Noriu pratęsti serbentų temą
Obuolių ir serbentų pyragas
Tešlai:
200 g sviesto arba margarino, 3 kiaušiniai, 200 g cukraus, 2-3 šaukštai grietinės, 600 g miltų (aš dėjau mažiau), šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis vanilinio cukraus, sviesto (riebalų) formai patepti.
Įdarui:
4-5 obuoliai, 2 stiklinės serbentų (aš dėjau juodųjų serbentų uogienę).
Sviestą ar margariną, kaiušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę išsukti iki vientisos masės. Po truputį berti persijotus su kepimo milteliais miltus. Du trečdalius tešlos sudėti į sviestu (riebalais) pateptą formą. Obuolius ir serbentus nuplauti. Obuoklius nulupti ir supjaustyti norimo dydžio kubelias. Ant tešlos berti sluoksnį obuolių kubelių ir lengvai juos įspausti. Ant jų suberti uogas ar sudėti uogienę.Konditeriniu švirkštu išspaudžiau "gėlytes" iš likusios tešlos taip, kad matytųsi uogos. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj 35-40 min.
Vietoj obuolių ir serbentų galima dėti kriaušes ir bruknes, arba keisti uogas ir vaisius pagal sezoną. Skanaus!
[QUOTE][quote=cashmira,2008 07 13, 21:25]
Varskes pyragas
1 saukst. kepimo milteliu[/QUOTE]
Sveikutės, aš čia naujokė. Nepykite jei kas netaip, dar gerokai čia "blūdinėju"
Cashmira, ačiū už receptą. Pyragas koks gražus, reikės kada iškepti. Tik norėjau paklausti ar kepimo miltelių reikia 1 arbatinio šaukštelio ar valgomojo šaukšto?
Tregle, tavo pyragas taip pat nerealus , taip ir norisi gabaliuko. Ačiū už receptą.
Aguonėle, jei nesunku parašyk ir man kaip čia nuotraukas įkėlinėti , aš taip pat turiu ką parodyt. Išanksto dėkinga.
Varskes pyragas
1 saukst. kepimo milteliu[/QUOTE]
Sveikutės, aš čia naujokė. Nepykite jei kas netaip, dar gerokai čia "blūdinėju"
Cashmira, ačiū už receptą. Pyragas koks gražus, reikės kada iškepti. Tik norėjau paklausti ar kepimo miltelių reikia 1 arbatinio šaukštelio ar valgomojo šaukšto?
Tregle, tavo pyragas taip pat nerealus , taip ir norisi gabaliuko. Ačiū už receptą.
Aguonėle, jei nesunku parašyk ir man kaip čia nuotraukas įkėlinėti , aš taip pat turiu ką parodyt. Išanksto dėkinga.
Ačiū cinside už pyrago su serbentais idėją, patiko, greit pasidarė, pridėjau juodų ir raudonų serebntų, buvo rūgštus, toks gaivus plonas pyragas, suėjo kaip mat.
kepsim dar kartą.
kepsim dar kartą.
Labai smagu kad patiko
Ir vel nuotraukeles istaso viska
QUOTE(RiMami @ 2008 07 15, 00:01)
Sveikutės, aš čia naujokė. Nepykite jei kas netaip, dar gerokai čia "blūdinėju"
Cashmira, ačiū už receptą. Pyragas koks gražus, reikės kada iškepti. Tik norėjau paklausti ar kepimo miltelių reikia 1 arbatinio šaukštelio ar valgomojo šaukšto?
Tregle, tavo pyragas taip pat nerealus , taip ir norisi gabaliuko. Ačiū už receptą.
Aguonėle, jei nesunku parašyk ir man kaip čia nuotraukas įkėlinėti , aš taip pat turiu ką parodyt. Išanksto dėkinga.
Cashmira, ačiū už receptą. Pyragas koks gražus, reikės kada iškepti. Tik norėjau paklausti ar kepimo miltelių reikia 1 arbatinio šaukštelio ar valgomojo šaukšto?
Tregle, tavo pyragas taip pat nerealus , taip ir norisi gabaliuko. Ačiū už receptą.
Aguonėle, jei nesunku parašyk ir man kaip čia nuotraukas įkėlinėti , aš taip pat turiu ką parodyt. Išanksto dėkinga.
Reikia 1 arbat. saukstelio kepimo milteliu Pabandykit , tikrai turetu patikti. Mano vyras kai atvesta is karto puse jo suvalgo .
Ačiū už atsakymą, tikrai artimiausiu metu iškepsiu Tuo labiau kad varškės turiu daaaug, bus proga skaniai sunaudoti.
Varskinis pyragas su uogomis
200 g miltu
2 a.s. kepimo milteliu
200 g cukraus
druskos ziupsnelis
5 v.s. pieno
150 ml aliejaus
875 g varskes
4 v.s. krakmolo
4 kiausiniai (M dydzio)
uogu
>miltus ir kepimo miltelius sumaisyti.50g cukraus,ziupsneli druskos,piena,
50 ml aliejaus ir 125g varskes imaisyti i miltus ir paruosta tesla iskloti kepimo inda.
>750 g varskes,100 ml aliejaus, 150g cukraus,krakmola ir kiausinius issukti iki
vientisos mases. Pilti i kepimo inda ir ant virsaus paskleisti uogas. (siaip org.
recepte detos vysnios buvo,as naudojau melynes )
>ikaitintoje orkaiteje kepti 200°,kol ikisus medini pagaliuka nebeliks ant jo varskes (apie 40-45min.)
P.S. man labai patiko sis pyragas ,tik kas megsta cukru tai tikrai daugiau jo reikia.
Originaliai jis turetu daug plonesnis butu,bet as per maza kepimo inda paemiau(kepiau is puses normos!).kita karta pasitaisysiu
200 g miltu
2 a.s. kepimo milteliu
200 g cukraus
druskos ziupsnelis
5 v.s. pieno
150 ml aliejaus
875 g varskes
4 v.s. krakmolo
4 kiausiniai (M dydzio)
uogu
>miltus ir kepimo miltelius sumaisyti.50g cukraus,ziupsneli druskos,piena,
50 ml aliejaus ir 125g varskes imaisyti i miltus ir paruosta tesla iskloti kepimo inda.
>750 g varskes,100 ml aliejaus, 150g cukraus,krakmola ir kiausinius issukti iki
vientisos mases. Pilti i kepimo inda ir ant virsaus paskleisti uogas. (siaip org.
recepte detos vysnios buvo,as naudojau melynes )
>ikaitintoje orkaiteje kepti 200°,kol ikisus medini pagaliuka nebeliks ant jo varskes (apie 40-45min.)
P.S. man labai patiko sis pyragas ,tik kas megsta cukru tai tikrai daugiau jo reikia.
Originaliai jis turetu daug plonesnis butu,bet as per maza kepimo inda paemiau(kepiau is puses normos!).kita karta pasitaisysiu
QUOTE(aguonele @ 2008 07 16, 17:14)
Varskinis pyragas su uogomisOriginaliai jis turetu daug plonesnis butu,bet as per maza kepimo inda paemiau(kepiau is puses normos!).kita karta pasitaisysiu
O man storesnis pyragas, daug skanesnis Nebūna toks sausas
aguonele, labai skaniai atrodo
Aciu jums