Pasivaišinkit ir manuoju pyragu

ANANASŲ AUKŠTYNKOJIS
125 ml pašidyto sviesto
graikinių riešutų puselių, sutrupintų
konservuotų ananasų žiedai, nusunkti
150 ml smulkaus cukraus
2 dideli kambario temperatūros kiaušiniai
375 ml miltų
125 ml pieno
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės kvapo
žiupsnelis druskos
Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių. Ištirpinti 60 ml sviesto ir supilti į apskritą kepimo skardą. Dugną apibarstyti riešutais ir iškloti ananasų žiedais (jei netelpa, pjauti pusiau ar kiatip, galima naudot ir išsyk pjaustytus). Dubenyje mikseriu išplakti cukrų, likusį sviestą ir kiaušinius, kol tyrė taps vientisa ir tąsi. Įmaišyti vanilę, druską, kepimo miltelius. Paskui, mišinį iš lėto plakant mikseriu, pamažu suberti miltus, pakaitomis vis įpilant pieno. Kai tešla taps vientisa, tąsi ir ganėtinai lipni, supilti ją paruošton kepimo skardon ir kepti 40-50 min, kol į pyrago vidurį įsmeigtas pagaliukas liks švarus. Ištraukus iš orkaitės 20 min palikti atvėsti skardoje. Paskui atsargiai išversti lėkštėn taip, kad apačia atsidurtų viršuje (apversti pyragą aukštynkojom).
Tikrai labai skanus pyragas. Puikus Ananasų ir graikinių riešutų derinys.