QUOTE(aloevera @ 2008 08 04, 10:51)
Desertui valgeme labai gaivu limonu(limeciu,lime,laimu )torta,atleiskit nepamenu kaip vadinasi tos zalios citrinos
4 kiausiniai,
125g cukraus,
75g miltu,
50g krakmolo,
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu,
8 lapeliai zelatinos,
2 limonai,
500g varskes,
500g naturalaus jogurto,
75g cukraus,
2 pokeliai vanilinio cukraus,
Kiausiniu trynius isplakti su cukrumi,sudeti sumaisytus miltus,krakmola ir kepimo miltelius.tesla ismaisyti.Baltymus isplakti iki standumo ir imaisyti tesla.Tesla sukresti i riebalais istepta ir sviestiniu popieriumi isklota skarda(esancia orkaiteje).Deti i ikaitinta orkaite 170*.Kepti 15-20min.
Tada isversti ant dregno ranksluostuko,nuimti popieriu ir susukti vyniotini pradedant nuo siauresniojo galo.
Zelatina istirpinti.Vienos limonos zievele nutarkuoti.Abi limonas isspausti.Varske,jogurta,cukru,vanilina ir isspaustas limonas su zievele gerai isplakti.Istirpinta zelatina supilti ir leisti kremui apstingti.
Biskvita isvynioti ir supjaustyti i 5 lygias dalis juostomis.
Puse kremo paskirstyti ant supjaustytu juostu.
Viena juosta susukti i vyniotini lekstes viduryje,aplink ji vynioti kitas juostas,kol suvyniosite visa.Aptepti likusiu kremu.keleta val palaikyti sldytuve.
labai gaivus,limonu skonio tortas.
Tik as nevienodai supjausciau,todel gavosi nelabai grazus
4 kiausiniai,
125g cukraus,
75g miltu,
50g krakmolo,
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu,
8 lapeliai zelatinos,
2 limonai,
500g varskes,
500g naturalaus jogurto,
75g cukraus,
2 pokeliai vanilinio cukraus,
Kiausiniu trynius isplakti su cukrumi,sudeti sumaisytus miltus,krakmola ir kepimo miltelius.tesla ismaisyti.Baltymus isplakti iki standumo ir imaisyti tesla.Tesla sukresti i riebalais istepta ir sviestiniu popieriumi isklota skarda(esancia orkaiteje).Deti i ikaitinta orkaite 170*.Kepti 15-20min.
Tada isversti ant dregno ranksluostuko,nuimti popieriu ir susukti vyniotini pradedant nuo siauresniojo galo.
Zelatina istirpinti.Vienos limonos zievele nutarkuoti.Abi limonas isspausti.Varske,jogurta,cukru,vanilina ir isspaustas limonas su zievele gerai isplakti.Istirpinta zelatina supilti ir leisti kremui apstingti.
Biskvita isvynioti ir supjaustyti i 5 lygias dalis juostomis.
Puse kremo paskirstyti ant supjaustytu juostu.
Viena juosta susukti i vyniotini lekstes viduryje,aplink ji vynioti kitas juostas,kol suvyniosite visa.Aptepti likusiu kremu.keleta val palaikyti sldytuve.
labai gaivus,limonu skonio tortas.
Tik as nevienodai supjausciau,todel gavosi nelabai grazus
daividija, tortas atrodo nerealiai skaniai 8 lapeliai zelatinos tai kiek cia gramu
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 05, 11:06)
SUPER .Nepyk biski patarsiu ,kiek iziuriu ant torto virsaus rozeles is standzios grietineles , tai tokia grietinele reiketu aptepti visa torta va tau ir gautusi ir sonai ir virsus lygus .O seip tai as jo laaaaaaabai noreciau paragauti
mano manymu ten visas tortas butent taip ir apteptas tik dar sonai trupineliais apibarstyti papildomai, bet gal as ko nesuprantu
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 05, 07:45)
daividija, tortas atrodo nerealiai skaniai 8 lapeliai zelatinos tai kiek cia gramu
Nezinau as kiek tie lapeliai sveria,naudoju paprasta,dejau 5 a.s.Litrui kremo reiketu 30g.
