Vasaros keksas kaip tik mėlynių/aviečių sezonui
aš jų nesulaukiau ir kepiau su braškėm
pateikiu recepto originalą (puodelis 240 ml)
1,5 puodelio miltų
0,5 puodelio avižų miltų (susmulkinau dribsnius blenderiu)
0,5 puodelio cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio sodos (patarčiau gesinti su actu,nes man truputį jautėsi jos skonis
)
žiupsnelį druskos
1 puodelis (240 ml) neriebaus valininio jogurto (dėjau vaisinį,kitą kartą daryčiau su natūraliu
)
2 kiaušiniai
55 g lydito sviesto
vanilinio cukraus,vanilės,citrinos žievės nutarkuotos-pagal skonį,kaip kam patinka
1 puodelis mėlynių
1,5 puodelio aviečių
2-3 šaukšteliai rudo cukraus (neturėjau,bėriau paprastą)
migdolų plokštelių (neturėjau,tiesiog nulupau migdolus ir pasmulkinau)
Glaistui
0,3 puodelio cukraus pudros
1 šaukštelis cream chees'o (neturėjau ir dėl vieno šaukštelio neketinau pirkti
įdėjau grietinės)
1-2 šaukšteliai citrinos sulčių
(glaistas pas manę gavosi ne toks,kaip reikia,nes per mažai cukraus turėjau
bet vistiek jis tokio gaivumo priduoda
)
dubenyje sumaišyti sausus ingredientus (miltai,milteliai,druska).kitame dubenėlyje sumaišyti kiaušinius,jogurtą,sviestą, sujungti su miltais.maišyti tik tiek,kad nebeliktų sausų miltų gumuliukų.atsargiai sujungti su mėlynėm.2/3 tešlos sukrėsti į sviestu apteptą formą,ant viršaus sudėti avietes (taip,kad iki krašto liktų apie 1 cm,kad uogų sultys nepridegtų).apibarstyti rudu cukrumi.iškrėsti likusią tešlą ir atsargiai paskirstyti (bus pakankamai plonas sluoksnis).Pabarstyti migdolais ir rudu cukrumi.Kepti 50-55 min. 180 C.Atšalusi aplieti glaistu.
Man visai patiko
tik nuotrauka nelabai vykusi