1 st. sijotų miltų (naudoju tiesiog karališkus) 1,5 š. sviesto 2 kiaušinių 50 ml pieno 5 š. cukraus (naudoju splendą) 1 a. š. kepimo miltelių Vanilinio cukraus Juodųjų serbentų (kiek norit) Cinamono Sviesto skardai patepti
Miltus, 2 š. cukraus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų išmaišyti. Sudėti lydytą sviestą, kiaušinius, pieną. Tešlą sudėti į skardą. Juoduosius serbentus nuplauti, nusausinti ir suberti ant tešlos. Pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Prieš pjaustant ataušinti.
Kas mėgsta saldžiai, cukraus kiekius reikėtų bent jau dvigubinti. Nes išeina rūgštokas, labai gaivus ir skanus pyragas
3 kiausinius suplakti su 1 stikline cukraus,dedam i mase 1 stikline grietines,1 arbat.sauksteli sodos,1 stikline miltu. Viska gerai ismaisom. Tada mase dalinam i 2 dalis. I viena dedam 3 saukstus kakavos,o i kita- 2-3 saukstus miltu. Pilam i kepimo forma po eiliui. Is pradziu viena balta mase,paskui-tamsia. Ir taip toliau. Ir kepam.
Skanaus.
Susiruosiau gaminti si pyraga ir susiduriau su problemomis ir iskilo milijonas klausimu... na kelis is to milijono uzduosiu ir laaaaabai lauksiu atsakymo
1. ar nereikia deti nei sviesto nei aliejaus?
2. ar soda reikia nugesinti grietineje pries dedant i mase?
3. ar reikia kepimo forma patepti riebalais ar iskloti kepimo popieriumi?
4. kokio tirstumo turi buti tesla?
5. kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepti?
galbut ir beviltiski klausimai, bet atsakymo tikrai labai reikia aciu
1 st. sijotų miltų (naudoju tiesiog karališkus)
1,5 š. sviesto
2 kiaušinių
50 ml pieno
5 š. cukraus (naudoju splendą)
1 a. š. kepimo miltelių
Vanilinio cukraus
Juodųjų serbentų (kiek norit)
Cinamono
Sviesto skardai patepti
Miltus, 2 š. cukraus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų išmaišyti. Sudėti lydytą sviestą, kiaušinius, pieną. Tešlą sudėti į skardą.
Juoduosius serbentus nuplauti, nusausinti ir suberti ant tešlos. Pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Prieš pjaustant ataušinti.
Kas mėgsta saldžiai, cukraus kiekius reikėtų bent jau dvigubinti. Nes išeina rūgštokas, labai gaivus ir skanus pyragas
150g sviestiniu sausainiu(Butterkekse), 250ml saltos stiprios kavos, 6 v.s.romo, 4v.s.abrikosu dzemo(ar kokios kitos sviesios uogienes) glajaus aptepimui. Ikaitinti orkaite iki 180. Biskvito teslai:Kiausinius su karstu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putu.Is leto plakant pilti cukru ir dar plakti 2min.Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijoti i tesla.Puse miltu supilti i tesla,ismaisyti saukstu,supilti kita puse miltu ir ismaisyti.mase supilti i kepimo popieriumio isklota torto forma.Kepti 25-30min.
Kremui:pudinga paruosti kaip nurodyta ant pokelio,sudeti cukru.Ir vis pamaisant atsaldyti.Tada po sauksta minksto sviesto imaisyti mikseriu.
Atsaldyta biskvita perpjauti i tris dalis.Viena dali sutrupinti ir sumaisyti su kava ir romu. I isardoma tortine deti viena biskvita,uzpilti 1/3 kremo,deti eile sviestiniu sausainiu,tada supilti puse nuspaustu ismirkintu trupiniu,tada vel pilti puse likusio kremo,uzdeti likusius sausainius,ant sausainiu sudeti likusius trupinius,uzpilti likusi krema ir uzdengti biskvitu.Torta reikia para palaikyti saltai.Po to aptepti pasildytu dzemu,kai apdzius aptepti glazura. Glazura ruosiau taip:150g juodo sokolado, 2v.s. grietineles, 2v.s.vandens, 1v.s.medaus. Viska sudeti i puoda ir istirpinti.Glazura aptepti torta ir puosti kaip norit. Skonis kazkuo primena "tiramisu",labai skanus purus biskvitas(kuri kepsiu ir kitiems tortams nes nereikia atskirai isplakti baltymu)