
Obuolių ir serbentų pyragas
Tešlai:
200 g sviesto arba margarino, 3 kiaušiniai, 200 g cukraus, 2-3 šaukštai grietinės, 600 g miltų (aš dėjau mažiau), šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis vanilinio cukraus, sviesto (riebalų) formai patepti.
Įdarui:
4-5 obuoliai, 2 stiklinės serbentų (aš dėjau juodųjų serbentų uogienę).
Sviestą ar margariną, kaiušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę išsukti iki vientisos masės. Po truputį berti persijotus su kepimo milteliais miltus. Du trečdalius tešlos sudėti į sviestu (riebalais) pateptą formą. Obuolius ir serbentus nuplauti. Obuoklius nulupti ir supjaustyti norimo dydžio kubelias. Ant tešlos berti sluoksnį obuolių kubelių ir lengvai juos įspausti. Ant jų suberti uogas ar sudėti uogienę.Konditeriniu švirkštu išspaudžiau "gėlytes" iš likusios tešlos taip, kad matytųsi uogos. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj 35-40 min.


Vietoj obuolių ir serbentų galima dėti kriaušes ir bruknes, arba keisti uogas ir vaisius pagal sezoną. Skanaus!