pas mus kol kas nera melyniu
kai mano mažoji pradėjo 9 mėn vaikščioti, aplinkui visi tik aikčiojo kaip anksti. bet kuo toliau tuo daugiau išgirstu atvejų, kad pardeda ir nuo 9 ar net nuo 8 mėn.
QUOTE(begemotica @ 2008 09 05, 13:56)
Mano mažoji tai dar toli nuo svarankiško vaikščiojimo, tik atsistoja ir šiek tiek lovytėj įsitvėrus pajuda. Norėjau paklaust ar randat savo mažiam mėlynių ant kojyčių? Kaktos ir nosys kenčia tai turbūt ne vienam. Mums lyg ir įtarinėjo pediatrė kraujagyslių trapumą tai būtų įdomu kaip kiti bendraamžiai.
ant kaires rankos vidineje puseje pastoviai melyne isdygsta ir nezinau is kur...
mano mažylė taip pat įsitaiso mėlynes, vieną nemažą buvo ant kaktos įsitaisiusi, lovelėj į turėklus... ir ant kojyčiu kartais pasitaiko nuo repliojimo ir landžiojimo visur... mamos, o kaip jūs namie "sukatės", ką veikiate su mažyliu, kai jau pradeda rimtai vaikščioti, neįsikibęs... jau dabar sienom įsikibus ir kur tik randa lekia visur, viską ima, o kas bus kai vaikščios savarankiškai, taip ir reikės visą dieną iš paskos kaip apsauginė vaikščioti? na aišku ligą laiką dienos praleidžiame lauke.
Aišku, kad reikės , tiesiog vėliau tas sugebėjimas vaikščiot nebebus naujiena ir vaikis vėl užsiims kitais dalykais - esmė rast kuo vaiką užimt, pvz mano vyresnėlė visai nesidomėjo žaislais tai taip ir eidavo per stalčius, spinteles..., o mažė bent jau kol kas tai malasi manieže ir žaidžia, aišku stalčius krausto kiek vaikštynės leidžia... Nieko nepadarysi tas laikas sunkus gaunasi, o ir interjeras pasikeičia - užkelta, užstumta, užraišiota
QUOTE(lina.pukotukas @ 2008 09 06, 08:43)
ant kaires rankos vidineje puseje pastoviai melyne isdygsta ir nezinau is kur...
Vieną rytą (prieš pora mėnesių) atsikėlė su trim nedidelėm mėlynėm ant ausies , prieš tai ant smilkinio. Vakar trys ant vienos kojos - po keliu išorinėj pusėj ir ant kitos dvi vos ne toj pačioj vietoj. Panašu, kad ta vieta remiasi stodamasi, bet kodėl būtent dabar - stojasi tai ne pirmos dienos? (Ir šiaip jai vis atsiranda vad petechijos -maži violetiniai taškeliai).
QUOTE(begemotica @ 2008 09 06, 16:04)
Aišku, kad reikės , tiesiog vėliau tas sugebėjimas vaikščiot nebebus naujiena ir vaikis vėl užsiims kitais dalykais - esmė rast kuo vaiką užimt, pvz mano vyresnėlė visai nesidomėjo žaislais tai taip ir eidavo per stalčius, spinteles..., o mažė bent jau kol kas tai malasi manieže ir žaidžia, aišku stalčius krausto kiek vaikštynės leidžia... Nieko nepadarysi tas laikas sunkus gaunasi, o ir interjeras pasikeičia - užkelta, užstumta, užraišiota
Maniškė irgi žaislais nesidomi, kartą ar du pasižiūri į naują žaislą ir viskas, bet užtat kaip stalčius tvarkyti mėgsta , bus tikra mamos pagalbininkė
QUOTE(indruška @ 2008 09 07, 01:37)
Maniškė irgi žaislais nesidomi, kartą ar du pasižiūri į naują žaislą ir viskas, bet užtat kaip stalčius tvarkyti mėgsta , bus tikra mamos pagalbininkė
maniškė taip pat nesidomi žaislais , bet gi žaisdamas vaikas vystosi... na randa įdomesnių užsiėmimų, jai įdomesni žaislai tokie: visokie raišteliai, laideliai, televizoriaus pulteliai, kompiuterio klaviatūra ir tėvų mob. tel., aišku jų neduodame, bet laaabbaii norėtų
Papildyta:
QUOTE(begemotica @ 2008 09 06, 22:08)
Vieną rytą (prieš pora mėnesių) atsikėlė su trim nedidelėm mėlynėm ant ausies , prieš tai ant smilkinio. Vakar trys ant vienos kojos - po keliu išorinėj pusėj ir ant kitos dvi vos ne toj pačioj vietoj. Panašu, kad ta vieta remiasi stodamasi, bet kodėl būtent dabar - stojasi tai ne pirmos dienos? (Ir šiaip jai vis atsiranda vad petechijos -maži violetiniai taškeliai).
ir mano dukrelei atsiranda tokie violetiniai taškeliai, tik nežinojau kaip jie vadinasi... gal reikėtų gyd. pasakyti
ir mano dukrelei atsiranda tokie violetiniai taškeliai, tik nežinojau kaip jie vadinasi... gal reikėtų gyd. pasakyti
[/quote]
Sakiau, ne tik pediatrei, bet ir hematologei. Pediatrė pasiūlė vit C pagert, nes jis kraujagysles stiprina, hematolgė bandė visai ignoruot, bet kai kelintą kartą perklausiau tai sako- geležies trūksta (hemogl 103 buvo) užtat gali trūkinėt, bet va hemoglobiną atsistatėm ir vistiek atsiranda ypač ant veido, ausyčių, pėdų viršuj... nors gal ir mažiau
mano zuikis siandien pats atsisedo 9 men ir 12 dienu
QUOTE(lina.pukotukas @ 2008 09 08, 09:27)
mano zuikis siandien pats atsisedo 9 men ir 12 dienu
Sveikinu O aš jau buvau pradėjus nerimaut, kodėl maniškė dar pati neatsisėda (tik vienąkart buvo atsisėdus savarankiškai ir viskas), bet vadinas čia normalu. Lauksim toliau