Labas vakarėlis

Šiandien ir aš kelpiau kiek panašius (tiesa, labiau forma) sausainėlius.
Receptukas vienos SM iš temos apie avižinius sausainius. Kiek pakoregavus išėjo avižiniai sausainiai su juodųjų serbentų įdaru (trintus su cukrumi sumaišiau su želatina) ir baltuoju šokoladu (ištirpinau įpylus šlakelį pieno).
Pačių sausainių, kurie išeina tiesiog kaip pirktiniai receptukas toks: 1,5 stiklinės miltų,
1/2 a.š. druskos,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
90 g margarino,
1 stiklinė rudojo cukraus,
1 stiklinė baltojo cukraus (dedu truputį mažiau, nes nelabai mėgstu, kai per saldu būna),
2 dideli kiaušiniai,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
1 stiklinė razinų,
1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų.
Margariną išsukti iki purumo, sukratyti rudąjį ir baltąjį cukrų, išmaišyti. Maišant po vieną įkulti kiaušinius, vanilę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, riešutais. Sumaišyti su margarino mase, sudėti razinas, avižinius dribsnius, išminkyti tešlą ir formuoti didelius sausainius.
Kepti, kol kraštai paruduos (22-25 min.) 180 C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes paskui jie bus labai kieti.
Tiesa, siūlyčiau kepant dėti tik stiklinę cukrasu, kitaip išeis labai saldūs.