Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 25

QUOTE(vida777 @ 2008 05 30, 14:41)
paprasciausias budas apsikarpyt keturkampe arba trikampe piramides forma - ikalt 4 lysveles kampuose (arba 3), virsuje surist, jei reikia, dar skersai vielute ar plonu spagatu apristi (nerandu tinkamo zodzio ax.gif )...

Labai aciu, man nei i galva nebutu ateje doh.gif kazkas panasaus blush2.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 30, 15:19)
Parasyk kokia konkreciai tavo roze tai as issiversiu ir parasysiu.

mano roze vadinas " English Elegance " - tik siuo metu nebe labai elegantiskai atrodo... As baisiai aptingus ieskot info blush2.gif ..., jeigu tu netingi, paziurek ka gero rasi.
Nebesuprantu, ivedziau "English Elegance" i google, tai ismete vaizduuuu - visos rozes skirtingu spalvu (mano - geltona), tai cia gal visai ne pavadinimas, o daugiau nieko nera parasyta g.gif ...

Pas mus dar vakare pavesy +30 buvo, isejau popiet i darza paziuret - pievutej dobiliuku lapeliai sudziuve nuo saules, net siugzda... apie geles jau nebekalbu doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 30 gegužės 2008 - 22:40
QUOTE(Sraunius @ 2008 05 29, 18:30)
ne Ju.Ju tu, o amžinai jaunas mėnulis tongue.gif

Tei vo.. pernai net neturint daržo puikiai apsiėjau su kaimynų pertekliumi, o šiemet tik eksperimentavimas - augs/neaugs  flirt.gif

mirksiukas.gif Na jau tokia esu, is isores jaunas menulis, o viduje liudna pilnatis biggrin.gif ax.gif
O del kaimynu tai super pasakei thumbup.gif As ir panaikinau lysves ramia sazine, nes turiu labai gerus kaimynus (nors ir ikyrius doh.gif ) , pas kuriuos labai gerai auga, ir kurie ne tik giriasi, o butinai siulo paragauti biggrin.gif Aciu jiems labai, ir gero jiems derliaus 4u.gif O as gulesiu pievuteje ir deginsiuos bigsmile.gif Nusipirkom vejapjove nauja, tai dabar turiu nauja zaisliuka assa.gif
QUOTE(Tina* @ 2008 05 30, 10:45)
Tos skruzdes tai negaliu, kaip mane nervina  mad.gif

Pernai kalbejom daug apie skruzdes, taciau nelabai emiau i galva...visvien , galvoju, pas mane nera ax.gif Pasirodo, pernai "ner" , o siemet "yr" wacko.gif Dar ir kiek, ir svarbiausia ivairiu dydziu ir spalvu dry.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 30, 23:26)
mano roze vadinas " English Elegance " - tik siuo metu nebe labai elegantiskai atrodo... As baisiai aptingus ieskot info  blush2.gif  ..., jeigu tu netingi, paziurek ka gero rasi.
Nebesuprantu, ivedziau "English Elegance" i google, tai ismete vaizduuuu - visos rozes skirtingu spalvu (mano - geltona), tai cia gal visai ne pavadinimas, o daugiau nieko nera parasyta  g.gif ...

Pas mus dar vakare pavesy +30 buvo, isejau popiet i darza paziuret - pievutej dobiliuku lapeliai sudziuve nuo saules, net siugzda... apie geles jau nebekalbu  doh.gif .

Paieskosiu. Man visai smagu apie rozes skaitinet.
Atsakyti
QUOTE(*Bitutė* @ 2008 05 30, 09:32)
Sveikutės mergytės 4u.gif
padėkite man,kuom purkštį šį medelį,užpuolė skruzdėlės doh.gif
(pasisavinau kažkurios foto ax.gif )
user posted image

