QUOTE(justina_r @ 2008 07 28, 19:15)
na man tai patys norvegai sake kad tokio dalyko pas juos nera, kai parodziau ir paragavo
tai kad jei tas produktas retas, tai jie patys nieko nežino

pvz. Danijoj man irgi sakė, čia nebus to, ano, prie ko Lietuvoj pripratus - bet daug ką rasdavau, ir beveik varškę, ir silkę sūrią. O patys danai tik galvas kraipo, nes niekad neieškojo ir niekad nepastebėjo. Tikrai žinau, kad Danijoj kažkas buvo radęs kažkur to kondensuoto, bet...
O kad į temą sugrįžt:
Mano mėgstami sluoksniuotos tešlos pyragėliai su mascarpone sūriu.
Reikės sluoksniuotos šaldytos tešlos, 1 kiaušinio, 2 šaukštų cukraus, 80g mascarpone sūrio, šviežių arba konservuotų vaisių.
tešlą atitirpinti, mascarpone, kiaušinį ir cukrų kartu ištrinti. Vaisius smulkiai supjaustyti. Tešlos kvadratėlius sudėti į keksiukų formeles (aš jų niekad nenaudojau, tai įdaras kiek išbėgdavo, bet vis tiek lb skanu

), į vidų pripilti mascarpone kremo, ant viršaus uždėti vaisių, kraštelius užlankstyti ir suspausti. kepti 220 laipsnių temp. apie 15 min.