Stai ir zadeta nuotrauka
labai nesijuokit is mano kuriniu
QUOTE(rasyte_ @ 2008 07 25, 08:33)
Niam niam kaip skaniai atrodo gal galima viena
QUOTE(rasyte_ @ 2008 07 25, 08:33)
Atrodo tikrai super, labai skaniai Tik as manau kai darysiu, darysiu su medumi
Visai gerai atrodo tavo sausainiai, kaip dubeneliai su riesutais...
Labas vakarėlis Šiandien ir aš kelpiau kiek panašius (tiesa, labiau forma) sausainėlius.
Receptukas vienos SM iš temos apie avižinius sausainius. Kiek pakoregavus išėjo avižiniai sausainiai su juodųjų serbentų įdaru (trintus su cukrumi sumaišiau su želatina) ir baltuoju šokoladu (ištirpinau įpylus šlakelį pieno).
Pačių sausainių, kurie išeina tiesiog kaip pirktiniai receptukas toks:
1,5 stiklinės miltų,
1/2 a.š. druskos,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
90 g margarino,
1 stiklinė rudojo cukraus,
1 stiklinė baltojo cukraus (dedu truputį mažiau, nes nelabai mėgstu, kai per saldu būna),
2 dideli kiaušiniai,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
1 stiklinė razinų,
1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų.
Margariną išsukti iki purumo, sukratyti rudąjį ir baltąjį cukrų, išmaišyti. Maišant po vieną įkulti kiaušinius, vanilę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, riešutais. Sumaišyti su margarino mase, sudėti razinas, avižinius dribsnius, išminkyti tešlą ir formuoti didelius sausainius.
Kepti, kol kraštai paruduos (22-25 min.) 180 C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes paskui jie bus labai kieti.
Tiesa, siūlyčiau kepant dėti tik stiklinę cukrasu, kitaip išeis labai saldūs.
Receptukas vienos SM iš temos apie avižinius sausainius. Kiek pakoregavus išėjo avižiniai sausainiai su juodųjų serbentų įdaru (trintus su cukrumi sumaišiau su želatina) ir baltuoju šokoladu (ištirpinau įpylus šlakelį pieno).
Pačių sausainių, kurie išeina tiesiog kaip pirktiniai receptukas toks:
1,5 stiklinės miltų,
1/2 a.š. druskos,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
90 g margarino,
1 stiklinė rudojo cukraus,
1 stiklinė baltojo cukraus (dedu truputį mažiau, nes nelabai mėgstu, kai per saldu būna),
2 dideli kiaušiniai,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
1 stiklinė razinų,
1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų.
Margariną išsukti iki purumo, sukratyti rudąjį ir baltąjį cukrų, išmaišyti. Maišant po vieną įkulti kiaušinius, vanilę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, riešutais. Sumaišyti su margarino mase, sudėti razinas, avižinius dribsnius, išminkyti tešlą ir formuoti didelius sausainius.
Kepti, kol kraštai paruduos (22-25 min.) 180 C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes paskui jie bus labai kieti.
Tiesa, siūlyčiau kepant dėti tik stiklinę cukrasu, kitaip išeis labai saldūs.
nu labai jau niam niam tavo tortukas atrodo justina_r..as ir bandysiu kada,bet tik neatrandu laiko vis..
QUOTE(justina_r @ 2008 07 26, 19:27)
gaila, kad jam reikia kondensuoto pieno, čia jo nėra žinau, kad galima pačiam pasigaminti iš pieno ir cukraus, bet tam kantrybės trūksta
QUOTE(justina_r @ 2008 07 26, 19:27)
Atrodo super Taip noreciau ji iskepti, bet va braskiu sezonas jau baigesi, o be ju turbut bus jau ne tas...... na jei keisti kitomis uogomis
QUOTE(aguonele @ 2008 07 27, 13:14)
nu labai jau niam niam tavo tortukas atrodo justina_r..as ir bandysiu kada,bet tik neatrandu laiko vis..
aciu aguonele tikrai isbandyk labai skanus, o vyrui tai labai jis patiko
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 07 27, 14:39)
gaila, kad jam reikia kondensuoto pieno, čia jo nėra žinau, kad galima pačiam pasigaminti iš pieno ir cukraus, bet tam kantrybės trūksta
na siuo metu ir as ne LT o Norvegijoje, jo cia irgi nera pirkti, bet as is LT pora skardiniu atsiskraidinau bet jau pabaigiau, na bet jau ir namo vaziuoju tai nebeda
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 07 27, 18:34)
Atrodo super Taip noreciau ji iskepti, bet va braskiu sezonas jau baigesi, o be ju turbut bus jau ne tas...... na jei keisti kitomis uogomis
manau kad tikrai galit pakeisti braskes kitomis uogomis
na del kondencuoto pieno... as ir gyvenu ne LT bet uz tai jo randu rusiskuose parduotuviu skyriuose ar rusiskose parduotuvese.Man jis kazkaip net skanesnis nei lietuviskas..
QUOTE(justina_r @ 2008 07 26, 19:27)
siaubas koks skanus torciukas atrodo reiktu ir man pabandyti,nors as irgi ne Lt bet ikrai gailma kond pieno nusipirkti ir minetose pardese,arba dar lenku
nu o as vakar kepiau cappuccino sausainius labai skanus ir tikrai kepsiu kita karta,tik as nevoliojau sokolade bet juos aptepiau tik deja prigavau beveik paskutinius