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 05, 08:06)
SUPER .Nepyk biski patarsiu ,kiek iziuriu ant torto virsaus rozeles is standzios grietineles , tai tokia grietinele reiketu aptepti visa torta va tau ir gautusi ir sonai ir virsus lygus .O seip tai as jo laaaaaaabai noreciau paragauti
Tos rozeles is purskiamos grietineles,nes neturejau paprastos,o ta purskiama,kai pastovi nubega...Buciau aptepusi visa torta grietinele,bet purskiama nerizikuoju
QUOTE(editamm @ 2008 08 05, 10:48)
mano manymu ten visas tortas butent taip ir apteptas tik dar sonai trupineliais apibarstyti papildomai, bet gal as ko nesuprantu
Ne,neapteptas,jis apteptass tuo paciu kremu ir apibarstytas trupiniais(kai sau darau as tingiu puost,vistiek greit praryjam
nu Daidivija kaip visa laika nera zodziu
bet jus taip kas savaite ir po torta suvalgot nezinau ar as tiek pajegciau ,bet vistiek pavydziu tavo sugebejimu
bet jus taip kas savaite ir po torta suvalgot nezinau ar as tiek pajegciau ,bet vistiek pavydziu tavo sugebejimu
QUOTE(aguonele @ 2008 08 05, 14:33)
nu Daidivija kaip visa laika nera zodziu
bet jus taip kas savaite ir po torta suvalgot nezinau ar as tiek pajegciau ,bet vistiek pavydziu tavo sugebejimu
bet jus taip kas savaite ir po torta suvalgot nezinau ar as tiek pajegciau ,bet vistiek pavydziu tavo sugebejimu
Po du tortus.Teisybe pasakius MB puse torto suvalgo vienu prisedimu,dar vaikai pakapsto,noretu daugiau,bet jiems niekas neduoda(tevai spaudikai torto gaili).O man patinka ne tiek valgyti kiek kepti,ir vis naujus receptus ismeginti.Be to taip gera po pietu miegelio(su vaikais ) isgerti kavos ir sukirsti gabaleli skanaus torto.
QUOTE(daividija @ 2008 08 05, 22:40)
Po du tortus.Teisybe pasakius MB puse torto suvalgo vienu prisedimu,dar vaikai pakapsto,noretu daugiau,bet jiems niekas neduoda(tevai spaudikai torto gaili).O man patinka ne tiek valgyti kiek kepti,ir vis naujus receptus ismeginti.Be to taip gera po pietu miegelio(su vaikais ) isgerti kavos ir sukirsti gabaleli skanaus torto.
Man irgi labai patinka kepti, o valgyti - ne taip labai Gaila dabar mano valgytojas didysis už jūrų marių, tai išvis nėra ką kepti
Sveikos saldumynu megejos
Parsiveziau labai skanu recepteli pyrago.
Biskvitui:100 gr.cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
100 gr.sviesto
4 kiausiniu tryniai
125gr.miltu.
puse saukstelio kepimo milteliu.
Sviesta issukam,dedam trynius sukam, cukru,vanilina,miltus,kepimo miltelius,truputi druskos.Tesla padalinam i dvi dalis ir kepam askirai po viena, naudoti mazesne tortine(istepti sviestu ir pabarstyti manais)Kepti apie 30 min.175 laipsn.temp.
Pertepimui:
Grietineles 400gr.isplakti su 2 pakeliais tirstiklio ir 2 sauksteliais cukraus pudros.