pas mane irgi skruzdes uzpuole ne si biggrin.gif , bet toki pat medeli, taciau pirma ji uzpuole amarai, o skruzdes dabar juos "tvarko" ax.gif .... lyg ir dziaugiuosi, bet va atmintis pavede - kazkada buvo rasyta, kad kazkas tuos amarus nuo augalo ant augalo pernesa - lygtai skruzdes (jos berods augalu needa g.gif ), lyg tai boruzes ar dar koks biesas, ir is viso kaip ten yra...., leist tom skruzdem po medzius laipiot ir amarus est, ar ne???????????????????????????
Atsakyti
zadejau rasyt- ar sienaujat lotuliukas.gif ryte uzejau,o cia taip tylu unsure.gif bet ne ir yra pora gyvu duseliu bigsmile.gif
Vida, kiek prisimenu tos skruzdes augalui negerai,jos augalo needa,bet ir amaru needa,o ju kakus blondine nail.gif gal ir neteisingai prisimenu doh.gif bet naikink ir skruzdes ir amarus,suvargs augaliukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wolke: 31 gegužės 2008 - 11:40
user posted image
Tik tokia randu. Gal ji pas tave spalva pakeite del dirvozemio sudeties g.gif . Buna ir taip. Is patirties zinau. Mamai buvau dovanojus geltona roze. Po persodinimo ji po truputi eme keist spalva kol galiausiai pasidare rozine.
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 31, 11:39)
Vida, kiek prisimenu tos skruzdes augalui negerai,jos augalo needa,bet ir amaru needa,o ju kakus blondine nail.gif gal ir neteisingai prisimenu doh.gif bet naikink ir skruzdes ir amarus,suvargs augaliukai

dekui, kad nors tiek prisimeni lotuliukas.gif ....reikes imtis uz priemoniu ax.gif .

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 31, 14:50)
Tik tokia randu. Gal ji pas tave spalva pakeite del dirvozemio sudeties g.gif . Buna ir taip. Is patirties zinau. Mamai buvau dovanojus geltona roze. Po persodinimo ji po truputi eme keist spalva kol galiausiai pasidare rozine.

nepakeite nepakeite lotuliukas.gif - geltona nupaisyta, geltonai (2metus) ir zydejo... mat ji galas ta pavadinima, paziurek ka protingi zmones apie angliskas rozes raso - kaip trumpai ir kada genet???
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 31, 16:27)
dekui, kad nors tiek prisimeni  lotuliukas.gif ....reikes imtis uz priemoniu  ax.gif .
nepakeite nepakeite  lotuliukas.gif - geltona nupaisyta, geltonai (2metus) ir zydejo... mat ji galas ta pavadinima, paziurek ka protingi zmones apie angliskas rozes raso - kaip trumpai ir kada genet???

Niu taigis pirmus kelis metus apskritai krumo nereikia geneti. Reikia iskirpt tik negyvas sakeles, o po to geneti taip kaip parodyta toj nuorodoj, kuria imeciau. mirksiukas.gif

Papildyta:
Reikia kirpti taip kaip parodyta Shrub roses II. Ar atidaro nuoroda?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 31, 15:37)
Reikia kirpti taip kaip parodyta Shrub roses II. Ar atidaro nuoroda?

aha atsidaro ...

cia geras straipsnis 4u.gif. Mano roze irgi ugliu rudeni iki pastoges buvo priauginus, tai matyt nieko blogo nenutiktu, jei ja retkarciais apgeneciau g.gif :

http://www.rojaussod...nis.php?id=1579
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 01 birželio 2008 - 11:39
nu tiesiog neitiketina kaip tokiose mazose betoninese formose sitokie medziai uzauga (cia tos pacios formos, kur Boruzele alpo biggrin.gif ) :

user posted image

o sitas gluosnis ( Salix sachalinensis "Sekka" ) kazin Lietuvoj auga g.gif , kiek skaiciau, kad didelis medis uzauga, jauciu pas mane jam vietos neatsiras verysad.gif :

user posted image

ir kokias grazias sakas pavasari su kaciukais jis uzaugina :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 01 birželio 2008 - 12:18
QUOTE(vida777 @ 2008 06 01, 13:17)

o sitas gluosnis ( Salix sachalinensis "Sekka" ) kazin Lietuvoj auga  g.gif , kiek skaiciau, kad didelis medis uzauga, jauciu pas mane jam vietos neatsiras  verysad.gif :

user posted image

ir kokias grazias sakas pavasari su kaciukais jis uzaugina :

user posted image

Antroj nuotraukoj man tas gluosnis kaip nudziuves atrodo. Niu man jis baisiai negrazus schmoll.gif , bet kaip sako, del skonio nesigincijama ax.gif
Atsakyti