skundžiausi, kad mano vienas rododendras nepražysta, kai kitas jau senai peržydėjo, tai praeitą savaitę vieną mažiausią pumpurą net nuskyniau pažiūrėti ar netuščias doh.gif ..na ne...o šia savaitę mano gražuolis pradėjo skleistis visu gražumu, tai pasirodo nei sušalo nei sušuto, o tiesiog yra velyvesnio žydėjimo.
Pararkit kurios gėlytės: verbenos at lobelijos nėra tokios reiklios kaip petunijos, na kurios yra atsparesnės liutims. vėjams, noriu prisodinti į ilgus vazonėlius ir papuošti terasą.?
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2008 06 04, 11:25)
Labukas, pamenat skundžiausi, kad mano vienas rododendras nepražysta, kai kitas jau senai peržydėjo, tai praeitą savaitę vieną mažiausią pumpurą net nuskyniau pažiūrėti ar netuščias  doh.gif  ..na ne...o šia savaitę mano gražuolis pradėjo skleistis visu gražumu, tai pasirodo nei sušalo nei sušuto, o tiesiog yra velyvesnio žydėjimo.
Pararkit kurios gėlytės: verbenos at lobelijos nėra tokios reiklios kaip petunijos, na kurios yra atsparesnės liutims. vėjams, noriu prisodinti į ilgus vazonėlius ir papuošti terasą.?

ant mano verbenu visa savaite lietus kiekviena diena pila, jos sau zydi ir kuo toliau tuo grazesnes. rolleyes.gif
Atsakyti
As irgi pastebejau, kad visokie vabalai puola kaip niekad unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 06 04, 10:57)
As irgi pastebejau, kad visokie vabalai puola kaip niekad  unsure.gif

Sutinku drinks_cheers.gif Įtariu, kad per pavasarines liūtis gerai prisidaugino, o dabar visi į šilumą išlindo doh.gif Tai amarai, tai erkės - tik spėk nuodyti visus blink.gif
Atsakyti
Man asmeniškai labiau patinka lobelijos. Jos pas mane ir pavėsyje, ir saulėtoje vietoje gerai auga ir žydi, tik pietų pusėj nesodinu, nes ten beveik niekas neauga. O verbenos tai schmoll.gif net nežinau kodėl, bet nesiseka - visos gėles jau žydi, o šitos kaip nykstukės, dar nei vieno pumpuro nematau
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 06 03, 10:54)

as pasiguosiu-atsimenu kaip pernai virakavot tos , kurios turejot garsva... tuo metu tai buvo neaktualu, bet gerai isidemejau kokia tai blogybe. bijojau kaip velnias kryziaus...
ir ka jus manot-uzsiveziau juodzemio-su baisiaja garsva  unsure.gif
ispurskiau piktzoles-visos sunyko tik ta mieloji-zaliuoja sau toliau  verysad.gif  verysad.gif

na garšva tai miršta pas mane po gero nupurškinmo, bet negaliu niekaip asiuklių atsikratyt, tie tai visai nereguoja į purškimą schmoll.gif
ir dar šiemet turių kurklių doh.gif - pirmą kart - o čia tai bjaurybė- prieš juos garšva vienas malonumas biggrin.gif
Atsakyti
Vajezau vajezau tie kurkliai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2008 06 04, 03:27)
Kininio citrinvyčio (Schisandra) mačiau Kojelavičiaus stotyje (čia Vilniuje), jie vazonose, todėl sodinti galima bet kada. As ji auginu jau daug metu, bet tik šiemet sužinojau jo pavadinimą -  visai nelepus , gerai auga, niekad nebuvo apšalęs.

Aciu tau diziausias,tik dar noriu paklausti,ar stotyje,tai reiskia turguje?Bandysiu kaune pasieskoti.ir dar vienas klausimukas:ar tai vijoklinis,jam reikia atramu?

O cia informacijos:as juo susidomejau del astmos.

Kininis citrinvytis.Tai vienas plačiausiai naudojamų adaptogenų- augalas tonizuoja, stimuliuoja,suteikia energijos, stiprina imunitetą ir lytinį pajėgumą, gerina regėjimą, didina darbingumą, pasižymi priešvėžinėmis, priešastminėmis savybėmis, padeda įveikti neurovegetacines problemas, nuovargį, depresiją.Ypač rekomenduotinas kepenų darbui gerinti.
Tiek šviežios, tiek džiovintos uogos vartojamos, kaip stimuliuojantys, ar tonizuojantys vaistai, šalinantys nuovargį, suteikiantys žvalumo.
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2008 06 04, 18:46)
Aciu tau diziausias,tik dar noriu paklausti,ar stotyje,tai reiskia turguje?

Tai yra Kojelavičiaus gatvėje, todėl tas trumpinys suprantamas daugumai, ieškančių įdomesnių augalų ar gėlių biggrin.gif o tiksliau apie šį objektą yra čia mirksiukas.gif
Atsakyti