Deti ant atsalusio pirmo sluoksnio dali grietineles ir apdelioti konservuotais mandarinais, po to uzdeti likusia grietinele.Ant grietineles reikia deti dar viena pertepima(as pamirsau tai visa ant virsaus uzdejau)Taigi tas antras sluoksnis pertepimo:iki standumo isplakti like kiausinio baltymai su 200 gr.cukraus, po to sudedame riesutu 2 pakelius(parodziau paveikslelyje).Dali to petepimo dedame ant grietineles su mandarinais virsaus ir klojame antra biskvita(pries tai supjauscius gabaliukais(taip, kaip pjaustysime pyraga, kad butu lengviau atpjauti)
Gabaliuka biskvito sutrupiname.Ant virsaus dedame likusia dali baltymu su riesutais, pabarstome trupiniais su riesutais,(sonus reiktu aptepti grietinele plakta ir apibarstyti sokoladu, bet as jo tiek neturejau, tai palikau, kaip yra.Skonis tikrai nerealus.Butinai reiketu daryti su konservuotais mandarinais, zali netinka.
Ai pamirsau pasakyti, kad reikia padeti i saldytuva, kad sustingtu Dar nepjoviau, tai ir paveiksliuko nera :rolleyes:Mandarinu reikia dvieju indeliu, riesutu, dvieju pokeliu, kaip paveiksliuke.As kazkokia issiblaskius siandien
Parsiveziau labai skanu recepteli pyrago.
Biskvitui:100 gr.cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
100 gr.sviesto
4 kiausiniu tryniai
125gr.miltu.
puse saukstelio kepimo milteliu.
Sviesta issukam,dedam trynius sukam, cukru,vanilina,miltus,kepimo miltelius,truputi druskos.Tesla padalinam i dvi dalis ir kepam askirai po viena, naudoti mazesne tortine(istepti sviestu ir pabarstyti manais)Kepti apie 30 min.175 laipsn.temp.
Pertepimui:
Grietineles 400gr.isplakti su 2 pakeliais tirstiklio ir 2 sauksteliais cukraus pudros.
Deti ant atsalusio pirmo sluoksnio dali grietineles ir apdelioti konservuotais mandarinais, po to uzdeti likusia grietinele.Ant grietineles reikia deti dar viena pertepima(as pamirsau tai visa ant virsaus uzdejau)Taigi tas antras sluoksnis pertepimo:iki standumo isplakti like kiausinio baltymai su 200 gr.cukraus, po to sudedame riesutu 2 pakelius(parodziau paveikslelyje).Dali to petepimo dedame ant grietineles su mandarinais virsaus ir klojame antra biskvita(pries tai supjauscius gabaliukais(taip, kaip pjaustysime pyraga, kad butu lengviau atpjauti)
Gabaliuka biskvito sutrupiname.Ant virsaus dedame likusia dali baltymu su riesutais, pabarstome trupiniais su riesutais,(sonus reiktu aptepti grietinele plakta ir apibarstyti sokoladu, bet as jo tiek neturejau, tai palikau, kaip yra.Skonis tikrai nerealus.Butinai reiketu daryti su konservuotais mandarinais, zali netinka.
Ai pamirsau pasakyti, kad reikia padeti i saldytuva, kad sustingtu Dar nepjoviau, tai ir paveiksliuko nera :rolleyes:Mandarinu reikia dvieju indeliu, riesutu, dvieju pokeliu, kaip paveiksliuke.As kazkokia issiblaskius siandien
Kadangi tortus kepti dar tik pradedancioji ,tai vakar sumakliavojau sioki toki ... Emiau Daividijos sampano biskvita ir pertepiau anksciau mineta mascarpones torto mase.Dar idejau zeles nu ir galiu pasakyti kad skanu,net mb pagyre
prasau gabaleli
Daividija biskvitas man tai labai patiko,toks labai lengvas ant liezuvio tirpsta atrodo...
prasau gabaleli
Daividija biskvitas man tai labai patiko,toks labai lengvas ant liezuvio tirpsta atrodo...